זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:08 | 17:21 |
תל אביב | 16:22 | 17:22 |
חיפה | 16:11 | 17:20 |
באר שבע | 16:27 | 17:25 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
25/12/19 12:53
17.86% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בחודש פברואר הקרוב (ב-11 בחודש לפי הפרסומים האחרונים), תשיק סמסונג את מכשיר הדגל הבא שלה באירוע חגיגי שלא במסגרת תערוכת הסלולר העולמית בברצלונה (שתיפתח ב-24 בפברואר), כפי שהיא נוהגת בשנים האחרונות. היא לא היחידה – גם וואווי, למשל, עורכת אירועים נפרדים – בפריז ובלונדון, של השקת מכשירי הדגל שלה. הסיבה, כמובן, שיווקית – תערוכת הסלולר בברצלונה הפכה עמוסה כל כך בהכרזות, שאפילו החברות הגדולות מתקשות לבדל את האירוע שלהן ולמקד את תשומת הלב העולמית בהכרזות שלהן.
בתוך העולם הצפוף והתחרותי הזה של סמארטפוני העילית, חרושת השמועות סביב המכשירים הצפויים רוחשת וגועשת, ומדי יום מתפרסמת עוד הדלפה, עוד תמונה, עוד שביב מידע, ולא נטעה אם ננחש שחלק מההדלפות יזומות על ידי החברה, שמעוניינת לפתות את המשתמשים שמתכננים לשדרג את מכשיריהם להמתין עוד קצת, כי מצפה להם מכשיר עוד יותר טוב. בייחוד בימים אלה, של פריסת רשתות דור 5 בעולם, צרכנים רבים דוחים את מחזורי השדרוג שלהם וממתינים למכשירים שיתמכו בדור 5, והאייפון 11 האחרון של אפל, למשל, אינו תומך בטכנולוגיה החדשה, כך שהוא לא מתחרה בגזרת מכשירי דור 5, שהשוק עדיין דל בהם. Galaxy S11 cover, this is the final version. The cover is not a protective film, it is a reference for the protective film. The cover is closer to the real phone design. S11's “forehead” and “chin” are very optimistic. pic.twitter.com/TFdH1oHNls
— Ice universe (@UniverseIce) December 20, 2019 אז אילו "הפתעות" מצפות לנו בגלאקסי S11 שיפתח את העשור החדש של סמסונג?
ההדלפה האחרונה מדברת על עיצוב פורץ דרך, כזה שמסובב מבטים, שהגיעה מהמדליף הפורה Ice Universe, הידוע בהדלפותיו המדויקות, שפרסם בטוויטר תמונה של כיסוי מסך שהועבר ליצרניות של אביזרים לצורך ייצור מגיני מסך. מהתמונות עולה, כי למכשיר בעצם לא תהיה כלל מסגרת.
לפי ידיעה אחרת, שפורסמה באתר הדרום קוריאני THE ELC, סמסונג יכולה להשיג את העיצוב הזה ללא מסגרת באמצעות שימוש בדבק מיוחד, המגן על החלקים הפנימיים, אבל הוא גם מביא לצדו חיסרון, משום שהוא יקשה על פירוק המסך ותיקון המכשירים.
עוד עולה מהתמונות שפורסמו, כי המכשיר החדש יכלול גם הוא גומה קטנה למצלמה הקדמית, שהוזזה למרכז העליון של המסך, תוך צמצום נפח רכיבי המצלמה.
נוסף על החידוש הזה, השמועות מספרות שהמסך במכשיר החדש יפעל ב-120 הרץ כשמשולב בתוכו חיישן טביעת האצבע. המצלמה במכשיר, לפי הידיעות, עברה גם היא שיפוץ כללי ותציע חיישן של 108 מגה-פיקסל וזום אופטי 5X, והסוללה גם היא תוגדל בעוצמתה בדגמים השונים – ל-4,500 מילי-אמפר בדגם ה-S11 ול-5,000 בדגם ה-+S11 - כדי לתמוך היטב בטכנולוגיית 5G. לפי הידיעות, דגם S11 יגיע בגירסת 4G ו-5G, ודגם ה-+S11 יהיה רק 5G. בנוסף, שקע האוזניות, לפי הידיעות – יסיים את חייו במכשיר החדש.
לפי ציוץ אחר של Ice Universe, יש סיכוי שלצד ההשקה של דגמי ה-S11, החברה תשיק באותו אירוע גם את המכשיר עם המסך המתקפל בתצורת צדפה.
25/12/19 14:38
10.71% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
יו-טיוב מאפשרת מעכשיו חיפוש קולי של תכנים בפלטפורמה שלה בזמן שידור למכשירים אחרים – כך הודיעה החברה בבלוג הרשמי שלה. "אנו נלהבים לשתף בתכונות ועדכונים חדשים שהבאנו לאפליקציית יו-טיוב למסכי טלוויזיה, לקונסולות משחקים ולהתקני סטרימינג אחרים", כותבת החברה.
