זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
10/12/23 13:29
17.99% מהצפיות
מאת IsraelDefense
זו הספינה הראשונה מתוך 4 שנרכשו ממספנות ישראל בשווי של כ-100 מיליון שקלים עבור חיל הים למטרות הגנת חופים תמונה מהלינקאדין של מספנות ישראל מספנות ישראל (Israel Shipyards) הודיעה השבוע על השקת ספינת הסיור הראשונה מסוג שלדג MK5 עבור חיל הים הישראלי למטרות הגנת חופים.
כזכור, בחודש יולי 2021 (https://www.israeldefense.co.il/node/50751) הודיע מנהל הרכש של משרד הביטחון כי ירכוש ארבע ספינות שלדג MK5 עבור חיל הים בשווי מוערך של כ-100 מיליון שקלים.
ספינות הסיור המהירות שלדג MK5 של מספנות ישראל נמכרות לציים שונים ברחבי העולם. רק בימים האחרונים דווח על הגעת 2 ספינות לפיליפינים עבור חיל הים המקומי. מדובר בספינות החמישית והשישית מתוך עסקה לאספקת 8 ספינות בשווי של כ-195 מיליון דולרים.
בסוף שנת 2020 העבירו המספנות ספינת שלדג MK5 אחת לחיל הים הסנגלי כחלק מעסקה לאספקת 3 ספינות מדגם שלדג MK2 וספינה אחת מדגם שלדג MK5 (https://www.israeldefense.co.il/node/46480). קיים דיווח בודד משנת 2014 האומר כי גם אזרבייג'ן רכשה ממספנות ישראל 6 ספינות שלדג MK5.
10/12/23 15:33
15.93% מהצפיות
מאת IsraelDefense
נגמ"ש ה-Redback עשיר במערכות ישראליות: משגרי טילי ספייק תוצרת רפאל, מערכת המיגון האקטיבית "חץ דורבן", צריח ואופטרוניקה של אלביט ומיגון שריון של פלסן By 대한민국 국군 Republic of Korea Armed Forces - 2014.5.20 육군 수도기계화보병사단 K-21 장갑차 전투사격훈련 K-21 combat firing practice, Republic of Korea Army Capital Mechanized Infantry Division, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36996234 ממשלת אוסטרליה חתמה הסכם עם החברה הדרום קוריאנית הנוואה דיפנס (Hanwha Defense) ליצור ואספקה לצבא האוסטרלי של 129 נגמ"שי חי"ר רדבק (RedBack) בשווי כ-2.6 מיליארד דולרים.
יצור הנגמ"שים ייעשה באוסטרליה והאספקה לצבא תתרחש בשנים 2027-28.
כזכור, בחודש יולי האחרון דווח כי חברת הנוואה דיפנס הדרום קוריאנית היא הזוכה במכרז נגמ"שי העתיד של צבא אוסטרליה – תכנית Land 400 – וכי היא גברה במכרז זה על נגמ"ש KF-41 Lynx של החברה הגרמנית ריינמטאל, כאשר במקור הכוונה הייתה ליצור ואספקה של 450 נגמ"שים, אך המספר קוצץ דרמטית לפני כשנה וחצי כתוצאה משינוי בסדרי העדיפות של הצבא ובעיות תקציב.
המיוחד בנגמ"ש זה לעיניים ישראליות הוא עושר המערכות הישראליות המותקנות בו: משגרי טילי נ"ט "ספייק" תוצרת רפאל, מערכת המיגון האקטיבית "חץ דורבן", צריח MT30 Mk2 ומערכות אופטיות כולל מערכת מודעות מצבית מבית אלביט ומיגון שריון של "פלסן".
החימוש המרכזי בצריח הנגמ"ש הינו תותח 30 מ"מ מסוג Mk44S Bushmaster II ולצידו מקלע 7.62 מ"מ. על הנגמ"ש ניתן להתקין גם עמדת נשק נשלטת-מרחוק הכוללת מקלע 7.62 מ"מ, מקלע כבד 50. וכן משגר רימונים אוטומטי.
