זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
08/06/23 15:26
19.29% מהצפיות
מאת IsraelDefense
צריח Guardian 30 פותח על ידי ESCRIBANO M&E והיה מיועד, בין היתר, למכרז רק״מ ספרדי | עבור המכרז הספרדי התאימו את טיל הספייק לצריח https://www.eme-es.com/test-guardian-30-spike-lr2 רשות המכונות וההנדסה הספרדית (EM&E) הודיעה ב-22 במאי כי חתמה על חוזה לאספקת תחנות הנשק שלה Guardian 30 המופעלות מרחוק (ROWSs) לכוחות המזוינים של איחוד האמירויות הערביות.
על פי הפרסום, בתחילת שנה זו נחתמה עסקה המכסה 516 עמדות Guardian 30 לשדרוג רכבים משוריינים של הכוחות המזוינים באיחוד האמירויות על פני תקופה של שלוש שנים, על פי הודעת EM&E שמסרה לג'יינס. שווי החוזה לא נמסר.
כמו גם, לפי ההודעה, נחתמה עסקה עם חברת ההגנה האמירתית International Golden Group במהלך תערוכת IDEX 2023 שהתקיימה באבו דאבי, המכסה הקמת מיזם משותף לייצור ה-Guardian 30 באיחוד האמירויות. ה-Guardian 30s יהיו חמושים בתותחי 30 מ"מ ומקלעי 7.62 מ"מ.
מקורות בתעשייה אמרו לג'יינס כי ה-Guardian 30s יותקנו על רכבי הלחימה Rabdan 8×8 של הכוחות המזוינים של איחוד האמירויות הערביות. בין השנים 1992 עד 2000, הוזמנו כ-600 יחידות כאלו באמירויות.
Rabdan הוא רכב חי"ר גלגלי 8×8 שפותח על ידי אל ג'סור, מיזם משותף בין Tawazun ו-Otokar UAE, שהיא חברת בת של Otokar הטורקית שנמסר לאמירתים עם צריח רוסי BMP-3.
צריח Guardian 30 פותח על ידי ESCRIBANO M&E והיה מיועד, בין היתר, למכרז רק״מ ספרדי Dragon 8x8. עבור המכרז הספרדי, החברה שיתפה פעולה עם חברת בת של רפאל בספרד בשם PAP Tecnos, על מנת להתאים את טילי הספייק LR לצריח.
כעת, כאמור, עולה השאלה האם האמירתים שהחליטו לרכוש את הצריח, יציידו חלק מצי הרק״מ שלהם בטילי ספייק.
ברפאל סירבו להגיב לידיעה .
08/06/23 08:44
18.57% מהצפיות
מאת IsraelDefense
זה אומר שהממדים בתוך שבבים מתקרבים לאנגסטרם, או עשר מיליארדית המטר Image Credit: Intel חוקרי אינטל הכריזו על פריצת דרך בטכנולוגיית אספקת כוח לשבבים, המכונה PowerVia. טכנולוגיה חדשנית זו שואפת לאזן בין ביצועים לבין יעילות צריכת חשמל, ומציעה דרך חדשה להפוך שבבים לחסכוניים יותר בצריכת החשמל.
אחת הטכנולוגיות המרכזיות לאפשר קנה מידה מתחת ל-3nm כרוכה באספקת חשמל בצד האחורי של שבב. גישה זו משפרת את שלמות האות ומפחיתה עומס בניתוב, אך היא גם יוצרת כמה אתגרים חדשים.
אספקת חשמל אחורית (BPD) מבטלת את הצורך בשיתוף משאבי חיבור בין אות וקווי מתח בחזית הפרוסה. במקום זאת, כפי שהשם מרמז, הכוח מועבר לחלק האחורי של הפרוסה כך שרק האותות נישאים על ידי חיבורים קדמיים. אינטל, סמסונג ו-TSMC הכריזו כולן על תוכניות ליישם BPD בצורה כלשהי בסביבות הצומת של 2nm.
בנוסף, שיטה זו מאפשרת חיסכון בעלויות. "אספקת חשמל אחורית מסירה את הצורך במסלול אספקת חשמל מחיבורי צד קדמיים בשכבה התחתונה", אמר סנג'אי נטרג'אן, סגן נשיא בכיר ומנהל משותף לפיתוח טכנולוגיות לוגיות באינטל.
