זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:08 | 17:21 |
תל אביב | 16:22 | 17:22 |
חיפה | 16:11 | 17:20 |
באר שבע | 16:27 | 17:25 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
26/08/21 13:18
14.83% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אילוסטרציה. דובר צה״ל משטרת ישראל פתחה בחקירת ארוע נסיון חטיפת נשק של חייל צה"ל במהלך נייוט בדד.
במשטרת ישראל התקבל דיווח אודות חייל צה"ל שנמצא במהלך ניווט בדד באזור נחל ציפורי אשר הותקף על ידי אדם שניסה לחטוף את נשקו. החייל נאבק עם התוקף והצליח להבריח את את החשוד מהמקום והנשק נשאר ברשות החיל.
מיד עם קבלת ההודעה השוטרים הוזנקו למקום ופתחו בסריקות לאיתור החשוד במקביל נפתחה חקירה ביחידה לחקירת פשעים.
26/08/21 08:26
13.45% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בשנים האחרונות דעכו היחסים של ישראל עם אחד הלקוחות הגדולים שהיו לתעשיות הביטחוניות שלה. אלו שהתריעו בשער - נודו מהמערכת. אבל הם צדקו. עכשיו משרד הביטחון מנסה לתקן בנימין נתניהו וראש ממשלת סינגפור לי הסיין לונג בשנת 2016. צילום: חיים צח | לע״מ במשך עשרות שנים היה למשרד הביטחון לקוח אסייתי נאמן - ממשלת סינגפור. מדובר במדינה שמאז שנות ה-50 הייתה לקוחה נאמנה של ישראל ברכש אמל״ח מסוגים שונים. מדובר במגוון יכולות ביטחוניות עבור סינגפור. זהו אחד הלקוחות החשובים של מפא״ת והתעשיות הביטחוניות, אם לא החשוב ביניהם.
עם זאת, בשנים האחרונות דעך הקשר. אחת הסיבות לכך היא אובדן הקשר בין משרד הביטחון למציאות הפיננסית בשוק האמל״ח. לומר זאת בצורה יפה ובלשון המעטה. הטענה היא שמשרד הביטחון נתן לסינגפור תג מחיר אסטרונומי לפיתוח אמל״ח, לא פרופורציונאלי לחלופות אחרות בשוק. עד כדי כך שאותו לקוח הרגיש שהוא יוצא ״פראייר״ בכך שהוא רוכש מישראל.
אחד האנשים שהתריע על הדעיכה ביחסים עם סינגפור בשל התנהגות משרד הביטחון הוא אלוף (מיל׳) ידידיה יערי. לשעבר מנכ״ל רפאל ומפקד חיל הים. יערי התריע על הפגיעה ביחסים במהלך מספר שנים - אף אחד לא הקשיב. בשנת 2015, יערי טס להרצות בכנס בסינגפור ובמהלכו ביקר את היחס של משהב״ט כלפי סינגפור. באולם נכחו בכירי המשרד. ידידיה חזר לארץ, השעה את עצמו ולאחר מכן פרש. זאת, על אף שדירקטוריון רפאל עשה כל שניתן על מנת להשאיר אותו בחברה.
״בתערוכת נשק בסינגפור מתח יערי ביקורת על מדיניות היצוא של ישראל ועל יחסיה עם מדינות זרות. שר הביטחון מינה מומחה לבדיקת הנושא״, נכתב בכתבה משנת 2015 באתר וואלה על ידי העיתונאי אמיר בוחבוט.
״מנכ"ל חברת רפאל, אלוף (במיל') ידידיה יערי, הודיע בשבוע שעבר כי הוא משעה את עצמו מתפקידו עד להודעה חדשה. זאת בעקבות בירור שנעשה במשרד הביטחון על אודות דברים שאמר בפומבי במהלך ביקור שקיים בסינגפור. [...] לתדהמת המשתתפים מתח יערי ביקורת על מדיניות היצוא של ישראל ועל יחסיה עם מדינות זרות, ובהן סינגפור.״
יערי צדק.
