זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
08/08/21 16:35
16.9% מהצפיות
מאת IsraelDefense
https://twitter.com/ala_alahed/status/1423688423978721281?s=20 סרטון שיגור הרקטות לעבר ישראל לפני כיומיים פורסם ברשת. הסרטון באורך של כ1:12 דקות. מתוכו, הירי לקח כ-37 שניות. לזה יש להוסיף את הזמן שהרכב הגיע למקום, פרס, שיגר, קיפל וחזר למחנה. הרכב נתפס בכפר דרוזי בקרבת חצביא לאחר הירי.
כלומר, ניתן להעריך שכל הפעולה לקחה מספר דקות לפחות מתחילתה ועד סופה. הרכב היה מותמם. מכאן עולות שתי חלופות. ראשונה - המודיעין של צה״ל לא זיהה דפוס חשוד בפעולה הרכב באזור הזה ולכן הרכב לא נצבע במערכות השו״ב כפצצה מתקתקת, כזו שאוטוטו משגרת לעבר ישראל. שניה - המטרה זוהתה אך צה״ל לא היה מספיק מהיר לסגור עליה מעגל במהלך הירי.
אטען כי גם אם צה״ל לא זיהה את הרכב טרם הירי בשל ההתממה שלו, אחרי הרקטה הראשונה, הסנסורים של צה״ל היו אמורים לתפוס את מקור הירי ולהפיק נ״צ מדויק לתקיפת המשגר. כלומר, אנחנו מדברים על אירוע ירי, מהתמקמות הרכב, על הקיפול שלו, של לפחות שלוש דקות (כפול לפחות מזמן הסרטון).
ההנחה היא כי חיזבאללה היה ׳אוכל את הצפרדע׳ אם צה״ל היה מסכל את הרכב ויושביו בעת הירי או בעת התמקמות הרכב בנקודה טרם תחילת תחילת הירי או בדרך לירי או בחזרה ממנו בסמוך לנ״צ השיגור.
אזכיר כי רא״ל אביב כוכבי חרט על דיגלו את המודיעין כאפקט ראשי בסיכול טרור והוא משקיע בכך המון משאבים מאז תחילת כהונתו. עם זאת, האירוע מעלה סימני שאלה לגבי המודיעין של צה״ל בשטח לבנון בקרבת הגבול - הירי בוצע על פי פרסומים גלויים מאזור חציבא, כ-10 ק״מ מגבול ישראל.
בצה״ל גם מתגאים בכך שמערכות המודיעין יודעת לאתר מטרה חיה בזמן קצר, כי זמן חיות המטרה קטן בשדה הקרב הנוכחי. שדה הקרב הנוכחי כולל את שטח לבנון. אז כאן היה שיגור רקטה, אירוע שלא ניתן להסתיר מהסנסורים של צה״ל בגבול לבנון או בשמי לבנון. כמה זמן לוקח לטיל ספייק לעבור 10 ק״מ?
גם אם צה״ל קלט את ירי הרקטה הראשונה, נשארו לו לפחות 1:12 דקות לפי הסרטון (כנראה כפול מכך) שהרכב של חיזבאללה שהה בנקודה. כלומר, שימוש במנתץ, בספייק או בחימוש מכלי טיס, היו מספיקים להוריד את הרכב על יושביו בסגירת מעגל מהירה.
מדוע הרכב לא חוסל בעת הירי? זו שאלה פתוחה לצה״ל.
08/08/21 10:44
10.25% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בהמשך שוחזר הטלפון, ולא נמצא בו דבר מפליל. תיק החקירה נגד הצעיר נסגר מחוסר ראיות. חרף כך במשטרה מתעקשים להעמיד את הצעיר לדין בגין שיבוש מהלכי משפט עו"ד שלומי ביזק. צילום: עופר מתיתיהו מדוע מתעקשת המשטרה להעמיד לדין צעיר על שיבוש מהלכי משפט, כאשר בפועל הוחלט שלא לקיים נגדו משפט, מחוסר ראיות? כיצד ניתן לשבש ראיות, שהראיות הללו מלכתחילה לא קיימות? נגד ההחלטה המוזרה הזו, שספק אם היא עומדת במבחן החוק והפסיקה, מזדעק פרקליטו של הנאשם – עו"ד שלומי ביזק.