"לאחר מכן, לאינטל יש אפשרות להיות פחות אגרסיבית בקנה מידה בין קישורים מבלי לדלג על פעימה בקנה מידה של צפיפות טרנזיסטור. זה מאפשר דפוס מתכת פחות מורכב ובסופו של דבר זול יותר.״
אינטל היא הראשונה בתעשייה שהטמיעה אספקת חשמל אחורית על שבב ניסוי. PowerVia מיועדת להצגה בצומת תהליך הייצור 20A של אינטל במחצית הראשונה של 2024. הטכנולוגיה היא אבן דרך משמעותית באסטרטגיה של אינטל להשגת טריליון טרנזיסטורים בחבילה עד שנת 2030.
צעד לתוך עידן אנגסטרום
הפתרון מסמן צעד משמעותי לקראת "עידן האנגסטרום" של ייצור שבבים. זה אומר שהממדים בתוך שבבים מתקרבים לאנגסטרם, או עשר מיליארדית המטר.
בהיסטוריה המודרנית של שבבי מחשב, הם נבנו כמו פיצות - מלמטה למעלה, בשכבות. במקרה של שבבים, מתחילים עם התכונות הקטנות ביותר, הטרנזיסטורים, ואז בונים שכבות פחות זעירות יותר ויותר של חוטים המחברים את הטרנזיסטורים וחלקים שונים של השבב (אלה נקראים קשרי גומלין).
ככל שהשכבות הללו הופכות לקטנות יותר וצפופות יותר, החיבורים וחיבורי החשמל יצרו רשת יותר ויותר כאוטית, המשפיעה על הביצועים הכוללים של השבב.
המורכבות הזו הובילה להתמקדות באספקת חשמל אחורית כפתרון להזזת חוטי החשמל מתחת לטרנזיסטור לצד ה"אחורי" של השבב, מה שמשאיר את הקישור או הצד ה"קדמי" ממוקדים בצורה נקייה רק בחיבור.
אינטל צפויה לשחרר שני מאמרים חדשים בנושא PowerVia בתערוכת 2023 VLSI Symposium בקיוטו, יפן החודש.
08/06/23 08:59
13.57% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בין החברות המשתתפות במיזם הרחפנים הלאומי נמצאת חברת AIR - היא הטיסה את AIR ZERO המיוצר בישראל שיוכל לשאת עד שני נוסעים ומטען במשקל כולל של עד 250 ק"ג, למרחק של עד 160 קילומטרים Credit: Mark Nomdar במסגרת מיזם הרחפנים הלאומי התקיימו לראשונה בישראל הדגמות של טיסות בכלי תעופה חדשניים – eVTOL - רחפן אוטונומי המסוגל לשאת נוסעים וגם מטען כבד, וצפוי לשמש כלי תחבורה ציבורית במימד האווירי.
חברת Dronery מבית Cando Drones מטיסה את דגם EH-216S מתוצרת חברת EHANG וחברת AIR מטיסה את AIR ZERO, דגם המיוצר בישראל.
מיזם הרחפנים הלאומי נכנס לשבוע ניסויים נוסף, שמתקיים במספר מוקדים ברחבי הארץ בו זמנית. המיזם הוא שותפות של גופי ממשלה אותו מובילים משרד התחבורה, רשות החדשנות, נתיבי איילון ורשות התעופה האזרחית.
מטרת המיזם היא לתמוך ולקדם אקוסיסטם באמצעות טכנולוגיה, רגולציה ותשתיות לשימוש בכלי טיס מתקדמים ולהכשיר את המרחב האווירי לטיסות של כלים טיס אלו מתוך כוונה להקל על העומסים בכבישי ישראל, ליעל שירותים מסחריים וציבוריים ולייצר יתרון תחרותי לחברות היי טק ישראליות בתחום הרחפנים לפרוץ לשוק הגלובלי.
לאחרונה, התקיימו במסגרת המיזם, לראשונה, טיסות הדגמה של eVTOL עם יכולות לנשיאת מטען כבד ובעתיד גם הטסת אנשים למרחקים ארוכים. מדובר בכלים חשמליים הטסים בצורה אוטונומית ובעלי טווח טיסה ארוך במרחב עירוני אווירי מנוהל.