אין עוררין שהאיכות של התעשיות הביטחוניות הישראליות הפכה למותג עולמי. עם זאת, תג המחיר שהמשרד שם על המותג הזה עבור סינגפור, חרג מגבולות הכדאיות הכלכלית. ואיך אומרים, ישראל אינה היחידה שיודעת לפתח אמל״ח בעולם.
בין הדוגמאות האחרונות לאותו סגנון התנהגות ניתן למצוא בהצעת המחיר שהגיש משרד הביטחון בשנה האחרונה לאבו דאבי בתחום הסייבר. הצעה שנדחתה בשל חוסר כדאיות כלכלית לעומת חלופות. כך גם הצעה בתחום פיתוח לשוק החלל שהוגשה לסינגפור. ויש עוד דוגמאות רבות.
כאמור, הדעיכה ביחסים עם סינגפור הייתה ידועה להנהלות משרד הביטחון, כולל מפא״ת, בעשור האחרון. יש כאלו התולים את האשמה בהנהלות הקודמות של מפא״ת. אחת התזות היא שדני גולד, ראש מפא״ת הנוכחי, מונה לתפקיד במטרה לשקם את היחסים.
שש שנים לאחר פרישתו של יערי, היחסים עם סינגפור טרם שוקמו. כן, יש פרויקטים פה ושם, אבל לא בהיקף שהיה יכול להיות. במילים אחרות, מדינת ישראל הפסידה ים כסף שיכול היה ללכת למו״פ ביטחוני.
במשרד הביטחון עדיין חוקרים להבין איפה היה הכשל. מחפשים את הנקודה שהתחילה את המדרון החלקלק שהביא למצב הנוכחי. האם זה יעבוד? ובכן, אסיים באמירה המיוחסת לאיינשטיין: ״אף בעיה אינה יכולה להפתר עם אותה צורת חשיבה שיצרה אותה.״
26/08/21 15:02
12.41% מהצפיות
מאת IsraelDefense
חקירה מהירה של הימ"ר תוך שימוש ביכולות טכנולוגיות הובילו למעצרו של אכרם מחאמיד בן 26 תושב בסמ"ה–מועוויה בחשד לביצוע הסחיטה משטרת ישראל היחידה המרכזית במחוז מרכז סיימה את חקירת פרשת סחיטה באיומים של בעל עסק מהשפלה, שנסחט על ידי תושב הצפון שהשיג סרטון אינטימי שלו. תושב השפלה שמצא עצמו נסחט על ידי אלמוני שאיים עליו שייפרסם סרטון אינטימי בו הוא מופיע, החליט להגיש תלונה במשטרת ישראל שהובילה לחקירה של היחידה המרכזית (ימ"ר) במחוז מרכז.
חקירה מהירה של הימ"ר תוך שימוש ביכולות טכנולוגיות הובילו למעצרו של אכרם מחאמיד בן 26 תושב בסמ"ה–מועוויה בחשד לביצוע הסחיטה. מממצאי החקירה עולה כי בחודש שעבר הגיעו לידי החשוד בדרך שאינה ידועה, סרטונים איניטמיים של הקורבן, בעל עסק תושב השפלה. החשוד יצר קשר בוואטסאפ עם הקורבן באמצעות מנוי טלפון פיקטיבי וכתב לו "כמה בחורות אתה **ביום?"... "אנחנו יודעים עליך הכל".
הקורבן ניסה לחסום את המספר אולם החשוד המשיך לאיים עליו, שלח לו חלק מהסרטונים וכתב "תראה גם תמונות וגם סרטונים באתרי פורנו ובוואטסאפ אצל כל אנשי הקשר שלך..מה אתה אומר?" החשוד דרש מהקורבן 270 אלף ש״ח בתמורה לאי הפצת הסרטים, וכאשר סירב החשוד הציע חלופה לפיה ישלח לו 10,000 ש״ח באופן מיידי ועוד 100 אלף ש״ח כעבור שבוע.
