זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
10/09/23 07:50
12.39% מהצפיות
מאת IsraelDefense
האירוע היה לפני כשנה כך לפי דיווח של ה-CNN | מאסק טוען להגנתו שהוא חשש כי אירוע כזה יגרום למלחמה גרעינית https://twitter.com/ZelenskyyUa/status/1700268506888171679 לאחר פיתוח מואץ של כלי שיט לא מאוייש על ידי התעשייה האוקראינית, החל חיל הים האוקראיני לבצע תקיפות באמצעות כלי השיט הללו כנגד הצי הרוסי.
כלי השיט הלא מאוייש האוקראיני מבוסס על אינטגרציה של מערכת מחשב בקרה, מערכת ניווט, מטע"דים אלקטרואופטיים ומערכת תקשורת לוויינים, המאפשרת לקבל מכלי השיט תמונת וידאו בזמן אמת ולהפעיל אותו מרחוק. בחרטום כלי השיט הלא מאויישים הותקנו ראשי קרב, עם חומר נפץ ומרעום המופעל מרחוק או על ידי הקשה.
חיל הים האוקראיני הזדרז להכניס לשירות מבצעי את כלי השיט הללו, כשהוא מאמץ את כושר החדשנות והפיתוח המהיר של התעשייה האוקראינית, על מנת להוציא את הצי הרוסי משיווי משקלו המבצעי. חיל הים האוקראיני ביצע מספר תקיפות באמצעות הכלים הלא מאויישים בטווחים רחוקים מאד מבסיסיו, לרבות תקיפות של בסיסי הרוסים באי קרים ואוניות מלחמה רוסיות.
בימים האחרונים דווח כי לפני כשנה, סגר בחשאי איילון מאסק את כיסוי ערוץ התקשורת הלוויני Starlink באזור האי קרים, כך שכלי שיט בלתי מאויישים שפעלו בזירה איבדו באופן בלתי צפוי את הקשר עם בסיסם ועימו את היכולת לשלוט עליהם. מספר כלי שיט כאלו נשטפו לחוף באי קרים ונפלו בידי הצי הרוסי.
ההחלטה החשאית של מאסק לא הובאה לידי האוקראינים מבעוד מועד, שביקשו ממנו להפעיל את הכיסוי באזור מחדש. מאסק, לטענת ציוץ בטוייטר, פחד שהתקיפות האוקראיניות עם כלי השיט הבלתי מאויישים יגרמו לרוסים לעשות שימוש בנשק גרעיני מול אוקראינה. חששו של מאסק, על פי הציוץ הגיע לאחר שקיים שיחות עם בכירי צבא רוסים.
על פי ה-CNN, תגובתו של מאסק לאירוע הייתה שהאוקראינים עשו שימוש בערוץ תקשורת הלוויינים שלו על מנת לתקוף ולהטביע אוניות רוסיות בבסיסיו באי קרים. שימוש זה אינו מקובל עליו שכן הוא אינו רוצה שערוץ תקשורת הלוויינים שלו ישמש ככלי מלחמתי.
ניתן ללמוד מהאירוע כמה דברים. ראשית, על כושר ההמצאה והחדשנות של התעשייה האוקראינית במהלך המלחמה, יחד עם יכולתו של צבא אוקראינה להטמיע טכנולוגיות ותפיסות לחימה חדשניות תוך כדי. זהו נושא למאמר ארוך יותר שיראה אור בקרוב.
שנית, על חשיבותם של כלי השיט הבלתי מאויישים במערכה הימית. זוהי המערכה הימית המלאה הראשונה בה נעשה שימוש בכלי שיט בלתי מאויישים מתאבדים, בטווחים רחוקים מהחוף.
בשנים עברו היו תקיפות של כלי שיט אמריקאיים וסעודים על ידי כלי שיט בלתי מאויישים של המורדים החות'ים בתימן, אך מלחמת אוקראינה בהחלט מסמנת שינוי של תפיסות הלחימה במערכה הימית המסורתית ושילוב כלי שיט בלתי מאויישים בה.
