זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
09/08/22 09:10
10.86% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הדוקטרינה החדשה שינתה את סדרי העדיפויות הקודמים, ומציבה כיעד עליון את האזור הארקטי, האוקיינוס השקט, המרחב האטלנטי, הים הכספי, האוקיינוס ההודי, ואנטרקטיקה Russian warships, including the small missile ship Liven, sail during a parade marking Navy Day in Baltiysk in the Kaliningrad region, Russia July 31, 2022. REUTERS/Vitaly Nevar
ב-2015 ניסח הנשיא הרוסי דוקטרינה ימית רוסית, המביאה לידי ביטוי את תלותה של רוסיה בדרכי הים, חשיבות הסחר הימי והתשתיות הקריטיות בים. הדוקטרינה הרוסית קבעה דאז כי מרחב הים הבלטי ומרחב הים השחור (הכולל בתוכו את הים התיכון והים האגאי) הם שני מרחבי הים הקריטיים לכלכלת רוסיה, וליכולתה של רוסיה להגן על עצמה.
פוטין שם את כספו היכן שפיו, כמאמר האמריקאים, ובמהלך השנים לאחר פרסום הדוקטרינה החל תהליך אינטנסיבי של בניין הכוח של ציי הים השחור והים הבלטי, ציים שהיו במצב מבצעי ותחזוקתי ירודים. שני הציים קלטו אוניות קרב חדשות, צוללות, מטוסי קרב, סוללות טילי חוף-ים ועוד.
יחד עם בניין הכוח עתיר המשאבים, תפקודו של הצי הרוסי בפלישה לאוקראינה לא היה מיטבי והוא ספג אבדות, בראשן הכאב הצורב של הטבעת אוניית הדגל ה"מוסקבה".
מעצמה ימית
במסגרת יום חיל הים הרוסי, שהתקיים לאחרונה, פרסם הנשיא הרוסי דוקטרינה ימית מעודכנת, הנשענת על לקחי המלחמה בסוריה וגם על תובנות מהמערכה באוקראינה, התנהלות נאט"ו, ודגש לחשיבות הממד הימי לכלכלה העולמית ולאנרגיה.
הדוקטרינה החדשה קובעת, כי רוסיה הינה מעצמה ימית גלובלית, לה אינטרסים בכל שבעת הימים. זוהי דוקטרינה המאופיינת בנוקשות יתר, אף יותר מהעבר, ומדגיש את הלגיטימיות של רוסיה להאבק על זכויותיה נגד מדינות המערב.
בין האינטרסים הלאומיים מובלטות יותר מבעבר מטרות צבאיות אסטרטגיות, בדגש על כך שתפקידה של האסטרטגיה הימית היא הגנה עצמאותה ושלמותה הטריטוריאלית של רוסיה. יתר על כן, נוספה מטרה חדשה של שימור מעמדה של רוסיה כמעצמה ימית עולמית, המאפשרת יציבות אסטרטגית באוקיינוסים על פני הגלובוס.
האיום המרכזי על רוסיה היא החתירה של ארה"ב ונאט"ו לדומיננטיות ועליונות ימית.
בדוקטרינה החדשה שינה פוטין את סדרי העדיפויות הלאומיים, שהוגדרו ב- 2015, והעדיפויות החדשות ובעלות העדיפות העליונה הן הגנה על אינטרסים במים הטריטוריאליים, המדינתיים והכלכליים - הים הכספי, ים אוח'וצק, כאשר דגש מיוחד הושם על האזור הארקטי.
במדרג השני (אינטרסים חשובים) מופיעים, בין היתר, הימים אשר נמצאים בקרבת הטריטוריה הרוסית - הים השחור, ים אזוב, האגן המזרחי של הים התיכון, מצרי הבוספורוס והדרדנלים, ונתיבי שיט בינלאומיים מרכזיים, מהים השחור ועד אפריקה (דגש לנתיב בים האדום).
האזור הארקטי
הדוקטרינה החדשה שינתה את סדרי העדיפויות הקודמים, ומציבה כיעד עליון את האזור הארקטי, האוקיינוס השקט, המרחב האטלנטי (כלומר מרחב העימות הפוטנציאלי עם כוחות נאט"ו, הכולל את הים הבלטי, הים השחור, ים אזוב והים התיכון), הים הכספי, האוקיינוס ההודי, ואנטרקטיקה.
