זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:08 | 17:21 |
תל אביב | 16:22 | 17:22 |
חיפה | 16:11 | 17:20 |
באר שבע | 16:27 | 17:25 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
24/05/23 07:42
15.59% מהצפיות
מאת IsraelDefense
המטוס החדש צפוי לשמר את העליונות האווירית של חיל האוויר האמריקאי Lockheed Martin חיל האוויר האמריקני מתכנן לפרסם בשנת 2024 מכרזים לחוזים לקראת פיתוח וייצור מטוס הקרב בן הדור הבא, פרוייקט NGAD.
בחיל האוויר כבר מכינים מסמכי פיתוח הנדסי וייצור המטוס, כאשר הפרטים נשמרים בדרגת סיווג גבוהה. דפנס ניוז מוסר שהכנת המסמכים זה השלב הראשון בהכנת חוזים לחברות שייבחרו לייצר את מטוס הקרב, שאמור להחליף את מטוסי F-22.
מזכיר חיל האוויר פרנק קנדל אמר כי פלטפורמת NGAD היא חלק חשוב במשפחת מערכות, שאמורה לשמור על העליונות האווירית של חיל האוויר, משפחה שבעתיד תכלול גם כלי טיס בלתי מאויישים שילוו מבצעית את מטוסי הקרב.
לדברי קנדל, הפרוייקט כולו יכלול "אלמנטים מגבירי קטלניות ויכולות שרידות, שת"פ בין-זרועי ותאימות לזירות לחימה שונות, כולל איזורים רוויי איומים. אין גוף בעולם שיעשה את כל זה טוב מחה"א האמריקני, ונפסיד את היתרון אם לא נתקדם".
חיל האוויר מסביר שמדובר במשפחת מערכות שתכלול מטוסים, חיישנים מודרניים, יכולות תקשורת עם לווייניים בחלל, עם מטוסים אחרים ועם יחידות יבשה של הצבא.
דוברת חיל האוויר אן סטפנק אמרה כי כאשר יסתיים שלב הכנת המסמכים יעבור הטיפול בפרוייקט לממונה על הרכש בחיל האוויר אנדרו בנטר לקראת השלב השני, שבו יועברו חוזים לחברות שיזכו במכרזים.
חברות בואינג, נורת'רופ גראמן ולוקהיד מרטין כבר הביעו העניין בפרוייקט מטוס הקרב התידי.
24/05/23 07:38
11.29% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אלוף (במיל') אייל זמיר, מנכ"ל משרד הביטחון תיאר בכנס הרצליה את המיקוד של המשרד בפיתוח טכנולוגיות חדשות סטילס: גלעד קוולרצ'יק "המשימה שלנו היא להפוך את מדינת ישראל למעצמת AI״, אמר אלוף (במיל') אייל זמיר, מנכ"ל משרד הביטחון, לפני זמן קצר בכנס הרצליה של המכון למדיניות ואסטרטגיה (IPS) באוניברסיטת רייכמן.
את מה שעשינו בסייבר עלינו לעשות ברובוטיקה ובבינה מלאכותית. ישראל היא הרי מעצמת סייבר. יכולות הסייבר שלנו הן מהמתקדמות ביותר שיש בעולם, והן משתכללות כל הזמן. הסיבה לכך היא זיהוי נכון ובזמן של מימד הסייבר כמימד ביטחוני, כלכלי, לאומי, ובינלאומי. תעשיית הסייבר מביאה ערך עצום לכלכלה ולמשק הישראלי וישראל הפכה למודל לחיקוי.
״המודל הזה צריך לשמש דוגמא להיערכות לתחום העתיד, ה-AI. יש המגדירים את ה-AI כמהפכה הבאה בשינוי פני הלחימה בשדה הקרב. טכנולוגיות ה-AI יביאו איתם יכולות רבות ונוספות כגון: פעולה של פלטפורמות בלהקות ונחילים ומערכות לחימה הפועלות באופן עצמאי. כל אלו ישולבו בשדה הקרב ויקנו יתרון למי שידע לפתח ולהפעיל אותם באופן מבצעי.