כל הפרשייה החלה, כאשר לפני כשנה וחצי זומן הצעיר (25) לחקירה במשטרת ראשון לציון. הצעיר נחקר בחשד שקיים, שנתיים קודם לכן, יחסי מין עם קטינה שטרם מלאו לה 16, אך הכחיש מכל וכל את החשדות נגדו, ואף טען כי הוא כלל איננו מכיר את הקטינה.
בתום חקירה ראשונית, הודיעה לו החוקרת, כי הטלפון הנייד שלו נתפס כמוצג משטרתי, אך אפשרה לו להעתיק מתוכו מספרי טלפון. בשלב זה, החל החשוד למחוק את רשימת כל אנשי הקשר שלו, והחוקרת, שהבחינה בנעשה, נטלה מידיו את הטלפון והכניסה אותו למעטפה.
אך הצעיר לא נרגע, חטף מהשולחן את המעטפה, קרע אותה, שלף מתוכה את הטלפון שלו, הציב אותו תחת רגל הכיסא שעליו ישב, ומשך אותו בעוצמה כלפי מעלה – וכך קימט וניתץ אותו מספר פעמים. להצדקת מעשהו אמר הצעיר: "אני לא רוצה שתראו מה יש לי בטלפון". את כל ההתרחשות הדרמטית הזו תיעדה השוטרת במצלמתה. ברקע הסרטון אותו תיעדה נשמעות קריאותיה לעמיתיה לבוא ולסייע לה בהתמודדות מול הצעיר.
את מעשיו הסביר לאחר מכן הנאשם בחקירתו: "נלחצתי, לא הבנתי מאיפה זה בא לי, התחלתי לחשוב למה חיכו שנתיים ולבוא באמצע החיים... מחקתי את אנשי הקשר כי נלחצתי, לא כי יש לי מה להסתיר, כי זה בא לי פשוט בבום בבת אחת".
המשטרה הצליחה, באמצעות אמצעיה הטכנולוגים, לשחזר את הנתונים מהטלפון השבור, אלא שבניגוד למצופה, מלבד מספר הטלפון של הקטינה, שאכן נמצא ברשימת אנשי הקשר של החשוד, לא נמצאה במכשיר שום התכתבות, ושום בדל ראיה אחר, הקושר את החשוד אל הנערה, או אל עבירות כלשהן.
משכך תיק החקירה נגד הצעיר בחשד לעבירות מין נסגר מחוסר ראיות. חרף כך, הוחלט במשטרה בכל זאת להגיש נגדו כתב אישום, לא בעבירות מין, אלא בעבירה של שיבוש הליכי משפט.
עו"ד שלומי ביזק, מתקומם עד מאד מהחלטת המשטרה, ואף מכנה אותה "בלתי חוקית בעליל". לדבריו, לא ייתכן שהמשטרה תתעקש להעמיד לדין אזרח על שיבוש מהלכי משפט, כשאין בכלל משפט. "לדבריו, הנתונים שוחזרו, ולא נמצא בהם דבר מפליל, ומשלא נמצא אפילו לא בדל של ראיה, אז אילו ראיות בדיוק שובשו?".
בשאלה סבוכה זו יכריע בקרוב בית המשפט השלום בראשון לציון – שם מתנהל התיק.
08/08/21 14:53
9.42% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בנושאת המטוסים ההודית מותקן מכ"ם של אלתא/תע"א מדגם EL/M-2448 ומיירטי ברק-8. מדובר בעסקה משנת 2017 https://twitter.com/PIBMumbai/status/1422885013171752961?s=20 הודו מצטרפת לקומץ מדינות שבנו בעצמן נושאות מטוסים עבור ציי המלחמה שלהן. נושאת המטוסים הראשונה שנבנתה במספנות בהודו, VIKRANT, הושקה בסוף השבוע, תתחיל בסדרת ניסויי ים, והיא מצויידת במגוון מערכות לחימה תוצרת ישראל.
