זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
10/07/21 22:07
40.38% מהצפיות
מאת IsraelDefense
המחשב מכיל טכנולוגיה ישראלית שפותחה בין כותלי מרכז הפיתוח של החברה בארץ. מיועד להאיץ פיתוחים רפואיים בכלל ותרופות בפרט באמצעות בינה מלאכותית, במסגרת שת״פ עם אסטרהזניקה צילום: באדיבות חברת NVIDIA מנכ"ל NVIDIA, ג'נסן וואנג, חשף בשבוע שעבר את מחשב העל החדש שנבנה על ידי אנבידיה בבריטניה תוך כ-20 שבועות המכיל, בין היתר, את הטכנולוגיה הישראלית שפותחה בין כותלי מרכז הפיתוח של החברה בישראל: BlueField 2 ו-HDR InfiniBand
המחשב הוקם בהשקעה של כ-100 מיליון דולר, וצפוי לסייע לחברות ושותפותיה של אנבידיה בבריטניה לקדם מחקר חדשני ופיתוחים בתחומי בינה מלאכותית, בריאות, ביולוגיה-דיגיטלית ועוד שיותירו חותם בינלאומי.
מחשב העל Cambridge-1 ממוקם בעיר קיימברידג', שם ממוקם מטה ARM שעל רכישתה הודעה אנבידיה בשנה שעברה, והוא מהווה את מחשב העל החזק ביותר בבריטניה. כמו כן, הוא מדורג ברשימת 50 מחשבי העל החזקים ביותר בעולם על פי דירוג TOP500 ומהווה את מחשב העל ה-12 בעוצמתו באירופה.
ה-Cambridge-1 מבוסס על ארכיטקטורת NVIDIA DGX SuperPOD וכן כולל שבבי NVIDIA BlueField-2 ותמיכה בטכנולוגיית HDR InfiniBand שפותחה בשבעת מרכזי המו"פ של אנבידיה בישראל. כמו כן, מכיל מחשב העל 80 מערכות NVIDIA DGX A100.
מחשב העל החדש יאיץ פיתוחים רפואיים בכלל ופיתוח תרופות בפרט באמצעות בינה מלאכותית במסגרת שיתוף פעולה של אנבידיה עם חברת אסטרהזניקה (AstraZeneca). כמו כן, בין שותפותיה הנוספות של אנבידיה נמצאות GSK, Oxford Nanopore, קינגס קולג' לונדון (King's College London) ו-Guy's and St Thomas' NHS Foundation Trust.
"אנחנו בפתחה של מהפכה דיגיטלית ביולוגית, ועל מנת לעשות זאת, המדענים זקוקים לטיל עוצמתי עבור המסע שלהם", אמר ג'נסן וואנג, מנכ"ל ומייסד אנבידיה. "Cambridge-1 יאגד יחדיו עשורים של העבודה שלנו בתחומי האצת המחשוב, הבינה המלאכותית ומדעי החיים לכדי מרכז מחשוב אחד".
ה-Cambridge-1 כבר זמן לשימוש, זאת הודות לתהליך בנייה והקמה מהיר שנמשך 20 שבועות בלבד – פרק זמן מהיר במיוחד בהשוואה למחשבי על אחרים בסדר גודל דומה, שהקמתם יכולה להמשך כשנתיים. בעוד המחשב נבנה בבריטניה, הוא צפוי להשפיע על העולם כולו: "האימפקט יהיה גלובלי, באופן שיטיב עם מיליוני אנשים מסביב לעולם", הוסיף וואנג.
10/07/21 22:22
24.04% מהצפיות
מאת IsraelDefense
סבב הגיוס הנוכחי יאפשר לחברה להאיץ את מאמצי המכירות והשיווק ולהרחיב את יכולות הפיתוח ההנדסיות שלה. מנכ״ל החברה: "להביא את חזון הענן המהיר והגמיש לקהל רחב יותר" דני גולן, מנכ״ל Silk. צילום: שי וזדיאס חברת Silk (סילק), מפתחת הפלטפורמה המתקדמת להאצת יישומי ענן, הודיעה על השלמת גיוס של 55 מיליון דולרים בביקוש יתר, בסבב גיוס B. את הסבב הובילה S Capital . ההשקעה המשמעותית מהווה עדות לצמיחה המואצת של החברה, ולביקוש הגובר לפתרונות יעילים ומתקדמים לעבודה בסביבת ענן, שהואץ עוד יותר בעקבות מגיפת הקורונה. סבב הגיוס הנוכחי יאפשר לחברה להאיץ את מאמצי המכירות והשיווק ולהרחיב את יכולות הפיתוח ההנדסיות של החברה. בין לקוחות הענן של סילק ניתן למנות חברות מובילות כפיוניר ואי טורו.