חברת Dronery מבית Cando Drones המריאה עם כלי הטיס EH-216 של חברת EHANG שמסוגל לשאת עד 220 קילוגרם ולטוס למרחק של כ-30 קילומטרים. חברת AIR הטיסה את AIR ZERO המיוצר בישראל ויוכל לשאת עד שני נוסעים ומטען במשקל כולל של עד 250 ק"ג, למרחק של עד 160 קילומטרים.
המיזם פועל מאז 2019 וכעת, במסגרת השלב השני שהחל בינואר 2023, מושקעים למעלה מ-60 מיליון שקלים לשנתיים הקרובות, במהלכן יתקיימו טיסות ניסוי של מספר גדול של כלים, שבעתיד יוכלו גם להטיס בני אדם וסחורות.
במסגרת טיסות ההדגמה והניסוי פעלו במרחב 11 חברות רחפנים וחברות תומכות שביצעו ניסויים מורכבים לטובת קידום יכולת ההפעלה בארץ, בהם גם טיסות eVTOL לבחינת תחבורה אווירית:
• חברת Downwind ביצעה את הטיסה הארוכה ביותר שבוצעה עד כה במיזם, כ-29 ק"מ, לפתיחת נתיב טיסה בין בי"ח הלל יפה – רמב"ם.
• בוצעו טיסות אורבניות אוטונומיות לבחינת שינוע סחורות מסניפי יוחננוף.
• חברת Cando Drones ביצעה טיסות משלוחים בין סניפי רמי לוי; טיסות לילה במרחב רצועת החוף בחדרה בשיתוף העירייה; ופעילות לניטור תנועה בצומת נשר-בר יהודה.
• חברת Sentrycs ביצעה ניסוי להבטחת סביבת טיסה עבור רחפנים מורשים. בשיתוף החברות Flytech וCando.
• חברת ATI בוחנת באמצעות מסוקים של TA Helicopters אפשרויות נחיתה של eVTOL במרכזי ערים, וביצעה נתיב טיסה מכפר טרומן למרכז ת"א, עם נחיתה ברידינג.
במיזם הרחפנים שהחל בשנת 2019 לוקחות חלק מספר חברות, אירוויז דרונז בע"מ , אף. טי. פתרונות אוויריים בע"מ, אלסייט ((Elsight , AGL , ,AIR TAXI ISRAEL (ATI) ,DOWN WIND ברוק, היילנדר תעופה, Cando Drones ורובוטיכאן.
השלב הראשון של מיזם הרחפנים הלאומי שהתקיים בין 2019 ל-2022 התמקד בהטסה של מטענים קטנים. השלב הנוכחי מטרתו להגדיל את משקלי הנשיאה והטווחים, כך שבעתיד תתאפשר הטסה של מטענים כבדים יותר ונוסעים. כמו כן, במסגרת ההדגמות נסללת "מערכת כבישים בשמיים" שתאפשר פעילות טיסות שוטפת בשמי הארץ כך שיוכלו לטוס במקביל מספר רחפנים וכלי טיס שונים למגוון שימושים, כולל בריאות, קמעונאות, ביטחון, בטיחות ועוד.
מיזם הרחפנים עוסק גם בהסדרת המרחב האווירי ובניית תשתיות רגולטוריות להטסת כלים אוטונומיים לתועלת הציבור. בשלוש השנים האחרונות בוצעו במסגרת המיזם מעל מרחבים אורבניים ומרחבי ספר, למעלה מ-19,000 גיחות.
בשנתיים הקרובות, החברות המשתתפות במיזם ימשיכו לבצע טיסות ברחבי הארץ למשך שבוע בכל חודש. הטיסות תבוצענה במרחב אווירי מנוהל, בפריסה ארצית למרחקים ארוכים של עד 150 קילומטרים, תוך נשיאת מטענים כבדים יותר, בכללם כלים שיאפשרו בעתיד גם הטסה של בני אדם.
המיזם עובד בשיתוף פעולה עם גופים מסחריים וציבוריים נוספים - חיל אוויר, רשות שדות התעופה, רשויות מקומיות וגופים רלוונטיים נוספים. חברת נתיבי איילון תמשיך לשמש כאתר הרצה לביצוע ההדגמות ותעמיד לרשות החברות שטח במרכז השליטה והבקרה המטרופוליני שלה.
