זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
12/05/19 10:13
16.33% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מיקרוסופט זכתה בהסמכת FIDO2 רשמית ל-Windows Hello - מערכת האימות הביומטרי שלה - ומתקדמת צעד נוסף לעבר התנהלות ללא סיסמאות. האישור ייכנס לתוקף עם העדכון של Windows 10 במאי 2019, שעתיד להיות מושק בהמשך החודש.
ענקית התוכנה האמריקנית ציינה לראשונה את הנושא באירוע Build 2019 developer conference למפתחים שהתקיים בסיאטל באחרונה, אבל כעת הודעתה על השינוי שמעבר לפינה רשמית.
משמעות הדבר היא שמשתמשים יוכלו לעשות שימוש בשיטות ביומטריות - כמו בטביעות אצבע או בזיהוי פנים - בכל התקן Windows 10 שאליו הם מעוניינים להיכנס, וכן לכל תוכנה או שירותים התומכים בתקן FIDO, כולל יישומים, רשתות ואתרי אינטרנט. כמו כן תומך Windows Hello גם בשימוש ב-PIN.
מיקרוסופט אישרה את סיום עידן הסיסמאות ב-Windows 10 השבוע, אבל בלי להבליט יותר מדי את העניין. יוגש מהטה, מנהל קבוצת הקריפטו, הזהויות והאימות של מיקרוסופט, שצוטט בהודעה רשמית של הענקית מרדמונד, בישר כי משמעות המהלך היא ש"800 מיליון האנשים שמשתמשים ב-Windows 10 יתקדמו צעד אחד קרוב יותר לעולם ללא סיסמאות".
אבל מה זה FIDO2?
ה-FIDO Alliance (ר"ת Fast Identity Online) הוא גוף תעשייתי שכולל חברות רבות, ושעוסק בפתרון בעיית הסיסמאות, שנחשבות כיום אמצעי הרשאה מיושן, ומסוכן מבחינת אבטחת סייבר. הארגון קובע סטנדרטים בתחום מערכות האימות והכניסה, שיאפשרו לטכנולוגיות חדשניות להחליף את הסיסמאות באופן בטוח. [caption id="attachment_172726" align="alignnone" width="600"] FIDO Alliance[/caption]
FIDO2 הוא סט של סטנדרטים שפותחו, המאפשרים לוג-אין מגובה על ידי אבטחה קריפטוגרפית חזקה, והאישור הזה הוא שמוחל על השימוש ב-Windows Hello בעבור משתמשי Windows 10 כעת.
בנוסף, רכיב מרכזי של FIDO2 הוא תקן WebAuthn (ר"ת Web Authentication), הנתמך באופן נרחב על ידי דפדפנים, כולל אדג' של מיקרוסופט, פיירפוקס של מוזילה וכרום של גוגל. התקן הזה מאפשר למשתמשים להתחבר לשירות אינטרנט באמצעות "מאמת" במקום סיסמה. משמע שהסמכת FIDO2 ל-Hello שאושרה תאפשר למשתמשים לתקשר עם עולם הווב באמצעות WebAuthn.
"אנשים לא אוהבים סיסמאות כי אנחנו צריכים לזכור אותם", הוסיף מהטה ופירש את השינוי בבלוג של מיקרוסופט. "כתוצאה מכך, לעתים קרובות אנו יוצרים סיסמאות שקל לנחש - מה שהופך אותן ליעד הראשון עבור האקרים המנסים לגשת למחשב או לרשת בעבודה. אנו מעודדים חברות ומפתחי תוכנה לאמץ אסטרטגיה להשגת עתיד ללא סיסמאות, ולהתחיל היום על ידי תמיכה בחלופות סיסמה - כגון Windows Hello - עבור המשתמשים שלהם", הוסיף.
12/05/19 11:13
8.16% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
כתב: הילל יוסף.
"ארגונים מבינים את הצורך להנגיש ערוצים דיגיטליים, באתר ובאפליקציות הארגוניות, תוך מיקוד בחוויית המשתמש. חוויית הלקוח היא העומדת בראש מעייני הארגונים", כך אמרה רונית אטד, מנכ"לית אלעד מערכות.