השינוי המשמעותי פה הוא העדיפות העליונה שניתנה לאזור הארקטי, אזור המריבה הנוכחי והעתידי של רוסיה מול סין ומדינות המערב, בדגש למדינות הנורדיות, ארה"ב וקנדה. הפשרת הקרחונים באזור תשפיע בשנים הקרובות על נתיבי השיט ותאפשר קיצור של כשליש בזמן ובמרחק של נתיבי הסחר בין סין לאירופה.
הדוקטרינה מגדירה כי על רוסיה לפעול להרחבת נוכחותה בים התיכון ובים האדום, ולהקים בסיסים ימיים באזורים אלו. סוריה מקבלת משנה תוקף בדוקטרינה המעודכנת, ומוגדרת כציר מרכזי לפעילות צי הים השחור בים התיכון ובים האדום.
המסמך הרוסי מגדיר אף רוסיה תגביר את שיתוף הפעולה עם איראן ומדינות המפרץ, ותגביר את מאמציה במפרץ הפרסי.
הדוקטרינה מגדירה גם פערים אותם רוסיה נדרשת לצמצם, בהם יכולות טכנולוגיות, צי סוחר קטן ולא מאוייש דיו, פיתוח הדיג כמקור למזון, הדרישה המבצעית להגנה על צינורות העברת גז ונפט בים, צורך במחקר ימי מעמיק ופיתוח תשתיות מדינתיות נוספות בים.
הדוקטרינה החדשה היא המצפן החדש לאורו צפויים להבנות ולהתפתח הציים הרוסים, זהו מצפן, הפונה בעיקר צפונה ומזרחה; והרואה את האיומים, הפערים וההזדמנויות העומדים בפני רוסיה בממד הימי, כממד מרכזי לצמיחת הכלכלה והמשאבים של רוסיה מחד, וכממד בו נדרש לתת דגש לעוצמה הצבאית הרוסית.
הדוקטרינה של 2015 יושמה במהלך שבע השנים האחרונות וסביר להניח שכתוצר של המערכה באוקראינה, נראה אף פה שלאחריה תחל רוסיה ביישום הדוקטרינה המעודכנת שלה.
09/08/22 09:14
10.41% מהצפיות
מאת IsraelDefense
סוכנות הידיעות האיראנית ורשת אל ערבייה מדווחות כי בתקרית נהרגו גם כמה עשרות לוחמים חות'ים REUTERS/Khaled Abdullah לפחות ששה יועצים איראניים ולבנוניים נהרגו אתמול בבסיס של החות'ים בתימן בהתפוצצות טיל בליסטי במחנה של החות'ים.
סוכנות הידיעות האיראנית ורשת אל ערבייה מדווחות כי בתקרית נהרגו גם כמה עשרות לוחמים חות'ים. ההתפוצצות אירעה ליד מפעל לייצור נשק סמוך לצנעה הבירה. מקור צבאי מסר שההתפוצצות אירעה בעת ניסיון נפל לשגר טיל בבסיס אל-חאפה של החות'ים.
החות'ים מקבלים סיוע צבאי ומדיני מאיראן בסכסוך שלהם עם ממשלת תימן. איראן מעבירה להם ידע, ציוד וידע בתחומי טילים ומל"טים, שהחות'ים משגרים לתקיפת מתקני אנרגיה של סעודיה ושל איחוד האמירויות.
09/08/22 08:50
9.5% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אלכסנדר ויקטורוביץ' איבנוב, מואשם כי פעל בארה"ב מדצמבר 2014 ועד תפיסתו במרץ 2022, יחד עם שלושה קציני מודיעין רוסים | על פי ה- FBI איבנוב הפעיל לכאורה פוליטקאים ואזרחים אמריקאים כסוכנים לטובת יישום מטרות הקרמלין Reuters בבית המשפט של פלורידה מתקיים משפטו של אזרח רוסי, המואשם כי הוא פועל מטעם ארגון המודיעין הרוסי, ה- FSB, על אדמת ארצות הברית. האזרח מואשם בהפעלת רשת סוכנים ובהחדרה של תעמולה רוסית על מנת לחבל בתהליך הבחירות בארצות הברית.