08/06/23 08:10
12.86% מהצפיות
מאת IsraelDefense
המערכות, שישולבו על גבי הרחפנים של החברה האמריקאית, עברו תקופת הערכה מקיפה שכללה סדרת בחינות של המערכות על הרחפנים, בתרחישי טיסה שונים ומגוונים, כולל טיסות יום וטיסות לילה קרדיט: אסיו טכנולוגיות אסיו טכנולוגיות ,(Asio Technologies) מפתחת ויצרנית ישראלית של מערכות מיקום גאו-מרחביות ופתרונות הגנה טקטיים, הודיעה על השלמת אספקה של עשרות מערכות NAavGuard נוספות לחברת טכנולוגיה צבאית אמריקאית, לצורך שילובם ברחפנים החברה.
לדברי אסיו, אספקה זו מציינת אבן-דרך נוספת בקשרים הארוכים של החברה עם הלקוח האמריקאי והיא נעשית בעקבות תקופת הערכה מקיפה שכללה סדרת בחינות של המערכות על הרחפנים, בתרחישי טיסה שונים ומגוונים, כולל טיסות יום וטיסות לילה.
לדברי חברת אסיו טכנולוגיות, ה NavGuard היא מערכת ניווט אופטית בזמן-אמת המאפשרת ניווט עצמאי מדויק ללא שימוש במערכת ניווט לוויינית גלובלית (GNSS) עבור פלטפורמות כטב"מיות טקטיות מה שהופך אותה לפתרון אידיאלי למשימות רחפנים טקטיות שבהן קיבולת המטען וזמן הטיסה מוגבלים וחיוני להמשיך בפעולה רציפה בכל התנאים.
באמצעות טכנולוגיית ראיית מכונה מתקדמת, בינה מלאכותית והיתוך חיישנים, ה- NavGuard מבטיחה משימות רחפנים בטוחות וברות-קיימא 24/7 כאשר מערכת ה GNSS-מושבתת לחלוטין. זהו פתרון רב-תכליתי עבור יישומים שונים, כולל ביטחון, מסחר, ביטחון פנים ואבטחת תשתיות.
ליאור דבורצ'אק, מנהל מכירות ושיווק באסיו, אומר כי "אספקה זו נעשתה לאחר תקופת הערכה מקיפה בה המערכות שלנו עברו סדרת מבחנים קפדניים בתרחישי טיסה מגוונים. הביטחון שהפגינו לקוחותינו בבחירת NavGuard כפתרון הניווט המועדף עליהם.״
08/06/23 10:01
11.43% מהצפיות
מאת IsraelDefense
המבצע, שנערך ממרתף בקנברה, כלל צוות קטן של מפעילי סייבר שעבדו מסביב לשעון כדי לתאם עם כוחות על הקרקע בעיראק Photo by Levi Meir Clancy on Unsplash במבצע בשנת 2016, מנהלת האותות האוסטרלית (ASD) השתמשה במגוון כלי נשק סייבר כדי לשבש את יכולות התקשורת והאינטרנט של חמושים של המדינה האסלאמית (דאעש). גישה לא שגרתית זו הייתה חלק מהאסטרטגיה לשחרר את מוסול משליטת דאעש.
באותן שנים, דאעש השתמשה באינטרנט ככלי לגיוס, תיאום, גיוס כספים והפצת אידיאולוגיה. הקבוצה אפילו גייסה האקרים ופושעי סייבר מהשורה הראשונה כדי לסייע למטרה שלה.
תגובת ה-ASD כללה שימוש ב-"Light Bolt", כלי סייבר ייחודי שהותקן בחשאי על מכשירי לוחמי דאעש. "בורג אור" פעל על ידי שיבוש חיבור האינטרנט של המכשירים, ובכך השבית את יכולת התקשורת שלהם.
אחת הטקטיקות לשיבוש התקשורת, של "Light Bolt" הייתה טקטיקת "Rickrolling". זה כלל הפניית לוחמי דאעש לסרטון של השיר "Never Gonna Give You Up" של ריק אסטלי, יותר מטרד מאשר מכשול רציני. עם זאת, זה היה יעיל בגרימת לוחמי דאעש לחשוף את עצמם לכוחות שותפים בעת איפוס המכשירים שלהם.