אטד דיברה לקראת כנס The future of the Omni-channel. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, ייערך מחר (ב') באולם האירועים סטוקו בתל אביב. לדברי אטד, "ארגונים מבינים שעליהם להילחם על הלקוח ולפגוש אותו היכן שנוח לו. עקב כך, חלק מהטרנספורמציה הדיגיטלית נעשה ב-'קטן', כשהוא יותר ממוקד לקוח וממוקד בתהליכים העסקיים. כך, ניתן לממש את המשימה הגדולה, של הטרנספורמציה הדיגיטלית, באופן מדורג, בשלבים, תוך הקטנת הסיכון ומזעור ההשפעה על הלקוח בעת המעבר".
"בלי המענה של 'אנחנו נחזור אליך'"
היא ציינה כי "הגעתי לאלעד לאחר 17 שנים באמדוקס, שם התוודעתי לחשיבות של צמצום מספר השיחות בקול סנטר, קיצור זמני השיחה והרצון לסיים את ההתקשרות בשיחה אחת, בלי המענה של 'אנחנו נחזור אליך'. אלעד מתמחה בהקמת מערכות CRM וקול סנטרים. הקמנו כ-20 מערכות כאלה. הבנו שעלינו לפתח פתרון בעל ערך ייחודי לתחום הרב ערוציות, שייתן מענה לרצון של הלקוחות לפגוש את הארגון בערוץ ובזמן שנוח להם. הקמנו סטארט-אפ בתוך החברה - עם הגדרת מוצר, רכיבים, לוח זמנים, תכניות שיווק ומכירות, ויציאה לחו"ל. גייסנו לטובת המיזם הייחודי את מיטב המומחים שלנו. הפיתוח ארך שישה חודשים ופיתוח גרסת הבטא הסתיים ביולי האחרון".
מדובר בסימפל צ'ט שהוא, הסבירה אטד, "מוצר רב ערוצי מבית אלעד, שמוטמע בליבת מערכת ה-Dynamics CRM הארגונית. הפתרון, המועצם בבינה מלאכותית, מאפשר לארגון לעבור מתקשורת חד ערוצית לכזו שהיא רב ערוצית. בדרך זו הארגון מספק ללקוחותיו את היכולת לקבל את המענה בערוץ המועדף עליהם ובמועד המתאים להם. עוד מאפשר סימפל צ'ט חוויית לקוח אחידה בכל ערוצי התקשורת האפשריים: התכתבות בווטסאפ, התכתבות בהודעות SMS, פנייה בצ'ט, ניטור של כתיבת פוסטים ברשתות חברתיות, וכן הודעות פרטיות בפייסבוק מסנג'ר או בטוויטר. כל ההתכתבויות מתועדות על גבי מסך שיחת טקסט במערכת ה-CRM של מיקרוסופט. יש לנו כבר כמה לקוחות, ביניהם בתי החולים שיבא ואסותא, שלמה סיקסט, עיריית ירושלים, אלטמן ועוד".
לדבריה, "המוצר כולל בוט עסקי, שמשלב מענה אוטומטי ללקוחות בהתאם לשירותים ולמוצרים שהארגונים מספקים ללקוחותיהם, ועושה זאת מתוך המערכת, בלי צורך בנציג שירות אנושי".
"הוכחנו שניתן להקים סטארט-אפ בתוך חברה", הוסיפה אטד. "הצפי שלנו ל-2019 הוא שיהיו לנו עשרות לקוחות ארגוניים, משום שסימפל צ'ט הוא פתרון בעל ערך ייחודי, המספק תקשורת רב ערוצית עם הלקוח".
מיקוד בלקוח ובחוויית המשתמש
"אנחנו, באלעד מערכות, מתחברים למגמות המיקוד בלקוח ובחוויית המשתמש", אמרה. "ערכנו מהלכים לחידוד הצעת הערך שלנו לארגונים, שהיא סביב הלקוח. כך, רכשנו בספטמבר האחרון את הסטארט-אפ הישראלי פישה, שפועל בעולם מערכות המסחר האלקטרוני, במיליוני שקלים, כדי להרחיב את ההיצע של אלעד בתחום הדיגיטל והידוק הקשר עם הלקוח (Customer Engagement). בעקבות הרכישה, אנחנו מציעים ללקוחותינו הקמה, ליווי, תחזוקה והגדלת המכירות של אתרי מסחר מקוון מורכבים בפלטפורמת מג'נטו. זאת, באינטגרציה מובנית למערכות הארגון, למערכות PIM ולאתרי האי קומרס המובילים בעולם, ביניהם אמזון ו-eBay".