״אנו פועלים להקמת התארגנות ייעודית, שתתמקד בטכנולוגיות בינה מלאכותית, וברובוטיקה – שניהם קשורים זה בזה, ויחד הם מפתח להכרעה מול האתגרים המתהווים סביבנו. גוף זה יפעל תחת מפא"ת.״
על התוכנית הרב-שנתית של מערכת הביטחון: "שנת 2023 היא שנה שבה מתוכננים ומעוצבים שני תרשי"ם של צה"ל ושל משרד הביטחון. התוכנית הרב שנתית של משרד הביטחון תיקרא 'תר"ש עומק'- עומק במיקוד ובטווחי הפעולה: במקביל לחיזוק יכולותינו בחלל, נפעל להביא יכולות חדשות, הגנתיות והתקפיות, לכלל מעגלי הפעולה ותחומי העניין, ובכלל זה לטווחי המעגל השלישי".
24/05/23 11:00
11.29% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בתערוכה הוצגו מערכת ההגנה האקטיבית "אירוטרופי" של רפאל, מערכת ההגנה האקטיבית "מעיל רוח" של אלביט וטנק קל המצויד בצריח עם תותח 105 מ"מ גם הוא מתוצרת אלביט Photo: EuroTrophy GmbH
בתערוכת Feindef שהתקיימה לאחרונה במדריד הוצגו מערכות אמל"ח ישראליות נוספות המיוצרות בייצור מקומי בספרד מעבר לאלו שעליהם דיווחנו בידיעה קודמת.
חברת ג'נרל דיינמיקס מערכות יבשה אירופה (GDELS) הציגה את מערכת ההגנה האקטיבית אירוטרופי (Eurotrophy) על גבי רק"מ זחלילי מסוג אסקוד (Ascod). האירוטרופי הינו מיזם משותף של חברת רפאל הישראלית, יצרנית מערכת ההגנה האקטיבית "מעיל רוח" (Trophy), יחד עם חברת ג'נרל דיינמיקס והחברה הגרמנית KMW, ליצור ושיווק מערכות אלו למדינות אירופה ולמדינות חברות נאט"ו.
עד עתה רק"מ ה-Ascod הוצג רק עם מערכת "חץ דורבן" (Iron Fist) מתוצרת אלביט הישראלית. המשמעות היא שמעתה ניתן להתאים את שתי המערכות לרק"מ זה. כך מאפשר יצרן הרק"מ למדינה המעוניינת לרכוש את הרכב גמישות רבה יותר בכל הקשור לבחירת מערכת ההגנה האקטיבית המתאימה לצרכיה.
חברת ג'נרל דיינמיקס אף הציגה בביתן שלה טנק קל LT-105 מבוסס מרכב רכב ה-Ascod המצויד בצריח מאויש עם תותח 105 מ"מ מתוצרת חברת אלביט, עם אופציה לצריח בלתי מאויש. האתר הבולגרי Bulgarianmilitary.com אף דיווח כי ממשלת אוקראינה התעניינה ברכישת טנק ה-LT-105 מספרד (עם הצריח הישראלי), אך העסקה נפלה מכיוון שהספרדים לא יכלו לספק את הרק"מ באופן מיידי על פי דרישת האוקראינים.
בביתן אחר, חברת אסקריבאנו (Escribano) הציגה יחד עם אלביט את מערכת ההגנה האקטיבית "חץ דורבן" (Iron Fist) על גבי צריח 30 מ"מ גארדיאן (Guardian) המותקן על גבי הרק"מ הגלגלי Dragon 8x8.
24/05/23 16:23
11.29% מהצפיות
מאת IsraelDefense
החולשה נמצאת במנגנון המאפשר להתחבר לאתרים בקלות ובמהירות באמצעות החשבונות של פייסבוק, גוגל, אפל, טוויטר יניב בלמס | קרדיט: סולט סקיוריטי חברת הסייבר Salt Security חשפה חולשת אבטחה בתשתית Expo, המשמשת מאות אתרים בעולם בהם גם הפלטפורמה הפופולרית ללימודי קידוד Codecademy. תשתית Expo משמשת לבניית אפליקציות מקוריות באיכות גבוהה.
החולשה נמצאת במנגנון המאפשר להתחבר לאתרים בקלות ובמהירות באמצעות החשבונות של פייסבוק, גוגל, אפל, טוויטר וכו וחוסך למשתמשים את הצורך להמציא סיסמה, לזכור אותה ולהקליד מחדש בעת חידוש החיבור לאתר.
