זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
09/06/21 09:02
17.71% מהצפיות
מאת IsraelDefense
דו״ח של סבא״א קובע כי איראן שכללה את הליך העשרת האוראניום ל-60 ו-90 אחוזים ומחזיקה כיום במספיק חומרים ויכולות לשלוש פצצות גרעין לפחות. גם זמן הפריצה התקצר לפחות משלושה חודשים צילום: עמוס גרשום - לע״מ הדו״ח האחרון של סבא״א, סוכנות האו״ם שמפקחת על פרויקט הגרעין האיראני, לא משאיר מקום לתהיות - מכרו לנו מצג שווא על הצלחות המוסד באיראן. הניתוח מבוסס על תובנות של מכון המחקר isis-online, הידוע בכך שהוא משתף פעולה עם המוסד בפרסום נתונים אודות תכנית הגרעין האיראנית.
הדו״ח לא משאיר מקום לתהיות - בעוד בישראל מתבשמים מהישגי המוסד המיוחסים לו באיראן, בפועל, איראן עשתה קפיצת מדרגה משמעותית לעבר הפצצה בשנים האחרונות. חטא היוהרה טמון במכירת מצג שווא לציבור הישראלי.
הדברים אף קשים יותר על רקע ציון ההצלחה של ״מבצע אופרה״ בו הושמד הכור הגרעיני העירקי בתחילת שנות השמונים. מדובר במבצע מורכב שמערכת הביטחון הוציאה לפועל בהצלחה. אולם, ראוי לזכור, אין המצב בכור העירקי או בכור הסורי דומה למצב באיראן.
פרויקט הגרעין האיראני מבוזר. כולל כור, שני אתרי העשרת אוראניום ידועים, אתרים חשאיים לפיתוח מרכיבים לפצצה, מוסדות אקדמאיים אזרחיים, חברות אזרחיות, בסיסי צבא ועוד.
האיראנים למדו מהאירוע העירקי ומתוכניות גרעין אחרות בעולם ובנו תכנית מבוזרת. ובינתיים, בעוד לנו מכרו הצלחות מדהימות באירן, האיראנים התקדמו לפצצה. האמת? לכמה פצצות. למערך גרעיני שלם שמטרתו ייצור ארסנל של עשרות פצצות גרעין לפחות.
שלוש פצצות גרעין
הדו״ח המדובר, שגם הוא, מבוסס בחלקו על השערות בגלל שפקחי האו״ם לא מפקחים באיראן החל מסוף פברואר האחרון, מציג תמונה מבעיתה. למרות כל מאמצי המוסד וזרועות הביטחון של ישראל, איראן יכולה לייצר היום לפחות שלוש פצצות גרעין בלי תלות באף גורם אחר. יש לה מספיק אוראניום, מספיק צנטריפוגות, מספיק כוח אדם ומספיק מתקנים, כדי להעמיד פצצת גרעין. מה שעוצר אותה זו רק החלטה פוליטית לעשות זאת.
ב- 17 באפריל 2021 איראן החלה לייצר אורניום מועשר בסביבות 60 אחוזים במפעל העשרת הדלק (PFEP) והחל מה- 22 במאי, השיגה 2.4 ק"ג אורניום מועשר בסביבות 60 אחוז (במסת אורניום). כלומר, הצליחה להעשיר בחודש 2.4 ק״ג. כתבתי על כך במאמר קודם. מדובר בהישג איראני חסר תקדים. אבל זה לא הכל.
עוד מוסיף הדו״ח, כי איראן הצליחה להעשיר אוראניום מ-5 אחוזים ל-60 אחוזים בקסקדה אחת. במקום בהליך דו שלבי. ״איראן התנסתה בדילוג על שלבי העשרה אופייניים שכן העשירה עד 60 אחוז אורניום 235, ועברה מרמה מתחת ל-5 אחוז אורניום מועשר נמוך (LEU) ישירות לכמעט 60 אחוז במפל אחד. במקום להשתמש בשני שלבים, שהוא תהליך איטי יותר הכרוך בייצור ביניים של 20 אחוז אורניום מועשר״, כותבים בדו״ח.
״ככזו, איראן מתנסה בהעשרה רב-שלבית תוך שהיא מבקשת לקצר את התהליך, והיא ככל הנראה לומדת לקחים חשובים, שיוכלו לשמש אותה אם תחליט לפרוץ ולייצר אורניום ברמת נשק (90 אחוזים).״
הדו״ח חושף כי ״לאיראן יש מספיק אורניום מועשר, בצורה של 2 עד 3 אחוזים LEU ו-20 אחוז אורניום מועשר, כדי לייצר אורניום ברמת נשק (WGU) לשלוש פצצות גרעין, מבלי להשתמש באורניום טבעי כחומר גלם. עובדה המפחיתה את לוחות הזמנים לפריצה.״
הנזק בנתנאז - שולי
בהקשר הפיצוץ האחרון בנתנאז, המיוחס למוסד, מוסיף הדו״ח כי נהרסו, לפי הערכות, חצי מהקסקדות הנמצאות בו. לכאורה הישג מרשים, נכון? ובכן, לא ממש. כן, נהרסו קסקדות ישנות מסוג IR-1. אבל, החצי השני עדיין עובד. ומאז הפיצוץ, כולו מוטה להעשרה מ-20 ל-60 אחוזים.