בנושאת המטוסים ההודית מכ"ם של אלתא/תע"א מדגם EL/M-2448, המאפשר מעקב אחר כלי שיט וכלי טיס, וכן שילוב של מערכות תוצרת ישראל ותוצרת רוסיה. כמו מיירטי ברק 8 של תע"א ורפאל, מערכת שפותחה עבור הצי ההודי, ותותחי AK-630 תוצרת רוסיה. מערכות הנשק והמכ״מ הישראלים נרכשו בעסקה מ2017.
ניסויי הים נדחו בגלל הקורונה, אך לאחרונה החלו בניסויים הראשונים בים, לבדיקת קוער האניה ומערכות ההנעה. יתר המערכות ייבדקו בשלבים יותר מאוחרים. נושאת המטוסים 'ויקרנט' נבנתה במספנות קוצ'ין בקרלה. 76 אחוזים ממערכות האניה הן תוצרת הודו, כחלק ממאמצי הממשלה להתמקד בתוצרת מקומית.
THE DRIVE מדווח כי מהירות נושאת המטוסים היא 28 קשר, בעלת יכולת להפליג לטווח של 7,500 מייל, מנועי טורבינות גז תוצרת ג'נרל אלקטריק. בנושאת המטוסים ההודית אין קטפולטות להזנקת מטוסים אלא מנגנוני שיגור וכבלי עצירה לכלי טיס נוחתים. הצוות מונה 1,700 קצינים ומלחים, כולל נשים. נושאת המטוסים נבנתה בעיקר לנשיאת מטוסי קרב מיג-29 רוסיים, ואם הצי ההודי יצטייד במטוסי קרב יותר גדולים, יידרשו שינויים במבנה האניה.
08/08/21 08:40
8.86% מהצפיות
מאת IsraelDefense
חרחורי המלחמה של הימים האחרונים בגבול לבנון מעלים שאלה לאן פני ישראל. ללא מדיניות חוץ ברורה לגבי איראן ולבנון, הרווח במלחמת ברירה אינו ברור https://www.flickr.com/photos/idfonline/51140796225 בימים האחרונים עלה סף המתיחות הביטחונית בין ישראל וחיזבאללה. זאת, כאשר לבנון כמדינה הפסיקה לתפקד דה-פקטו. בישראל יכולים להטיל אחריות על מי שרוצים בממשל בלבנון, אבל זו פיקציה. זריעת חול בעיני הציבור הישראלי. אין עם מי לדבר בלבנון. אם יהיה עימות צבאי, הוא יהיה, כמו בעבר, מול חיזבאללה. לא מול לבנון.
שני הגופים היחידים שעוד מתפקדים כארגון היררכי עם יכולות ביצוע הם ארגון חיזבאללה וצבא לבנון. ישראל אינה מעוניינת לדבר עם חיזבאללה או להתייחס אליו כאל גורם שלטון כדי לא לתת לו לגיטימציה. לעומתו, עם צבא לבנון כן רוצים לדבר, אבל הוא ארגון אימפוטנט, חלקו עובד עם או לצד חיזבאללה וזה ארגון שאינו מסוגל להשליט סדר בגבול עם ישראל. עד לא מזמן חיל האוויר של לבנון עוד הטיס תיירים להשלמת הכנסה. אין לו אמצעים או רצון לקחת אחריות על דרום לבנון.
ישראל במילכוד. מחד רוצים בירושלים שיהיה בעל בית בלבנון על מנת לשמר גבול שקט. מאידך, לא מוכנים להכיר במציאות שכרגע, רק חיזבאללה מסוגל ליישם זאת. המילכוד הזה ניכר בעובדה שאין מדיניות חוץ בישראל לנושא לבנון או איראן. שתיהן קשורות לפי ירושלים, אך בלשכת רוה״מ לא מסוגלים לגבש מה רוצים ואיך להשיג זאת. וזה נכון לא רק לתקופת נפתלי בנט, אלא גם לתקופתו של בינימין נתניהו.
בהינתן מציאות כזו, בישראל עושים מה שיודעים לעשות - לפנות לתופי הטם-טם. ההתחממות בלבנון מגיעה אחרי השבעת נשיא חדש באיראן ואחרי איומים שפיזר בנימין גנץ, שר הביטחון, לעבר איראן. ובכן, איומים מייצרים מציאות, וכעת ישנם מספר ימים של חילופי אש בין ישראל ללבנון שיכולים להתפתח למלחמה. בישראל יש קולות שקוראים למלחמה בלבנון. השאלה: מה תרוויח מכך ישראל בעת זו?