הרוסי, אלכסנדר ויקטורוביץ' איבנוב, מואשם כי פעל בארה"ב מדצמבר 2014 ועד תפיסתו במרץ 2022, יחד עם שלושה קציני מודיעין רוסים. איבנוב הוא המייסד והנשיא של ארגון רוסי, הפועל נגד הגלובליזציה Anti-Globalization Movement of Russia, ובסיסו במוסקבה. הארגון על פי חשדות ה- FBI האמריקאי, מסייע לרוסיה לביצוע מבצעי השפעה.
על פי ה- FBI איבנוב הפעיל לכאורה פוליטקאים ואזרחים אמריקאים כסוכנים לטובת יישום מטרות הקרמלין. הוא פעל למעשה תחת פיקוח ה- FSB ובמימון הממשל הרוסי, והפעיל למעשה שלוש רשתות של סוכנים. האחת בפלורידה, השניה בג'ורג'יה, והשלישית בקליפורניה. כל רשת פעלה בנפרד ומומנה באמצעות ארגונו של איבנוב. חלק מהסוכנים אף ביקרו ברוסיה במימון מלא של הממשל הרוסי.
הסוכנים, עשרות אנשי ממשל ופוליטיקה ברובם, פעלו לכאורה ליישום הנחיותיו השונות של איבנוב, להשפעה בעיקר על תהליכי הבחירות בארצות הברית ולקביעת סדר יום ציבורי באמצעות למשל השפעה על חקיקת חוקים ותקנות, דוגמת העצומה על פשע ורצח עם כנגד האפרו-אמריקאיים בארה"ב.
עצומה זו הועלתה לכאורה בהנחייתו של איבנוב להצבעה באו"ם. כל פעולותיו בוצעו למעשה כדי לקעקע את הסדר הציבורי בארה"ב ולגרום לקרע ומחלוקות בעם.
בפברואר 2018 למשל, יזם ומימן איבנוב לכאורה פעילות פוליטית בסקרמנטו, במסגרתה התקיימו הפגנות המוניות ואף אלימות, בהן ההמון הזועם ניסה לפרוץ פיזית למשרדי מושל קליפורניה. איבנוב דאג גם שיהיה סיקור תקשורתי הולם להפגנות אלו.
בראשית מלחמת אוקראינה רוסיה פעלו סוכניו של איבנוב (כאמור בהם גורמי ממשל ופוליטיקה אמריקאיים) לכאורה בהנחייתו לקעקע את התמיכה האמריקאית באוקראינה באמצעות העברת מסרים לפיהם כל התומך באוקראינה תומך בנאציזם.
במסגרת זו איבנוב דאג לקיומן של הפגנות רחוב לתמיכה ברוסיה ודה-ליגיטמיזציה של אוקראינה והתמיכה האמריקאית באוקראינה. הפגנות אלו התקיימו ברחבי ארצות הברית. בהפגנות אלו השתתפו אף אנשי הממשל שהיו סוכניו.
באם יורשע על ידי בית הדין האמריקאי צפוי איבנוב לעונש מאסר של עד חמש שנים.
מעבר לסיפור הספציפי הזה בו מואשם אזרח רוסי שהינו נשיא של מכון, הרי שמדובר פה על מקרה בוחן נוסף של יישום האסטרטגיה הרוסית של לוחמה בשטח האפור. אסטרטגיה זו כוללת מאמצים לזריעת כאוס, דה-מורליזציה, חוסר משילות ופגיעה בביטחון הפנים של המדינות המהוות יעד ליישום אסטרטגיה זו.
מאמצים אלו אינם מאמצים צבאיים, אלא מאמצים כלכליים, חברתיים ותודעתיים, המבוצעים באמצעות גורמי פשיעה וארגונים שלכאורה אינם גורמי ממשל רוסיים אלא גורמים "עצמאיים".