בנוסף, אפשר ללמוד על חשיבות תכנון ערוץ תקשורת משני, כגיבוי להפעלת כלים בלתי מאויישים (או לפחות לתכונתם כי הם נדרשים לחזור "הבייתה" במקרה של איבוד תקשורת).
ולבסוף, על מעורבותן של חברות פרטיות בינלאומיות במלחמה, ועד כמה גדולה השפעתן על הלחימה הן בממד הפיזי והן בממד הסייבר.
איילון מאסק, אולי שלא כמו רבים מחבריו, השפיע לא מעט על הנעשה באוקראינה, בדגש על מאמצים הומניטריים שעשה לרבות האפשרות לכיסוי תקשורתי בכל רחבי אוקראינה והים השחור, כשרשתות התקשורת האוקראיניות שבקו חיים.
מעניין גם הלחץ הרוסי שהופעל על מאסק, ככל הנראה בליווי איומים על פתיחת מלחמה גרעינית. לחץ שגרם לו לפעול בשקט, מתחת למכ"מ, ולסגור את הכיסוי התקשורתי של הערוץ שלו.
10/09/23 08:19
10.55% מהצפיות
מאת IsraelDefense
המערכת נמסרה כשנה לאחר חתימת החוזה Credit: MediaCenter NL MOD אלביט מערכות הודיעה על מסירת חליפת הגנה עצמית למטוס מנהלים Gulfstream G-650ER של חיל האוויר המלכותי ההולנדי. המערכת נמסרה כשנה לאחר חתימת החוזה.
במטוס הותקנה חליפת הגנה עצמית מתקדמת, הכוללת אמצעי-נגד אינפרה-אדום (DIRCM) ומערכת התרעה מוטסת, אף היא מבוססת אינפרה-אדום, (IR MWS).
דפנס בלוג דיווח כי אספקת המערכת לחיל האוויר ההולנדי היא חלק מהתקנת המערכות האלו של אלביט מערכות במטוסי התדלוק A-330 של נאט"ו. מדובר באותה מערכת. הולנד חברה בנאט"ו.
זיו אשכנזי, סגן נשיא אלביט לשיווק ופיתוח, אמר כי מטוס הולנדי זה מצטרף למספר רב של מטוסים בכל העולם המצויידים במערכות ההגנה העצמית המתקדמות תוצרת החברה.
10/09/23 10:53
10.09% מהצפיות
מאת IsraelDefense
צבר ההזמנות של משרד הביטחון למפעל, המעסיק כ-440 עובדים מאשקלון והסביבה, נאמד בכ 1.6 מיליארד ש״ח קרדיט לתמונות: עשות אשקלון משרד הביטחון, באמצעות היחידה לרכש מרכבה נמר במנה״ר ובשיתוף עם מנהלת המרכבה והרק"מ (מנת"ק), הוציא הזמנה חדשה בהיקף של כ-218 מיליון ש"ח למפעל 'עשות אשקלון' בשליטת 'פימי', עבור מכלולים וחלפים לטנקי מרכבה סימן 4 ונגמ"שי הנמר.
ההזמנה שאושרה ע״י מנכ״ל משרד הביטחון, אלוף (מיל׳) אייל זמיר, כוללת ייצור של ערכות מתלים והינעים לרכבים קרביים משוריינים (רק"מ) מסוג טנק מרכבה סימן 4 ונגמ"ש מרכבה (נמ"ר) ואספקתם בין השנים 2024 ו-2027.
מפעל 'עשות אשקלון' מתמחה בייצור מערכות הנעה לטנקים ורק"מ ומהווה עוגן לאספקת רכיבים עבור פרויקט המרכבה. המפעל מעסיק כ-440 עובדים, כאשר כ-80% מהם תושבי אשקלון, ישובי הדרום ועוטף עזה ומאות ספקים חלקם הגדול מהדרום.
