זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:08 | 17:21 |
תל אביב | 16:22 | 17:22 |
חיפה | 16:11 | 17:20 |
באר שבע | 16:27 | 17:25 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
25/07/23 12:55
13.09% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ה-DCS היא צוללת גמדית שתוכננה ויוצרת עבור USSOCOM DCS בפאלם ביץ', פלורידה A picture of one of the Navy's Dry Combat Submersibles (DCS) out of the water. DOD DOD
ב-24 ביולי 2023 הכריז פיקוד המבצעים המיוחדים של ארצות הברית (USSOCOM) על יכולת מבצעית ראשונית עבור הצוללת היבשה החדשה של לוקהיד מרטין. כך לפי פרסום של החברה.
"ה-DCS מספקת תובלה בטוחה וחשאית למרחקים ארוכים בסביבה יבשה לחלוטין וכוללת תא נעילה (לשחרור לוחמים). הלוחמים מגיעים למשימה חמימים ומוכנים, מה שהופך את כלי השיט הזה ליתרון מרכזי בהצלחת המשימה", לשון הודעת החברה.
ה-DCS היא צוללת גמדית שתוכננה ויוצרת עבור USSOCOM DCS בפאלם ביץ', פלורידה. ה-DCS נגזרת מתכנון מיני צוללת בשם S351 Nemesis מבית MSubs בבריטניה. MSubs הייתה חלק מהצוות בראשות לוקהיד מרטין שמתכנן ובונה את ה-DCS מאז שענקית ההגנה האמריקאית החלה לעבוד על הפרויקט ב-2016. כך לפי thedrive.com.
למרות שהפרטים על הממדים והיכולות של ה-DCS מוגבלים, על פי הערכה והקבלה לS351, מדובר בדחיקה של 30 טון ואורך 39 רגל, עם מערכת הנעה חשמלית המעניקה טווח מקסימלי של 66 מיילים ימיים (כ-120 ק״מ) בשיט במהירות של כחמישה קשר, לפי MSubs.
היא יכולה לצלול לעומקים של כ-330 רגל (100 מטר). ה-Nemesis דרשה צוות של שני מפעילים ויש לה מקום לעד שמונה לוחמים או משקל מטען בגודל מתאים עד כטון מטרי אחד.
לשם השוואה, ממה שדווח בעבר, רכב ה-SEAL Delivery החדש ביותר של חיל הים האמריקאי, ה-Mk 11, הוא באורך של קצת פחות מ-22 וחצי רגל והוא יכול לשאת רק שישה לוחמים יחד עם שני מפעילים. כמו גם, הוא אינו מסוגל לרדת לעומקים כמו ה-DCS.
ל-DCS יש תא מיוחד המאפשר שחרור לוחמים בצורה יבשה לפני השטח ויכולת פריסה מספינות צפות ולא רק מצוללות גדולות. עד היום, לוקהיד מרטין מסרה שני DCSs לחיל הים ומסיימת לעבוד על שלישית. הצוללות עתידות להיות מבצעיות בעתיד הקרוב.
בעבר פרסמנו כי גם שייטת 13 משתמשת בכלים דומים (ככל הנראה של CABI Cattaneo האיטלקית). טרם ברור האם ישראל תרכוש את הכלים החדשים של לוקהיד מרטין.
25/07/23 15:48
12.36% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ארגון Human Rights Watch הצטרף ל-11 ארגונים נוספים ב-24 ביולי 2023, בדרישה לממשלת ירדן למשוך את הצעת החוק לפשעי סייבר REUTERS/Faisal Al Nasser ״רק עכשיו אני לומד שטיוטת חוק פשעי הסייבר של ירדן אוסרת את השימוש בשירות VPN עם עונש עד 6 חודשי מאסר וקנס של 33,000 דולרים. החוק גם מרחיב את אפשרות ההפללה על בסיס
25/07/23 09:00
9.45% מהצפיות
מאת IsraelDefense
דוברת משרד החוץ הרוסי מריה זכרובה האשימה את קייב ב"פיגוע טרור בינלאומי" REUTERS/Maxim Shemetov האוקראינים שיגרו בפעם השנייה כטמ"מים לעבר מוסקווה. הרוסים הודיעו שבמתקפה השבוע נגרמו נזקים לשני בניינים ריקים מאדם שנמצאים במרחק של פחות משני ק"מ מבנייני משרד ההגנה הרוסי.