יתרה מכך, איראן יכולה להתקין במקום הגרסה הישנה שנהרסה (IR-1), גרסאות חדשות, מהירות הרבה יותר (IR-4 | IR-6), ובכך אינה צפויה להפסיד זמן בהעשרת אוראניום. לצורך השוואה, 119 צנטריפוגות IR-4 ו-133 צנטריפוגות IR-6 בעלות תפוקת העשרה משוערת לזו של כ 1340 צנטריפוגות IR-1.
״המלאי באיראן של אוראניום מתחת ל-5 אחוזים לא צמח בתקופת הדיווח, בגלל ייצור איטי יותר ושימוש בתשתית הקסקדות לייצור אורניום מועשר של 20 ו -60 אחוזים״, נכתב בדו״ח.
״[...] איראן החלה להשתמש בסדנה קיימת בנתנאז לביצוע בדיקות מכניות של צנטריפוגות. סדנה שצוינה על ידי הסוכנות ככזו שאינה רשומה תחת הסכם הגרעין (JCPOA). פירוש הדבר ככל הנראה שעבודה זו אינה כפופה למעקב וידאו של סבא"א. עבודה שנעשתה בסדנה זו לא תיכלל במכלול הנתונים וההקלטות המוחזקות על ידי איראן במסגרת הסכם הניטור הזמני.״
אומדן הפריצה
על פי הדו״ח, אומדן הפריצה (הזמן מהחלטה פוליטית לפצצה עובדת) במקרה הגרוע ביותר, שמוגדר הזמן לייצר מספיק חומר בקיע עבור נשק גרעיני אחד, הוא עד 2.3 חודשים. איראן יכולה לייצר כמות משמעותית שנייה חומר בקיע בתחילת החודש החמישי לאחר תחילת הפריצה, וכמות שלישית יכולה להיות מיוצרת בתחילת החודש השביעי.
״לשם השוואה, אם לא היה אירוע הפיצוץ בנתנאז, ציר הזמן המינימלי לפריצה היה 1.75 חודשים, המשקף פריצה ארוכה יותר בחודש. עם זאת, יש לציין כי לאומדן הפריצה שלאחר הפיצוץ יש אי וודאות נוספת שמצביעה על כך שהיא עשויה להיות ארוכה יותר״, כותבים בדו״ח. במילים אחרות, הפיצוץ בנתנאז עיכב את איראן בחודש, על פי הערכה מבוססת. כל הערכה אחרת תהיה, גם היא, בבחינת מצג שווא.
במפעל העשרת האוראניום בפורדו, בין התאריכים 16 בפברואר ל -3 במאי 2021, ייצרה איראן 61 ק"ג אוראניום מועשר עד 20 אחוז. כלומר, כ-24 ק״ג בחודש. לזה יש לצרף יכולת העשרה בין 20 ל-60 של 2.4 בחודש.
עוד עולה מהדו״ח, כי איראן החלה לבנות בפורדו אזור ייעודי שאמור לספק את הפריצה לפצצה, בהנתן הוראה מהמנהיג העליון. מדובר באזור תחת השם ״מבנה A1000״. לפי הפרסום, ״איראן השלימה את התקנת תשתית ל -18 מפלים באזור חדש זה, עלייה של פי שלושה מששת הקווים מעל הקרקע בנתנאז. דו"ח סבא"א אינו מספק תאריך התחלה לאזור חדש זה. לאור גודלו הגדול פי שלושה מזה בנתאנז, יש לשאול האם אזור זה מיועד להעלאת תפוקת העשרה במקרה של פריצה לפצצה״, כותבים בפרסום.
מ57.7 ק״ג אוראניום מועשר בדרגת 5 אחוזים, איראן ייצרה 3.7 ק״ג אוראניום מועשר בדרגת 60 אחוזים במפל יחיד (הליך רב שלבי, יחידני). ״התהליך הרב-שלבי של איראן רחוק מלהיות אידיאלי, מה שמוביל לייצור של פחות ממחצית הכמות במפל יחיד״, כותבים בפרסום. עם זאת , ממשיך הפרסום, הניסוי הזה מספק לאיראן יכולות טכניות להעשיר אוראניום מדרגת אוראניום טבעי ל-60 אחוזי בתהליך רב-שלבי במפל יחיד.
״יתר על כן, האיראנים מתנסים בהעברת אורניום מועשר הקספלואוריד כגז מצעד אחד למשנהו. כל הניסויים הללו מובילים את האיראנים להיות מסוגלים לייצר אורניום מועשר ב 90 אחוז, אם ההנהגה תורה על ייצורו או תתן הוראה לבנות נשק גרעיני״, אומרים בפרסום.
מצג שווא
הפרסום הנוכחי מוביל את פלוני למסקנה אחת - היתלו בציבור הישראלי. בעוד בישראל מתבשמים מהצלחות המוסד בטקסים מתוקשרים, באיראן עובדים לקראת פצצה. נכון, היו הצלחות טקטיות המיוחסות לישראל, אבל נראה שאלו רק גרמו לאיראנים לשפר את תכנית הגרעין שלהם כמכלול.