המתלונן שחשש מפרסום הסרטים העביר לחשוד באמצעות אפליקציה 3600 ₪ ועוד -30 אלף ₪ במזומן בתוך קופסת קרטון ששלח לתיבת דואר באום אל-פחם.
כעבור שלושה ימים מקבלת הכסף פנה שוב החשוד למתלונן ודרש עוד 70 אלף ₪ וכאשר נתקל בסירוב איים שיפיץ את הסרטונים גם לנשים שהופיעו בהם. הקורבן בחר שלא להיענות עוד לדרישות החשוד והגיש תלונה במשטרת ישראל.
חקירה של ימ"ר מרכז הובילה לחשוד והוא נעצר לחקירה בחשד לסחיטה באיומים. היום, בסיום החקירה הגישה הפרליטות כתב אישום נגד החשוד ובקשה למעצר עד תום ההליכים.
26/08/21 15:26
11.38% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אירוע ביטחון מידע? תלוי את מי שואלים. לפי המשטרה, גבר מת"א בחשד כי התפרץ למפעל בטחוני בעיר וגנב מתוכו מחשב נייד אילוסטרציה. משטרת ישראל המשטרה עצרה אתמול גבר מת"א בחשד כי התפרץ למפעל בטחוני בעיר וגנב מתוכו מחשב נייד. המשטרה פתחה אתמול בחקירה עם קבלת דיווח בדבר חשד להתפרצות למפעל ברח' הארבעה בת"א וגניבת מחשב נייד מתוכו.
בתוך כך, שוטרי תחנת לב ת"א עצרו את החשוד - תושב ת"א בשנות ה - 30 לחייו והוא הובא לחקירה בתחנת לב ת"א. המחשב נתפס ברשותו והושב לבעליו.
בהתאם לצורכי החקירה, המשטרה הביאה את החשוד לדיון בבימ"ש אשר האריך את מעצרו ב-4 ימים.
26/08/21 09:55
8.28% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ואולי זה פתרון: הכרזה של ממשלת ישראל על תכנית ניתוק הדרגתית מרצועת עזה תוך תקופה מסויימת, קצרה. גדר וחומה מפרידים בין ישראל לבין הרצועה. אין יוצא ואין בא. אין מעברי גבול, למעט אולי שער אחד קטן למקרים הומניטריים מיוחדים Palestinian demonstrators run from tear gas fired by Israeli security forces during a protest along the border fence, east of Khan Yunis in the southern Gaza Strip, on August 25, 2021. (Photo by Majdi Fathi/NurPhoto)
סרטון חדשות שהוקרן השבוע: משאיות רבות, חלקן עמוסות במאות צמיגים שחורים, עומדות בתור באחד המעברים להיכנס לרצועת עזה. זה קרה ביום שבו נפצע אנושות לוחם מג"ב בירי מעבר לגדר הגבול. הם יורים, ואנחנו מספקים צמיגים.
לא תעבירו כסף, נשגר רקטות
למחרת דווח שממשיכים לספק לעזה מלט, וכי ההחלטה היא "להכיל" 'כי' - כי בנט נוסע לביידן, כי בנט עומד להיפגש עם א-סיסי, וכי "גם הצד השני לא מעוניין בהסלמה". הגבנו, חיל האוויר תקף מנהרה. שאלה היא למה המנהרה היתה שם מלכתחילה ומדוע לא חוסלה מזמן.
ועוד שאלה: למה צריכה ממשלת ישראל לספק לעזתים צמיגים ומלט? אולי כי יש בישראל כמה ספקים וסוחרי צמיגים ומלט שהם גם מקושרים היטב וגם עושים הרבה כסף ממטעני מאות המשאיות שנוהרות לעזה. ובינתיים, כאילו ללא קשר, ממשיכים שדות קיבוצים ומושבים בעוטף לבעור כשלחמס מתחשק לחדש את בלוני התבערה. ואנחנו מגיבים – מטוסי אחד מחילות האוויר החזקים והגדולים (יחסית) בעולם תוקפים "מחסן" של חמס או של ארגון סורר או של הג'יהאד.