WAR ZONE מוסר כי לא ברור אם כוונת מתקפת הכטמ"מים היתה לזרוע בהלה בבירה הרוסית או שכיוונו מסיבה כלשהי אל שני הבניינים שנפגעו בשדרות קומסומולסקי.
ראש עיירת מוסקווה סרגיי סוביאנין הוא שהודיע על מתקפת הכטמ"מים, לדבריו האוקראינים, והוא הוסיף כי לא היו נפגעים בנפש.
דוברת משרד החוץ הרוסי מריה זכרובה האשימה את קייב ב"פיגוע טרור בינלאומי", ואילו ברוסיה היו דיווחים שהכטמ"מים נוטרלו באמצעות "ציוד רדיו-אלקטרוני" שריסק אותם. לא נמסרו פרטים נוספים.
25/07/23 08:54
8.73% מהצפיות
מאת IsraelDefense
https://en.irna.ir/news/85178211/IRGC-unveils-upgraded-version-of-Shahid... אתר IRNA האיראני פרסם כתבה אודות שיפורים במל״ט שאהיד-149 'עזה'. מדובר בכטמ"מ למשימות תצפית ואיסוף לפי הפרסום. הכטב״מ נחשף לראשונה בשנת 2021 וכעת מוצג עם שיפורים במנגנון גלגלי הנחיתה ונקודות קשיחות חדשות לתליית מטע״דים.
סוכנות הידיעות האיראנית IRNA דיווחה שיצרנית הכטמ"מ היא התעשיה האווירית של איראן. לא נמסרו פרטים טכניים רבים על שאהיד-149 אלא שמשך השהייה שלו באוויר היא עד 35 שעות, הטווח המרבי 7,000 ק"מ ומהירות השיוט של הכטמ"מ מגיעה ל-200 קמ"ש.
המל״ט עבר מבחני הטיסה באפריל 2022 ומאז נמצא בשירות.
25/07/23 08:39
7.27% מהצפיות
מאת IsraelDefense
שבעה חודשים אחרי סגירת העסקה המטוסים עדיין לא הגיעו לאיראן By Vitaly V. Kuzmin - http://vitalykuzmin.net/?q=node/615, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=50477221 יתכן שעסקת מטוסי קרב רוסיים מתקדמים SU-34 לאיראן לא תצא לפועל. איראן טוענת שהיא מייצרת מטוס משלה בתעשיות הבייתיות שלה.
גארדיאן הבריטי מדווח כי בינואר השנה הזמינה טהרן 24 מטוסי SU-34 רוסיים דור 4.5 דו-מנועיים עם סיכום למסירתם כעבור שלושה חודשים, כלומר ב-21 במארס, כך לדברי חבר הפרלמנט האיראני שהריאר היידרי.
אולם שבעה חודשים אחרי סגירת העסקה המטוסים עדיין לא הגיעו לאיראן, ושר הביטחון מוחמד ריזה אשתיארי אמר שהמדינה תייצר בעצמה מטוסי קרב עבור חיל האוויר: "בשלב מסויים סגרנו עסקה, אך הגענו למסקנה שאנו יכולים לייצר מטוסי קרב בעצמנו, אם כי יתכן שהעסקה עם רוסיה תישקל שוב".
הוא הסביר שהרוסים מסרבים להעביר לאיראן ידע וטכנולוגיות הדרושות לייצור עצמי של המטוסים. יש טוענים באיראן שהרוסים מעוניינים למכור את המטוסים למצרים.