חיסול חיזבאללה ויציאה מלבנון
אפשרות אחת היא לחסל את חיזבאללה. מדובר בארגון אשר לדעת ישראל, מהווה זרוע של אירן ואחד האיומים העיקריים על ישראל בשנים האחרונות. חיסול הארגון, נניח ואפשרי (נשים את המחיר בצד), יביא לביטול חזית צפונית בשליטה איראנית. לפחות באופן זמני.
לפי תזה זו, ביטול חיזבאללה יאפשר לכוחות פנימיים אחרים לקום ולשלוט בלבנון. בישראל ישנה פנטזיה ורודה שבמקומו, יעלה ארגון נוצרי או סוני, מתון, שיקח את השלטון בלבנון ויביא לשקט בגבול לבנון. ארגון שישקיע בפיתוח לבנון. פיתוח תשתיות, כלכלה והון אנושי, כמו במדינה ״נורמלית״.
ובכן, בחינה של תהליכים דומים בשנים האחרונות בעירק, סוריה ואפגניסטן, תראה שההסתברות הגדולה היא שיקרה הפוך - הפלת גוף חזק כמו חיזבאללה תביא למציאות גרועה יותר. בנוסף, חובבי ההיסטוריה זוכרים כי ישראל ניסתה בעבר להתערב בפוליטיקה פנימית בלבנון - וכשלה בכך פעם אחר פעם.
כיבוש לבנון וממשל צבאי בביירות
אפשרות נוספת היא מלחמה יזומה מצד ישראל לכיבוש דרום לבנון, כולל ביירות (נשים את המחיר בצד), חיסול חיזבאללה ויישום ממשל צבאי של צה״ל בביירות. כלומר, ישראל תנהל את דרום ומרכז לבנון עבור הלבנונים ובכך תסיר את האיום הצבאי בגזרה הצפונית לתקופה של כמה שנים. לישראל יש ניסיון בניהול ממשל צבאי, עד היום מתנהל כזה ביו״ש, כך שניסיון יש.
בשונה מהחלופה הקודמת, כאן, ישראל תקח את הפוליטיקה הלבנונית לידיים, במקום להסתמך על התפתחות טבעית של חלופה לחיזבאללה. בשביל הדיון, נהיה אופטימיים. נניח שישראל תקבל תמיכה בינלאומית למהלך ונניח שיהיה לה כסף לזה. בחלופה כזו ישראל תנהל את חיי השגרה לעוד כשלושה מליון איש בלבנון, כאשר האחריות על שיקומה הכלכלי והחברתי של לבנון יהיה בידיה.
גם אם נניח שהכל ורוד, הבעיות הפנימיות בלבנון יישארו. ארה״ב ניסתה לעשות זאת באפגניסטן ועירק למשך 20 שנים - ונכשלה. מהר מאד תתחיל התנגדות לכובש הזר וישראל תמצא את עצמה בבור שקשה לצאת ממנו. ושוב ישראל תצטרך לצאת מלבנון, שוב יהיה כאוס בלבנון, שוב יקום ארגון התנגדות חזק לישראל - וחזרנו לנקודת ההתחלה.
סתם עוד מלחמה בלבנון
אפשרות שלישית היא מלחמה נוספת בלבנון, ללא חיסול חיזבאללה. בדומה למתווה 2006, אך, לפחות לפי ההבטחות בצה״ל, עם נזקים גדולים יותר ללבנון. כמו גם, על פי הערכות בצה״ל, נזקים גדולים יותר ליישובי הצפון, המרכז ועלות מלחמה הרבה יותר גדולה כלכלית וכנראה בחיי אדם.
ההצדקה למלחמה כזו היא שהשקט בגבול הצפון, שנשמר מאז 2006 נגמר, ויש צורך ב״זריקת דחף״ להרתעה הישראלית את חיזבאללה. כלומר, הרווח במלחמה כזו הוא עוד מספר שנות שקט בגבול הצפון. עם זאת, מלחמה כזו לא תפתור את הבעיות הפוליטיות הפנימיות בלבנון, שיחזרו ביתר שאת לאחריה. חיזבאללה אולי יצא מצולק מול ישראל, אבל עדיין ישאר הכוח החזק בלבנון.