רכישה זו משלימה את קנייתה ב-2017 של נטקראפט, שעוסקת בפרויקטים ובמתן שירותי אפיון, עיצוב ופיתוח בעולם חוויית המשתמש. לאורך השנים צמח אגף הדיגיטל באלעד מערכות בעשרות אחוזים ומונה מעל ל-150 איש.
.
12/05/19 11:39
6.12% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
קבוצה של 50 מנמ"רים, מנכ"לים ובכירים נוספים מחוד החנית של קהילת ההיי-טק הישראלית בוססה בשבוע שעבר בבוץ הלונדוני, טיפסה על מכשולים, רצה בקור מקפיא, בנתה פירמידות אנושיות והתמודדה עם אתגרי קרח וחשמל, במסגרת משלחת הטאף מאדר לגיוס תרומות לעמותת גדולים מהחיים, שתומכת בילדים חולי סרטן ובני משפחותיהם. המשלחת יצאה לאתגר בשיתוף אנשים ומחשבים ובהובלת אלון כהן, מנכ"ל פרינטר סנטר וקפטן הנבחרת. המשתתפים נטלו חלק באתגר הטאף מאדר השנתי הרביעי, במסגרת כנס המנמ"רים C3, שקיימה אנשים ומחשבים בלונדון.
[caption id="attachment_290494" align="alignnone" width="600"] חברי משלחת הטאף מאדר רגע לפני היציאה לאתגר המפרך. צילום: יח"צ[/caption]
פלי הנמר, יזם ומנהיג אנשים ומחשבים, שפתח את כנס C3, מסר כי "קהילת ההיי-טק בארץ מונה כ-200 אלף איש, המהווים קבוצה חזקה ומשפיעה, ולכן, אנחנו מעודדים את חבריה לתרום למען הקהילה בדרכים מגוונות ויצירתיות".
[caption id="attachment_290495" align="alignnone" width="600"] אדיר וקנין מזדחל מתחת לגדר התיל. צילום: יח"צ[/caption]
חברי הנבחרת עברו את המסלול הקשוח שעוברים הכוחות המיוחדים של מלכת בריטניה - 20 ק"מ של עליות וירידות בבוץ טובעני, ושילבו כוחות בעבודת צוות על מנת לעבור את המכשולים. [caption id="attachment_290500" align="alignnone" width="600"] מים? קטן על חברי נבחרת הטאף מאדר. צילום: יח"צ[/caption]
לדברי כהן, "הנבחרת התחילה את אימוניה לפני חצי שנה ועברה אימוני ריצה, קרוספיט ונינג'ה, סדנאות תזונה והכנה מנטלית. המטרה הייתה שכל אחת ואחד מהמשתתפים ת/יעבור בהצלחה את האתגר".
[caption id="attachment_290497" align="alignnone" width="600"] נטלי גבאי, סמנכ"לית האירועים של אנשים ומחשבים, מטפסת. צילום: יח"צ[/caption]
נטלי גבאי, סמנכ"לית האירועים של אנשים ומחשבים, ציינה ש-"האתגר היה חוויה מעצימה ובלתי נשכחת. אני שמחה על ההתגייסות של חברי קהילת ההיי-טק למען מטרת העל החשובה - גיוס של יותר ממיליון שקלים לעמותת גדולים מהחיים, לצורך השלמת הקמת גן חלומות סטרילי לילדים חולי סרטן בבאר שבע".
12/05/19 13:35
6.12% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מאץ' גרופ, העומדת מאחורי אפליקציית השידוך טינדר, הודיעה כי מתכוונת להשיק בקרוב גרסה קלה של האפליקציה. בכך תצטרף אפליקציית Tinder לרשימה ארוכה למדי של אפליקציות פופולריות שזכו גם כן לגרסת Lite, כגון ספוטיפיי, אינסטגרם, פייסבוק ואחרות.