הקורא מתבקש להפעיל את דמיונו ולחשוב מה היה קורה אילו ארגון טרור, או חבורת מאפיונרים מקסיקניים, היו יורים במשך שנים משטח מקסיקו אל עיירות וכפרים מעבר לגבול, בתוך שטח ארה"ב. כיצד היה מגיב הממשל בוושינגטון? מה היה נשאר מהתוקפים אילו חיל האוויר האמריקני היה נשלח לטפל בהם.
אבל מדינת ישראל החזקה מתעמתת ומתנהלת מול כמה אלפי או רבבות חברים בארגון טרור, חמאס. ולא זו בלבד אלא שהיא, מדינה ריבונית, משמשת חוליה בשרשרת סחיטה של העברת כספים ממדינה ערבית אחת לרצועת עזה, במזוודות או דרך האו"ם. לא תעבירו כסף, נשגר רקטות או נצעד לעבר הגדר. מצעד איוולת קטלני.
מה עושים?
עניין עזה לא נפתר עד היום ולא ייפתר אם לא תתקבל בממשלה בישראל, כל ממשלה שהיא, החלטה נחושה וברורה ובהירה "מה עושים עם עזה". מה עושים?
אופציה א': ממשיכים בצורה הנוכחית, ללא פתרון, עם עוד מהומות גדר, עם שריפת שדות ותושבי עוטף וערי הדרום בממ"דים, ילדים בפחדים ומבוגרים בחרדות, עם שאלת השאלות - מתי הסיבוב הבא ואם נספיק להגיע לממ"ד בזמן.
אופציה ב': לחזור לרעיונות של סיוע לשיקום עזה. להתיר לאלפי עובדים מעזה לעבוד בישראל בקנה מידה גדול, להתיר להם לבנות נמל ים ואפילו שדה תעופה קטן. לא להגביל את תחום הדיג. חזון יפה, הומני, מאוד ימצא חן בעיני "העולם הנאור", אירופה ואמריקה והאו"ם, אך חסר סיכוי, לא יעבוד כל עוד חמס שולט בתושבי עזה ביד ברזל ושואף להשמיד את ישראל.
אופציה ג', אליה אנו מובילים: ניתוק מוחלט בין ישראל לבין רצועת עזה. רבות דובר על אופציה זו, אך היא לא נשקלה ברצינות כי יש בה סיכונים והיא ממש לא תתקבל על "העולם הנאור".
ואולי זה פתרון: הכרזה של ממשלת ישראל על תכנית ניתוק הדרגתית מרצועת עזה תוך תקופה מסויימת, קצרה. גדר וחומה מפרידים בין ישראל לבין הרצועה. אין יוצא ואין בא. אין מעברי גבול, למעט אולי שער אחד קטן למקרים הומניטריים מיוחדים. אין משאיות, אין מלט וצמיגים, אין אספקת חשמל ומים.
ישראל מסבירה שאין לה אחראיות כלשהי, לא מדינית ולא משפטית לשלומם, לגורלם ולרווחתם של תושבי העיר עזה והרצועה כולה. איננו יושבים שם, לא כבשנו את עזה, אין שם התנחלויות ומקומות תנ"כיים קדושים. אין ברצועת עזה יהודים ואין ישראלים. מכל בחינה התושבים קרובים יותר למצרים ולמדינות ערביות אחרות מאשר לתושבי מדינת ישראל.
המחיר: גינויים קשים באו"ם
יטענו, הרי גם אם הגבול יהיה חסום הרמטית, בידי חמס וארגונים אחרים יש נשק תלול מסלול, רקטות וקסאמים שמשוגרים לגבהים, הרבה מעל החומה. משגרים מבית או מפרדס בעזה והרקטה נופלת באשקלון. ובכן, אז תהיה ישראל זכאית לטפל באירוע כזה כמו בכל אירוע תקיפה נגד מדינה ריבונית, והמבין יבין.
