זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:13 | 17:26 |
תל אביב | 16:27 | 17:27 |
חיפה | 16:16 | 17:25 |
באר שבע | 16:32 | 17:30 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
17/02/21 17:26
7.61% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
כבר 23 שנים שמכינת רבין פועלת לקידום צעירים אקטיביים ואכפתיים, שלוקחים את המחויבות לחברה הישראלית כמשימת חיים. כחלק מהמחויבות הזו, המכינה פועלת כדי שכל מי שרוצה לקחת בה חלק יוכל לעשות זאת ללא קשר למצב סוציו-אקונומי או לקשיים שונים.
כעת מבקשים במכינה לקחת את המחויבות הזו צעד אחד קדימה ולאפשר גם לבעלי מגבלות פיזיות לקחת חלק בלימודים במסגרתה. לצורך כך מתכננים במכינה בימים אלה שלוחה חדשה בקיבוץ מזרע שבעמק יזרעאל – שלוחה שבה יונגשו המרחבים המשותפים וחלק מחדרי המגורים כך שגם מי שנעזר.ת בכיסא גלגלים, מתקשה בראייה או סובל.ת מבעיית נגישות אחרת ת.יוכל להצטרף אליה.
בארץ פועלות 57 מכינות קדם צבאיות, כשרק חמש מהן מונגשות בצורה כזו או אחרת. המבנים בקמפוס שנבנה בקיבוץ בצפון צפויים לאכלס 80 מכינאים.ות, ביניהם.ן בעלי.ות מוגבלות תנועה על כיסאות גלגלים ובעלי.ות מוגבלויות חושיות שונות שאינם מוגבלים בתנועה. מדובר בקמפוס הגדול מסוגו בצפון.
היוזמה החלה לקרום עור וגידים לפני כשלוש שנים כשיוני רוטמן היה חניך במכינה. לדבריו, "בגיל שנתיים איבדתי את אחותי, עדן ז"ל, בתאונת דרכים, ואחי, רז, נפצע אנושות. הוא מתנייד בכיסא גלגלים ומונשם עד היום. בשלב מסוים הוא נזקק לכיסא גלגלים חדש, שעלה קרוב ל-200 אלף שקלים, ולא העזתי להעלות את זה במכינה".
למזלו של יוני, חבריו במכינה העלו את הנושא לסדר היום ופה אחד החליטו לצאת למבצע עבודה בשכר, שבו גייסו חלק ניכר מהסכום הדרוש. מאז סיים רז קורס מדריכי דרך וכעת הוא עובד בתחום. "הכיסא הזה הוא הסיבה שאני בכלל יכול לעשות משהו. אני כל כך מלא תודה למכינת רבין", אמר.
העמותה גייסה לצורך הקמת השלוחה המונגשת תמיכה בסך יותר משלושה מיליון שקלים מקק"ל וממועצת המכינות הקדם צבאיות, אך עדיין חסרים כ-150 אלף שקלים על מנת להשלים את מימון הפרויקט ולבצע הנגשה מלאה וראויה בכל מתחם השלוחה והמבנים. לצורך כך יצאה המכינה, בשיתוף שיבולים – להשתתפות צעירים עם מוגבלות במכינות הקדם צבאיות, בקמפיין מימון המונים – כי לכולם מגיעה הזדמנות שווה.
"המכינה סללה לי את הדרך לממש את עצמי"
איתמר ברלד כהן (22), שמתמודד עם חרדות ו-OCD, בוגר מחזור 2016 של המכינה וכיום חייל מתנדב בחיל החינוך, סיפר על חוויותיו מהמכינה: "במכינה עושים כמה דברים עיקריים – למידה, התנדבות, עבודה וסיורים, עם 20 צעירים שחיים בקבוצה איתך. האינטראקציה הזו והרפלקציה התמידית שקיבלתי על עצמי מאוד ביגרו ולימדו אותי. המכינה נתנה לי את הדרך לממש את עצמי לטובת החברה כולה".
הוא ציין כי "צריך להנגיש מכינות לאנשים עם צרכים מיוחדים. זה יתרום לצעירים האלה ויתרום לחברה לאין שיעור יותר מההשקעה בהנגשה. אנשים עם צרכים מיוחדים רואים דברים אחרת ויש להם יכולות אחרות. במכינות הם לומדים לממש את היכולות האלה, שאין לאחרים".
חניכים במכינת רבין עם נוף פסטורלי. צילום: יח"צ
לדברי ראש המכינה, עמרי שפרוני, "מכינת רבין נושאת בדגל של אחריות חברתית וזו הזדמנות בשבילנו לפתוח אותה לעוד אוכלוסיות, שעד היום לא היו יכולות להגיע. יש לנו הזדמנות חד פעמית לעשות את זה, ואשמח שכל מי שיכול.ה ת.יצטרף אלינו למשימה"
העבודות בשלוחה החדשה צפויות להתחיל בשבועות הקרובים ולהסתיים לקראת פתיחתה בספטמבר הקרוב.