מדובר בגרסאות שמיועדות בעיקר לשימוש בשווקים מתפתחים וחדשים, שבהם יש שילוב של שימוש בטלפונים יחסית מיושנים, עם מעט זיכרון עבודה וזיכרון אחסון, עם רשתות תקשורת שאינן איכותיות.
החברה הכריזה על התכנית בישיבת הדו"חות הכספיים לרבעון הראשון של 2019. במהלך הישיבה מסרה החברה שבאופן ממוצע נהנתה טינדר מ-4.7 מיליון מנויים משלמים במהלך שלושת החודשים הללו, וזאת לעומת כ-3.4 מיליון בתקופה המקבילה בשנה שעברה. מאץ' גרופ לא מסרה נתונים לגבי המשתתפים הפעילים, אך לפי ההערכות היא חצתה ב-2018 את קו ה-60 מיליון.
להעביר תמונות ולסמן מי שמוצא חן
מבחינה טכנית עדיין לא ברור מה יהיו ההשלכות של המעבר לשימוש בגרסת Lite במקום הגרסה המלאה, אך ניתן להעריך שמה שישאר הן הפעולות הבסיסיות: להעביר תמונות ולסמן מי שמוצא חן.
כך או כך, המטרה העיקרית היא השוק בדרום-מזרח אסיה. "אנו מתרגשים לקראת ההשקה המתקרבת של Tinder Lite. זהו צעד קדימה המתייחס לצרכים של הצרכנים בשוק הזה. Tinder Lite תהיה יישום קטן יותר להורדה. הוא יגזול פחות מקום בטלפון שלכם, מה שיהפוך את טינדר ליעילה יותר, אפילו בזירות או באזורים או מרוחקים יותר. ויש לזכור שאלו הם האזורים בהם השימוש בנתונים עדיין דורש מחיר יקר", אמרה בין השאר מנדי גרינזברג, מנכ"לית החברה.
היא הוסיפה שהיא צופה שלאור ההשקעה של החברה באזור, ולאור הצמיחה שעתידה לבוא לדבריה, ההערכה היא שההכנסות מאזור דרום-מזרח אסיה יהוו כרבע מסך ההכנסות של טינדר עד 2023.
12/05/19 14:18
6.12% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
הכנס הגדול ביותר של גוגל בישראל, Google Cloud Summit, יתקיים ביום ד', ה-29 במאי, בגני התערוכה בתל אביב, בהשתתפות מפתחים, אנשי מחשוב ודטה, ובכירי ארגוני אנטרפרייז וסטארט-אפים מקהיליית ההיי-טק המקומית. כנס Google Cloud Summit, המתקיים זו השנה החמישית בישראל, מרכז במקום אחד וביום אחד את המידע המקיף ביותר בנושא טכנולוגיות הדור הבא בענן. בצד הכנס תתקיים התערוכה הגדולה ביותר של גוגל בישראל עד כה, שבמסגרתה יוצגו הדגמות חיות והוכחת יכולות של מגוון טכנולוגיות החברה בענן.
אלית בן בסט נוריאל, מנהלת פעילות השיווק של Google Cloud בישראל ובמזרח-מרכז אירופה, אמרה כי "הענן הוא אחד מתחומי ההשקעה העיקריים של גוגל כיום, מפני שהוא מאפשר לחולל שינוי אמיתי בדרך עבודתם של מפתחים וביכולות של ארגונים מכל מגזרי השוק. לנו, ב-Google Cloud, יש מחויבות עמוקה וארוכת טווח להציע למפתחים ולארגונים את הפתרונות החדשניים ביותר ולספק להם ייעוץ ותמיכה. בכנס השנה, לצד החידושים הטכנולוגיים וההדגמות השונות שנציג, תינתן תשומת לב מיוחדת לקהילת המפתחים הישראלית וכן לארגונים גדולים, שיזכו למסלולי תוכן ייעודיים עבורם".
מי הבכירים שיגיעו לכנס?