סמנכ"ל וראש מנה"ר במשרד הביטחון, זאב לנדאו: ״ההזמנה הנוספת למפעל עשות אשקלון הינה חלק ממדיניות משרד הביטחון לקדם עסקאות רכש רב שנתיות, שמחזקות את כשירות המערך המתמרן בצה"ל, מייעלות את הליכי הרכש ומחזקות את התעסוקה באזור אשקלון".
מנכ"ל עשות, אלי דמרי: "קבלת ההזמנה מגדילה באופן משמעותי את צבר ההזמנות של החברה ומהווה ציון דרך חשוב מאד בחיזוק מעמדה של החברה כמובילה עולמית וטכנולוגית של מערכות הנעה, ממסרות ומכלולים בתחום הבטחוני״.
10/09/23 07:58
9.17% מהצפיות
מאת IsraelDefense
טילים של רפאל, פוד של אלתא וקסדה של אלביט, בין הרכיבים הכלולים בגרסה המשודרגת By Luhai Wong from Singapore, Singapore - _MG_7200, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6092832 מטוסי קרב F-16 משודרגים של חיל האוויר של סינגפור יכולים אחרי השדרוג לשגר טילי אוויר-אוויר פיתון-5 תוצרת רפאל.
בסינגפור מוסרים שמטוסי F-16 (לוקהיד מרטין) משודרגים מסוגלים לשגר כמה סוגי טילים, ביניהם טילי פיתון-5. כמו כן מותקן במטוסים המשודרגים פוד ELL-8212 תוצרת אלתא/תע"א, וקסדות טייסים המיוצרות באלביט מערכות.
דפנס ניוז מוסר כי הטיל פיתון-5 הוא דור 5 של טילי אוויר-אוויר שנותן לטייס אפשרויות התמודדות עם מטרות קרובות ומטרות רחוקות שמעבר לקו הראייה. השיגור נעשה מכל נקודה סביב המטוס כאשר הטיל ננעל על המטרה מיד אחרי שיגורו.
מטוסי הקרב המשודרגים של חה"א של סינגפור מסוגלים לשאת טילים מונחי לוויין ומונחי לייזר.
חבילות השדרוג הקיפו 60 מטוסי F-16, שקיבלו גם חימושים כמו פצצות קטנות-קוטר GBU-39 וחימוש מופעל חיישנים מסוג CBU-105. למטוסים נוספו מכ"ם אלקטרוני אקטיבי, מחשב משימה חדש וטכנולוגיות זיהוי עמית-טורף.
10/09/23 15:56
9.17% מהצפיות
מאת IsraelDefense
לאחר הפגישה הסכימו הצדדים לעשות מאמצים משותפים בגיבוש הצעות להמשך פיתוח תשתיות החלל והקרקע של אוזבקיסטן תמונה: תעשייה אווירית ב-5 בספטמבר, התקיימה פגישה בין סוכנות Uzbekcosmos עם נציגי תעשייה אווירית יבגני שיינין (מנהל בכיר לפיתוח עסקי במרכז אסיה) וניקו אדמסקי (מנהל פרויקטים בחטיבת החלל בתעשייה האווירית). כך לפי פרסום של uzdaily.
״במהלך הפגישה הציגו נציגי החברה הישראלית מצגות על לווייני חישה מרחוק, לווייני תקשורת וכן קונסטלציה של לוויינים קטנים״, לשון הפרסום.
״ניתנה תשומת לב מיוחדת למוצרים כמו לוויין התקשורת הקטן MCS, לוויינים לחישה מרחוק של כדור הארץ OptSat3000 ו- OptSat500.״
כמו כן, נדונו נושאי הכשרה והסבה של כוח אדם, כמו גם העברת טכנולוגיה.