ברגע שתתבצע אופציה כזו, תקום זעקה גדולה בעולם הערבי ובעולם המערבי- מוסלמי. גינויים קשים באו"ם, גם במועצת הביטחון וגם בעצרת הכללית, כמו גם בבירות אירופה. יטענו שהפקרנו לגורלם קרוב לשני מיליון תושבים ברצועה הצפופה ומוכת האבטלה.
לכן מימוש אופציה מסוג זה של הינתקות מהרצועה ידרוש קמפיין הסברה גדול באזור ובעולם כולו. לאמור: למדינת ישראל אין מחויבות כלפי רצועת עזה ותושביה, כלפי אזור הנשלט על ידי ארגון טרור. מדינת ישראל לא מוכנה עוד להוות מסלקה של כסף קטארי כדי לשמור על שקט, ולא תאפשר שריפת שדות חקלאיה והפגזת תושבי עריה.
אם יקרה נס, וביום מן הימים יתנדף וייעלם חמאס מהנוף העזתי, ולא יבוא תחתיו ארגון טרור גרוע יותר, אולי ניתן יהיה לחשוב על כינון קשרי שכנים עם תושבי הרצועה.
נראה לנו שניתוק מרצועת עזה הוא תהליך קשה, מורכב, מעורר ביקורת קשה מחוץ ובפוליטיקה הישראלית, אבל עשוי להתגלות כניתוק בריא לקראת פתרון של שכנות בעתיד. מומלץ לחשוב על כך ולשקול.
26/08/21 09:10
7.93% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ההכנסות ברבעון טיפסו בכ-53.6% לכ-252.9 מיליון שקל ומשרד הביטחון הודיע כי הוא רוכש מהחברה ספינת סער חדשה עבור זרוע הים שתחליף את ספינות ה"נירית" קרדיט: אגף דוברות והסברה, משרד הביטחון
״חברת מספנות ישראל דיווחה על תוצאות טובות לרבעון השני של השנה, המניה מטפסת ב-4%. ההכנסות ברבעון טיפסו בכ-53.6% לכ-252.9 מיליון שקל, לעומת כ-164.7 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד״, כותבים בפרסום של bizportal.
״הרווח התפעולי של החברה עלה בכ-65.3% לכ-36.9 מיליון שקל, לעומת כ-22.3 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי הסתכם לכ-29.2 מיליון שקל (כ-27.6 מיליון שקל מיוחס לבעלי המניות), בהשוואה לרווח נקי של כ-20 מיליון שקל (כ-17 מיליון שקל מיוחס לבעלי המניות) ברבעון המקביל אשתקד.״
בנוסף, היום (ה) דווח כי מנהל הרכש במשרד הביטחון וחברת מספנות ישראל חתמו על הסכם לתכנון ספינת הסער הבאה של זרוע הים, שתחליף את ספינות ה"נירית" הוותיקות. היקף הסכם התכנון נאמד בכ-50 מיליון ש״ח.
שר הביטחון, בני גנץ: "מדובר בהסכם שיחזק את הכלכלה הישראלית ואת הביטחון הלאומי. מערכת הביטחון כולה, תמשיך לשים דגש על חיזוק התעשייה הישראלית כחלק מפיתוח החוסן הכולל של מדינת ישראל וה-DNA הייחודי שלנו כמדינה שמייצרת ביטחון".
סמנכ"ל וראש מנה"ר במשרד הביטחון, אבי דדון, בישר אמש (ד') על חתימת הסכם התכנון לעובדי מספנות ישראל בחיפה, בטקס הרמת כוסית בהשתתפות ראש מספן ציוד בזרוע הים, תא"ל אריאל שיר.
במסגרת ההסכם, שגובש בעבודה משותפת עם זרוע הים, מספנות ישראל תבצע תכן הנדסי מפורט לספינת הסער הבאה בהיקף של כ-50 מיליון ש"ח. אורכה הצפוי של הספינה מדגם "רשף" יהיה 78 מטרים, משקלה עד 1,000 טונות ומהירותה כ-30 קשר.