כך למשל ניתן למצוא אוליגרכים וגורמי פשיעה בארה"ב ובאירופה המשליטים פשיעה קשה ברחובות, אחראים על הברחת סמים, נשק וטבק, עוסקים בסחר באיברים, מפעילים רשתות של הברחת נשים וילדים לצורכי זנות ומפעילים בכיסוי מכוני מחקר או ארגונים הומניטריים המאפשרים יצירת השפעה תקשורתית.
היתרון שבהפעלת האסטרטגיה של לוחמה בשטח האפור היא שלא ניתן להאשים את המדינה העומדת מאחורי העניין, מכיוון שלכאורה מדובר באדם פרטי או בחברה פרטית.
אם ניקח זאת לארצנו, הרי שניתן לראות שאיראן וטורקיה העתיקו את המודל הרוסי, והן למשל מפעילות בישראל בדיוק אותם מאמצים על ידי ארגוני פשיעה "עצמאיים" ואלימים, דואגות להברחת סמים ונשק, מפעילים ארגונים הומניטריים (כגון ארגון ה- TIKA הטורקי), מארגנים ומממנים הפגנות ענק (ואף משטים) כנגד מדינת ישראל ועוד.
09/08/22 13:20
8.6% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אופגל, חברה-בת של אלביט מערכות, והמרכז הרפואי שיבא חתמו על הסכם שיתוף פעולה להטמעת טכנולוגיות הדמיה תרמית לתחום ניתוחים בבתי חולים קרדיט: יחידת הצילום שיבא אופגל, חברה-בת של אלביט מערכות, והמרכז הרפואי שיבא חתמו על הסכם שיתוף פעולה להטמעת טכנולוגיות הדמיה תרמית המשמשת למטרות צבאיות וביטחוניות — בבית החולים.
על בסיס שיתוף הפעולה, שנחתם במעמד נשיא אלביט מר בצלאל (בוצי) מכליס, יו״ר מועצת המנהלים של אלביט מר מיקי פדרמן ומנהל המרכז הרפואי שיבא פרופ' יצחק קרייס, מערכות הצילום התרמי שפותחו באלביט, יוסבו למערכות תומכות החלטה עבור צוותים רפואיים.
המערכות יתמקדו בארבעה תחומים שבהם זוהה פוטנציאל רב בפתרון בעיות: ניתוחי לב, רגל סוכרתית, זיהומים בחתך ניתוחי וניטור נשימתי.
הצילום התרמי מביא עמו עולם חדש ובלתי נראה ופותח הזדמנויות רבות בתחום הרפואה. בטכנולוגיה זו, המצלמות התרמיות מסוגלות לזהות תהליכים פיזיולוגיים המבוססים על שינויי אנרגיה וחום בגוף ומציגות מידע קריטי בזמן אמת על מסך, שלא היה זמין קודם לכן.
את המיזם המשותף מובילים בשיבא פרופ' אבירם ניסן, מנהל המחלקה לכירורגיה כללית ואונקולוגית; ד"ר בוריס אורקין, מנהל המעבדה לחדשנות כירורגית ומר חזי נחמן-פרחי, יועץ טכנולוגיות מתקדמות ב-ARC.
פרופ' איל צימליכמן, סמנכ"ל חדשנות וטרנספורמציה בשיבא: "החיבור בין מצוינות רפואית לבין מצוינות בהנדסה האופטית הוא פורץ דרך. הפתרונות שעליהם עומלים מומחי אלביט ואופגל ורופאי שיבא משמעותיים לא רק בשיבא ולא רק במדינת ישראל. מדובר בפתרונות גלובליים לבעיות גלובליות ולכן יש כאן פוטנציאל גדול מאוד לשנות את פני הרפואה ברמה הבינלאומית".
צחי ישראל, מנכ"ל אופגל: "השאיפה היא כי הטכנולוגיה התרמית, שסייעה עד היום לטייס ולחייל בשדה הקרב לזהות איומים ומטרות, תסייע לצוותים רפואיים לראות את הבלתי נראה ולמעשה תספק להם מידע חדש, שלא היה זמין להם עד כה, לצורך אבחנה רפואית.