לאחר הפגישה הסכימו הצדדים לעשות מאמצים משותפים בגיבוש הצעות להמשך פיתוח תשתיות החלל והקרקע של אוזבקיסטן, וכן לקיים סמינרים ושולחנות עגולים בנושא טכנולוגיות לווייניות.
10/09/23 15:18
7.34% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בינה מלאכותית מצטיינת בסריקה ואיתור נקודות תורפה ותומכת בניהול ומעקב אחרי נכסי IT בארגון Photo by Jordan Harrison on Unsplash בינה מלאכותית משנה תחומים רבים בחיינו. אחד התחומים האלו הוא עולם אבטחת הסייבר. כאשר תדירות התקיפות הולכת וגוברת, והחששות מפרצות מידע מורכבות ופגיעות אפשרית הם ממשיים, השימוש בבינה מלאכותית לצורך חיזוי סיכוני פריצה מהווה כלי מרכזי להגנה.
טכנולוגיה מתקדמת זו ממנפת טכניקות של הבינה המלאכותית, כמו למידת מכונה (ML), כדי לבחון בקפדנות נתונים ולהבחין בדפוסים מורכבים שעשויים לאותת על התקפות סייבר פוטנציאליות או מתמשכות. על ידי רתימת הבינה המלאכותית, עסקים ומוסדות יכולים לחזק משמעותית את הגנות האבטחה שלהם ולמתן את ההשלכות ההרסניות של פרצות מידע.
על פי דו"ח שפורסם לאחרונה בפורבס ודוחות אחרים כמעט 50% מהארגונים כבר משתמשים בשילוב של בינה מלאכותית וכלי למידת מכונה כדי לשפר את תוצאות אבטחת הסייבר. ו-92% מהארגונים מתכננים לאמץ כלים מסוג זה בעתיד.
גוגל למשל משתמשת ב-AI ב-Google Cloud Armor כדי לזהות ולסכל תוכנות זדוניות והתקפות דיוג. מיקרוסופט משתמשת ב-AI ב-Azure Sentinel כדי לזהות ולטפל בפרצות אבטחה באופן יזום. Amazon Web Services משתמשת ב-AI דרך GuardDuty כדי להגן על תשתית הענן שלה.
היתרונות של בינה מלאכותית בחיזוי סיכוני פריצה
זיהוי וניהול פגיעויות: פגיעויות הן נקודת חולשה במערכות או באפליקציות של ארגונים, שעלולה להוות פירצה פוטנציאליות לתקיפה מזויפת. פירצות אלו יכולות להיות מנוצלות על ידי שחקנים זדוניים כדי לסכן נתונים רגישים או לשבש פונקציונליות חיונית.
בינה מלאכותית מצטיינת בסריקה ואיתור נקודות תורפה אלו. אלגוריתמים של בינה מלאכותית יכולים לתעדף את הפגיעויות הללו על סמך מספר גורמים קריטיים - חומרתן, פוטנציאל הניצול וההשפעה שעלולה להיות להן על הארגון.
כמו כן, בעזרת יכולות הבינה המלאכותית ניתן לבצע את תהליכי התיקון באופן אוטומטי. זה יכול להיות או על ידי העלאת הצעות או על ידי אוטומציה של יישום אמצעי אבטחה חיוניים כמו החלת תיקונים או ביצוע התאמות תצורה כדי לטפל מיידית בפרצות שזוהו.
מלאי וניהול נכסי IT: בינה מלאכותית תומכת בניהול ומעקב אחרי נכסי IT בארגון. הנכסים הללו כוללים מכשירים שונים, משתמשים ברשת, יישומים ושירותים שונים המחוברים לרשת ולמערכות המידע של הארגון.
כלומר, בינה מלאכותית יכולה לזהות ולסווג נכסי IT שונים המחוברים לרשת ולמערכות של הארגון, כמו מכשירים, משתמשים ויישומים. הבינה המלאכותית תעריך את התכונות שלהם כגון מערכת הפעלה, גרסת תוכנה, מיקום, בעלות ועוד.