Codecademy משרתת 100 מיליון אנשי הייטק ומתלמדים ומשמשת את חברות הענק גוגל, לינקדאין, אמזון, ספוטיפיי ואחרות להכשרת עובדים בתריסר שפות תכנות שונות. הכשל האבטחתי סיכן את המשתמשים בחשיפת כרטיסי אשראי, מידע אישי מזהה (PII), חשיפה של נתוני משתמשים נוספים שהאתרים אספו ואחסנו באופן פנימי, ביצוע שינויים וגניבת זהות המשתמשים.
הפירצה אף יצרה סיכון לביצוע פעולות בשם המשתמש בפייסבוק, גוגל, טוויטר ופלטפורמות מקוונות אחרות. סולט סקיוריטי דיווחה על חולשת האבטחה לחברות המעורבות והיא תוקנה. פירצת אבטחה דומה התגלתה לאחרונה על ידי חוקרי סולט סקיוריטי גם ב-Booking.com ותוקנה אף היא.
יניב בלמס, סמנכ"ל המחקר של סולט סקיוריטי: "החשיפה ממחישה את הסכנה הגדולה לאתרים ולמשתמשים בהם מצד פירצות אבטחת API על ידי גופי צד שלישי. במקרה הזה פירצת האבטחה יכלה להשפיע על מאות אתרים ויישומים ולגרום לנזקים בקנה מידה גדול. היישום OAuth הופך במהירות לסטנדרט בתעשייה בשל הנוחות הרבה שהוא מאפשר לרישום באתרים.
״תוקפים פועלים ללא לאות כדי למצוא פרצות אבטחה בתוכו כדי לקבל גישה לנתונים יקרים של רבים. ארגונים רבים עדין אינם מודעים לסכנות שיש בשימוש בכלים חיצוניים מסוג זה ולחובה לנקוט באמצעי זהירות."
סולט סקיוריטי הוקמה בשנת 2016 על ידי רועי אליהו (מנכ"ל) ומייקל ניקוסיה (מנהל תפעול ראשי) וגייסה מאז הקמתה מעל 271 מיליון דולר, בשווי שהגיע ל-1.4 מיליארד דולר. החברה היא חלוצת תחום ה- API security, תחום המתמקד באבטחת ממשקי API דרכם עוברת רוב תעבורת האינטרנט העולמית ומתבצע חיבור בין אפליקציות ושירותים דיגיטליים.
24/05/23 07:40
10.75% מהצפיות
מאת IsraelDefense
פרויקט HAYSTAC יבוצע על ידי חברת L3Harris Photo by Susan Q Yin on Unsplash L3Harris Technologies הכריזה על חוזה ב-22 במאי מ-Intelligence Advanced Research Projects Activity לאספקת טכנולוגיה שתעזור לאפיין ולחזות ניידות אנושית. מדובר בסוכנות אמריקאית המפתחת טכנולוגיות עבור סוכנויות הביון של המדינה.
במסגרת החוזה לתמיכה בתוכנית Hidden Activity Signal and Trajectory Anomaly HAYSTAC, חברת L3Harris תבצע מחקרי מידול וסימולציה שמטרתו ליצור ולנתח פעילויות אנושיות על סמך נתונים שהושגו על ידי לוויינים, GPS, Bluetooth ומקורות אחרים.
על ידי הדמיית פעילות אנושית במקומות ובתרבויות שונות, הטכנולוגיה תוכל לתמוך במאמצי סיוע בעת אסון. ניתן לנתח נתוני GPS של מכוניות, למשל, כדי לזהות חריגות הנגרמות כתוצאה מקריסת גשר ולעורר תגובה אוטונומית.
על פי הפרסום, בעבודה עם שותפים, L3Harris "תשתמש במידע מדומה כדי לפתח מודלים מורכבים המשקפים התנהגות אנושית מציאותית ורשתות חברתיות". המודלים יראו, למשל, כיצד אנשים זזים דרך קבע בעולם ומקיימים אינטראקציה זה עם זה.
באמצעות טכנולוגיה זו, קהילת המודיעין ומשרד ההגנה מבקשים לזהות חריגות עדינות שעשויות להיות חשובות לסוכנויות המגיבות לסכסוכים, משברים הומניטריים או אסונות טבע.