האזרחים בלבנון שגם ככה מתמודדים עם כלכלה כושלת, בעיות אספקת דלק וחשמל, וליקוק הפצעים של הפיצוץ בנמל ביירות לפני שנה, יאשימו את ישראל בנזקים הכבדים לתשתיות ולכלכלה שיצרה המלחמה. כאשר עבור האזרחים בלבנון, עוד מלחמה כין ישראל לחיזבאללה לא תשנה כלום. לבנון תשאר כשם שהייתה טרם המלחמה - רק עם יותר נזקים וקברים. תרחיש כזה יתן לגיטימציה לגוף שנלחם בישראל.
חלופה שאינה מלחמה
החלופות שהוצגו לעיל בצורה מופשטת אינן לוקחות בחשבון את העלויות לישראל. בנפש, כסף ויחסים בינלאומיים. בהנתן אלו, בספק אם מלחמת ברירה כעת בלבנון תביא ערך מוסף כלשהו בחישוב העלות הכוללת של מלחמה בלבנון.
בחינה של הסביבה הבינלאומית בהקשר לבנון, תראה שמלחמה כזו לא תקבל רוח גבית ממדינות המערב. ארה״ב הולכת להסכם עם איראן יחד עם המדינות המובילות באירופה ואין להן אינטרס לפגוע כעת ביחסים עם איראן. כמו גם, לאור הסבל של תושבי לבנון בשנה האחרונה, גם לא תהיה תמיכה במלחמה בלבנון שתביא עוד סבל לתושבים.
בנוסף, לאור המצב המדרדר של לבנון בשנה האחרונה מאז הפיצוץ בנמל ביירות, צרפת מנסה לשקם את לבנון. באמצעות הטבות כספיות (כ-100 מליוני דולרים), גיוס מדינות נוספות למאמץ ותמיכה בכוחות הביטחון הלבנונים. לא סתם גנץ טס לפריז לא מזמן להסתנכרן עם מאקרון. כלומר, גם צרפת תפעיל את כובד משקלה למנוע מלחמה שתוסיף הרס ללבנון בעת זו.
גם האו״ם אינו צפוי לתמוך במלחמה עם לבנון. שוב, לאור הסבל של התושבים בשנה האחרונה, ולאור הסכסוך המתמשך בין ישראל לחיזבאללה, כנראה שישראל לא תשיג קונצנזוס באו״ם למלחמה בגלל כמה רקטות מסכנות שנורו לעבר ישראל. מה עוד, שאינן גרמו לנזק או הרג רציני.
דרושה: מדיניות חוץ בהקשר איראן ולבנון
הסכסוך של הימים האחרונים בין ישראל ללבנון מציף שוב את האמת המרה - שאין לישראל מדיניות חוץ ברורה בהקשר לבנון ואיראן. שתי זירות שירושלים קושרת זו בזו, כמעט בכל הצהרה רשמית. מדיניות צריכה להיות מורכבת מכמה שאלות יסוד. ביניהן, מה ישראל רוצה בלבנון? איך משיגים זאת? מה התשומות (כלכליות, ביטחוניות, מודיעיניות, דיפלומטיות) שצריך להשקיע? מה הסיכונים והרווחים בכל דרך פעולה? ועוד.
לדוגמא, כפי שנטען קודם לכן, כאשר שר ביטחון ישראל מאיים על איראן, תבוא תגובה מלבנון. זה סיכון ידוע ומחושב. מה מטרת האיום? הרי איום הוא חלק ממדיניות חוץ. איום הוא כלי דיפלומטי שמטרתו להשיג משהו. אבל אם הוא מגיע שלא כמדיניות חוץ להשפיע על לבנון, הוא תלוש ויוצר נזק סתם.