התכונה החדשה מאפשרת חיפוש קולי באפליקציה תוך כדי שידור התוכן לטולוויזיה חכמה, ומאופשרת הן באנדרואיד והן ב-iOS. בנוסף, מעתה ניתן גם לצפות בתוכני יו-טיוב באיכות HDR במכשירי פלייססטיישן מדגמי PS4 ו-PS4 פרו.
לפי דיווחים שונים, ביו-טיוב מפתחים תכונות נוספות, כמו, למשל, תכונה שנבדקת כעת בקרב משתמשים נבחרים, שהופכת את אפליקציית יו-טיוב בסמארטפון לשלט רחוק בעת שידור תכנים למכשיר אחר.
25/12/19 15:04
8.93% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חברת קונסיסט, המשווקת והמיישמת בישראל של פלטפורמת התקשורת הרב-ערוצית למוקדי שירות ומכירות GLASSIX, השלימה את הטמעת המערכת במוקדי התמיכה והשירות של ספקית שירותי הסלולר והאינטרנט 019 מובייל.
ההטמעה החלה בחודש ביולי 2019 ונערכה בשלבים – והושלמה ממש לאחרונה. שלבים בהטמעה השונים כללו תחילה את המוקד, שמספק שירות לשוהים בחו"ל, לאחר מכן הורחב השירות באמצעות המערכת לתמיכה טכנית ללקוחות בישראל, אל מוקד הגבייה ושירות הלקוחות. הפריסה המלאה הושלמה כאמור בחודש האחרון. היקף הפרויקט מוערך בשוק בעשרות אלפי שקלים.
כיום מאפשרת המערכת למאות אלפי הלקוחות של החברה ליצור קשר ישיר ומיידי עם נציגי השירות, הן מישראל והן מכל מקום בעולם, באמצעות הודעות ווטסאפ ומסנג'ר המנותבות לנציגי המוקד דרך ממשק משתמש אחוד של המערכת.
מערכת גלאסיקס פותחה בישראל כ"מרכזיה רב-ערוצית" המתקדמת מסוגה, שבאמצעותה יכולים נציגי השירות והמכירות לנהל תקשורת אינטראקטיבית במגוון ערוצים ובכל הפלטפורמות, בהתאם לנוחות להעדפות הלקוח. המערכת מאפשרת לנציג שירות לטפל במספר לקוחות בו-זמנית, לעבור מערוץ לערוץ תוך כדי ההתקשרות בהתאם לצורך, וכן להעביר ללקוח תוך כדי ההתקשרות סרטונים ותוצרי הסבר והדרכה, טפסים דיגיטליים עם יכולת חתימה דיגיטלית מהסמארטפון, צילומי מסך, תמונות ועוד.
חברת 019 מובייל מספקת שירותי תקשורת סלולרית ואינטרנט ליותר מ-300 אלף מנויים וכן מפעילה עמדות בנתב"ג בהן ניתן להצטייד בכרטיס SIM בינלאומי לחבילות שיחה וגלישה מוזלות בחו"ל.
עופר שקד, מנכ"ל קונסיסט, מסר כי החברה "מרחיבה ומפתחת כל העת את סל הפתרונות שלה בתחום של ניהול תקשורת בין ארגונים ללקוחותיהם (CCM) ולכן הוספנו את GLASSIX, לצד מערכת PB Digital הפופולרית, ליצירה, הפצה וניהול של טפסים דיגיטליים וחכמים, ואת Doxi, מערכת החתימות הדיגיטליות שפיתחנו לניהול סבב חתימות. הצפי הוא שכבר בעתיד הקרוב כ-80% מהצרכנים יקבלו שירות באמצעות הערוצים הדיגיטליים ולא בטלפון, ולכן GLASSIX מהווה כלי הכרחי עבור כל ארגון השואף להעניק ללקוחותיו את השירות הטוב והיעיל ביותר".
שקד הוסיף ואמר כי "מצאנו ב-019 מובייל שותף ששם לו למטרה לספק שירות ברמה הגבוהה ביותר ולייעל עד כמה שניתן את הטיפול בדרישות ובצורכי הלקוחות, ואנו שמחים על כך ש-GLASSIX מסייעת להגשים מטרה עסקית זו".
ארנון ספיר, מנהל התפעול ב-019 מובייל מסר כי החברה "הגדילה בצורה משמעותית את מספר המנויים שלה בתחומי הסלולר והאינטרנט בשנתיים האחרונות, ואנו צופים גידול מהיר עוד יותר בשנים הקרובות. על-מנת להמשיך ולספק ללקוחותינו את השירות המהיר ביותר אליו תמיד התחייבנו, בחנו מספר חלופות והגענו למסקנה שהטכנולוגיה של GLASSIX בשילוב היישום והתמיכה של קונסיסט יספקו את המענה היעיל והמקצועי ביותר. ואכן, אנו שמחים להיווכח שזמן קצר לאחר הטמעת המערכת חל שיפור משמעותי בשירות ובקיצור הזמן שלוקח לנציגים במוקד לפתור קריאות, דבר המתאפשר במידה רבה תודות ליכולת של המערכת להעביר ללקוחות סרטונים ותוצרי הדרכה תוך כדי ההתקשרות".