למרות כל הפרסומים המיוחסים לישראל, איראן נמצאת היום במצב שיש לה חומר בקיע לשלוש פצצות לפחות, שני מתקני העשרה שכמעט ולא ניתן לפגוע בהם המשמשים לטובת העשרת אוראניום יתירה בדרך לפצצה, עם זמן פריצה משוער של פחות משלושה חודשים בהחלטת הממשל. וכל זה נסמך על הערכות של סבא״א, כי איראן לא מספקת נתונים לפקחים מעל לשלושה חודשים. ייתכן והמצב האמיתי אף מבעית יותר בזווית ישראלית.
אחת המסקנות מהנתונים העולים כעת מאיראן, היא שחיסולו של ראש תכנית הגרעין האיראנית, מוחסן פח'ריזאדה, המיוחס לישראל, בעוד שימש להתבשמות עצמית בישראל - הפך באיראן את הפור. במקום התקדמות איטית לקראת גרעין, באיראן החליטו להתקדם לפצצה כמה שיותר מהר. או יותר נכון, להכין את כל התשתית לפצצה, כך שתמתין להוראה של עלי חמינאי.
עוד עולה ממסקנות הדו״ח של סבא״א, שייתכן והאיראנים היתלו בישראל. כלומר, בעוד בישראל מכור לציבור בארץ ובעולם שהמוסד ״מטפל״ בתכנית הגרעין האיראנית באמצעות פיצוצים והפסקות חשמל, באיראן עבדו בשקט להשמיש את אותה תשתית ייצור פצצה.
09/06/21 23:54
12.53% מהצפיות
מאת IsraelDefense
חברת רד האט פרסמה מחקר מקיף שבחן גישה של ארגונים לתחום הקוד הפתוח, וגילה כי הם רואים בו הרבה מעבר לרכיב טכני שנועד להפחית עלויות BIGSTOCK/ Copyright: FreedomTumZ חברת רד האט (Red Hat), ספקית מובילה של פתרונות קוד פתוח, פרסמה את הדוח The State of Enterprise Open Source השנתי השלישי שלה לשנת 2021. המחקר בחן את הגישה של ארגונים לתחום הקוד הפתוח והסתמך על ראיונות עם 1,250 מקבלי החלטות בתחום ה-IT מ-13 מדינות, המיישמים פתרונות קוד פתוח של חברות שונות (הנסקרים אינם בהכרח לקוחות רד האט והם לא היו מודעים כי הסקר ממומן על ידי רד האט במטרה למנוע הטיה של התשובות).
המחקר מצביע על 4 ממצאים מרכזיים:
טרנספורמציה דיגיטלית מהווה פעילות מרכזית אשר למימושה משתמשים בקוד פתוח.
קוד פתוח בארגונים הוא מנוע לחדשנות.
מנהלי IT רואים באבטחת מידע יתרון של קוד פתוח ארגוני.
מנהלי IT מעריכים מאוד את ההשתתפות של ספקים בקהילות קוד פתוח.
על פי המחקר, 90% ממנהלי ה-IT משתמשים כיום בקוד פתוח ארגוני. 84% מהמשיבים לסקר ציינו כי קוד פתוח ארגוני הוא "חלק מרכזי באסטרטגיית האבטחה של הארגון שלי". 79% מצפים להגדיל את השימוש שלהם בקוד הפתוח עבור "טכנולוגיות חדשניות מתפתחות במהלך השנתיים הקרובות". 75% ציינו כי הם נותנים אמון בקוד פתוח ארגוני מכיוון שהוא עובר "תהליך בחינות קפדניות ובדיקות מסחריות כדי להבטיח את איכות הקוד" ו-83% ציינו כי סביר להניח שיבחרו ספק אשר תורם לקהילת הקוד הפתוח.
שימושי הקוד הפתוח
64% משתמשים בקוד פתוח עבור מודרניזציה של תשתיות, 54% משתמשים בקוד פתוח עבור פיתוח יישומים ו-53% עבור טרנספורמציה דיגיטלית. זוהי השנה השלישית ברציפות בה "מודרניזציה של תשתיות" מופיעה כשימוש המוביל של קוד פתוח ארגוני, כאשר השימוש למטרה זו הולך ועולה. השימושים העיקריים בקוד פתוח בתחום התשתיות הם בתחום ניהול הרשת, אשר מהווה 54% מהשימושים כיום בהשוואה ל-36% לפני שנתיים. תחום בסיסי הנתונים המהווים 53% מהשימוש ותחום אבטחת המידע המשמשים 52% מהמשיבים.
השימוש בקוד פתוח לצורך פיתוח יישומים תופס את המקום השני זו השנה השלישית ברציפות והוא נמצא במגמת עלייה בהשוואה לשנים הקודמות. השימוש בקוד פתוח עבור פיתוח יישומים ועבור טרנספורמציה דיגיטלית רשמו גידול של 11% כל אחד בשנתיים האחרונות. "הקשר ההדוק בין השניים נובע מכך שפיתוח יישומים חדשים הוא חלק משמעותי בטרנספורמציה הדיגיטלית. גידול זה מעיד על השימוש בקוד הפתוח גם ליישומים אסטרטגיים ולא רק עבור בניית תשתיות", נכתב בדוח.