10/12/23 08:41
12.39% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הניסוי נערך כחלק מיוזמת Long Range Precision Munitions Directed Requirement של צבא ארה״ב Photo: US Army, Technology Development Directorate – Aviation הטיל SPIKE תוצרת רפאל, המסוגל לתקוף מטרות בטווח של 25 ק"מ, שוגר לראשונה בניסוי ממסוק תקיפה אפאצ'י AH-64E של צבא ארה"ב.
לוקהיד מרטין וצבא ארה"ב הציגו שילוב של הטיל ספייק, שהוא טיל אלקטרו-אופטי רב-משימתי, עם מסוק תקיפה אפאצ'י תוצרת בואינג.
הניסוי היה חלק מתהליך לקראת קבלת אישור כשירות מבצעית כדי לעמוד בדרישות למערכות חימוש מדוייקות ארוכות-טווח.
הניסוי נערך בשדה המטווחים יומה, אריזונה, ונמשך חמישה ימים. שוגרו בסך בכל שמונה טילי ספייק ממסוקי אפאצ'י מהדגם המתקדם E כדי לנסות תרחישים שונים.
SHEPHARD MEDIA מוסר כי החל מאמצע החודש הבא יאמנו ציוותי לוקהיד מרטין והצבא את טייסי המסוקים בהפעלת טילי ספייק.
התכנית היא שעד ספטמבר הבא יחומשו כל 18 המסוקים מהדגם החדש E ECHO בטילים תוצרת רפאל.
צבא ארה"ב מתכנים לרכוש 791 מסוקי E כדי להשלים את מערך מסוקי התקיפה של ה-ARMY.
10/12/23 08:22
11.5% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אספקת התחמושת לאוקראינה תתבצע בשנת 2025
החברה הגרמנית ריינמטאל (Rheinmetall) הודיעה השבוע כי קיבלה הזמנה לספק לאוקראינה פגזי ארטילריה בשווי של 142 מיליון אירו. ההזמנה כוללת אספקת עשרות אלפי פגזי 155 מ"מ. הלקוח שביצע הזמנה זו הנו, לדברי ריינמטאל, מדינה חברה בנאט"ו שהכריזה על מחויבותה לסייע לאוקראינה עם סיוע צבאי ארוך-טווח.
על רקע זה חשוב לזכור את הדיווח באתר "בלומברג" (Bloomberg) האמריקאי בסוף חודש נובמבר על כך שלישראל הועברו 57,000 פגזי 155 מ"מ. פגזים אלו הוחסנו במקור בישראל עבור הפיקוד האירופאי של צבא ארה"ב אך הועברו לפני זמן מה לאירופה לטובת אוקראינה. כעת, הם הוחזרו לישראל לצרכי הלחימה בעזה.
החוזה הנוכחי מדגיש את תפקידה של ריינמטאל כיצרן המוביל בעולם של תחמושת, בעיקר בתחום הקליברים הגדולים. אספקת התחמושת לאוקראינה תתבצע בשנת 2025. יצור ואספקה של הזמנה קודמת של כ-40,000 פגזים לאוקראינה אמורה להתבצע בשנת 2024.
רק לאחרונה, באמצע חודש אוקטובר 2023, העבירה ממשלת גרמניה לריינמטאל הזמנה למעל 100,000 פגזי 155 מ"מ המיועדים לאוקראינה וכן לפגזי DM 121 רבי-נפץ נוספים. שווי ההזמנה הנו מספר מאות מיליוני אירו.
ריינמטאל מחזיקה בימים אלו במספר חוזים רב-שנתיים לספק לצבא הגרמני מאות אלפי פגזי ארטילריה בשווי של מעל מיליארד אירו.
10/12/23 08:27
10.03% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ארגנטינה היא המדינה הראשונה באמריקה הלטינית המצטיידת בחימושים משוטטים מסוג זה https://x.com/Ejercito_Arg/status/1733251189506965730 צבא ארגנטינה רכש חימושים משוטטים מדגמי HERO-30 ו-HERO-120 תוצרת חברת UVISION והמערכות יסופקו השנה.
SA DEFENSA מדווח כי משרד ההגנה של ארגנטינה חתם בסוף השנה שעברה על חוזה עם משהב"ט לרכש שני סוגי החימושים של יוויז'ן.