כלי בינה מלאכותית ממלאים תפקיד מרכזי בניטור, שמירה ושליטה מחמירה על נכסי IT של הארגון. בינה מלאכותית יכולה לזהות במיומנות כל פעילות לא מורשית או חריגה, לדאוג לאכיפת מדיניות אבטחה, הפעלת התראות ואף חסימה של פעולות זדוניות בזמן אמת.
הערכת סיכונים וצימצומם: שימוש בכלי בינה מלאכותית יהפוך את הארגון ליציב יותר, מוכן לפעולה ומסוגל להתמודד עם סיכונים כלליים שקשורים לביצועים שלו. באמצעות יכולותיה האנליטיות, בינה מלאכותית יכולה לסייע להעריך את ההסתברות וההשפעה הפוטנציאלית של אירועים שליליים.
כלומר, באמצעות כלי AI יכול הארגון לכמת ולהמחיש את רמת הסיכון הקשורה לתרחישים שונים, כמו פרצות נתונים, התקפת תוכנת כופר או התקפת מניעת שירות (DDoS).
בנוסף, חמושים בתובנות מבוססות בינה מלאכותית, ארגונים יכולים להקצות משאבים באופן אסטרטגי ולהפחית את החשיפה לסיכון. הקצאה חכמה זו משפרת את החוסן הכללי ומבטיחה שימוש מושכל במשאבים כדי להתמודד עם הפגיעויות הקריטיות ביותר.
גישה פרואקטיבית ומסתגלת
לסיכום, בינה מלאכותית לחיזוי סיכוני פריצה היא גישה פרואקטיבית ומסתגלת לאבטחת הסייבר. באמצעות כלי AI יכולים ארגונים להיערך מבעוד מועד עם איומים הפוטנציאליים על ידי זיהוי נקודות תורפה, ניהול נכסים ביעילות, כימות והפחתה יעילה של סיכונים.
טכנולוגיה זו לא רק מחזקת את עמדת האבטחה של הארגון; היא גם מסייעת בשמירה על המוניטין, היציבות הפיננסית והשלמות התפעולית הכוללת של הארגון בעולם הדיגיטלי בו איומי סייבר מתפתחים ללא הרף.
ככל שהבינה המלאכותית תמשיך להתקדם, תפקידה בחיזוי סיכוני אבטחה ופריצה יהפכו לקריטיים עוד יותר בשמירה על הגנות ואבטחת סייבר חזקה.
10/09/23 08:05
6.88% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בנוסף, פולין מפתחת כטמ"מ חמוש חדש המיועד להלחם בכטמ״מים רוסיים המבוססים על השאהד האיראני By Ilka Cole - https://www.af.mil/News/Photos/igphoto/2002599657/, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=101357506 מוסד מחקר בעיר קיילצה שבפולין חשף בסוף השבוע כטמ"מ חמוש חדש, שנועד להתמודד עם כטמ"מים עויניים אחרים. במקביל נמסר שממשלת פולין מגלה עניין רציני ברכש מטוסי קרב מתקדמים F-15 EX.
ממשלת פולין הודיעה שהכטמ"מ החדש, שכינויו HAASTA, הוא תוצר של לקחי המלחמה באוקראינה והוא פותח במכון התעופה לוקשביץ' בשת"פ עם החברה האיטלקית EURO TECH.
לכלי מוטת כנפיים של 13 רגל, אורכן 9.5 רגל, מטע"ד של 32 ק"ג, מנוע חשמלי היברידי, מהירות בין 74 ל-150 מייל לשעה ורום טיסה יותר מארבעה מייל.
את הכטמ"מ מששגרים ממשגר מוטס, רדיוס הפעולה שלו בין 30 ל-170 ק"מ, תלוי בסוג התקשורת והאנטנות, ויש אופציה לתקשורת לוויינית. שהייה באוויר עד 10 שעות.