25/12/19 16:30
8.93% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
העשור הנוכחי התאפיין במגמות טכנולוגיות שעשו באזזז והביאו תועלות אינספור, כמו הענן, IoT, בינה מלאכותית ועוד ועוד, אולם אחת מהן כבר מתחילה להביא תועלת גם מחוץ לעולם הטק, ולייצר רווח ממשי לאנושות, מלבד הרווח שהטכנולוגיה מניבה לעסקים: בשר מהצומח.
לפי דיווחי התקשורת העולמית השנה, נראה בלתי נמנע שבשר מהצומח (plant-based meat) יהפוך לגורם שיספק תחרות עזה לעלויות התוצרת של חקלאות בעלי החיים התעשייתית - או בשפה פחות מכובסת, למוצרים שנוצרו מבשרן של חיות שנשחטו.
ואכן, יש דברים ותהליכים מסוימים שמתרחשים בעולם ותופסים אותנו מופתעים. אחד מהם - וגם מהדרמטיים ביותר - הוא שינויי האקלים. למרות ויכוחים שונים על הסיבות העיקריות להופעתו, והכחשות של גורמים דומיננטיים, כמו הנשיא דונלד טראמפ, רבים מבינים שהמצב הנוכחי הוא תוצאה בלתי נמנעת של התנהלות האנושות. וכן, לתעשיית הבשר מהחי יש הרבה קשר לנושא, ועוד ניגע בכך.
על אף שתעשיית הבשר המסורתית גובה מחיר אקולוגי (וחיים), בעולמנו הציני הרי בסופו של דבר השיקולים הם לרוב כלכליים-פרודוקטיביים - שורת הרווח היא שקובעת. ובמקרה של ייצור הבשר, המחיר יקר והתעשייה הולכת והופכת למסורבלת ולמעשה לא עומדת בהיקף צריכת היתר האנושית. הטיפול בעדרים, הזנתם והשקייתם, כולל גידול מזונם והשקייתו, שינועם לבתי המטבחיים ואז לצרכן - לעיתים גם על פני האוקיינוסים, כמו במשלוחים החיים שמביאים בעלי חיים מאוסטרליה להישחט פה בארץ הקודש - כל אלו עולים כסף רב ליצרנים. וכן התהליך גם מחבל בבריאות הפלנטה, בשל פליטת גזי חממה הרסניים, זיהום מי התהום והימים, וכן בירוא היערות. זוכרים את השריפות באמזונס?
אם עקבתם אחרי המספר ההולך וגדל של השקעות, רכישות והשקות של מוצרים בענף הבשר מהצומח - שבכלל עדיין נמצא בחיתוליו מבחינת שנים על המדפים - אפשר שכבר התרשמתם שמגזר האלטרנטיבי נוסק.
בשנת 2018, עם המודעות העולה והתרחבות הטבעונות בעולם, צמח שוק הבשר מהצומח לכמעט 5 מיליארד דולר בשוויו, אך 2019 כבר מסמנת מהפכה של ממש בתחום, ואנליסטים מחברת ההשקעות והייעוץ UBS כתבו במאמר שהחברה "מאמינה שזו רק ההתחלה - עם קצב צמיחה שנתי ממוצע (Compound Annual Growth Rate - CAGR) של 28%, שוק הבשר מהצומח אמור לגדול ל-85 מיליארד דולר עד שנת 2030".
[caption id="attachment_306607" align="alignnone" width="600"] בשר בעלי חיים או בשר מהצומח? צילום אילוסטרציה: BigStock[/caption]
ביונד מיט ומאמציה לחקות בשר בלי לפגוע בבעלי חיים ובסביבה
חברת ביונד מיט הנפיקה את עצמה בבורסה במאי 2019 והייתה ל-IPO שהשיג את הביצועים הגבוהים ביותר מזה כמעט שני עשורים - בלי השוואה להישגי חברות ענק כמו אובר וליפט שהונפקו גם הן השנה. בהמשך הדרך המנייה חוותה גם נפילה לא פשוטה, ובכל זאת כעת שווי החברה מוערך ב-5 מיליארד דולר - פי שניים משהיה בעת ההנפקה.
Beyond Meat, הפועלת מהמטה שלה בקליפורניה, היא אחת ממספר יצרניות המזון של הדור הבא, ומפתחת תהליכים חדשניים בכדי לשכפל מקרוב את המבנה והטעם של בשר אמיתי באמצעות רכיבים צמחיים. מוצריה עתירי חלבון, ולפי דיווחי קהל הצרכנים פשוט - טעימים. מוצר הדגל של החברה הוא הביונד בורגר - שאפילו מקדונלדס החלה לשווק השנה - אולם יש לה למעשה סל מוצרים, שכולל גם בשר טחון צמחי, כדורי בשר ונקניקיות. כל התוצרים לא מכילים חומרים מהחי ומוגדרים כטבעוניים.