גם שימוש בצה״ל לתגובה הוא כלי דיפלומטי. אסטרטגיית טיט-פור-טאט, בה משתמשים בירושלים כברירת מחדל בכל עימות צבאי, תכליתה לשלוט בעצימות העימות. זו אינה מדיניות חוץ, אלא אסטרטגיה כיצד להמנע מעימות או כיצד להגיע לעימות. היא אינה עונה על השאלה מדוע צריך עימות. על זה עונה רק מדיניות חוץ ברורה.
לישראל גם אין השפעה ישירה על הפוליטיקה בלבנון. אין לירושלים מנופים בגלל הניתוק הדיפלומטי בין המדינות. לכן, ישראל זקוקה לפרוקסי, מדינות מתווכות. לישראל יש את ארה״ב, שאפשר דרכה לתווך עוצמה דיפלומטית מול לבנון. צרפת, סעודיה והאמירויות הן חלופות נוספות. ישראל יכולה לתווך עוצמה דיפלומטית מול לבנון גם דרך איראן, באמצעות עזרה מהמדינות שמנהלות מול איראן את המו״מ הגרעיני. או כאלו שנמצאות איתה ביחסים טובים.
לסיכום, הכל חוזר לשאלה מה רוצים. האם המטרה היא שקט בגבול? האם המטרה היא פירוק חיזבאללה מנשקו? האם המטרה היא לייצר גוף פוליטי מתחרה לחיזבאללה? בלי לדעת מה ישראל רוצה בלבנון ובלי מדיניות חוץ סדורה כיצד להשיג זאת, אין הצדקה למלחמת ברירה בלבנון.
08/08/21 14:11
8.31% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הצוללת הרוסית פעלה בים הבלטי בליווי משחתת מדגם Udaloy, מהצי הצפוני הרוסי. לאחר מספר ימים הצליחו כלי השיט הרוסים במשימתם, והצוללת חידשה את תנועתה Foto: Søværnet/3.Eskadre ב- 30 ליולי, בעת שהפליגה מתחת לפני הים באזור הטריטוריאלי של דנמרק בים הבלטי, התגלתה תקלה בצוללת טילים גרעיניים רוסית. הצוללת הרוסית מדגם אוסקר-2 (OREL) נאלצה בעקבות התקלה שהתגלתה במערכת ההנעה שלה לעלות על פני המים, לא רחוק מקו החוף של דנמרק. הצוללת החלה להסחף לכיוון החוף הדני.
הצוללת הרוסית פעלה בים הבלטי בליווי משחתת מדגם Udaloy, מהצי הצפוני הרוסי. משחתת זו הינה בעלת יכולות נגד-צוללות ושיגור טילים בליסטיים, ומשימתה היא הגנה על הצוללת. המשחתת סייעה לצוללת להשאר במקומה, להתגבר על התקלה ולחזור ליכולות שיט, אך פרטי האירוע אינם ברורים במלואם. חיל הים הדני מצידו שלח כלי שיט לסייע לצוללת הרוסית התקועה אך נתקל בסירוב.
לא ניתן לעבור בים הבלטי מבלי להכנס למים הטריטוריאליים הדניים או השבדים, ולכן מלווים חילות הים של מדינות אלו כלי שיט מלחמתיים של מדינות אחרות אשר עוברות בנתיבי השיט שלהם. על פי אמנת חוקי הים, ה- UNCLOS, השיט בנתיבים אלו של הים הבלטי מותר לכל המדינות, ועל כן לא ביצעו כלי השיט הרוסים עבירה על החוק הבינלאומי.
לאחר מספר ימים הצליחו כלי השיט הרוסים במשימתם, והצוללת חידשה את תנועתה, בתחילה במצב על מימי ולאחר מכן הצליחה לחזור למצב צלילה מלאה. רוסיה הטילה על כלי התקשורת שלה איפול תקשורתי ולא פרסמה דבר אודות האירוע.
יחד עם זאת, לפני האירוע, פרסם הצי הצפוני של רוסיה הודעה על תרגיל רחב היקף שהוא מקיים לציון 325 שנים להיווסדו של הצי הרוסי. בתרגיל זה השתתפו צוללות טילים בליסטיים, צוללות תקיפה גרעיניות, משחתות וכלי טיס רבים.