ארגנטינה היא המדינה הראשונה באמריקה הלטינית המצטיידת בחימושים משוטטים מסוג זה. זה חלק מפרוייקט רחב של ממשלת בואנוס איירס למודרניזציה של הצבא בתחומים שונים, כמו רכש נק"ל, ארטילריה ורקטות.
החימוש המשוטט HERO-30 של יוויז'ן משקלו 7.7 ק"ג, הטווח יותר מ-15 ק"מ, שהייה באוויר 30 דקות. הוא הקטן במשפחת החימושים של יוויז'ן ומיועד לתקיפת מטרות בטווח שמעבר לקו הראייה.
יש לו רש"ק רב-משימתי ומשקלו הקל מאפשר פריסה מהירה בשדה הקרב.
HERO-120 משקלו 18 ק"ג, טווח 60 ק"מ, שהייה באוויר 60 דקות. נחשב לחימוש משוטט לטווח בינוני ומיועד לתקיפת שריון. נישא בידי לוחם או מורכב על כלי רכב, וכך ניתן לשגרו ממש בתוך מרחב הלחימה, קרוב למטרות.
10/12/23 08:24
9.73% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ממשל הנשיא ביידן מבקש מהקונגרס לאשר מכירת 45 אלף פגזי טנקים לישראל
במקביל ללחימה קשה של לוחמי צה"ל בצפון הרצועה ובדרומה מתנהל המאבק על הלו"ז. מתי ישיג צה"ל את מטרות המלחמה. שבועות, חודשים, מתי תסתיים הלחימה. האמריקנים רוצים לדעת. לא לוחצים, לא מציבים דד-ליין, אבל מבקשים שראש הממשלה יאמר להם מתי.
אמר על כך אתמול ראש המל"ל צחי הנגבי: חודשים ואולי יותר. נהרגו יותר מ-7,000 מחבלים. אמר הרמטכ"ל הרצי הלוי: צריך ללחוץ יותר חזק במאמץ להחזיק את החטופים ובלחימה. יותר ויותר מחבלים נכנעים. מודיע שישראל תמשיך במלחמה עד להשגת המטרות.
דובר צה"ל הגרי: מצב הפעילים (חמאס) בשטח קשה, הנהגת החמאס מנותקת מהשטח. צה"ל ושב"כ ממשיכים לפעול להשבת 137 החטופים.
צה"ל הודיע אתמול כי חמישה לוחמי צה"ל נפלו בקרבות ו-15 נפצעו קשה. נכשלה פעולה של לוחמי יחידה מיוחדת לשחרור חטוף.
אשר לחזית הצפון אמר ראש המל"ל צחי הנגבי: "לא נוכל לסבול שכוח רדואן של חיזבאללה יישב מעבר לגבול. נצטרך לפעול כדי שניתן יהיה להחזיר את תושבי יישובי הצפון לבתיהם".
בלחימה בשכונות צפון הרצועה: בשכונת שג'עייה חיסלו לוחמי חטיבת כפיר חוליית מחבלים, צנחנים איתרו כמה פירים תת קרקעיים שבאחד מהן הותקנה מעלית.
כוח שריון איתר והשמיד פיר, ואילו כוח של חטיבת גולני זיהה חוליית מחבלים חמושים שנעה לעבר הכוח. למקום הוכוון מסק"ר של חה"א שחיסל את החולייה. כוחות זרוע הים תקפו מבנה, שבו זיהו לוחמי היבשה כמה מחבלים.
לוחמי צק"ח 551 מצאו בובת דובי שבתוכה הוסתרו נשק צלפים ותחמושת בתוך בית ספר. במוסד חינוכי אחר מצאו אמל"ח שהוסתר בתוך שקית של אונר"א בכיתת לימוד.
ממשל הנשיא ביידן מבקש מהקונגרס לאשר מכירת 45 אלף פגזי טנקים לישראל. מקורות בוושינגטון מסרו ששווי הבקשה יותר מ-500 מיליון דולר והיא איננה חלק מתכנית הסיוע הגדולה בסך 110.5 מיליארד דולר לישראל ולאוקראינה, עסקה שנמצאת עתה בדיונים בוועדות החוץ של הסנאט ובית הנבחרים.