החברה כותבת באתרה על הייעוד שלה: "ב-Beyond Meat, אנו מאמינים שיש דרך טובה יותר להאכיל את כדור הארץ. המשימה שלנו היא ליצור את העתיד של החלבון - המבורגרים טעימים על בסיס צמחים, בקר, נקניק, טחון ועוד. על ידי מעבר מבשר מן החי לבשר על בסיס צמחים, נוכל לטפל בארבע סוגיות עולמיות שהולכות וגדלות: בריאות האדם, שינויי אקלים, אילוצים על משאבי הטבע ורווחת בעלי חיים".
[caption id="attachment_306608" align="alignnone" width="600"] נקניקיות מהצומח של ביונד מיט. צילום: BigStock[/caption]
הטכנולוגיה המורכבת שמאחורי התוצרים
ביולי 2018, פתחה ביונד מיט מעבדת מו"פ חדשה באל סגונדו, קליפורניה. המתקן, בגודל של כ-2,400 מ"ר, הוא המקום שבו מפתחים את הבשר מהצומח של החברה. מרכז המחקר והפיתוח מאכלס כמעט מאה עובדים, העובדים בשמונה מעבדות שונות. בביונד משתמש בטכנולוגיה בכדי לקחת חומרים צמחיים ולהעביר אותם דרך מערכת של חימום, קירור, לחץ וערבוב, לשם בניית חומר המחקה את כל תכונות הבשר ישירות מצמחים.
כל העובדה באל סגונדו מוקדשת לטעם, ארומה, מראה ומרקם. כל יום צוות מדענים בחלוקים לבנים עושה כל שניתן בכדי לגלות כיצד מרכיבים כמו אפונה או שעועית יכולים להוות אלטרנטיבה לפרות ולבעלי חיים אחרים.
"הכל כאן הוא השקעה למטרה זו להפוך אותה לבלתי ניתנת להבחנה", אמר המייסד והמנכ"ל איתן בראון לכתב המגזין Fast Company בכתבה על הטכנולוגיה שמאחורי המוצר. במהלך סיור במתקן נפגש הכתב עם דניאל ראיין, מנהל הכימיה של ביונד, העובד כ"אף" של מחלקת הארומה. המכונה שעליה עובדים במחלקה מבודדת יותר מאלף מולקולות בחומר מהחי והצומח התורמות לריח ולטעם, מנתחת אותן ומזהה אותן. חשוב לציין כי במעבדות לא דוגמים בשר באמת, אלא את האוויר המקיף חתיכות בשר בתוך בקבוקונים זעירים.
לאחר מכן מנסה ראיין להתאים את המולקולות הבשריות לכאלו דומות מממלכת הצומח, החל מפטרוזיליה ועד שומר. במטרה ליצור מחדש את החוויה החושית המדויקת של סטייק קלאסי. וזה מה שקורה רק במחלקה אחת של המתקן. תקצר היריעה לפרט אודות המכשור והמדענים ביתר המדורים.
יצרניות המזון של הדור הבא
אל ביונד מיט חוברות גם אימפוסיבול פודס, שגייסה 300 מיליון דולר מרשימים בסבב האחרון שלה ממגוון משקיעים שונים, החל מ-Horizons Ventures - קרן השקעות המתמקדת בסטארט-אפים מבטיחים ופועלת מהונג קונג - ועד לזמרת קייטי פרי.
ולא רק היא, חברות רבות קופצות למים החמימים של התחום החדשני - אפילו טייסון, מחברות הבשר המובילות בארצות הברית, השיקה קו משלה של מוצרי "עוף" מהצומח. למעשה בראיון לוול סטריט ג'ורנל מלפני כמה חודשים אמרו בכירי טייסון כי הם מצפים שהמגזר של בשר מהצומח יפיק בעבור החברה בעתיד הקרוב מכירות בהיקף של מיליארד דולר בשנה.
היצרניות השונות כולן כמעט מתחרות על התואר החברה שתספק לצרכן את ההמבורגר המושלם מהצומח, אבל בין השאר מעלות על המדפים מוצרים תואמי נאגטס, שניצלים ובייקון, וכן המגמה גולשת גם לשוק תחליפי הגבינות והביצים כמו גם החלב מהצומח, שעליהם עוד נדבר בעתיד.
תעשיית הבשר מהצומח עוברת ללא ספק תקופת גידול דרמטית, ונדמה שלמודעות העולה - הן להקשר של צריכת בשר למצבו המדרדר של כדור הארץ, והן להיבטים המוסריים של הסטייקים וההמבורגרים שלנו - יש השפעה אדירה, שמייצרת מומנטום מדהים לחברות ויזמות בתחום. רק אל תגידו שלא אמרנו לכם בזמן!