״יש כאן שתי מומחיות בתחומן, אופגל בתחום האלקטרו-אופטיקה, ושיבא בתחום הרפואה. יחד הן מביאות בשורה אמיתית לעולם הרפואה שאנו מקווים שתסייע להציל חיים ולמנוע סבל של חולים רבים".
09/08/22 08:44
7.69% מהצפיות
מאת IsraelDefense
פיונגיאנג הודיעה כי היא נכונה לשלוח עד 100,000 חיילים מצבאה להלחם לצד הצבא הרוסי באוקראינה | החיילים הצפון קוריאנים, מתנדבים כולם, צפויים להגיע יחד עם נשקם, חימושם, מערכות ארטילריה ומשגרי רקטות http://www.rodong.rep.kp/en/index.php?strPageID=SF01_02_02&newsID=2022-0... צפון קוריאה הודיעה כי היא צפויה לשלוח עד 100,000 חיילים מצבאה להלחם לצד הצבא הרוסי באוקראינה. אלה יצטרפו לכוחות מחיזבאללה, סוריה, צ'צ'ניה ואולי גם אחרים, הנלחמים באוקראינה לצידו של הצבא הרוסי.
קציני צבא בדימוס ברוסיה התראיינו כבר לאמצעי תקשורת ואמרו, כי על רוסיה לא לחוש בושה בקבלת הסיוע.
צפון קוריאה הכריזה כבר בערוצים דיפלומטיים כי היא רואה בחבלי הדונסק והלוהנסק כחבלי ארץ עצמאיים, ה- Donetsk People’s Republic וה- Luhansk People’s Republic.
החיילים הצפון קוריאנים, מתנדבים כולם, צפויים להגיע יחד עם נשקם, חימושם, מערכות ארטילריה ומשגרי רקטות, וליישם את ניסיונם בלוחמה נגד ביצורים. כך על פי משרד החוץ הצפון קוריאני.
בתמורה לסיוע בחיילים וציודם צפויה צפון קוריאה לקבל תבואה וגז, לסיוע לכלכלה הגוועת במדינה ובנוסף, צפוי פוטין להסיר את השתתפותו בסנקציות העולמיות המוטלות על צפון קוריאה.
הסיוע הצפון קוריאני אם אכן יתממש צפוי לסייע לצבאו של פוטין להטות את כף המערכה. פוטין מגייס עזרה מכל עבר, כולל אסירים בעלי עבר פלילי "קל" אשר שוחררו מבתי הכלא במדינה והצטרפו לכוחות הלוחמים, יחד עם ותיקי קרבות בני חמישים ושישים, שהצטרפו גם הם לכוחות הצבא האדום.
ההתגייסות הצפון קוריאנית מגיעה על רקע קריאות הולכות וגוברות ברוסיה להסלים את המערכה ולהפציץ את קייב בטילים ובפצצות על מנת להגיע להכרעה מהירה ולהחזרתה של אוקראינה לחיקה של אמא רוסיה, במלחמה הנמשכת כמעט חצי שנה.
09/08/22 08:54
6.79% מהצפיות
מאת IsraelDefense
תוכנת הפעלה אוטונומית ממלאת את מקומו של טייס המשנה | המטרה הרחוקה יותר היא הפעלת מטוסי תובלה באופן אוטונומי לחלוטין | הסיבה: מחסור בטייסים U.S. Air Force photo by Senior Airman Stephanie Serrano חיל האוויר של ארה"ב בוחן אפשרות של הטסת מטוס התובלה הרקולס C-130J על ידי טייס אחד, קברניט, כאשר תוכנת הפעלה אוטונומית ממלאת את מקומו של טייס המשנה. הסיבה: מחסור עולמי בטייסים ומגמה להקטין את מספר אנשי הצוות.
את הניסויים עורך חיל האוויר בשת"פ עם מעבדות מרלין, המתמחות במערכות אוטונומיות. מטוסי C-130 ו-C-130J ('קרנף' ו'נחשון' בחיל האוויר) מיוצרים בלוקהיד מרטין.
מתיו ג'ורג', מנכ"ל מעבדות מרלין, הסביר כי בודקים אפשרות שטייס אוטומטי-אוטונומי מבוסס בינה מלאכותית ישמש כטייס במטוס התובלה, ידע להטיס את המטוס ולקיים קשר עם הקברניט, שיהיה טייס בן אנוש.