הפלטפורמה של Silk היא מאפשרת לארגונים להעביר את היישומים הקריטיים שלהם לענן בצורה חלקה, תוך שיפור ביצועי היישומים, זאת לעומת הביצועים הקיימים בסביבת העבודה המקומית. הפלטפורמה הופכת את סביבת הענן למהירה פי 10, ומאפשרת גמישות בהתמודדות עם תקלות ובעיות הקשורות לתשתיות. פלטפורמת Silk ממוקמת בין תשתית הענן לבין מסד הנתונים של הלקוח. זוהי שכבה גמישה וחכמה המאפשרת אופטימיזציה של ביצועים, ללא כל שינוי במסד הנתונים או ביישום, ולמעשה מעצימה את יכולות הענן הארגוניות.
"ספקיות שירותי הענן נמצאות בתחילתו של מאבק על השליטה במאגרי הנתונים של לקוחותיהם. כדי לנצח את הקרב הזה הרי שעל אותן ספקיות מוטלת האחריות להבטיח ללקוחותיהן את היכולת לעמוד ברמת השירות המצופה מהם" אומר דני גולן, מנכ"ל .Silk "אנו מאפשרים זאת על ידי הרחבה והאצה של היישומים הקריטיים בסביבת הענן של הלקוחות, וכך מאפשרים להם להעניק שרות טוב יותר ללקוחותיהם. ההון שגויס יאפשר לנו להביא את חזון הענן המהיר והגמיש לקהל רחב יותר" הוסיף גולן.
"ככל שחברות מעבירות יותר ויותר עומסי עבודה עסקיים קריטיים לענן, חשוב יותר מתמיד שתשתית הענן תציע להן את הביצועים הנדרשים לתפקוד אופטימלי בכל מצב ותחת עומסים משתנים", מסרה איה פטרבורג, שותפה מייסדת S Capital. הפלטפורמה של Silk מתוכננת באופן המאפשר לספקי הענן לעמוד בביקוש זה, ולמלא את הבטחתם לענן מהיר וקל".
10/07/21 21:58
20.19% מהצפיות
מאת IsraelDefense
על פי מחקר שערכה התנועה למאבק באנטישמיות ברשת, בתקופה שלאחר המבצע עלו ברשתות כ-50 אלף פוסטים וציוצים אנטישמים ואנטי-ציונים מדי שעה תמונה אנטישמית שהוסרה ע״י אינסטגרם. כל צילומי המסך בכתבה באדיבות העמותה למאבק באנטישמיות ברשת לצד העלייה בתכנים האנטישמיים ברשתות החברתיות ועל רקע הלחימה במבצע שומר החומות, גל של תקיפות אלימות פקד את יהודי העולם המערבי. כבר עם תחילת המבצע מפגינים גרמנים קראו כנגד יהודים מול בית הכנסת בעיר גלזנקירשן. בהוליווד, יהודים הותקפו בעת שבילו במסעדה על ידי תוקפים שנשאו דגלי פלסטין, תוך קריאות "מוות ליהודים" ו"לשחרר את פלסטין". בלונדון, מפגינים פרו-פלסטינים קראו "לרצוח את היהודים ולאנוס את בנותיהם".
הפגנות רבות משתתפים שאורגנו ע"י מתנדבים פרו פלסטינים, חלקן בתוך שכונות יהודיות, התפתחו עד לכדי קטטות אלימות ופגיעות פיזיות של ממש. בבלגיה נשמעו בערבית קריאות "זכרו את ח'ייבר" (קרב בו גורשו יהודים ע"י מוסלמים) ו"יהודים צבאו של מוחמד מגיע". אלו הצריכו מהקהילות היהודיות בעולם להגן על עצמן מפני אירועים שלא ניתן לחזות מראש, וחיזקו את ההכרה שהמתנדבים האנטישמיים לא מבחינים בין דת, לאום, יהודי או ישראלי. פגיעה באזרחים יהודים כמעין פגיעה בישראל.
בזמן המבצע הבחינו מתנדבי העמותה למאבק באנטישמיות ברשת, בעלייה חדה בביטויי האנטישמיות ברשתות החברתיות. זו לוותה באירועי אלימות פיזית ברחבי העולם. יומיים בלבד לתוך המבצע, נרשמה גם עלייה בחשיפה לתכנים האנטישמיים – 40.9 אלף, לעומת 15.4 אלף רק יום לפני כן. בעוד שכמות הציוצים בטוויטר שמקורם ישראלי עמדה על כ-2,000 לשעה, תכנים אנטישמיים ואנטי ציוניים עלו בקצב של כ-50,000 ציוצים לשעה. פער זה מתעצם עם החשיפה הכללית לה זוכים הציוצים; כ-70 מיליון צפיות בשעה לתכנים אנטי ישראליים, אל מול כ-2.5 צפיות לציוצים הפרו ישראליים.