הגדרת יעוד הכטמ"מ היא לתקוף כטמ"מים מסוג שאהד שהרוסים מפעילים באוקראינה, כאשר הכלי הפולני מחפש את פליטות הגזים ממנוע הכטמ"מ. אחרי איתור וזיהוי, הוא משמיד את המטרה באמצעות מקלע 5.45 מ"מ המורכב על הכטמ"מ.
BREAKING DEFENSE מדווח כי לדברי היצרן הכטמ"מ החדש יכול לחדור מערכות הגנ"א של האויב, לפעול הרחק בעומק שטח האויב וגם לפעול במסגרת קבוצת כטמ"מים (SWARMS) וכך "לעוור" את מערכות נ"מ של האויב.
עוד מוסרים בחברה הפולנית שלכלי בלתי מאוייש כזה יש גם יישומים אזרחיים כמו ניטור תשתיות, הטסת מטענים, צילום מגובה רב. הדגם הצבאי עבר כמה ניסויי טיסה מוצלחים.
WAR ZONE דיווח אתמול שממשלת פולין מגלה עניין רב ברכש מטוסי קרב מתקדמים F-15 EX של בואינג. כרגע חה"א של ארה"ב הוא הלקוח יחיד של הדגם המתקדם של מטוסי F-15 וכבר קיבל לרשותו זוג מטוסים כאלו לבחינה ולניסויים.
התכנית היא לרכוש 104 מטווסי EX. בחודש שעבר הגישה ממשלת אינדונזיה בקשה רשמית לרכש 24 מטוסי EX.
10/09/23 08:11
6.88% מהצפיות
מאת IsraelDefense
״נמשיך ללחוץ על קוריאה הצפונית למלא אחר ההתחייבויות שלה שלא לספק כלי נשק לרוסיה״, אמר היועץ לביטחון לאומי של ארה״ב, ג'ייק סליבן https://kcnawatch.org/#gallery-3 חלה התקדמות במו"מ בין רוסיה לקוריאה הצפונית על אספקת נשק, וארה"ב הזהירה את המנהיג קים ג'ונג און כי ארצו תשלם מחיר אם תספק לרוסיה נשק למלחמה באוקראינה.
אספקת נשק לרוסיה לא תיטיב עם קוריאה הצפונית, והיא תשלם מחיר על כך בקהילה הבינלאומית, כך אמר אתמול היועץ לביטחון לאומי ג'ייק סליבן בבית הלבן.
הקרמלין סירב להגיב על ידיעות שקים מתכונן לבוא למוסקווה בחודש זה לפגישה עם פוטין ולדון באספקת נשק לרוסיה. "קים מצפה ששיחות על אספקת נשק יתקיימו בדרג בכיר, ואולי אף בין שני המנהיגים", הבהיר סליבן.
"אנו סחטנו את בסיס התעשיה הביטחונית של רוסיה, ועתה מוסקווה מחפשת כל מקור אפשרי לרכוש מוצרים דוגמת חימוש. אנו נמשיך ללחוץ על קוריאה הצפונית למלא אחר ההתחייבויות שלה שלא לספק כלי נשק לרוסיה, שבסופו של דבר יהרגו אוקראיניים".
סוכנות רויטרס מוסרת כי דוברת מועצת הביטחון של האו"ם אמרה שקים ופוטין מתכננים כנראה להיפגש, ואילו ניו יורק טיימס כתב שקים מתכנן לטוס למוסקווה עוד השבוע ולהיפגש עם פוטין.
בשנה שעברה מסר משרד החוץ בפיוניאנג שלמדינה לא היו מעולם תכניות לספק נשק לרוסיה, ואין תכניות כאלו בעתיד. ואילו שר ההגנה הרוסי סרגיי שויגו ביקר בקיץ בפיוניאנג, סקר מערכות נשק בתערוכה, והשבוע הודיע כי שתי המדיניות יקיימו תרגילים צבאיים משותפים.