25/12/19 12:04
7.14% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
כתב: ליאור קינג, ארכיטקט פתרונות בכיר ב-Couchbase ישראל.
עידן הביג דטה והצורך בטרנספורמציה דיגיטלית מציבים אתגרים חדשים בניהול הנכס החשוב ביותר לארגון - המידע. המערכות הרלציוניות המסורתיות (RDBMS) כבר לא מסוגלות לעמוד בקצב המסחרר של שינויי המידע המגיעים מאלפי צרכני מידע במקביל. מבני הנתונים הקשיחים של מערכות ה-RDBMS ואי היכולת שלהן לצמוח מעבר לשרת אחד מונוליטי הביאו לעלייתו ולשגשוגו של סוג חדש של בסיסי נתונים - כאלה שאינם רלציוניים, ולכן מכונים NoSQL, ואשר רצים בסביבה מבוזרת הבנויה מקלאסטר של שרתים.
SQL on NoSQL
אחת החולשות המרכזיות של מערכות ה-NoSQL היא שהן לא תומכות בתקן של השפה הטובה ביותר לטיפול בנתונים - שפת SQL. יוצאת דופן היא המערכת של Couchbase. זוהי מערכת NoSQL ייחודית בקוד פתוח, המבוססת מסמכים. מערכת Couchbase מציעה שפה התואמת את SQL לחלוטין, ואף מרחיבה אותו כדי לטפל במסמכי JSON. השפה של Couchbase, שנקראת N1QL (מבטאים כמו Nickel), מציעה את כל מה ששפת SQL מאפשרת, כמו חיתוכים (Inner joins, left/right outer joins), אגרגציות, ביטויי הפשטה (CTE), פונקציות חלון, חיפושים חכמים בטקסט (FTS) וכן יכולת לקרוא או לשנות כל פרט במסמך ה-JSON - מורכב ככל שיהיה.
ביצועים ללא מעצורים
בלב המערכת של Couchbase מצוי מנוע המידע (Data engine), שבנוי ממערכת Caching מבוזרת שמאפשרת לבצע מיליוני פעולות בשנייה, כאשר כל פעולה מבוצעת בתוך פחות מאלפית השנייה. כל שינוי מידע מועתק מיד גם לשרת נוסף לפחות, ונרשם בדיסק לצורך שרידות וזמינות. יחד עם מנוע המידע, מציעה Couchbase מנועים נוספים, שרצים במקביל ופועלים על הדטה שזורם למערכת:
מנוע מפתוח (Indexing), שמאפשר מפתוח של שדות נבחרים במסמכים בזמן אמיתי ובקצב גבוה.
מנוע חיפוש בטקסט (FTS), שמאפשר חיפוש חופשי מתוחכם על טקסט בכל שדה במסמך, בעל יכולות דומות לאלה של Elasticsearch.
מנוע שאילתות (Query), המסוגל לבצע אלפי שאילתות במקביל בשפת N1QL (המקבילה ל-SQL), תוך שימוש במנועי המפתוח וה-FTS, ואף להריץ פרוצדורות שמורות.
מנוע אירועים (Eventing), המאפשר להפעיל תהליך בתוך הקלאסטר הכתוב בג'אווה סקריפט, שמופעל בעקבות שינויי מידע המתבצעים במערכת (בדומה ל-Triggers במנועים רלציוניים).
מנוע אנליטיקה (Analytics), שמאפשר להריץ שאילתות שסורקות את כל בסיס הנתונים או חלקים גדולים ממנו בזמן קצר - אפילו אם לא נוצרו מראש אינדקסים מתאימים על המידע. הארכיטקטורה הייחודית של Couchbase מאפשרת קצב גבוה של שינויי מידע, במקביל לקצב גבוה של שאילתות מידע. זאת, מכיוון שניתן להפעיל כל אחד מהמנועים על שרתים נפרדים בקלאסטר, וכל מנוע הוא סקלבילי, כלומר - ניתן להפעלה על יותר משרת אחד.
מהענן ועד לקצה
הצורך של ארגונים רבים לנהל מערכות המשלבות ענן ציבורי עם ענן פרטי (כלומר, ענן היברידי) או רצות במספר עננים ציבוריים (מולטי קלאוד) דורש יכולת להעתיק מידע במהירות וביעילות בין חוות שרתים. Couchbase מציעה מערכת רפליקציה מתקדמת, המאפשרת להעתיק בסיסי נתונים שלמים בין קלאסטרים, כמו גם להעתיק רק חלק מהמידע, תוך סינון מדויק של המסמכים הרלוונטיים ומתן עדיפות בהעתקה לבסיסי נתונים מסוימים על פני אחרים.