בכנס ישתתפו מספר מנהלים בכירים בגוגל, ביניהם אדם סליגמן, סגן נשיא בחברה והאיש שמוביל ומנהל את הקשר המיוחד שלה עם קהילת המפתחים העולמית; פרופ' יוסי מטיאס, סגן נשיא להנדסה ומנהל מרכז המו"פ של גוגל בישראל; וברק רגב, מנכ"ל גוגל ישראל. בנוסף, תגיע לישראל נבחרת של מומחי פיתוח, ארכיטקטים, מהנדסים ומנהלי מוצר מגוגל, ביניהם דמויות מוכרות היטב לקהילת המפתחים בארץ ובחו"ל, כמו אפארנה סינהא, מנהלת קבוצת Anthos וקוברנטיס ב-Google Cloud; אפרובה דסאי, שמוביל את הפיתוח בתחומי ניתוח המידע ב-Google Cloud; אנה ברנברג; קייסי ווסט; רוברט סאקסבי ואחרים.
לאחר מליאת הפתיחה, בהובלת רגב, סליגמן ומטיאס, הכנס יציע ארבעה מסלולי תוכן בנושאים הבאים: מסלול Compute Modernization in Enterprise, שיתמקד באתגרי המחשוב של ארגונים גדולים ובפתרונות שגוגל פיתחה עבורם; מסלול Application Development, המיועד בעיקר לאנשי פיתוח; מסלול שיתמקד ב-Smart Analytics & Data Management; ומסלול רביעי, שיעסוק ב-Infrastructure Modernization.
בנוסף, ישתתפו בכנס פיטר סובוט, מהנדס בכיר בספוטיפיי, וג'ונתן פלואי, מדען נתונים בכיר ב-Booking.com, שיציגו את השימוש שעושות החברות הללו בטכנולוגיה שפיתחה Google Cloud על מנת לנתח כמויות עצומות של נתונים ולגבש המלצות אישיות שיתאימו לטעמם של הגולשים.
.
12/05/19 15:00
6.12% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
גוגל הרימה במעט את המסך מעל Fuchsia OS במסגרת כנס המפתחים שלה Google I/O, ובעיקר מחקה את הציפיות שזו תהיה מערכת הפעלה חליפית. מי שאמר את הדברים היה הירושי לוקהיימר, סגן נשיא של קבוצת האנדרואיד והכרום בחברה.
"אנחנו בודקים מה התייחסות למערכת הפעלה חדשה יכולה להביא, אבל היא לא מיועדת להחליף לא את אנדרואיד ולא את Chrome OS. המטרה היא לדחוף קדימה את הגבולות של מערכות ההפעלה, ואת הדברים שנלמד ניישם לתוך מוצרים אחרים", אמר לוקהיימר.
גוגל לא מייעדת את Fuchsia למחשבים במיוחד או לטלפונים במיוחד, אלא מביטה קדימה, לפי לוקהיימר, לעתיד הקרוב ולהשתלבות של כל המערכות בתוך היקום של האינטרנט של הדברים. "אני חושב שיש הרבה מקום למספר מערכות הפעלה עם נקודות חוזקה והתמחויות שונות. Fuchsia היא אחד הדברים האלה ולכן, כדאי לכם להמשיך לעקוב", הוא אמר.
שלא כמו מערכות הפעלה האחרות של גוגל, Fuchsia OS אינה מבוססת על קרנל של לינוקס אלא על קרנל מצומצם שהיא מכנה Zicron. נקודת החוזק של המערכת היא האפשרות להתאים אותה לתרחישי שימוש שונים, ממערכות משובצות, דרך טלפונים וטאבלטים ועד למחשבים. הממשק שלה מבוסס על מערכת שגוגל פתחה לכתיבת ממשקים, ואת היישומים מפתחים באמצעות שפת ה-Dart של גוגל.
וכפי שאפשר להבין, היא עדיין לא מיועדת להשקה אמיתית.