ארה"ב הטילה ביום ששי וטו על הצעת החלטה במועצת הביטחון, שקראה להפסקת אש הומניטרית מיידית בעזה. את ההצעה הגיש איחוד האמירויות. 13 חברות הצביעו בעד, בריטניה נמנעה, ארה"ב הטילה וטו. לפני ההצבעה הזהיר מזכ"ל או"ם בוטרש מפני איום עולמי של המלחמה בין ישראל וחמאס.
ארה"ב וישראל מתנגדות להפסקת אש בלחימה, שעלולה לסייע לחמאס, ואילו וושינגטון תומכת בהפוגות כדי להגן על אזרחים ולשחרר חטופים. ראש הממשלה הודה לנשיא ביידן על הטלת הוטו על הצעת ההחלטה במועצת הביטחון.
בדיקה של סוכנות רויטרס העלתה שהכתב שלה, עיסאם עבדאללה, נהרג בלבנון ב-13 בחודש מאש צה"ל. ישראל הגיבה שהתקרית התרחשה בתוך אזור לחימה וצה"ל בודק.
רויטרס דיווחה שבאותו יום חיזבאללה תקף, וכוח של צה"ל השיב אש כדי למנוע ניסיון חדירה לשטח ישראל. בדיקת סוכנות הידיעות העלתה שצוות טנק ישראלי ירה וגרם למותו של העיתונאי עבדאללה ולפציעתם של ששה כתבים.
10/12/23 16:25
7.96% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בנוסף, ביידן מחפש להסיר את כל המגבלות הקשורות למאגר נשק אמריקאי בישראל ולאפשר לצה״ל לקבל כל חימוש נדרש הקיים במאגר במיידי, ללא אישור הקונגרס
חוק תקציב הביטחון האמריקאי לשנת 2024 (H.R.2670) כולל תמיכה בישראל מעבר לסיוע הביטחוני שניתן כל שנה במסגרת הסכם שמתחדש כל עשור. מדובר בתוספת פוטנציאלית של כסף לסעיפים מסוימים המפורטים בחוק. אזכיר כי לצד חוק התקציב, נשיא ארה״ב, ג׳ו ביידן, מבקש תוספת נוספת, ייעודית למלחמת חרבות הברזל בהיקף של כ-14 מיליארדי דולרים.
בנוסף לאלו, ישנו תקציב נוסף שנועד להרתעת איראן וחיזבאללה. נושאת המטוסים פורד שנשלחה לאזור ישראל בהוראת הבית הלבן, עשתה זאת כאשר אין תקציב ייעודי לכך. נושאות מטוסים פועלות על פי תכנון שנתי ובהתאם לתקציב מאושר. על פי פרסומים בארה״ב, העלות נלקחה ישירות מתקציב האימונים השנתי של הפנטגון. טרם ברור מה עלות המהלך ומאיפה הפנטגון ישלים את הכסף.
כל התקציבים הללו מעידים על המחויבות של ארה״ב לביטחון ישראל. אלו הם כספי מיסים של הציבור האמריקאי המופנים לתמיכה בישראל. נכון, מרביתם ישארו בארה״ב, היות וכמעט כלל התקציבים מיועדים לרכש אמל״ח בארה״ב. בחלק מהתקציבים המיועדים להגנה אווירית, ישראל גם היא צריכה להשתתף חצי-חצי עם ארה״ב.
נחזור לתקציב הביטחון האמריקאי לשנת 2024. בחוק התקציב המילה ישראל מופיעה 77 פעמים בטקסט. סה״כ ישראל אמורה לקבל 325 מליוני דולרים תמיכה פוטנציאלית (כאמור, חלק מהסעיפים מותנים בהשתתפות כספית ישראלית), בנוסף לסיוע השנתי.
הסעיפים המוגדרים בתקציב כוללים תדלוק אווירי, נטרול מנהרות, כיפת ברזל (80 מליוני דולרים), קלע דוד (40 מליוני דולרים), חץ 3 (80 מליוני דולרים), שיתוף פעולה ימי נגד איראן, פיתוח לייזר משותף למטרת הגנה אווירית, הארכה והרחבה של האישור להעביר לישראל חימוש מדויק - כולל ממאגרי הצבא האמריקאי בישראל (WRSA-I) וממאגרים בתחום האחריות של פיקוד מרכז של צבא ארה״ב.