בנוסף, מציעה החברה את Couchbase Lite - בסיס נתונים בגרסה מיוחדת לטלפונים סלולריים שמריצים אנדרואיד או iOS ולמכשירי אינטרנט של הדברים שמריצים ג'אווה. Couchbase Lite מאפשר חוויית שימוש מושלמת גם בתנאים של איכות תקשורת נמוכה. המערכת של החברה מעתיקה אוטומטית את המידע הרלוונטי מהמערכת המרכזית למכשיר הנייד ולהפך. זאת, באמצעות מערכת Sync Gateway, שמסוגלת לסנכרן מיליוני מכשירים ניידים.
בקלי קלות
מערכת Couchbase מותאמת להפעלה בענן ציבורי או בחוות שרתים פרטית, או בשילוב של השניים. Couchbase היא מערכת ה-NoSQL הראשונה שהציעה אופרטור לקוברנטיס, המאפשר לבצע כמעט כל פעולת ניהול בקלי קלות על גבי קוברנטיס. האופרטור מציע מגוון פעולות כמו התקנה, שדרוג, גיבויים אוטומטיים, התאוששות אוטומטית, ניטור מערכת, ניהול משתמשים והרשאות, ועוד רשימה ארוכה - כולם מנוהלים בקלות דרך ממשקי קוברנטיס.
בנוסף, Couchbase היא שותפה עסקית של רד-האט, והאופרטור שלה מוסמך לעבוד על מערכות OpenShift, כמו גם על מערכות הקוברנטיס של ספקיות הענן (EKS, AKS ו-GKE). אמדוקס בחרה להשתמש ב-Couchbase כפלטפורמת המידע של מערכות הדגל שלה, DigitalOne ו-CatalogOne, שרצות על גבי OpenShift.
גם בישראל
בעקבות ההצלחה העסקית והטכנולוגית, דורגה Couchbase על ידי פורסטר כאחת ממובילות שוק ה-NoSQL ב-2019. זו גם השנה השלישית ברציפות שהחברה נמצאת ברשימת 500 החברות הצומחות של דלויט.
Couchbase נמצאת בלבן של מערכות קריטיות בחברות בינלאומיות רבות כמו לינקדאין, אי-ביי, סיסקו, פייפאל, סיטי גרופ, ורייזון ואחרות. גם בישראל משתמשים ב-Couchbase מגוון לקוחות, וביניהם וויבר, לייבפרסון, פריון ומכבי שירותי בריאות.
25/12/19 14:03
7.14% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
סטודנטים מרחבי העולם רואים בישראל מקום ראוי ומועדף לעשות את ההתמחות שלהם, בעיקר בחברות היי-טק, קרנות הון סיכון ופיננסים וגם במוסדות אחרים הקשורים ללימודים שלהם. כך עולה מסקר עדכני שערך ארגון תמיד (TAMID) שותף אסטרטגי של ארגון אונוורד (ONWARD) ישראל, ארגון ללא מטרות רווח, שממומן על ידי תורמים יהודים.
מטרת הארגון היא לחזק את הקשר בין ישראל לצעירים דרך מסגרות שונות. הארגון מממן מדי שנה הבאת סטודנטים מחו"ל, שבוחרים לעשות את ההתמחות שלהם דווקא בישראל, למרות שיש להם בחירה די מגוונת במדינות שונות בעולם. הסקר של ארגון תמיד נערך בחודשי הקיץ האחרונים, בקרב 210 מתמחים, רובם מארצות הברית, חלקם כבר ביקרו בישראל במסגרת פרויקט תגלית.
הסטודנטים מגיעים לתקופה של חודשיים, והם משולבים בעבודות בחברות ישראליות וגלובליות וגם בקרנות הון סיכון. ההתמחות הוא חלק מחובת הלימודים שלהם לתואר, גם במקצועות ההייטק, כפי שמקובל בארצות הברית, בדומה להתמחות שעושים ברפואה, במשפטים או בראיית חשבון. 70% מהסטודנטים שנשאלו בתום התקופה על התחושות שלהם אמרו, כי ההערכה שלהם לישראל כמדינה שניתן לעשות בה עסקים ויזמות גדלה. 79% אמרו, כי התרשמו מאוד מהאקו-סיסטם של חברות סטארט-אפ בישראל, וזה חיזק את הזווית הלאומית שלהם באהדה לישראל.
בסקר מקביל שנערך על ידי אונוורד בקרב המעסיקים, הם הביעו שביעות רצון מהמתמחים ומהרמה הגבוהה שלהם, והצהירו כי יסכימו להעסיק מתמחים גם בהמשך.
"הצעירים המגיעים לישראל מגבשים דעה חיובית מהתנסות בלתי אמצעית עם ישראל, ולא רק מה שהם סופגים דרך התקשורת", אמר אילן וגנר, מנכ"ל אונוורד ישראל.