התקלה במערכת ההנעה הגרעינית של הצוללת אינה נדירה, ובשנים האחרונות דווח על מספר תקלות במערך הצוללות הגרעיניות הרוסיות בעת שהיו בים. התופעה מדאיגה לא רק את הצי הרוסי אלא גם גורמים בארצות הברית ובמערב, החוששים מדליפות מהכורים הגרעיניים של הצוללות הרוסיות, העלולות לגרום לנזקים אקולוגיים חמורים.
בזמן בו התקיים התרגיל הרוסי, במהלכו של חודש יולי, נצפו בים הבלטי בסמוך לכוחות הרוסיים גם כלי שיט של הצי האיראני בהם אוניית האם ה- Makran ופריגטה מדגם Sahand. לא ידוע האם שני הציים שיתפו פעולה במהלך תרגיל או מבצע, אך הדבר מצביע על יכולות מבצעיות מרחיקות לכת של הצי האיראני. על כך במאמר אחר.
08/08/21 09:12
7.2% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בנושאת המטוסים ההודית מותקן מכ"ם של אלתא/תע"א מדגם EL/M-2448 ומיירטי ברק-8. מדובר בעסקה משנת 2017 https://twitter.com/PIBMumbai/status/1422885013171752961?s=20 הודו מצטרפת לקומץ מדינות שבנו בעצמן נושאות מטוסים עבור ציי המלחמה שלהן. נושאת המטוסים הראשונה שנבנתה במספנות בהודו, VIKRANT, הושקה בסוף השבוע, תתחיל בסדרת ניסויי ים, והיא מצויידת במגוון מערכות לחימה תוצרת ישראל.
בנושאת המטוסים ההודית מכ"ם של אלתא/תע"א מדגם EL/M-2448, המאפשר מעקב אחר כלי שיט וכלי טיס, וכן שילוב של מערכות תוצרת ישראל ותוצרת רוסיה. כמו מיירטי ברק 8 של תע"א ורפאל, מערכת שפותחה עבור הצי ההודי, ותותחי AK-630 תוצרת רוסיה. מערכות הנשק והמכ״מ הישראלים נרכשו בעסקה מ2017.
ניסויי הים נדחו בגלל הקורונה, אך לאחרונה החלו בניסויים הראשונים בים, לבדיקת קוער האניה ומערכות ההנעה. יתר המערכות ייבדקו בשלבים יותר מאוחרים. נושאת המטוסים 'ויקרנט' נבנתה במספנות קוצ'ין בקרלה. 76 אחוזים ממערכות האניה הן תוצרת הודו, כחלק ממאמצי הממשלה להתמקד בתוצרת מקומית.
THE DRIVE מדווח כי מהירות נושאת המטוסים היא 28 קשר, בעלת יכולת להפליג לטווח של 7,500 מייל, מנועי טורבינות גז תוצרת ג'נרל אלקטריק. בנושאת המטוסים ההודית אין קטפולטות להזנקת מטוסים אלא מנגנוני שיגור וכבלי עצירה לכלי טיס נוחתים. הצוות מונה 1,700 קצינים ומלחים, כולל נשים. נושאת המטוסים נבנתה בעיקר לנשיאת מטוסי קרב מיג-29 רוסיים, ואם הצי ההודי יצטייד במטוסי קרב יותר גדולים, יידרשו שינויים במבנה האניה.
08/08/21 10:38
6.09% מהצפיות
מאת IsraelDefense
לוקהיד מרטין, נורת'רופ גרומן, בואינג וריית'יון יקימו באוסטרליה מערכת הגנה אווירית כוללת לכל המדינה Source: Commonwealth of Australia ממשלת אוסטרליה בחרה בשתי חברות הענק - לוקהיד מרטין אוסטרליה ונורת'רופ גראמן אוסטרליה - על מנת לפתח את השלב הבא במערכת ניהול לוחמה אווירית (JBAMS), שהיא חלק מכנית כוללת להגנת אוסטרליה AIR 6500 בעלות של יותר משני מיליארד דולר ארה"ב.