כאשר לוחמי דאעש הצליחו להתגבר על מטען ה-"Rickrolling", ה-ASD הגביר את המשחק עם המטען "Care Bear", שדרש יותר מומחיות טכנית להתמודד איתו. עם זאת, חלק מלוחמי דאעש, בשל מיומנותם הטכנית הגבוהה, הצליחו לסכל גם את המטען הזה.
בתגובה, ה-ASD פיתחה מתקפת סייבר חדשה בשם "Dark Wall". מטען זה, שפותח במהירות על סמך שנים של ניסיון, הפך את מכשירי היעד לחסרי תועלת על ידי השבתת יכולתם להתחבר לאינטרנט.
המבצע, שנערך ממרתף בקנברה, כלל צוות קטן של מפעילי סייבר שעבדו מסביב לשעון כדי לתאם עם כוחות על הקרקע בעיראק. זה סימן את אחד המקרים הראשונים של כוח מזוין קונבנציונלי שתיאם את פעולתו בשטח עם מפעילי סייבר מרוחקים בזמן אמת.
08/06/23 08:10
10% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מנוע האימון VBS פותח על ידי חברת בוהמיה שנרכשה שנה שעברה על ידי חברת BAE תמונה: סינדיאנה אתמול (ג) התקיים כנס משתמשי VBS בצה״ל. הכנס כלל את נציגי כל היחידות העושות שימוש במאמנים מבוססי VBS. מטרת הכנס הייתה לחזק את שיתופי הפעולה בין חברי קהילת משתמשי ה VBS ולחשוף את את הקהילה ליכולות החדשות של גרסת VBS4. בצה״ל קיימים כעשרה מתקני אימון ומערכות סימולציה מבוססי VBS, עם אלפי משתמשים כל שנה.
מנוע האימון VBS פותח על ידי חברת בוהמיה שנרכשה שנה שעברה על ידי חברת BAE. את החברה מייצגת בארץ חברת סינדיאנה. מאמני VBS תומכים בצה״ל במגוון נושאים. החל מאימונים והכשרות ביחידות מבצעיות ומיוחדות, המשתמשות במערכות להכנות מבצעים ותרגול משימות ועד תרחישי קבלת החלטות לקצונה זוטרה ובכירה.
בנוסף, לקחו חלק בכנס נציגי יחידת המיפוי של צה״ל, המספקים שירותים ליחידות מבצעיות וגם מאפשרים אימון לכוחות שאינם חלק מקהילת משתמשי VBS. בכנס הוצגו יכולות הגרסה החדשה - VBS4. החל מכלי AI, סנסורים, כלי ניהול עריכת וניתוח שטח ועד הוספת יכולות נוספות בתחום ה-EW.
המערכת כוללת התנהגויות בינה מלאכותית. למשל - דימוי אויב מציאותי. כמו גם, יכולות אלו מאפשרות אוטומציה של ביצוע סכמות במאמן. סכמות הן טכניקות קרביות או טקטיות שצריך לבצע כאשר רוצים לממש מהלך צבאי. לדוגמא, כיבוש בית. איזה כוחות יש, איפה מציבים אותם, איך הם נעים, כמה תחמושת יש להם וכו׳.
״הקהילה שבנינו בצה״ל סביב VBS כוללת עשרות מיישמים ואלפי משתמשים״, מסביר רם רוזן, מנכ״ל חברת סינדיאנה. ״הגרסה החדשה, VBS4, מוסיפה מגוון יכולות והופכת את האימון למציאותי יותר ופשוט יותר לימוד עבור הכוח הלוחם בצה״ל. על מודל הקהילה לא צריך להרחיב, מדובר בשיתוף מידע, החלפת רעיונות והפרייה הדדית.״
08/06/23 09:28
7.86% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הסיבה להחלטת משרד הביטחון הבריטי - נותרה עלומה https://www.royalnavy.mod.uk/the-equipment/submarines Capita, החברה המפקחת על פרויקט Selborne, בחרה ב-Metaverse VR לפתח את מערכת ההדרכה האינטראקטיבית 3D Walkthrough או i3DWT לאימון צוותי הצוללות של הצי הבריטי. השותפות שואפת לשנות את חווית ההכשרה עבור מלחים תחת Project Selborne.