כיצד קוד פתוח ארגוני נתפס כטוב יותר
לשאלה אודות יתרונות הקוד הפתוח ענו רוב המשיבים (35%) כי מדובר בקוד באיכות גבוהה יותר. במקום השני נמצא יתרון הגישה לחדשנות (33%), אבטחת מידע ברמה גבוהה נמצא כיתרון במקום השלישי (30%) והיכולת למנף בצורה בטוחה טכנולוגיות קוד פתוח נמצא כיתרון המדורג במקום הרביעי (30%). ראוי לציין כי היתרון המסורתי, הקשור בהורדת עלות הבעלות הכוללת (TCO), ירד באופן משמעותי בדירוג החשיבות של מקבלי ההחלטות למקום השישי.
ניתן לראות כי הקוד פתוח הארגוני ממשיך לשנות את המעמד שלו, מחלופה שנבחרת בשל מחיר אטרקטיבי לחלופה הנבחרת בשל היותה טובה יותר מתוכנות של מתחרים. היתרונות שצוינו בסקר מצביעים על כך כי מובילי IT רואים בקוד פתוח ארגוני דרך להשגת תוכנה איכותית ומובילה, אותה הם יכולים להפעיל באופן בטוח בארגונים שלהם.
מהיכן מגיעה החדשנות
קהילות קוד פתוח הן מקומות בהן מתחוללת חדשנות רבה של תעשיית התוכנה כיום. מספיק להעיף מבט מהיר בכל הפרויקטים של הקוד הפתוח בתחומי הענן ולמידת המכונה כדי להבין זאת. הסקר של רד האט מאמת במספרים כי קוד פתוח ארגוני מספק אפיק בטוח ויעיל לעסקים כדי להשתמש בחדשנות הזו. 55% משתמשים כיום בקוד פתוח ארגוני במסגרת מחשוב קצה/IoT ו-72% צופים כי יעשו זאת בשנתיים הקרובות. 48% משתמשים בקוד פתוח במסגרת למידת מכונה ו-AI ו-65% צופים כי יעשו שימוש לצורכי יישומים חדשניים במהלך השנתיים הקרובות.
עדיין ישנם חסמים
החסמים לאימוץ קוד פתוח ארגוני לא השתנו הרבה מאז הסקר הראשון של רד האט. אותם חסמים תופסים את ארבעת המקומות הראשונים: דאגות לגבי רמת התמיכה, תאימות, אבטחת קוד וחוסר במיומנויות פנימיות. עם זאת, השנה דאגות לגבי אבטחה צנחו מהמקום הראשון לשלישי והתמיכה תפסה את המקום המוביל. גם סך המשיבים שציין דאגות לא השתנה בהרבה.
ברמה מסוימת, הדאגות הללו לא נוגעות דווקא לקוד פתוח ארגוני כפי שהן קשורות בשימוש, אינטגרציה ותמיכה עצמית בפרויקטים קהילתיים. כמו כן, ישנן דאגות ותלונות אשר מופיעות גם לגבי תוכנה באופן כללי, בעיקר בתחומים טכנולוגיים המשתנים במהירות. דאגות אלו מדגישות את החשיבות של שרשרת אספקה ושותפים טכנולוגיים אמינים ושמירה על מיומנויות עדכניות בחברה.
לסיכום
מובילי IT רואים בתוכנת קוד פתוח ארגוני כסוג תוכנה עדיף עם איכות גבוהה יותר, חדשנות רבה ואפילו אבטחה משופרת ביחס לחלופות. יותר מכך, מובילי ה-IT מעריכים מאוד קוד פתוח ארגוני אשר מגיע מספקים אשר לוקחים חלק פעיל בפיתוחו ולא מבצעים רק אריזה מחדש של הקוד. מדובר בהוקרה והכרה בכך שקוד פתוח ארגוני הופך בהדרגה לעתיד התוכנה.
"הקוד הפתוח ביסס את עצמו כמנוע חדשנות עבור ענף התוכנה. מגמות טכנולוגיות שאנו רואים כעת, אשר משנות את הדרך בה אנו עובדים ועושים עסקים, נולדו בקוד הפתוח – לינוקס ארגוני, מחשוב ענן, IoT ומחשוב קצה, קונטיינרים, בינה מלאכותית, למידת מכונה ו-DevOps", כתב במבוא לדוח פול קורמייר, נשיא ומנכ"ל רד האט.
"בבסיס הקוד הפתוח ניתן לזהות עקרונות עבודה שמאפשרים לעולם להתאחד כדי להגיע להתקדמות מהירה, כמו עם חיסוני קורונה, במסגרת זמן קצרה מאי פעם. ברגעים שכאלה הקוד הפתוח מראה את העוצמה המלאה שלו. שיתוף פעולה, שקיפות והתפיסה שהרעיון הטוב ביותר יכול להגיע מכל מקום – הם עקרונות המסייעים לארגונים להתמודד עם אתגרים, ויותר מכך, להגיע לגבהים חדשים", ציין קורמייר.