שר ההגנה והתעשיות הביטחוניות פיטר דאטן ומליסה פרייס הודיעו כי בפרוייקט ישתתפו גם בואינג אוסטרליה וריית'יון אוסטרליה, ועיקר הפיתוח הוא בתחומי ההגנה האווירית הכוללת של המדינה כולה, מערכות לשיפור המודעות המצבית ןדרכי הגנה מפני איומים מתוחכמים. עוד תכלול מערכת ההגנה מערכות שו"ב, מכ"מים, שיגור טילים, חיישנים אקטיביים ופסיביים, מערכות מודיעין, היתוך מידע ועיבודו, וכל זה במסגרת ארכיטקטורה פתוחה וגמישה.
GLOBAL DEFEMSE NEWS מוסר כי ממשלת אוסטרליה מתכננת להודיע בסוף שנה 2023 על שותפים אסטרטגיים נוספים שיקחו חלק בפיתוח מערכת ההגנה הכוללת.
08/08/21 13:53
5.82% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אבי סלמה, מנכ"ל הנציגות הישראלית של Hyposwiss ושי דתיקה מייסד שותף ונשיא חברת הקריפטו INX טוענים כי למרות התנודות בביטקוין, הוא מתקרב להיות נכס פיננסי לגיטימי בתיק השקעות bigstock נכון לכתיבת שורות אלו, שווי השוק של הביטקוין עומד על כ834.02 מיליארד וזאת לאחר סוף שבוע של עליות בגזרת המטבע הקריפטוגרפי אשר ניצב לו איתן בכס המלכות וברגעים אלו עומד על 44.8 אלף דולרים. בעוד האת'ריום המטבע הדיגיטלי השני בגודלו עומד על שווי 3100 דולרים ועם שווי שוק של 367.6 מיליארד דולר.
לפני כשנה וחמישה חודשים בחודש מרץ של שנת 2020 ערך המטבע הדיגיטלי צלל למחיר 3,800 דולר, וכשאנו מתקרבים כמעט ל-12 חודשים מאותו יום, ניתן לראות החודש (אוגוסט) כי ישנה תנודתיות בעל סימני עלייה. נראה כי הביטקוין עובר תהפוכות רבות בשערו וצפויים לנו שיאים נוספים לשני הכיוונים.
אבי סלמה, מנכ"ל הנציגות הישראלית של Hyposwiss: "במבט על האת'ריום אשר נחשב למטבע הדיגיטלי השני במעמדו וההד שנוצר לאחרונה סביבו מבינים שהחוזים החכמים יהוו חלק בלתי נפרד מהעתיד. סגירת עסקאות והסכמים דרך האינטרנט באופן מבוזר ללא ישות מרכזית אשר מנהלת אותם עשויה לשנות את כללי המשחק העולמיים".
״על אף שלאורך זמן ובאופן עקבי פועלים כנגד הביטקוין כוחות רבים, החל מרגולטרים ברחבי העולם ועד לממשלת סין – עדיין הוא מראה איתנות ולא צריך להתרגש מהתנודתיות אשר מאפיינת אותו מאז תחילת דרכו. ההבנה של השוק על ידי הגורמים המובילים בהם מוסדיים וחברות ענק הם אלו שיקרבו אותו אט אט להיות הזהב החדש".
שי דתיקה מייסד שותף ונשיא חברת הקריפטו INX :"אנו עדים להפיכתו של הביטקויין, לנכס לגיטימי בסל ההשקעות של חברות ציבוריות וקרנות חסכון לסוגיהן. במקביל, מתקדמת ההכרה הרגולטורית בעולם לתחום, והוצאה מחוץ לחוק פעילויות בתחום שאינן פועלות תחת רישוי ואסדרה. רכבת ההרים של הביטקוין לחיוב ולשלילה, מביאה למודעות גוברת והולכת לעולם הבלוקצ'יין, לרבדים שונים באוכלוסייה. יחד עם זאת, צריך לזכור שמדובר בשוק תנודתי מאוד, ויכולות להיות ירידות חדות ומימושי רווחים.
"אימוץ טכנולוגיית הבלוקצ'יין ויישומה על ידי רגולטורים מובילים בעולם רשות ניירות הערך האמריקאית (SEC) מעניקה גושפנקא כי הביטקוין כאן בשביל להישאר. ומה לגבי הספקנים? אני שמח לשמוע דעות ומגוונות, במקרה הזה, לדעתי, הם ימשיכו ויביטו מבחוץ על העתיד בהתהוות".