המטרה הרחוקה יותר היא הפעלת מטוסי תובלה באופן אוטונומי לחלוטין, ללא טייסים כלל. לשם כך כבר בוצעו טיסות ניסוי של מסוק בלק הוק ('ינשוף' בחיל האוויר) שטס ללא טייסים, המריא, נחת וביצע תמרונים.
מטוס התובלה הוותיק הרקולס נבחר לניסוי כיוון שלדעת מומחי חיל האוויר זו הפלטפורמה המתאימה לניסוי בטיסה אוטונומית, להפעלת קוקפיט אוטונומי למחצה, בשלב הראשון.
המחסור בטייסים הוא תופעה עולמית בתעופה המסחרית והצבאית. חברת יונייטד איירליינס משקיעה 100 מיליון דולר בהקמת מרכז הדרכה גדול להכשרת טייסים, ומקווה לשכור 10 אלפים טייסים חדשים עד שנת 2030.
09/08/22 09:03
6.79% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הממשל האמריקאי נותן תמיכה ישירה של עוד מיליארד דולרים | הבנק העולמי מספק תמיכה משלו בהיקף 4.5 מיליארדי דולרים | ארה״ב ממשיכה לספק לאוקראינה חימוש מתקדם, גם נגד מכ״מים By SSGT. SCOTT STEWART - Defense Visual Information Center (DVIC)http://www.dodmedia.osd.mil/Assets/Still/1991/Air_Force/DF-ST-91-05999.JPEG, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1887353 הממשל האמריקני הודיע על חבילת סיוע צבאי נוספת לאוקראינה בשווי של מיליארד דולר. זה יהיה המשלוח הצבאי הגדול ביותר של רקטות ומערכות נשק אמריקניות לאוקראינה מאז החלה המלחמה לפני כחצי שנה.
בנפרד, הודיע הבנק העולמי כי הוא מעניק סיוע תקציבי של 4.5 מיליארד דולר לממשלת אוקראינה, במימון ממשלת ארה"ב.
סוכנות AP מוסרת כי ההחלטה על חבילת הסיוע הגדולה החדשה מקורה בידיעות והערכות של האמריקנים שרוסיה מעבירה כוחות וציוד צבאי לכיוון ערי הנמל הדרומיות של אוקראינה לחופי הים השחור, במגמה לבלום את ההתנגדות הצבאית העזה של צבא אוקראינה.
חבילת הסיוע האמריקני החדשה כוללת תוספת גדולה של סוללות HIRMAS ניידות, אלפי פגזי ארטילריה, טילי ג'וולין, טילים נגד מכ״מים מסוג AGM-88 HARM ופריטי ציוד נוספים.
בצבא ארה"ב משוכנעים שרקטות HIRMAS סייעו לצבא אוקראינה לבלום ניסיונות של הצבא הרוסי להשתלט על שטחים. עד כה הגישה ארה"ב לאוקראינה סיוע צבאי בשווי של תשעה מיליארד דולר.
באוקראינה מביעים חששות לסכנת פגיעה בכור גרעיני: האוקראינים והרוסים ממחליפים האשמות הדדיות על הפגזת כור הכוח הגרעיני הגדול ביותר באירופה, בזפוריז'יה שבצפון המדינה.
הרוסים טוענים שצבא אוקראינה מפגיז את המתקן וכבר נגרמו שריפות וירידה בייצור החשמל. ואילו אוקראינה מאשימה את הרוסים באחסון כמויות גדולות של נשק במתקני הכור.
מומחי גרעין הזהירו כי המשך ההפגזות במתקן הגרעיני, שנכבש על ידי הרוסים, הוא מסוכן ביותר. דובר המודיעין של צבא אוקראינה מסר שהרוסים הטמינו באתר הגרעין חומרי נפץ כדי למנוע מתקפה אוקראינית.