תמונה מטרידה במיוחד עלתה מתוך שיטוט שגרתי ברשתות החברתיות השונות; מלל, תמונות, סרטונים וציוצים רבים המביעים תמיכה מוגברת בחמאס, זוכים למאות אלפי שיתופים. חלק גדול ממידע המועבר בתכנים אלו כוזב, שקרי ומסית. תיאורים חד צדדיים של המתרחש שרובם ככולם מציגים את ישראל כזו העושה שימוש בכוח בלתי מידתי כלפי תושבי רצועת עזה, כובשת וגזענית.
פילוח התכנים: לאור העלייה הגורפת של התכנים האנטישמיים שנרשמה ברשתות החברתיות במהלך מבצע "שומר החומות", מתנדבי העמותה השקיעו משאבים רבים לניטור יומיומי של תכנים אנטישמיים במרחב המקוון. הניטור התבצע באופן ידני וטכנולוגי כאחד בארבע רשתות חברתיות מובילות: אינסטגרם, טוויטר, יוטיוב, פייסבוק, וכלל שימוש במילות מפתח והאשטגים פופולריים. כלל התכנים נוטרו כשבוע בטרם תחילת המבצע ועד כשבוע לאחר סיומו, כלומר בין התאריכים 01.05-2021-01.06.2021.
להלן המסקנות המרכזיות:
1. ניטור ידני: סך התכנים המנוטרים באופן ידני עמד על 1,042 תכנים. מתוכם הוסרו כ-354 תכנים (כ-34%). ניטור רב יותר של תכנים הביא להסרת תכנים גבוהה יותר, ביחס לאחוז ההסרה השנתי - 34% לעומת 12%. הדבר מוכיח כי ברשתות החברתיות קיימים מספרים לא מבוטלים של תכנים אנטישמיים ופעולות ניטור אקטיביות, יומיומיות וקבועות ביכולתן להביא להסרת התוכן.
2. ניטור דיגיטלי: כלל התכנים שנוטרו עומדים על כ-220 אלף, עלייה של כ-1000% לעומת התקופה הקודמת (30 יום קודמים). מספר התגובות, לייקים ושיתופים עומד על קרוב ל-700 אלף, עלייה של כ-600%.
3. רשתות חברתית: רוב התכנים נוטרו ברשת טוויטר, ואילו רוב התכנים הוסרו מרשת פייסבוק. בטוויטר הוסרו פחות מ-30% מהתכנים האנטישמיים שנוטרו (כ-200 תכנים) ובאינסטגרם כ-13%. בפייסבוק אחוז התכנים שהוסרו היה הגבוה ביותר, והוא עומד על מעל 40% מהתכנים.
4. סוג תוכן: עלייה משמעותית בפרסום תכנים הקשורים בשואה, בהם הצדקת המשטר הנאצי והשמדה המונית של היהודים במלחמת העולם השנייה.
5. דמוגרפיה (סך התכנים ידני ודיגיטלי): כ- 70% מהתכנים פורסמו על ידי גברים. כ-50% ממפרסמי התכנים היו בני 25-34, כ- 40% היו בני 18-.24.
6. פילוח גיאוגרפי (סך התכנים ידני ודיגיטלי): 5% מהתכנים מקורם מבריטניה, 7% מפקיסטן, 4% מלזיה ועוד אחוזים מקנדה, דרום אמריקה, הודו. האחרים - לא ידוע.
10/07/21 22:15
15.38% מהצפיות
מאת IsraelDefense
זאת כדי להרחיב את פעילותה בשוק העולמי של אבטחת תשתיות לאומיות ומפעלי תעשייה. החברה תצרף לשורותיה מומחים בכירים ותרשום פטנטים חדשים צילום: באדיבות NanoLock Security חברת אבטחת הסייבר ננולוק סקיוריטי (NanoLock Security) המתמחה באבטחת רכיבי קצה מחוברים בתשתיות קריטיות כגון מוני חשמל, מים וגז, מערכות IIoT ובקרים תעשייתיים, הודיעה על השלמת סבב גיוס B בהיקף של 11 מיליון דולר. בסבב השתתפו המשקיעים הקיימים AWZ Ventures, קבוצת השקעות פרטית שבה חבר סטיבן הרפר, ראש ממשלת קנדה לשעבר, וכן משקיעים חדשים. החברה גייסה בשנת 2017 חמישה מיליון דולר בסבב A וסך ההון שגייסה עד היום עומד על 16 מיליון דולר.