09/06/21 23:50
8.99% מהצפיות
מאת IsraelDefense
החברה פיתחה פלטפורמת קישוריות סלולרית מבוססת ענן לציודי IoT ורשתות LTE ו-5G פרטיות. סבב הגיוס הובל על ידי Team8 צוות מונוגוטו. צילום: דורון לצטר מונוגוטו, המפתחת רשת סלולר מאובטחת ומבוססת-ענן, סוגרת סבב גיוס של 11 מיליון דולר בהובלת Team8, בהשתתפות Telefonica Tech Ventures ו- Singtel Innov8, כמו גם Alter Venture Partners, Triventures ו- Planven Entrepreneur Ventures. כספי הגיוס ישמשו את מונוגוטו להרחבת הנוכחות הגלובלית שלה ולהרחבת הפעילות לעמק הסיליקון שבארה"ב. כמו כן, בכוונת החברה לגייס כ-50 עובדים נוספים, מתוכם 25 למרכז המחקר והפיתוח של החברה בישראל, להמשיך לפתח ממשקי API נוספים (ממשקים המאפשרים למתכנתים גישה פשוטה לפונקציות השונות) ולהרחיב את סל מוצריה.
מונוגוטו מאפשרת קישוריות גלובלית בעבור מכשירי IoT ומכונה למכונה (M2M) באמצעות ממשקי API רבי עוצמה ובכך להרחיב את יישומי ה- IoT שלהם במהירות ובאופן מאובטח. באמצעות אותם הממשקים, הפלטפורמה של מונוגוטו יודעת לבקר, לאבטח ולנהל מידע בחיישנים והתקנים סלולריים הקיימים במגוון סגמנטים, כגון חקלאות, אנרגיה, רכב, תחבורה, בריאות, טכנולוגיות לבישות, נורות חכמות, ועוד.
"מהפכות מחשוב ענן והתקשורת, של ענקיות כגון AWS ו- Twilio, הוכיחו כי באמצעות ממשקי API מתקדמים, ניתן לחדש מוצרים, לייעל פתרונות ולהציע מודלים עסקיים חדשים. מהפכה דומה מתרחשת גם בתחום הקישוריות הסלולרית", אמר איתמר קוניק, מייסד ומנכ"ל מונוגוטו.
"כדי לממש את היתרונות המלאים של המהפכה הזו ולהניע חדשנות של מוצרים ומודל עסקי חדש, ארגונים זקוקים להרבה יותר מקישוריות באיכות גבוהה - הם צריכים להיות מסוגלים לשלוט בכל היבט של קישוריות - בחיישנים המותאמים לסוללה, בשינוי איכות השירותים, בגישור על הפער בין רשתות סלולריות ציבוריות ופרטיות, בהטמעת אבטחת סייבר על גבי התשתית ועוד. יכולות אלו כבר מיושמות ע"י לקוחותינו, באמצעות ממשקי ה- API שלנו", הוסיף קוניק.
"חברות ומפתחים כמהים לחוויה מבוססת ענן המאפשרת לנצל את העוצמה של קישוריות סלולרית בכלל, ו-5G בפרט, באמצעות ממשקי API מאובטחים ונגישים בשירות עצמי", אומר לירן גרינברג, מייסד ומנהל-שותף של Team8. "מונוגוטו משלבת יכולות ניהול ופונקציונליות מתקדמים בעולם הקישוריות לצד יכולות אבטחת סייבר שאין שני להם. מצד אחד, תעבורת התקשורת וממשקי התוכנה מאובטחים ע״י מונוגוטו עצמה ומצד שני לקוחות החברה יכולים לבחון את תעבורת הרשת באמצעות כלים שלהם ולמנף יכולות אבטחה של מכשירי הקצה, הכל באמצעות APIs מתקדמים וידידותיים למפתחים. אנחנו גאים להוביל את סבב הגיוס במונוגוטו, הענן הסלולרי המאובטח בעולם״.
בנוסף ליכולותיה באספקת רשת סלולרית בטוחה ונגישה, מונוגוטו כעת מתכוונת להרחיב את יכולות הפלטפורמה לרשתות ה-5G. כספקית הענן הראשונה אי פעם עבור רשתות סלולריות ציבוריות ופרטיות, מונוגוטו ממוקמת באופן ייחודי כדי לסייע לארגונים ומפתחים ליצור, לפקח, לנהל ולתחזק מערכות מחוברות ליישומי 5G ו- CBRS, תוך אפשרות ארכיטקטורות מודרניות כמו Zero Trust ו- SASE עבור IoT סלולרי.
09/06/21 23:49
8.72% מהצפיות
מאת IsraelDefense
תבנה רשתות תקשורת 5G למפעילים. פתרונות התשתית והשירותים החדשים יאפשרו לספקי התקשורת לפרוס ולנהל באופן אוטומטי אלפי מכשירי קצה, רשת ואחסון על פני מספר מיקומים דניס הופמן, Dell Technologies. צילום: באדיבות החברה Dell Technologies חודרת לתחום הטלקום ומציעה פתרונות תוכנה, תשתית ושירותים עבור ספקי תקשורת, תוך שהיא מתבססת על רשת השותפים והפתרונות הטכנולוגים שברשותה. בעזרתם ספקי התקשורת ירחיבו ויטיבו את סל ההצעות שלהם בקרב מכשירי קצה.