09/08/22 09:39
6.33% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הסקר, בהשתתפות 200 מנהלי אבטחה ראשיים, חושף שמחסור במומחי אבטחה, ידע ומשאבים מניע עסקים קטנים להוציא את האבטחה לשירותים של מיקור חוץ המצוידים בטכנולוגיות ובכלים מתקדמים צילום רמי זרנגר חברת אבטחת הסייבר סיינט (Cynet), חשפה השבוע (רביעי) את תוצאות הסקר העולמי השנתי שלה בקרב צוותי אבטחה קטנים.
הסקר מצא שחברות המעסיקות צוותי אבטחה קטנים ממשיכות להתמודד עם מספר אתגרים ייחודיים שחושפים אותם לסיכוני אבטחה גדולים יותר לעומת ארגונים גדולים. הסיכונים המוגברים מניעים אותם לבצע קונסולידציה של פלטפורמות האבטחה שלהם, לצמצם את מספרם ולאמץ כלים עוצמתיים ומקיפים יותר שיפשטו וישפרו את ההגנות.
הסקר הקיף 200 מנהלי אבטחה ראשיים (CISOs) בחברות קטנות ובינוניות שכל אחת מהן מעסיקה חמישה או פחות מומחי אבטחה עם תקציב אבטחת סייבר של מיליון דולר או פחות.
רובם של העסקים הללו ציינו כי הם מוצפים במטר של מקפות סייבר בלתי פוסקות, הם מתמודדים עם רבים מהאיומים הניצבים בפני ארגונים גדולים אך חסרים להם המשאבים הכספיים, המומחים, ההכשרה והכלים החיוניים לבלימת המתקפות הללו.
58% ממשתתפי הסקר ציינו כי הסיכון הניצב בפניהם למתקפה גדול יותר מזה של ארגונים גדולים על אף העובדה שארגונים גדולים הם מטרה גדולה יותר. 94% מסרו כי יש להם קשיים לשמר את רמת האבטחה של העסק בגלל שורה של סיבות: מחסור בעובדים טכניים מיומנים (40%), הסתמכות על ניתוחי דאטה ידניים (37%) מספר גדל של עובדים מרחוק (37%) ועוד.
87% ממשתתפי הסקר העידו על קושי לנהל ולתפעל את מוצרי האבטחה שלהם בגלל יכולות חופפות בין המוצרים (44%) וקושי להציג באופן ויזואלי את מלוא היקפה של המתקפה (42%).
כתוצאה מכך, 90% מהעסקים בעלי צוותי אבטחה קטנים מוציאים למיקור חוץ את אבטחת העסק לספקים של שירותים מנוהלים לזיהוי ותגובה למתקפות (MDR - Managed Detection and Response) ואילו 21% נעזרים בספקים של שירותי אבטחה מנוהלים (MSSP - Managed Security Service Provider) ו-15% נעזרים בשירותים של מנהל אבטחה וירטואלי ראשי (vCISO).
כמו כן, הסקר חושף צמיחה שנתית מרשימה בשימוש בכלים לגילוי ותגובה למתקפות בנקודות קצה (EDR - Endpoint Detection and Response) מ-52% ל-85% וכן חושף הכפלה של היקף המשתמשים בכלי Extended Detection and Response) XDR) מ-15% בשנה שעברה ל-30% השנה.
לדעת 77% מהמשתתפים EDR הוא כיום הכלי העיקרי לזיהוי איומים, שיעור המשקף צמיחה גדולה לעומת 23% לפני שנה. שיעור המאמינים כי כלי לזיהוי ותגובה לאיומים ברשתות (NDR - Network Detection and Report) הוא האמצעי הראשי לזיהוי איומים צנח מ-46% בשנת 2021 ל-3% בלבד השנה.
"מנהלי אבטחה ראשיים שמעסיקים צוותי אבטחה קטנים מתקשים להתמודד עם רכישה ותחזוקה של סל מקיף של פתרונות אבטחה הנדרשים כדי להגן על החברות שלהם מפני מתקפות שרמת התחכום שלהן עולה כל העת", מסר אייל גרונר, מנכ"ל ומייסד משותף, סיינט,
"תוצאות הסקר מוכיחות פעם נוספת שמומחי האבטחה הללו מתאימים את אסטרטגיות האבטחה שלהם בתגובה לגל מתקפות הסייבר הגואה שיוזמים האקרים או בחסות מדינות".