25/12/19 15:31
7.14% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
F5 תרכוש את שייפ סקיוריטי (Shape Security), העוסקת בהגנה אפליקטיבית, תמורת מיליארד דולרים במזומן. החברה תרכוש את כל המניות המונפקות וההון העומד של שייפ סקיוריטי - שבבעלות פרטית, בכפוף להתאמות. העסקה צפויה להסתיים ברבעון הראשון של 2020.
הפלטפורמה שפיתחה הנרכשת, המבוססת על כלי ניתוח ובינה מלאכותית בענן, מסייעת לארגונים להגן על עצמם ממתקפות שמטרתן השגת אישורי גישה מסווגים ושאר סוגי המתקפות העוקפות מערכות בקרה למניעת הונאות. החברה, שבסיסה בסנטה קלרה, קליפורניה, המציאה את ה- botwallהראשון בעולם בשנת 2011. כיום שייפ מגינה על הארגונים הגדולים בעולם מפני כל סוגי ההונאות נגד היישומים שלהם, כולל יותר ממחצית מכלל הבנקאות המקוונת בצפון אמריקה. הפלטפורמה למניעת הונאות שלה מגלה וחוסמת עד מיליארד אירועי הונאה וניסיונות הונאה או עסקאות לא רצויות מדי יום, תוך שמירה על 200 מיליון כניסות אנושיות לגיטימיות ואינטראקציות אחרות. שייפ מספקת הגנה כלל-ערוצית ליישומי אינטרנט, יישומים ניידים וממשקי API. ה-SDK הנייד של החברה פרוס ביותר מ-200 מיליון מכשירי טלפון מבוססי iOS ואנדרואיד.
שייפ מגינה על בנקים, חברות התעופה, רשתות קמעונאות וגופים ממשלתיים גדולים באמצעות הגנת בוט, מניעת הונאה וניצול. היא מגינה מפני התקפות Credential Stuffing, שבהן פושעי סייבר משתמשים בסיסמאות גנובות מפריצות למידע שבוצעו בצד שלישי כדי להשתלט על חשבונות מקוונים אחרים.
F5 מתכוונת לשלב את שירותי שייפ ומוצריה בהיצע הגנת היישומים לה, המתמחה בהגנה החוצה סביבות מחשוב מרובות עננים. הרכישה, נמסר מ-F5, תחולל שינוי באבטחת יישומים, בכך שהשתיים תצענה לארגונים אבטחת יישומים מקיפה, מקצה לקצה, וחיסכון פוטנציאלי של מיליארדי דולרים שעשויים לרדת לטמיון בשל הונאות, נזקי מוניטין ושיבושים יקרים בשירותים מקוונים קריטיים.
פלטפורמת הגנת האפליקציות של שייפ מבצעת הערכה בזרימת הנתונים מהמשתמש ליישום, וממנפת אנליטיקה מבוססת ענן - כדי להבחין בין תעבורה טובה לרעה. "עם המיקום של F5 בזרימת הנתונים בתעבורה של יותר מ-80% מתשתיות היישומים של חברות פורצ'ן 500, אנו מספקים את נקודת הכניסה האידיאלית לשירותי האבטחה של הנרכשת. נפחית דרמטית את הזמן והמשאבים הדרושים לארגונים על מנת לפרוס הגנות ברמה עולמית מפני הונאות וניצול", נמסר.
פרנסואה לוקו-דונו, נשיא ומנכ"ל F5 , אמר, כי "יישומים הם קריטיים לניהול העסק של ארגונים. כדי להפיק ערך עסקי מרבי ואת החוויות הטובות ביותר עבור הלקוחות שלהם, יישומים אלה צריכים להציג ביצועים בלא רבב, תוך שמירה על אבטחת מידע ופרטיות המשתמשים. כאשר החוויה באתר או ביישום מושפעת מהונאה וניצול, התוצאה היא אובדן הכנסות, אובדן המוניטין של המותג ולקוחות שנוטשים וקופצים למתחרים".
לוקו-דונו הוסיף, כי "עם הרכישה, נספק הגנה ליישומים מקצה לקצה. כך, היישומים מניבי ההכנסות, המהווים את העוגן של המותג, יהיו מוגנים מהנקודה בה הם נוצרים ועד לנקודה בה צרכנים מתקשרים איתם - מקוד ללקוח. הרכישה תגדיל את היכולת שלנו לאפשר אופטימיזציה של יישומים ולהגן על יישומי הלקוחות בעולם הרב-ענני, ההופך מורכב יותר ויותר".
דרק סמית', מייסד משותף ומנכ"ל שייפ, יחד עם צוות ההנהלה בראשותו, יצטרפו כמנהלים בכירים ל-5F.
רכישת שייפ היא השנייה המשמעותית השנה של 5F. במרץ היא רכשה את NGINX, שפועלת בעולם הקוד הפתוח להעברת יישומים, תמורת כ-670 מיליון דולר. NGINX מציעה תוכנה מבוססת קוד פתוח המאפשרת להעביר יישומים, כמו גם פתרונות API. אלה מאפשרים לבצע את העבודה תוך שיפור ביצועים, זמינות וניהול. ב-F5 ציינו כי מטרת הרכישה היא לגשר על הפער בין סביבות NetOps ל-DevOps ובכך לאפשר שירותי יישומים עקביים בכל סביבה.