12/05/19 15:25
6.12% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"ארגונים נמצאים במצב בו הרשת הארגונית נמצאת בכל המקום. לכן, בהתאמה, הם נדרשים למיכון בכל שכבות ה-IT, מהתשתיות והשרתים, עבור ברישות ובווירטואליזציה וכלה ברמה האפליקטיבית. בעידן כיום, המתאפיין במיעוט תקציבים, ריבוי משימות וקצב מהיר של שינויים טכנולוגיים, המיכון הוא משנה משחק", כך אמר מישל איסנרד, סגן נשיא למכירות לאזור EMEA, רד האט, בראיון לאנשים ומחשבים.
"מנמ"רים מבינים", אמר איסנרד, "כי האתגר העיקרי שלהם הוא האוטומציה. בין אם יש לך תשתיות בחצר הבית, ובין אם אתה בענן באופן מלא או חלקי, המיכון יסייע לך ליעילות תפעולית, לחיסכון כספי ולניצול מיטבי של התשתיות. מימוש חזון הענן ההיברידי, לטובת ניצול של השקעות העבר, הולך גם הוא עם מיכון. השילוב שלהם מכין את התשתית הנדרשת לקראת פיתוחים עתידיים, מאפשר את היכולת לעבודה בסביבה הטרוגנית, לצד האג'יליות הנדרשת כיום ממערכי IT, חיסכון כספי, ועבודה מבוססת תקנים".
"דרישה למבט ניהול אחד ועקבי ברחבי הסביבות הפיזיות, הווירטואליות והענן"
לדבריו, "אנחנו שומעים דרישה מתמדת מלקוחות, להתמקדות בקידום מהיר של אסטרטגיות הענן ההיברידי שלהם. הם אומרים לנו שהם נדרשים למבט ניהול אחד ועקבי ברחבי הסביבות הפיזיות, הווירטואליות, והענן שלהם. CloudForms היא פתרון ניהול ענן היברידי, אשר לא רק תומך בעננים הציבוריים הגדולים ביותר בעולם, אלא גם משתלב עם Ansible כדי לפשט את האוטומציה. היא מאפשרת לארגוני IT להציע שירותים ניתנים להרכבה דרך פורטל בשירות עצמי, לניהול מחזור חיים מלא מהקצאה עד להוצאה משימוש. היא גם מקלה על ניהול סיכונים על ידי הגדרת מדיניות ציות מתקדמת הניתנת לאכיפה בסביבות חדשות וקיימות כאחד, ומאפשרת למפעילים לטייב עלויות".
לדבריו, "ארכיטקטורת ה-IT חייבת להשתנות. מה שעבד בעבר לא יכול לעבוד יותר. תשתיות ה-IT חייבות להיות גמישות וקלות לתפעול ולניהול. ה-IT התפעולי יוצר מחסומים במערך המחשוב, ורק אוטומציה תוכל להוות לו מענה הולם ולהניב ערך. בלא מיכון – לא ניתן להגיע לחדשנות. יש למכן את כלל התהליכים, כלל הארגון וצוותי הפיתוח".
"פתרון נוסף שלנו לתחום המיכון", ציין, "הוא Ansible. הכלי מתאפיין בפשטות, עם כיסוי של כל ההיבטים של ניהול סביבה, כולל קישוריות, פריסה מתואמת מתוזמרת, עד להקצאת שרתים ולניהול נקודות קצה".
[caption id="attachment_290140" align="alignnone" width="600"] הלוגו החדש של רד-האט[/caption]
"השוק הישראלי תמיד מקדים את העולם מבחינה טכנולוגית"
"הייתי בישראל פעמים רבות", אמר אינסרד, "בשל עבודתי ב-HP, שרכשה לפני עשור וחצי את מרקורי הישראלית. השוק הישראלי תמיד מקדים את העולם מבחינה טכנולוגית, והארגונים בו הם מאמצים מוקדמים של טכנולוגיה. מרכז הפיתוח ברעננה הוקם על בסיס הרכישה של רד-האט את קומרנט הישראלית, ב-2008. המרכז עוסק בפיתוח תשתיות לעולם החדש – מחשוב ענן, וירטואליזציה וקונטיינרים. קיומו של המרכז בארץ מסייע לא רק ללקוחות, אלא גם לחברה, המקבלת משובים ישירים על הפיתוחים החדשים שלה. המו"פ בישראל מהווה עבורנו נייר לקמוס למה שיקרה בשוק".