הנושא של WRSA-I מעניין וזוכה לביקורת מצד לא מעט קולות בוושינגטון. מדובר ב״סוג של״ מעקף שעשה ביידן למחוקקים רפובליקאים. ההסבר: המחוקקים עצרו את התקציב הייעודי למלחמה בישראל (14 מיליארדי דולרים) ומתנים זאת בהידוק חקיקה נגד הגירה לתוך ארה״ב. ביידן, כמעקף, רוצה לאפשר לישראל לקחת אמל״ח מהמחסנים האמריקאים בישראל החונים תחת פיקוד מרכז (להלן: WRSA-I).
היות ואלו מאגרים של פיקוד מרכז, ברגע שלוקחים משם אמל״ח, צריך להחזיר. אם המאגרים הללו נשארים מתחת לסף מלאי מסוים, יכולה להיווצר בעיה לצבא ארה״ב, אם הוא יצטרך להלחם באזור. בצורה כזו, ביידן בעצם רוצה לספק לישראל אמל״ח למלחמה בצורה סיבובית, דרך פיקוד מרכז, בלי שהמחוקקים הרפובליקאים ילחצו אותו לקיר עם רפורמות הגירה שהוא לא רוצה לעשות.
״המאגר נוצר בשנות ה-80 כדי לתספק את ארה"ב במקרה של מלחמה אזורית, ה- War Reserve Stockpile Allies-Israel, או WRSA-I, הוא הצומת הגדול ביותר ברשת של מה שהם למעשה מאגרי נשק ארה"ב זרים״, כותבים באתר theintercept.
״ביידן מחפש להסיר את כל ההגבלות המשמעותיות על המאגר והעברת הנשק לישראל, עם תוכניות להסיר מגבלות על נשק מיושן או עודף, לוותר על תקרת הוצאה שנתית על מילוי המלאי, להסיר הגבלות ספציפיות לנשק, ולצמצם את הפיקוח של הקונגרס. כל השינויים בתוכנית התקציב של ביידן יהיו קבועים, למעט הסרת תקרת ההוצאות, המוגבלת לשנת הכספים 2024.״
10/12/23 08:46
7.67% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הצבא, הצי והמרינס החליטו על הקרקוע של מאות כלי טיס אחרי שוועדת החקירה הראשונית של ההתרסקות By Lt. Col. Kevin Gross - This image was released by the United States Marine Corps with the ID 021012-M-XXXXG-001 (next). Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1080427 צבא ארה"ב על כל זרועותיו קרקע בסוף השבוע את כל כלי הטיס OSPREY V-22, מטוס-מסוק, שבוע אחרי שמטוס כזה התרסק מול חופי יפן ושמונה לוחמי יחידות מיוחדות של צבא ארה"ב נספו בהתרסקות.
V-22 (בואינג) הוא מטוס-מסוק שממריא ונוחת אנכית כמסוק וטס אופקית כמטוס, עם יכולת שינוי זוויות המדחפים כדי לעבור ממצב טיסה אחד לשני. זה כלי טיס מהיר המיועד בעיקר להטסת כוחות מיוחדים למשימות הדורשות טיסה מהירה ומדוייקת ויכולת נחיתה ללא מסלולים.
הצבא, הצי והמרינס החליטו על הקרקוע של מאות כלי טיס אחרי שוועדת החקירה הראשונית של ההתרסקות הראתה שהתקלה היתה בחומרי המטוס ולא בטעות אנוש של הטייסים. בארה"ב נשאלו שאלות רבות על בטיחות מטוסי אוספריי שהיו מעורבים בתאונות רבות יחסית בזמן קצר. גם צבא יפן קרקע את 14 מטוסי אוספריי שלו.
הצי האמריקני הודיע שלא יחזיר את המטוסים לטיסה עד סיום החקירה. מרכז המבצעים המיוחדים של חיל האוויר מפעיל 51 מטוסי אוספריי, המרינס 400 והצי 27 מטוסים מסוג זה.