פרויקט ה- MetalWeaver מציע פתרון תוכנה גמיש המאפשר לספקי התקשורת לפרוס ולנהל באופן אוטומטי מכשירי קצה, רשתות ואחסון על פני מספר מיקומים. בעזרתו תהיה לספקים דרך זריזה וחסכונית לניהול מרחוק של הרשת והמכשירים. כך הם יכולים לפרוס ולנהל רשתות 5G המופצות באופן גלובלי בפשטות וללא כל נגיעה, כולל אבחון בעיות מרחוק. כל אלו מגובים בתמיכה ושירותים גלובליים של Dell.
Dell מציגה בארכיטקטורה המסתמכת על הגמישות והסקלביליות של פרויקט Metalweaver בעזרתה ייהנו ספקי התקשורת מהפתרונות הטכנולוגיים של שותפיה המובילים של Dell, ביניהם VMware ו-Red Hat. הארכיטקטורה תספק הדרכה כוללת, אפשרויות הטמעה והמלצות ספציפיות עבור מקרי בוחן בהם יתקלו ספקי התקשורת, בשביל לסייע להטמיע במהירות וביעילות את השירותים והיישומים הנדרשים.
ספקי התקשורת יוכלו להטמיע גם פתרונות תוכנה של Nokia ו-Affirmed. CommScope RUCKUS תספק פתרונות רשת פרטיים. פתרונות גישה מרובה למכשירי קצה יהיו זמינים עם Intel Smart Edge. Dell משתפת פעולה גם עם Mavenir לפיתוח תוכנת RAN פתוחה עבור רשת 5G עם שרת Dell EMC PowerEdge XR11.
"חברות טלקום צריכות למצוא דרכים לצמצם את הסיכונים והמורכבויות הכרוכות בתשתית הרשתות שלהן", אומר דניס הופמן, VP ומנכ"ל Dell Technologies Telecom Systems Business. "גישה של תוכנה פתוחה מבוססת ענן היא התשובה עבור הזדמנות חד פעמית להתקדם מעבר להד שמייצר ה-5G אל המציאות היציבה והאפשרויות שמביא איתו הדור הבא של הרשתות".
Dell מביאה לשיתוף הפעולה את תשתית ה-IT המובילה שלה, בנוסף לשרשרת אספקה גלובלית מאובטחת ושירותי IT הכוללים יותר מ-60 אלף אנשי מקצוע ושותפים ב-170 מדינות.
בנוסף לשירותים האלו, Dell מציגה את מעבדת ה-Open Telecom Ecosystem שתפקידה לייצר מקום בו החברה תוכל לעבוד ביחד עם השותפים והלקוחות שלה ולחקור על פתרונות טכנולוגיים עתידיים.
המעבדה, שנמצאת במטה החברה בראונד רוק טקסס, מאפשרת ללקוחות סביבת בדיקות עבור פתרונות ושירותים. הפתרונות שנבדקים במעבדה יכולים במהירות להגיע לשוק. תוכנית השותפים של דל מספקת משאבים ותמיכה בניהול פרויקטים בעיצוב, שוק ומכירה של פתרונות ושירותי רשת.
בעזרת שיתוף פעולה עם Dell, ספקי התקשורת יוכלו להציב סטנדרטים חדשים, לפשט את תהליכי הטמעת הרשתות והטכנולוגיות, לנהל נתונים במכשירי הקצה ולייצר הזדמנויות חדשות לרווחים.
Dell טכנולוגיות פרושה ב- 180 מדינות, עובדת עם 498 מחברות הפורצ'ן 500 בארצות הברית ומיליוני חברות אחרות בעולם. רשמה כמעט 3500 פטנטים עד היום, ויש לה עוד 2000 בקנה. בישראל, פרושה החברה על פני ארבעה אתרים ועוסקת בפעילות פיתוח, מכירות ושירותים. לחברה מערך רחב של שותפים עסקיים, אשר פועלים בשוק הארגוני, העסקי והצרכני בישראל.
09/06/21 11:03
7.63% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הממשלה הקצתה 367 מיליון אירו לרכישת 80 רכבים חדשים, כחלק מהמאמץ של הדוכסות הקטנה והעשירה להוציא לפחות 0.72% מהתוצר המקומי הגולמי שלה על מאמצי ביטחון משותפים עד לשנת 2024 צילום: מתוך האתר הרשמי של צבא לוקסמבורג התקשורת בלוקסמבורג מדווחת כי ממשלת הדוכסות במרכז אירופה החליטה בתחילת חודש יוני להקצות 367 מיליון אירו להחלפת ותחזוקת צי הרכבים הצבאיים המשוריינים של צבאה במאמץ למלא את מחויבותה להוצאה גדולה יותר על ההגנה המשותפת של ארגון נאט"ו.