"החזון שלנו", סיכם אינסרד, "הוא להפוך את הענן ההיברידי לזמין, אמין וקל יותר לצריכה. תפישת הענן ההיברידי שלנו היא לספק פלטפורמה אחידה – OpenShift, שמעליה יפתח הארגון את חזון החדשנות שלו. במסגרת מהלכי הטרנספורמציה הדיגיטלית, המטרה היא שהכל ירוץ תמיד בכל סביבת ענן שהיא. השלב הבא, שיקרה בעוד שנתיים להערכתי, יהיה להכניס לעולמות המחשוב מערכות מבוססות לימוד מכונה. אין מדובר על הטמעה מיידית, אלא על דיבורים שמתממשים אט אט".
12/05/19 15:27
6.12% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
העזו לחלום - Dare to Dream - זהו הסלוגן של אירוויזיון 2019, שצפוי להתקיים השבוע בתל אביב, לאחר שנטע ברזילי ייצגה אותנו בכבוד בתחרות בשנה שעברה עם השיר Toy והביאה לנו את הניצחון.
זוהי הפעם הראשונה בהיסטוריה שתל אביב תארח את התחרות. מדובר בהפקה ענקית ומורכבת, עם 41 מדינות משתתפות, אלפי תיירים שהגיעו ועוד יגיעו לכאן, אולם שיכיל כ-9,000 צופים, כפר אירוויזיון (יורו וילג') שאומרים שיהיה הגדול בהיסטוריה של התחרות ואתגרים נוספים. אחד המרכזיים והעצומים שבהם הוא האתגר הדיגיטלי. מיליונים רבים של אנשים גולשים בעמודי הרשתות החברתיות הקשורים לאירוויזיון, ובמיוחד באלה הרשמיים של איגוד השידור האירופי וכאן, שמארגנים את התחרות, ומאות מיליוני אנשים ברחבי העולם יצפו בו. כמו בכל השנים האחרונות, הם יעשו זאת לא רק בטלוויזיה, כפי שהורגלנו בעבר, אלא גם דרך מסכי הסמארטפון, הלפטופ והטאבלט.
המהפכה הדיגיטלית גרמה לשיבוש מוחלט בהתנהלותה של תעשיית הבידור והמדיה בעשור האחרון, ולכן היא נאלצה להמציא את עצמה מחדש. תעשייה זו עברה שינוי ממדיה מסורתית, כמו העיתונות, המוזיקה, הטלוויזיה והקולנוע, לתעשיית הניו מדיה והדיגיטל - כולל, כאמור, החלק המשמעותי של הרשתות החברתיות.
אם פעם, רק לשופטים בתחרות האירוויזיון היה מה לומר, לפני 22 שנים השכילו באיגוד השידור האירופי להבין שכדי לחדש ושהאירוויזיון יהיה רלוונטי, צריך לתת גם לקהל לדרג את השירים. לכן, בחרו ב-EBU לאמץ את שיטת הטלווטינג והעבירו את ההכרעה לידי הציבור, שהצביע באמצעות הטלפון. מאוחר יותר הגיעו הרשתות החברתיות, שמאפשרות לקהל להיות מעורב בצורה אקטיבית ומידית. אמנם עוד אי אפשר להצביע באמצעות פייסבוק או אינסטגרם, אבל בהחלט אפשר להשפיע.
משמעות נוספת לכך היא שיש כיום לכידות (Convergence) בין ענפי המדיה השונים: את התוכן של כל אירוע בידורי גדול ניתן לצרוך, כאמור, באמצעות מגוון פלטפורמות כמו אינטרנט, טלוויזיה, טאבלטים וסמארטפונים, שהם בעצמם התלכדות המאחדת מספר פלטפורמות. תעשיית הבידור והמדיה השתנתה ללא הכר בעשור האחרון בגלל טשטוש הגבולות הזה, היא מתמודדת עם טכנולוגיות חדשות וכן מודלים עסקיים חדשים, וזקוקה לסיוע בניהול העולם החדש.