היא צפויה להחליף את ספינות ה"נירית" הותיקות שנקלטו בחיל הים לפני כ-40 שנה. עבודות ההנדסה צפויות להימשך כשנתיים, שבמהלכן תתקבל ההחלטה על תהליך ייצור הספינות. הסכם התכנון מצטרף לרכישת ארבע ספינות מדגם "שלדג" סימן 5 לצי ספינות הביטחון של זרוע הים, שעליו הכריז משרד הביטחון בחודש שעבר בהיקף של כ-100 מיליון ש"ח.
סמנכ"ל וראש מנהל הרכש, אבי דדון: "אחרי שני עשורים, משרד הביטחון מחזיר לישראל נדבך משמעותי מבניין הכוח של זרוע הים. שני ההסכמים שחתמנו בתוך חודש, לתכנון ספינת הסער העתידית ולייצור ספינות השלדג הבאות של החיל, יחזקו את צה"ל, יחזקו את התעסוקה בצפון ויתרמו ליצוא הביטחוני באופן משמעותי."
מנכ"ל מספנות ישראל, איתן צוקר: "אנו גאים לקחת חלק משמעותי בבניית הכח הימי העתידי של ישראל, לתכנן ולבנות עבור משרד הביטחון וחיל הים את ספינות הטילים החדשות, המתקדמות מסוגן בעולם והמותאמות בדיוק לאסטרטגיה הביטחונית של ישראל. אנו מעריכים ומודים למשרד הביטחון וחיל הים על הבעת האמון ועל ההחלטה למסור את תכנון ובניית כלי השיט העתידיים של חיל הים למספנות ישראל.
״לתכנון ולבניה של ספינת הטילים החדשה של חיל הים משמעותיות לאומית נוספות. בכלל זה יצירת מקומות תעסוקה חדשים בצפון, פתיחה של שווקי יצוא והרחבת התעסוקה בעזרת שיתופי פעולה עם עשרות קבלני משנה ועם מיטב התעשיות הביטחוניות בישראל."
26/08/21 14:42
7.59% מהצפיות
מאת IsraelDefense
במהלך הניסוי נבדקו החיישנים האמורים לאתר את לוויין המטרה ובוצעה הכנסה לפעולה של מערכת הלכידה שתוכננה כדי ללכוד את האובייקט ולהחזיק בו באדיבות אסטרוסקייל לוויין ניקוי החלל ELSA-d (End-of-Life Services Astrosclae Demonstrator) של חברת אסטרוסקייל, מובילת השוק בתחום הקיימות בחלל, הדגים בהצלחה את יכולתו ללכוד אובייקטים בחלל, תוך שימוש במערכת לכידה מגנטית שפותחה על ידי החברה. הניסוי בוצע אמש, יום רביעי, 25 באוגוסט.
אתגר משמעותי בסילוק זבל חללי (שרובו מתכתי), או מתן שירותים בחלל ללוויין תקול, הוא היכולת לאתר, ללכוד ולהיצמד לאובייקט במרחבי החלל. הניסוי שהוכתר בהצלחה מהווה הוכחת התכנות של טכנולוגיות הליבה הדרושות לאיתור זבל חללי, או לוויין נטוש בחלל ואת יכולות הלכידה וההצמדות אליהם.
ELSA-d ששוגר לחלל בהצלחה במהלך מרץ 2021, הורכב משני לוויינים: לוויין שירות (~ 175 ק"ג) ולוויין ׳לקוח׳ (~ 17 ק"ג) שמדמה פסולת חלל, ששוגרו צמודים יחדיו. לוויין השירות פותח בכדי להסיר בבטחה חלקי פסולת חלל מהמסלול והוא מצויד בטכנולוגיות שמאפשרות לאתר ולהתחבר בבטחה לחפצים הנעים בחלל באמצעות מנגנון עגינה מגנטי.