בהקשר לשת"פ הצבאי המתפתח בין מוסקווה לטהרן מדווח גארדיאן כי בחודש שעבר רווחו ידיעות שאישי ממשל ישראליים ניהלו שיחות עם עמיתים רוסיים בדבר הרחבת השת"פ הצבאי הרוסי-איראני ועל הסכנה הטמונה באספקת נשק רוסי מתקדם לאיראן.
בפגישה עם ח"כים ב-13 ביוני, כותב גארדיאן, גילה ראש הממשלה נתניהו שקויימה שיחה "פתוחה וכנה" עם הרוסים בנושא הסיוע הצבאי של מוסקווה לטהרן.
25/07/23 16:10
7.27% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אנטון אנדרייביץ' צ'רפניקוב הקים את ICS Holding בשנת 2018 ועזר לפתח מערכת מעקב המונית נגד אזרחי רוסיה Sputnik/Alexander Demyanchuk/Pool via REUTERS יזם טכנולוגיה רוסי בן 40 שפיתח יכולות סייבר התקפי עבור הממשל הרוסי, בין היתר, לצורך פעולות מעקב המוניות בהוראת הנשיא פוטין - נמצא מת במהלך סוף השבוע. הסיבה: לכאורה, נטל מנת יתר של "גז רפואי". כך לפי פרסום של הטיימס הלונדוני.
"בצער רב אנו מודיעים כי ב-22 ביולי, שבת, בגיל 40, הלך לעולמו ראש ICS Holding, יזם הטכנולוגיה הרוסי הנודע אנטון אנדרייביץ' צ'רפניקוב", כתבה חברתו ICS Holding בטלגרם. "כולנו מתאבלים על ברגעים האלה".
צ'רפניקוב, כפוף לסנקציות אמריקאיות, נמצא מת ביום שישי בלילה במשרדו בדרום מוסקבה, כאשר סיבת המוות המוקדמת הוכרזה כ"דום לב". עם זאת, מקור באכיפת החוק במוסקבה אמר מאוחר יותר לערוץ הרוסי RTVI כי הוא נטל מנת יתר של "גז רפואי".
"צ'רפניקוב לקח את התרופה למטרות רפואיות, אך ככל הנראה חרג מהמינון המותר", אמר המקור, שטען גם כי שלושה אורחים ביקרו אותו במשרדו בלילה שלפני מותו. רשמית, סיבת מותו עדיין נחקרת.
צ'רפניקוב הקים את ICS Holding בשנת 2018. החברה מקושרת לשירותי הביטחון של רוסיה ומאגדת כ-30 חברות טכנולוגיה נוספות, כולל אחת בשם Citadel - האחראית על פיתוח יכולות האזנת סתר. ההכנסות המאוחדות של ICS Holding בשנת 2022 הסתכמו ב-91 מיליארד רובל (כ-782 מיליון ליש"ט).
Citadel הייתה אחראית חלקית ליישום חוקי ירובאיה הידועים לשמצה של רוסיה - על שם המחוקקת אירינה ירובאיה - שתיקנה את חוקי הלוחמה בטרור כדי להרחיב את פעולות המעקב ואיסוף הנתונים והאחסון בתוך רוסיה כחלק מ-Sorm (מערכת לפעילויות חקירה אופרטיביות). המסגרת הטכנולוגית העצומה שבאמצעותה רוסיה יכולה לנטר וליירט שיחות טלפון ודוא״ל.
Citadel הרוויחה מיליארדי רובלים מאז 2018. צ'רפניקוב היה מקורב גם לאלישר אוסמנוב, האוליגרך האוזבקי-רוסי, שרכש את ICS Holding ב-2020, והעלה אותו גבוה יותר בדירוג אנשי העסקים העשירים ביותר ברוסיה.
צ'רפניקוב הוא איש העסקים בעל הפרופיל הגבוה השני שמת תוך 48 שעות, כאשר איגור קודריאקוב, בן 63, אוליגרך מיליארדר, נמצא מת בדירתו במוסקבה ביום שישי.