ההון שגויס יאפשר לננולוק סקיוריטי להאיץ את ההתקנות של פתרונות אבטחת ה-Zero Trust שלה ברמת ה-Device ואת חדירתה לשוק העולמי של אבטחת שירותי תשתית, תעשיה ותשתיות קריטיות של מדינות. ננולוק סקיוריטי מעסיקה כיום עשרות עובדים במרכז המו"פ בישראל ובמשרדיה בארה"ב, אירופה ויפן. בעקבות גיוס ההון מתכוונת החברה לגייס 20 עובדים נוספים בתחומי השיווק, המכירות והפיתוח לצד מנהלים בשוקי היעד.
באמצעות רשת של שותפים בינלאומיים, פתרונות החברה מגינים כיום על תשתיות ועל מפעלי תעשייה בארה"ב, איטליה, הודו, הולנד, יפן, סינגפור, ספרד ושוויץ בפני מתקפות של גורמים חיצונים, פנימיים או מתקפות דרך שרשרת האספקה. ננולוק סקיוריטי חתמה על הסכמים עם שותפים בינלאומיים וביניהם חברות ידועות שם כמו: יצרנית מכשירי המדידה Genus Power ועם יצרניות התוכנה Atlantica Digital ו-Nozomi Networks, מובילה עולמית בפתרונות אבטחת סייבר רשתיים.
"NanoLock Security לקחה את מודל ZERO TRUST לרמת המכשיר", אומר אבי כוכבא מנכ״ל משותף של שותפות המו״פ HIVE 2040 וחבר דירקטוריון ב-Nanolock, "לאור מתקפות הסייבר ההולכות ומתגברות על תשתיות קריטיות ומפעלים תעשייתיים, והעובדה שאיומי סייבר מגיעים גם מתוך הארגון ומשרשרת האספקה, שנחשבו בעבר כבטוחים, אנו מאמינים שהרחבת הפרישה של מוצרים מוגני NanoLock דחופה יותר מתמיד".
ערן פיין, מייסד משותף ומנכ"ל ננולוק סקיוריטי: "אנו מרחיבים עתה באופן דרמטי את טביעת הרגל שלנו בשוק באמצעות התקנות חדשות, שותפויות אסטרטגיות ורישום פטנטים ועתה צרפנו לשורותינו מנהלים בעלי מוניטין מרשימים בתחומי הסייבר ושירותי תשתית ובעלי ידע ספציפי שיסייע לצמיחתנו והתרחבותנו והאצת ההתקנות".
פיין הוסיף: "הפתרון שלנו מתמודד עם צורך חיוני, כפי שראינו בפריצות ל-SolarWinds, SITA ו-Colonial Pipeline, המתקפות נגד שירותי תשתית ותשתית קריטיות צומחות בקצב מואץ הן מבפנים והן דרך שרשרת האספקה. שום דבר לא ימנע מההאקרים להמשיך ולנסות לפרוץ את הרשתות הללו אך פתרון ה-Zero Trust שלנו ברמת המכשיר ימנע מהם להצליח".
לאחרונה הרחיבה ננולוק סקיוריטי את הצוות הניהולי שלה וצרפה לשורותיה שלושה מומחים מובילים להגנת סייבר בעולם התשתיות ובעלי מוניטין עולמי בתחום: יניר לאובשטיין, בעל ניסיון של 20 שנה, התמנה לסמנכ"ל החברה לפתרונות סייבר. שגיא ברקו, שהתמנה לסמנכ"ל הפיתוח, בעל ניסיון של 20 שנה בפיתוח וניהול בתחום הסייבר בקהיליית המודיעין. דיויד סטראוד, שהתמנה למנכ"ל החברה באירופה ובאסיה פסיפיק, צבר ניסיון בינלאומי עשיר של 15 שנה בתחום המונים החכמים.
כדי לשמור על הערך של הפתרון פרי פיתוחה, קיבלה ננולוק סקיוריטי אישור לשני פטנטים ממשרד הפטנטים והסימנים המסחריים של ארה"ב. לאחרונה אושר פטנט בקרת גישה תוכנתית למעגל חשמלי המשולב במכשירים ומספק אבטחה למכשירים באמצעות מניעה של כתיבה חוזרת, מניעת ביצוע שינויים ומניפולציות או מחיקה של נתונים מהזיכרון.