במהלך הניסוי נבדקו החיישנים האמורים לאתר את לוויין המטרה ובוצעה הכנסה לפעולה של מערכת הלכידה שתוכננה כדי ללכוד את האובייקט ולהחזיק בו. יכולות אלה הן קריטיות למשימות הלוויין כיוון שהן מעידות על יכולת המערכת ללכוד ולשחרר מספר רב של עצמים בחלל, מהלך שישמש כבסיס לטכנולוגיות שירות לסילוק זבל חללי ואו להסרה מהחלל של לוויינים תקולים ונטושים.
במהלך הניסוי, צוות התפעול שעל הקרקע בחן את פעילות החיישנים ושאר המערכות. אסטרוסקייל מדווחת על הפקת לקחים יקרי ערך מהשלב הראשון של המשימה, שבדק ואימת פעילות של מערכות חיוניות מרובות, שכללו מכ"מ לייזר, מנגנון לכידה מגנטית, מצלמת אור נראה ומערכות ותת-מערכות נוספות.
הצלחת השלב הנוכחי במשימה סולל את הדרך לשאר חלקי ההדגמה החלוצית ופורצת הדרך של אסטרוסקייל לסילוק זבל חללי. בשלב הבא של הניסוי, לוויין הלקוח ימוקם במרחק גדול יותר, תוך בדיקה של מערכות תוכנה אוטונומיות מובנות בשיתוף עיבודי טלמטריה מהקרקע. חלק זה בניסוי יושלם בחודשים הקרובים, כשלאחריו ייבחן גם תסריט (סצנריו) שבו לוויין הלקוח יהיה חסר שליטה וחג בחלל ללא בקרה.
"זה היה שלב ראשון נפלא באימות כל הטכנולוגיות המרכזיות שמאפשרות איתור, מפגש ולכידה של אובייקטים בחלל", אמר נובו אוקאדה, מייסד ומנכ"ל חברת אסטרוסקייל. "אנו גאים לעמוד בצעדים הראשונים והמאתגרים הללו, ואנו ממשיכים קדימה עם חזון השירותים בחלל כש- ELSA-d היא רק ההתחלה״.
בישראל פועלת חברת בת של אסטרוסקייל שמנוהלת על ידי אריה הלזבנד. החברה מתמקדת בפיתוח טכנולוגיות חדשניות להארכת חיי לוויינים בחלל, ושירות של לוויינים במסלול.
26/08/21 08:28
6.55% מהצפיות
מאת IsraelDefense
למרות הפקעת השטחים לטובת הרחבת מקטע בכביש, מסביר שי רוזנצוויג, ראש מועצת אלפי מנשה, כי בטווח המיידי - המדינה מעלימה עין. ״מחכים לאסון״, אומר רוזנצוויג מימין: אלון שוסטר ושי רוזנצוויג. צילום: דוברות סגן שר הביטחון בימים האחרונים הגיע סגן שר הביטחון ח״כ אלון שוסטר למפגש עם ראש המועצה המקומית אלפי מנשה, שי רוזנצוויג ומנכ״ל המועצה המקומית קרני שומרון מאיר ארונוביץ בנושא התעבורה בכביש 55 הסמוך לקו התפר. המפגש התמקד בסיור במרחב הגדר הסמוך למועצת אלפי מנשה.
הביקור של שוסטר אינו ההתחלה בניסיון, עד כה כושל, של ממשלות ישראל בעשור האחרון, לטפל בבעיות סביב כביש 55 בשומרון. מדובר בכביש מרכזי המתחיל באזור כפר סבא בחיבור עם כביש 40 ומגיע עד היישוב קדומים (הצטלבות עם כביש 60). זהו ציר מרכזי המאפשר תנועת רכבים ממערב למזרח בשומרון.
הכביש, כיום, אינו מותאם לצרכי האוכלוסיה. מדובר בכביש צר, חד כיווני, עם נתיב לכל כיוון, המשרת המוני כלי רכב. בפועל? פקקים, תאונות והרבה תלונות של התושבים. בנוסף לבעיות התחבורה (בטיחות) ישנה גם בעיה ביטחונית. על פי שי רוזנצוויג, ראש מועצת אלפי מנשה, מדובר ב״פצצה מתקתקת״. רוזנצוויג הוסמך על ידי הקולגות שלו ממועצות שכנות לטפל באתגרים הנוגעים לכביש 55.