האתר Luxembourg Times מצטט את שר ההגנה הלוקסמבורגי, פרנסואה בוש, האומר כי תקציב זה יספיק לרכש 80 רכבים משוריינים קלים לצבא הלוקסמבורגי וכן לתחזוקתם במהלך מחזור החיים של רכבים אלו הנאמד ב-15-20 שנים. לצבא יש כיום צי של 42 רכבי Humvee תוצרת AM General ו-42 רכבי סיור ממוגנים מסוג Dingo 2, תוצרת החברה הגרמנית KMW, המצוידים בעמדת נשק נשלטת-מרחוק של חברת קונגסברג. רכבים אלו נחשבים מיושנים ויוחלפו עד לשנת 2025.
האתר מציין כי ההחלטה היא חלק מהמאמץ של הדוכסות הקטנה אך העשירה להוציא לפחות 0.72% מהתוצר המקומי הגולמי שלה על מאמצי ביטחון משותפים עד לשנת 2024, הרבה מתחת להבטחה של חברות נאט"ו להקצות 2% מהתמ"ג שלהם עד למועד זה.
האתר הבלגי armyrecognition.com מעריך כי ההחלטה לחדש חלק מצי הרכב של הצבא מבוססת על רצונה של לוקסמבורג לחזק את שותפותה עם צבאות בלגיה וצרפת וכך ליהנות מציוד תואם במסגרת יחידות דו-לאומיות, כחלק מהפרויקט ליצירת גדוד בלגי-לוקסמבורגי. בחודשים הקרובים יוצאו מכרזים כדי לקבוע במדויק איזה דגם ייכנס לשירות בשנת 2025.
09/06/21 08:53
4.36% מהצפיות
מאת IsraelDefense
תקיפת הכור הגרעיני בעיראק סיימה את פרק השאיפות הגרעיניות של סדאם חוסיין https://www.iaf.org.il/9333-53156-he/IAF.aspx שלושה הם ימי זיכרון ב-6 וב-7 ביוני: יום הנחיתה של בעלות הברית בנורמנדי, מלחמת ששת הימים ותקיפת הכור הגרעיני העירקי בבגדד. שלושה מבצעים צבאיים מוצלחים והיסטוריים. הראשון הציל את אירופה ואת העולם מציפורני גרמניה הנאצית. השני שינה את פני ארץ ישראל, מדינת ישראל והמזרח התיכון, והשלישי הציל את ישראל מסכנת נשק גרעיני.
מבחינה צבאית הנחיתה בחופי נורמנדי היתה המבצע הצבאי הגדול ביותר בתולדות העולם. במלחמת ששת הימים השיג צה"ל הישגים מבצעיים חסרי תקדים בזמן קצר, וחיל האוויר ביצע בהצלחה אדירה תכנית סדורה של השמדת הכוח האווירי של האויבים מסביב. מבצע אופרה, בביצוע מעולה של שמונה טייסי F-16, חיסל מזימה גרעינית במבצע אווירי מזהיר, ללא נפגעים והשמדת המטרה בדיוק רב.
OVERLORD, מבצע הנחיתה של בעלות הברית בחוף המערבי של צרפת היה אדיר בהיקפו. המספרים מרשימים: 150 אלף לוחמים נחתו ביום הראשון בחמישה החופים המפורסמים, ועד 11 ביוני כבר היו בצרפת 300 אלף לוחמים. נחתו 55 אלף כלי רכב, 100 אלף טונות של ציוד ואספקה הובאו לחופים תחת אש בקשיים עצומים. 5,000 כלי שיט נטלו חלק בנחיתה, 10 אלפים מטוסים. לוחמים מעשרות ארצות, בעלות הברית: בריטניה, ארה"ב, קנדה, אוסטרליה, פולין, הולנד, נורווגיה ועוד.
האחריות הפיקודית על מבצע כה גדול הוטלה על כתפיו של גנרל דוויט אייזנהואר, המפקד העליון של צבאות בעלות הברית. מרתק עד היום לקרוא בזיכרונות הימים ההם כיצד מפקד עליון מתלבט ומתחבט – מתי לתקוף, ביום או בלילה, ובאיזו שעה בדיוק, ומה מזג האוויר, ומהם משטרי הרוחות, השפל והגאות, והיכן עוצבות האויב. אייזנהואר קנה את עולמו בתפקיד זה, והיה לימים לנשיא ארה"ב, המעצמה שהובילה את המבצע.
במבצע הזה הטעיות והיו טעויות במבצע האדיר הזה: פעולות מודיעיניות בלבלו את הגרמנים, שלא ידעו היכן תהיה הנחיתה ושלחו כוחות למקומות לא נכונים. ובכל זאת ההגנה על החופים היתה עזה, והוכנו במשך שנים ביצורי חוף רבי עוצמה. בעלות הברית שילמו מחירים כבדים: ביום הנחיתה בלבד נהרגו יותר מ-2,500 לוחמים. חלקם נתקלו באש מקלעים גרמנית קטלנית שנורתה ממרומי עמדות חפורות בסלעי החוף, והיו שנהרגו דקות אחרי שיצאו למים מאסדות הנחיתה.