"בעוד שהבאת HAYSTAC לידי מימוש יהיה תהליך רב שנתי, ברגע שהוא יסתיים, ננסח מחדש את האופן שבו אנו מסתכלים על פעילות בעולם", אמר ג'ק קופר, מנהל תוכנית IARPA HAYSTAC, בהצהרה. "וזה לא יהיה מושג סטטי של היכן הדברים נמצאים על המפה, אלא מושג דינמי המבוסס על איך הם זזים ומה יוצא דופן".
IARPA הקימה את תוכנית HAYSTAC בשנת 2022 כדי לממן מחקר ופיתוח בסיסי של "יכולות חדשות המייצרות מיקרו-הדמיות בקנה מידה גדול של תנועה אנושית עדינה ויוצרות מנועי חשיבה מבוססי בינה מלאכותית המסוגלים גם לזהות מסלולי תנועה חריגים וגם ליצור מסלולים נורמליים", על פי הודעת הסוכנות.
שלב ראשון של תוכנית HAYSTAC אמור להסתיים בסוף 2024. השלבים הבאים של התוכנית צפויים להסתיים ב-2026.
24/05/23 10:45
10.22% מהצפיות
מאת IsraelDefense
החשוד מחמד נדיר מחאג'נה, אזרח ישראלי תושב אום אל-פחם בן 20 מחמד נדיר מחאגנה | צילום: שב״כ הותר לפרסום כי בפעילות של שירות הביטחון הכללי, בשיתוף ימ"ר חוף ויחידת הגדעונים (יח' 33) במשטרת ישראל, נעצר לפני מספר שבועות תושב אום אל-פחם בחשד כי בכוונתו לממש פיגוע תופת באמצעות מטען, לאחר שגויס לארגון הטרור חמאס.
החשוד מחמד נדיר מחאג'נה, אזרח ישראלי תושב אום אל-פחם בן 20, נעצר כשברשותו מדיה ששימשה לקשר מול החמאס ברצועת עזה.
בחקירה בשב"כ עלה כי גויס לפני מספר חודשים לזרוע הצבאית של החמאס ברצועת עזה, לצורך מימוש פיגוע תופת באמצעות מטען בשטח מדינת ישראל. מהחקירה עולה כי לאור לחצים כלכליים ונפשיים בהם היה מצוי, החל להתקרב לאידיאולוגיית האחים המוסלמים, ובהמשך החליט כי ברצונו לבצע ג'יהאד.
עוד עלה בחקירה כי אסף מידע אודות מיקומים אפשריים לביצוע פיגוע בישראל, בדגש על אתרים ביטחוניים ומקומות הומי אדם ושלח את המידע שאסף לחמאס ברצועת עזה.
בסופו של דבר, על פי הנחיות שקיבל מחמאס, בכוונתו היה לממש פיגוע תופת בקו אוטובוס 921 באזור חדרה, והוא אף ביצע מספר פעולות לטובת מימוש הפיגוע טרם נעצר.
בתאריך 09.05.2023 הוגש כתב אישום נגד מחמד מחאג'נה, המייחס לו עבירות ביטחון חמורות.
להזכיר, כי בחודש ינואר השנה, נעצרו שני אזרחים ישראלים תושבי מעאויה שגוייסו אף הם על-ידי ארגון החמאס ברצועה לצורך מימוש פיגוע מטען בשטחי ישראל. מהעולה בחקירות מוערך כי השניים הופעלו על-ידי אותה התשתית.
24/05/23 13:28
9.14% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בסוף 2022 ניתן למל"טי הרון TP אישור רשמי מטעם רשות התעופה הצבאית של גרמניה https://www.iai.co.il/p/heron-tp חטיבת ההגנה והחלל של תאגיד איירבוס מספקת יכולות סיגינט (מודיעין אותות) למל"טים HERON TP תוצרת התעשייה האווירית שמשרתים בצבא גרמניה. איירבוס גרמניה היא זו שמחכירה את מל"טי הרון TP לצבא הגרמני.
סטפן לבל, האחראי לפיתוח עסקי באיירבוס גרמניה, אמר בכנס בעיר בון השבוע כי כשלב ביניים יצויידו המל"טים הרון TP בצבא גרמניה במערכת סיגינט תוצרת אלתא/תע"א, עד שיסתיים פיתוח מערכת זהה בגרמניה בשנת 2027.