25/12/19 15:27
5.36% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
כאשר בוחנים את המגמות והטרנדים הטכנולוגיים בעשור הבא, שיתחיל בשבוע הבא, מתייחסים לא מעט לתחום התשתיות. בשנים האחרונות חל מהפך במעמדו של תחום זה והוא הפך להיות אחד המרכיבים היותר קריטיים בהיערכות הטכנולוגית של אגפי ה-IT, כמו גם ביכולת שלהם לתת מענה לאתגרים המורכבים של הארגון שאותו הם משרתים. עובדה זו משליכה ישירות על מעמדו ותפקידו של מנהל התשתיות בארגון, מעמד ותפקיד שכרגע, כמעט שלא נחשב בין תפקידי ההנהלה (ה-C-Level). אלא שזה עומד להשתנות.
אחת הסיבות לשינוי שמתחולל, ושכנראה יצבור עוצמה רבה יותר בעשור הקרוב, הוא העובדה שהנהלות הארגונים, כולל המנמ"רים, הבינו שארגון התשתיות, בראשות מנהל תשתיות חזק ומקצועי, הוא המסדרון שדרכו הם יממשו את החדשנות שלהם ויציגו את הבידול העסקי במגזר שבו הם פועלים.
מה צפוי בעולם זה? על פי גרטנר, שם המשחק בתשתיות יהיה אוטומציה הולכת וגוברת של שירותים. לאוטומציה תהיה נוכחות שתעלה ככל שיימשך הזמן כמעט בכל תהליך עסקי שאנחנו מכירים. יש לזה השלכות רחבות על הארגון, בחלק מהמקרים ניהול סיכונים רחב יותר, בגלל המידע הרגיש שחלק מהמערכות מכילות, וגם עקב העובדה שאוטומציה לא בהכרח חוסכת כוח אדם, אלא במקרים רבים מחייבת גיוס כוח אדם חדש. לכן, על פי הערכות המומחים, העשור הקרוב יהיה בסימן בניית תהליכי אוטומציה ארגוניים והטמעת הכלים הקיימים בכלים האוטומטיים החדשים.
גם כאן, הענן והבינה המלאכותית משחקים תפקיד מרכזי
התשתיות קודמו לקדמת הבמה בארגונים בין היתר בגלל חדירת הענן כמעט לכל ארגון. פלטפורמות הענן שינו את השיח מהקצה לקצה בכל מה שקשור לגיבוי, אחסון והתאוששות מאסון ארגונית, בהיבט הרחב שלה. גרטנר צופה, על סמך מחקרים שבהם נשאלו מנכ"לים, שעד 2021, כ-90% מהארגונים יהיו מבוססי ענן, עם יכולות גיבוי והתאוששות מלאה.
העידן החדש של התשתיות יכיל בתוכו גם את הבינה המלאכותית ולימודי המכונה. אלה הם כלים טכנולוגיים שיציבו בפני הארגונים את הדילמה הלא פשוטה איך מטמיעים אותם בתהליכי זרימת המידע שלהם. ההשלכה הישירה תהיה על עולם בסיסי הנתונים: על פי גרטנר, עד 2022 נראה פחות דטה סנטרים מסורתיים ויותר איי מידע מרכזיים, שיאפשרו שימוש בכלי אנליטיקה מתקדמים לניהול טוב יותר של המידע.
גם עולם תשתיות התקשורת צפוי לעבור טלטלה בעשור הבא. ארגונים יפנימו כי עליהם להשקיע בתשתיות חדשות, כחלק ממענה לשינוי התרבות הארגונית בכל מה שקשור לרשתות התקשורת, פתיחותן לעולם וכיצד להגן עליהן.
מהפכת התשתיות תתבצע בנפרד בכל מגזר ומגזר, כל אחד לפי הקצב שלו. ישראל לא מפגרת בתחום הזה ובשנה האחרונה אנחנו רואים שינוי במעמד מנהל התשתיות ועולם התשתיות בכלל. זו הסיבה שאנשים ומחשבים הקימו את פורום מנהלי התשתיות C6, שמאגד בתוכו אנשי מקצוע מכל המגזרים. יו"ר הפורום הוא רונן זרצקי, שמוביל גם את פורום המנמ"רים והמנכ"לים של אנשים ומחשבים, C3. אחת המטרות של פורום C6 היא להעצים את מעמדו של מנהל התשתיות, בדומה למעמד החזק והבכיר שיש כיום למנמ"רים בארגונים. בין חברי ועדת ההיגוי של הפורום מהכנים בכירים והוא כולל מפגשים דו חודשיים, שבהם המשתתפים דנים בנושאים החמים בעולם התשתיות וכמובן, מבצעים נטוורקינג.