עשרות טייקונים מובילים בתעשייה מתו בנסיבות מסתוריות מאז פלשה רוסיה לאוקראינה בפברואר 2022. ביניהם מומחי תעופה, בכיר בחברת הנפט הפרטית הגדולה ביותר ברוסיה, ואנשי עסקים ואוליגרכים אחרים.
25/07/23 08:39
6.18% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מדובר ברכש חירום ל-400 טנקים עם מסגרת עתידית לרכש נוסף By Ministry of Defence, India - https://www.mod.gov.in/dod/sites/default/files/MoDAR2018.pdf, EdictGov-India, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=121819057 על פי פרסום של timesofindia, חברת Alpha Design Technologies Limited מבנגלורו, חתמה על הזמנה לאספקת 400 מכשירי רדיו מוגדרי תוכנה (SDR) מתוצרת מקומית שיותקנו בטנקים המופעלים על ידי הצבא ההודי.
הטכנולוגיה מבוססת על פיתוחים של אלביט שהועברו ל-Alpha Design במסגרת שיתוף פעולה בין החברות.
"צבא הודו נקט צעד ענק בהזמנת 400 מערכות SDR עבור חלק מצי הטנקים שלו. כבר חתמנו על החוזה והייצור נמצא בתהליך. הצענו גם את ה-SDR שלנו לעמידה בדרישות של חיילים הודים (חי״ר) והם כבר הוערכו על ידי הצבא לאחרונה", נאמר על ידי בכיר ב-Alpha Design, כך לפי הפרסום.
ה-SDR, בהתאם לחוזה במסגרת רכש החירום של הצבא, מיועדים בעתיד לכל הטנקים. בעבר, החברה, חלק מקבוצת עדני, ייצרה וסיפקה 5,000 מכשירי קשר (CNR) - גרסה ישנה יותר של ציוד תקשורת - עבור טנקים של הודו.
25/07/23 09:45
5.82% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הצוות לבחינת עבודת המחלקה לחקירות שוטרים פרסם "קול קורא" לציבור, המזמין את הציבור לפנות אליו בנושאים הקשורים למח״ש צילום: משטרת ישראל הצוות לבחינת עבודת המחלקה לחקירות שוטרים פרסם "קול קורא" לציבור, המזמין את הציבור לפנות אליו בנושאים הבאים הנוגעים לעבודת הצוות: מבנה מח"ש, ייעודה ושיוכה הארגוני; הליך מינוי מנהל מח"ש; שילוב מח"ש בטיפול המערכתי הכולל בתלונות נגד שוטרים; התמודדות עם ניגודי עניינים פוטנציאליים בפעילות מח"ש; משאבים וכלים הנדרשים לעבודת מח"ש; ופיקוח ביחס למח"ש.
כזכור, הצוות הוקם בעקבות המלצות דו"ח מבקר המדינה בנושא "הטיפול של מח"ש והמשטרה בעבירות שוטרים", מחודש מאי 2023. על הצוות לבחון את הליקויים וההמלצות שפורטו בדו"ח מבקר המדינה, לגבש דו"ח ובו תובנות והמלצות לפעולה ולהגישן לשר המשפטים וליועצת המשפטית לממשלה.
חברי הצוות הם מנכ"ל משרד המשפטים, איתמר דוננפלד; מנהל מערך ייעוץ וחקיקה והמשנה ליועצת המשפטית לממשלה, עו"ד שרון אפק; סגן נשיא בית המשפט המחוזי לשעבר, השופט בדימוס עודד מודריק; שופט בית המשפט המחוזי בדימוס, דוד רוזן; והסניגורית הציבורית הארצית, עו"ד ענת מייסד כנען.
הציבור הרחב מוזמן להעביר כל מידע רלוונטי שברשותו עד ל-1 באוגוסט בחצות, לכתובת הדוא"ל: Kolkore-Mahash@justice.gov.il.
מצ"ב קישור ל"קול הקורא" באתר משרד המשפטים: https://www.gov.il/he/Departments/publications/Call_for_bids/iad