ג'יינס מדווח כי איירבוס והמשרד הממונה על הצטיידות בממשלת גרמניה חתמו ב-2018 על הסכם להפעלת מל"טי הרון TP בצבא הגרמני עד להשלמת המל"ט האירופי המקביל EUROMALE.
בסוף 2022 ניתן למל"טי הרון TP אישור רשמי מטעם רשות התעופה הצבאית של גרמניה, וכך המל"ט הישראלי במקורו הוכרז כתואם את מכלול התקנים התעופתיים הבינלאומיים.
24/05/23 07:40
8.6% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בדו״ח הרבעוני מציגה החברה המשך מגמת הצמיחה, הנובעת ממימוש פעילות עסקית ממוקדת ומוכוונת לפלחי שוק באפריקה קרדיט: קרן וינטרוב חברת חלל-תקשורת, ספקית פתרונות התקשורת הלווייניים ומפעילת צי לווייני "עמוס", פרסמה את דוחותיה הכספיים לרבעון הראשון של 2023.
הכנסות הלוויין עמוס-17 ברבעון הראשון של שנת 2023 גדלו בכ- 26% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. גידול, המשקף קצב הכנסות שנתי של כ- 30.5 מיליון דולר. צבר ההזמנות מסתכם בכ-233 מיליון דולר והתזרים מפעילות שוטפת גדל בכ- 23% לכ-32 מיליון דולר. החברה מנהלת מו"מ עם נציגויות מחזיקי האג"ח להארכת משך פריסת החוב.
בדו״חות, מציגה החברה המשך מגמת הצמיחה, הנובעת ממימוש פעילות עסקית ממוקדת ומוכוונת לפלחי שוק באפריקה, אשר תומכים בהגדלת המכירות וההכנסות של הלוויין הדיגיטלי עמוס-17, לצד יישום השינוי האסטרטגי והמעבר לחברת שירותי תקשורת מבוססי לוויין. כמו כן, בסוף הרבעון, החברה דיווחה כי התקשרה בהסכם לאספקת שירותי תקשורת בלוויין עמוס-17 בסך של כ-10 מיליון דולר למשך ארבע שנים.
במהלך הרבעון פרסמה החברה כי האריכה את הסכם חכירת הלוויין עמוס-7 וכי הוסדרה תוספת להסכם עם חברת YES להמשך שימושה בלוויין עמוס-7 עד ליום 28 בפברואר 2025. בהתאם לכך, צבר ההזמנות של YES עלה לכ-70 מיליון דולר.
סיכום התוצאות הכספיות לרבעון הראשון של 2023
ההכנסות הסתכמו בכ- 24.2 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2023. מתוכן, הכנסות הלווין עמוס 17 הסתכמו בכ-7.6 מיליון דולר, גידול של כ-26% לעומת ההכנסות מהלוויין ברבעון המקביל אשתקד, שהסתכמו בכ-6.0 מיליון דולר.
חלל-תקשורת רשמה ברבעון הראשון של 2023 עליה של כ-3% ב- EBITDA (רווח לפני ריבית, מיסים, פחת והפחתות ובנטרול הוצאה חד פעמית), שהסתכם בכ-18.4 מיליון דולר, לעומת כ-17.9 מיליון דולר בתקופה מקבילה אשתקד. העלייה ב- EBITDA נבעה בעיקרה מגידול בהכנסות מהלוויין עמוס-17.
חלל-תקשורת רשמה עלייה של כ-23% בתזרים מפעילות שוטפת, שהסתכם ב- 32.1 מיליון דולר, לעומת כ- 26.2 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
יתרות המזומנים ומזומנים מוגבלים בחברה ליום 31 במרץ 2023 עומדות על כ-92 מיליוני דולר.
צבר ההזמנות הסתכם לסך של כ- 233 מיליון דולר, מתוכו צבר ההזמנות ללוויין עמוס-17 הסתכם בכ- 59 מיליון דולר.
החברה נמצאת בדיונים מול נציגויות אגרות החוב להארכת משך פריסת החוב וזאת בשל אי עמידה באמות מידה פיננסיות.