הנחיתה היתה רק תחילת הפלישה הגדולה לאירופה. היום אפשר לראות את החופים שבהם נחתו לוחמי מבצע OVERLORD ואת בתי הקברות: אומהה, ג'ונו, סוורד, גולד, יוטה ביץ', הם שמות שייזכרו לעד.
09/06/21 13:39
4.36% מהצפיות
מאת IsraelDefense
צרפת תספק 4 פריגטות וארה"ב 3 ספינות מדגם Protector By New Zealand Defence Force from Wellington, New Zealand - MC 10-0422-004.jpg, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=20379176 חיל הים הלבנוני עומד לקלוט 7 ספינות סיור חופים חדשות, 4 מצרפת ו-3 מארה"ב כחלק מסיוע החוץ הצבאי האמריקאי.
מפקד חיל הים הלבנוני, הייסאם דאנאווי, סיפר לאתר Defensenews כי כרגע נערכים תיאומים עם מספנות צרפתיות לאספקת 4 פריגטות סיור-חופים באורכים של 65 ו-75 מטרים. הספינות מצרפת אינן, לדברי דאנאווי, חלק מהסיוע הצבאי הצרפתי ללבנון, אך הן תמוממנה באמצעות הלוואה בשווי של 400 מיליון אירו שתעניק צרפת לממשלת לבנון.
DefenseNews מדווח כי בתחילת חודש מאי, משרד ההגנה האמריקאי הודיע ללבנון על כוונה לספק במהלך שנת 2022 3 ספינות פטרול מדגם Protector. בסך הכול, משרד ההגנה האמריקאי מקצה 120 מיליון דולרים בשנת 2022 ללבנון מתכנית סיוע החוץ הצבאית שלו, גידול של 15 מיליון דולרים משנת 2021.
גורמים צבאיים לבנונים מזכירים כי לחיל הים הלבנוני יש כיום למעשה רק 7 ספינות פטרול מבצעיות ועלות הפעלתן ותחזוקתן היא עצומה. הם מצביעים על כך שעיתוי קבלת הספינות החדשות יסייע לאבטחת חיפושי הנפט השל לבנון באגן המזרחי של הים התיכון, מעבר למשימות הרגילות של אבטחת רשות המכס הלבנונית הימית, מניעת הברחות והגירה בלתי-חוקית והגנה מפני פעולות טרור לאורך 150 הקילומטרים של החוף הלבנוני ובמים הטריטוריאליים של לבנון.
09/06/21 13:55
4.36% מהצפיות
מאת IsraelDefense
שיתוף הפעולה בין החברות יאפשר תקשורת אוטונומית בין גופי החירום לאזרחים כאשר הרשתות המסחריות קורסות בתמונה: נשיא קרביין, ארז צור ועדי דולברג, מנהל חטיבת המודיעין (קרדיט- תעשייה אווירית) התעשייה האווירית וחברת קרביין השיקו רשת אולטרה חירום 911 Ultra-EN, המאפשרת לכוחות חירום ואזרחים באזורי אסון בהם מושבתות רשתות מסחריות, להישאר מחוברים. קרביין מספקת רשת תקשורת לשעת חירום, המאפשרת לגופי ממשל פריסה מיידית וטיפול מייטבי באזורי אסון. התעשייה האווירית תספק רשת תקשורת מאובטחת יחד עם הטכנולוגיה לזיהוי מיקום מרחוק. הפתרון הכולל נותן מענה לכוחות חירום, לאתר אזרחים הנמצאים במצוקה ושאינם יכולים להזעיק סיוע.
משברים בהיקף נרחב גורמים לרוב לכשלים תפעוליים ברשתות תקשורת. 911 Ultra-EN מספקת כיסוי רשת למנויים סלולריים ובכך מאפשרת להם להגיע לשירותי ההצלה ולדווח על מיקומם. 911 Ultra-EN מהווה פיתרון חדשני המפעיל רשת סלולרית חלופית פרטית ומבוססת ענן המחברת מחדש את המשתמשים באזורי אסון ומאפשרת נגישות לשירותי חירום, לרבות תקשורת נתונים רחבת פס במצבים המחייבים זאת יותר מכל.
מנהל חטיבת המודיעין באלתא, התעשייה האווירית, עדי דולברג אמר כי "פיתוח זה, שהתאפשר הודות לשיתוף פעולה קרוב בין אלתא לקרביין, מאפשר מענה חירום מידי בכל סוגי הנסיבות שאפשר להעלות על הדעת. הציבור יכול כעת להרגיש בטוח ביכולת להישאר מחוברים בכל עת, החשובה כיום יותר מתמיד".
נשיא קרביין, ארז צור, אמר, כי"במצבי חירום, זמן הוא הנכס החשוב ביותר ואובדן חיים הוא המחיר שאנו משלמים כאשר תקשורת החירום משתבשת. אובדן תקשורת במצבי אסון המוניים אינו מצב בלתי נמנע. לא תמיד ממשלות מתכוננות לתרחישים כאלה, אך כאשר אלון אכן מתרחשים, זמינותה של רשת אוטונומית הינה קריטית".