ההכרזה אינה באה כהפתעה מוחלטת, שכן חברת פתרונות ההדרכה שבסיסה בבריטניה החלה להשתתף בתוכנית על ידי מתן תמיכה לפרויקט, כולל מערכות אימון VR, כאשר Kongsberg Digital תספק סימולטורי ניווט.
על פי פרסום של shephardmedia, המשא ומתן עם אלביט מערכות בריטניה על תפקידה בפרויקט הביא לעזיבתה את החלק הקשור לצוללות בתוכנית, אך היא נותרה שותפה במתן פעילויות הדרכה שאינן קשורות לצוללות.
בתשובה לשאלה של שפרד, דובר משרד הביטחון הבריטי אמר: "אלביט מערכות בריטניה נותרה שותפה חשובה ומהימנה עבור פרויקט סלבורן ועל פני מגוון חוזים אחרים. כתוצאה מבדיקה שנערכה לאחרונה, המשרד הסכים לעזיבה של אלביט מערכות בריטניה מאימון צוללות בחוזים של Project Selborne ו-Dreadnought Crew Training."
אלביט מערכות אנגליה קיבלה חוזה לשילוב פתרונות הדרכה, סימולטורים מבוססי ים ועזרי אימון במסגרת חוזה Dreadnought Crew, אך יצאה רשמית מההסדר הזה בנובמבר האחרון.
החברה פרסמה הודעה לשפרד, ואמרה: "אלביט מערכות בריטניה נותרה האינטגרטור הסינטטי בפרויקט סלבורן וממשיכה לספק את האלמנטים מעל המים."
יש לציין, לא ממשלת בריטניה ולא אלביט פרסמו שום עדכון לגבי התקדמות השיחות שהתחילו בנובמבר האחרון סביב יציאתה של אלביט מהפרויקטים. הסיבה המדויקת מאחורי החלטות אלו בשתי תוכניות האימון - נותרה עלומה.
למרות שזה לא אושר על ידי משרד הביטחון, אלביט או קפיטה, נראה כי קונגסברג ו-Metaverse VR ממלאים את הפערים שהותירה אלביט בחלק האימונים הקשור לצוללות בפרויקט סלבורן.
08/06/23 10:53
6.43% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אחמד הית'ם אליאפי שיחק "תפקיד משמעותי" בייצור נשק כימי מ-1974 עד 1994 | טרם ברור האם המוסד הישראלי הגיע אליו Profile photo from Facebook page of Ahmad Alyafi. Facebook
מדען סורי לשעבר שהואשם בסיוע לפיתוח תוכנית הנשק הכימי של סוריה אותר בפרבר של אדמונטון, קנדה. מסמכי ממשלה קנדיים טוענים כי אחמד הית'ם אליאפי שיחק "תפקיד משמעותי" בייצור נשק כימי מ-1974 עד 1994 בעת שעבד במרכז למחקרים מדעיים ומחקרים (SSRC), מרכז בניהול צבאי סוריה האחראי לפיתוח כימי, ביולוגי, וטכנולוגיה הקשור לטילים.
אליאפי מילא תפקידים שונים בעלי חשיבות ב-SSRC, כולל מנהל פרויקטים ומנהל טכני, ולאחר מכן שימש כסגן שר התעשייה של סוריה. על פי רישומים, אליאפי מתגורר בקנדה מאז 2013, אם כי מקום הימצאו הנוכחי אינו ברור. אליאפי הכחיש את ההאשמות על מעורבות בייצור נשק כימי וביקש מגורים קבועים בקנדה, בטענה שחייו התרכזו כעת סביב בנו ונכדיו המתגוררים במדינה.
עם זאת, בקשתו של אליאפי נדחתה בשל תרומתו לתוכנית הנשק הכימי של סוריה. סוכנות שירותי הגבולות של קנדה ראתה בו סיכון ביטחוני, לאור הניסיון והפוטנציאל שלו להעביר ידע לאחרים המעורבים בייצור נשק כימי.
אליאפי ערער על ההחלטה בבית המשפט הפדרלי והפסיד בשנת 2021. גילוי מקום מגוריו של אליאפי בקנדה מגיע על רקע מאמצים עולמיים מתמשכים לפרק את תוכנית הנשק הכימי של סוריה, שצברה כ-1,000 טונות של חומרי לוחמה כימיים עד 2014.