אם עד לפני עשור בערך, אירוע בסדר גודל של האירוויזיון היה מועבר בשידור חי בטלוויזיה ותו לא, כיום הוא משודר בפלטפורמות נוספות, תוך כדי הפקת מסרים ומסרונים מהקהל והפיכתו לאינטראקטיבי. הכל דינמי, בזמן אמת ומידע רב צריך לנוע במהירות גבוהה הלוך ושוב בין הצופה-הצרכן לבין מפיץ המידע. כל זה יכול להשפיע רבות על השידור ועל דרך הגשת האירוע.
[caption id="attachment_286358" align="alignleft" width="300"] לוגו אירוויזיון 2019[/caption]
אולי זו הסיבה שבעטיה מרוץ ההתחמשות הטכנולוגי לא פוסח גם על תחרות האירוויזיון. כאן ו-BLEE Hackathons -חברה שמפיקה האקתונים - קיימו באחרונה תחרות בשם Eurohack, שבה הוצעו פתרונות טכנולוגיים, שמאפשרים לפתח דרכים חדשות לתקשורת עם קהל האירוויזיון וכזה שפחות נחשף אליו, ואולי יעשה כן באמצעות פתרונות אלה. יוזמי ההאקתון התמקדו במציאת פתרונות שדרכם אנשים עם מוגבלות, כגון לקויות שמיעה, ראייה ולקויות קוגניטיביות, יוכלו ליהנות מהתחרות, ובפתרונות לשדרוג התקשורת עם הקהל באירופה בזמן השידור החי.
אחסון חכם – גם של מידע שקשור לאירוויזיון
כדי להשתמש בכל האפליקציות והטכנולוגיה החדשות האלה, עומדים לשירותה של תעשיית הבידור כלים חדשניים, שמסייעים לה לנהל אותם. מדובר בשירותי ניהול מידע, מכיוון שבסופו של דבר, הכל מתחיל ונגמר בו. בעולם הדיגיטלי של ימינו, כל דבר דורש שימוש מסיבי בנתונים ובמידע - החל משידור וידיאו ומכירת כרטיסים ועד להנגשת שירותים לתיירים הניתנים סביב האירוע. המידע הזה צריך להיות שמור היכן שהוא, קל וזמין לשליפה ולעיבוד הנדרש.
מומלץ לארגונים שיש להם נגיעה לאירועים בסדר הגודל של האירוויזיון לשמור את המידע והנתונים שלהם בכל מקום שהם רוצים - בענן הפרטי שלהם, אצל שותף עסקי, בענן ציבורי ועוד. מכל מקום שכזה הם יכולים לנהל את המידע באותה הצורה, בגמישות מרבית ובדרך הכלכלית הטובה ביותר עבורם. באירוע כמו האירוויזיון, יש דרישת שיא לשימוש בנתונים בימי התחרות עצמה, אך מיד לאחר מכן, כשהכל נגמר, הדרישה יורדת בחדות. אם הלקוחות ירכשו את שירותי אחסון המידע, הם יפסידו כסף בתום תקופת השיא. לכן, הם יכולים לשכור את שירותי אחסון ועיבוד הנתונים לתקופה מסוימת, ואינם נדרשים לרכוש אותם ולהפסיד כסף לאחר מכן. בתום האירוע ניתן לסיים את שכירות השירות לנתונים או להפחיתו לפי היקף פעילות.
אחסון חכם הוא מוצר נדרש ביותר בתעשיית הבידור: שיטות השידור החכמות מצריכות הרבה יותר כוח עיבוד כדי ליצור את המדיה. שידורים שבהם יש אנימציה משולבת בשידור חי או כתוביות חכמות מצריכים הרבה יותר כוח עיבוד ונפח דטה שצריך לעבד במהירות. אם פעם צילמו אירוע בידורי בשלוש מצלמות בלבד, כיום יש בכל אירוע בסדר גודל שכזה עשרות מצלמות, לכל זווית ולכל כיוון, וצריך לנהל אותן דיגיטלית. ארגונים מעולם התוכן נדרשים להשתמש במערכות אחסון גדולות וחכמות, על מנת לנייד מידע בקלות, ולשנע עיבודים ויישומים בפשטות ובמהירות.
הכותב הינו סמנכ"ל הטכנולוגיות של נט-אפ ישראל.