״בהיבט תחבורה, זה כביש צר עם עומסי תנועה מהבאים מהשומרון מערבה והפוך״, מסביר רוזנצוויג בראיון לישראל דיפנס. ״פקקים, עומסים, תאונות. בעבר שוריין תקציב עבור הרחבת כביש 55. עם זאת, בעקבות חילופי ממשלות רבים, עד שאין תקציב ממשלה, לא ברור כמה יאשרו בסוף. בעבר שוריינו 250 מליוני ש״ח.
״לצד הכסף, הייתה גם משוכה משפטית שלשמחתי נפתרה היום (ד). אושרה הפקעת 68 דונמים לטובת הרחבת מקטע בכביש (הכפלת קטע הכביש השני – מאלפי מנשה עד כביש 444 - ״ציר המשתלות״). על פי פרסום של העיתונאית הגר שיזף, ״בעקבות התנגדויות שהגישו בעלי המשתלות באזור, צומצמה ההפקעה מ-88 ל-68 דונמים. זאת, לאחר הליך משפטי ארוך ודיון לפני כשנה במועצת התכנון העליונה של המינהל האזרחי.״
על כסף, בטיחות ומשפט דיברנו, נשאר הביטחון. ובכן, על פי רוזנצוויג, הכביש מהווה גם סיכון ביטחוני. הסיבה לכך היא פרצות בגדר ההפרדה שממשלת ישראל מעלימה מהן עין בכוונה תחילה. בשנה וחצי האחרונות, מאז תחילת הקורונה, הפלסטינים סגרו את המעברים הרשמיים והפועלים הפלסטינים עוברים את הגדר, חוצים את הכביש ולוקחים אוטובוס למקום העבודה בישראל.
״הסתננות הפלסטינים שלא דרך מעברים רשמיים היא סיכון ביטחוני גם לנוסעים בכביש. זה יכול להיות פועל תמים או מחבל, אין לדעת״, מסביר רוזנצוויג. ״יתרה מכך, אם תתרחש תאונת דרכים שבה, חס וחלילה, וידרס ילד או אשה בהריון פלסטינים, זה יכול להצית את כל יו״ש. צריך להבין, מדובר ב׳מערב פרוע׳. אנשים חוצים את הכביש באופן אקראי, גם בשעות בהן יש חושך או ראות לקויה. אין אף גורם שמכוון אותם.
״בעתיד, כאשר יהיה כביש רחב יותר, עם מפרידי נתיבים, יהיה יותר קשה לחצות. תדמיין לחצות את נתיבי איילון ברגל - לא פשוט. אבל צריך פתרון מיידי, לטווח הקצר. הממשלה צריכה להחליט. אם רוצים להעלים עין מהסתתנות דרך גדר ההפרדה - שיביאו לכאן משטרה שתעשה סדר בהיבט בטיחותי. לפחות זה יהיה בלאגן מסודר.
״אם רוצים לטפל בהסתננות, שיתנו לצבא לעשות זאת. כיום הצבא עם ידיים קשורות. זו שאלה לפוליטיקאים, לא לקצינים בשטח. הרי ברור שאם יקרה אסון בכביש, ימצאו פתרון מיידי. אז למה צריך לחכות לאסון? המטרה שלי כראש מועצה היא להביא לכאן את כל הקבינט הביטחוני. שיבואו לראות בעיניים את המציאות שלנו ויבינו את הסיכונים.״
בביקורו, אמר סגן שר הביטחון שוסטר: ״בקריאת ראש המועצה, הגעתי היום לשטח וללמוד מקרוב את המורכבות התעבורתית והביטחונית הקיימת באזור. המשימה שלנו היא לשפר את הבטיחות בדרכים ואת זרימת התנועה ולהגיע למציאת פיתרון מתאים במציאות מורכבת״.