למידע על מכינת רבין ותרומה במסגרת קמפיין מימון ההמונים לחצו כאן.
17/02/21 17:47
7.61% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"המכירות בעולם הקמעונאות מתאפיינות בקווים לינאריים. אלא שמשבר הקורונה טרף את הקלפים בתחום והביא לקפיצה מטורפת ברכישות אונליין. כך, בין הרבעון השני של 2019 לרבעון המקביל לו ב-2020 התחום בארצות הברית חווה צמיחה מ-11.8% ל-16.1% מכלל הרכישות. נתון זה משקף גידול משמעותי של 36%. כך, הקורונה הביאה להאצה דרמטית בעולם הדיגיטל במגזר הקמעונאות, ששווה לגידול שהיה מושג ב-5-10 שנים 'רגילות', נטולות קורונה", כך אמר רני ארגוב, מנהל-שותף ומוביל תחומי המגזר הקמעונאי, הדיגיטל והטכנולוגיות בדלויט.
ארגוב דיבר בכנס Retail הדור הבא, שנערך היום (ד'), בהפקת אנשים ומחשבים ובשיתוף קבוצת סינרג'י. את הכנס פתחו פלי הנמר, יזם ומנהיג אנשים ומחשבים, ויהודה קונפורטס, העורך הראשי של הקבוצה, והנחה אותו אלי מרון, מנכ"ל משותף של סינרג'י.
לדברי ארגוב, "המטרה היא לגזור את הטכנולוגיות שיעשירו את החוויה הקמעונאית, כדי שהשחקניות תוכלנה להתחרות באופן יעיל בעולם החדש, המתהווה. גם בעבר עסקנו בשינויים השונים, כגון תפקידה של נקודת המכירה או הפיכת שרשרת האספקה ליעילה ולרזה, כי אלה המגמות שנמצאות בלב העשייה הקמעונאית. כעת, עם בוא הקורונה, נכנסו עוד כמה מגמות".
"המגמה החדשה הראשונה היא ה-'מרחוק'", ציין. "רבים נחשפו בקורונה לקנייה ולצריכה של שירותים אונליין. מדובר גם על עולמות העבודה מרחוק, הרפואה מרחוק והכנסים הווירטואליים. הדגש הוא לאפשר ללקוח, למשתמש, לעשות כמה שיותר פעולות בעצמו, בלי פגיעה בחוויה שלו. המגמה השנייה היא הביטחון והאמינות של הלקוח במוצר ובמותג, לצד הרצון בהיגיינה. כך, לקוחות רבים לא מוכנים להכניס לתוך הבית שלהם מותג או איש שירות שהם לא בוטחים בו. המגמה השלישית היא אי הביטחון הכלכלי. כולם מבינים שהקטסטרופה אפשרית ולא רוצים להיות כבולים בהסדרי תשלום מאולצים. אנשים כיום רוצים לקבל יותר גמישות: יש להתייחס לאי הביטחון הכלכלי, כי הוא מכתיב התנהגות כלכלית".
"חוויית קנייה מקוונת נוחה, שקופה ושירותית"
ארגוב ציין כמה נקודות מתוך דו"ח מחקר שהחברה הנפיקה: "בעולם הנוחות, יש רצון לתת שירות יעיל ונוח. מגמה זו מתחברת לחיפוש של הלקוחות אחרי חוויית קניה מצוינת, בלי רצון להתחכך עם אנשים אחרים ובלי הצורך להמתין. ארגוני קמעונאות נדרשים לתת חוויית מכירה מקוונת שתהיה נוחה, שקופה ושירותית". לדבריו, "גם נקודת המכירה צריכה לאפשר חוויה מותאמת אישית".
הוא ציין כי "מגמה נוספת היא הופעה של מודלים עסקיים חדשים. ככל שעולם האונליין משתלב יותר ויותר עם זה הפיזי, כך יש יותר ערוצי מגע עם הלקוח. כך, חברות מוצרי צריכה החלו לפנות ישירות לצרכן, 'לגעת' בו – לא לטובת מכירה, אלא לשם יצירת נאמנות".
"ארגוני קמעונאות רוצים לפגוש את הלקוחות בערוצים החדשים, ולהיות עמם במגע בכל ערוץ וקשר פוטנציאלי", הסביר ארגוב. "עליהם לבנות מעטפת של הפצה שתביא להם יכולות כמו של אמזון, אף שהם ארגונים קטנים. עליהם לדעת מה מפיץ, איך מפיץ, עליהם להיות חלק מהמשחק של 'ישירות לצרכן'. כלים טכנולוגיים רבים מסייעים לארגונים להיות יותר גמישים ויותר תגובתיים במגע שלהם מול הלקוחות".
לסיכום, הוא אמר ש-"ארגוני קמעונאות נדרשים להתמודד מול שינוי קיצוני ודרמטי בדרישה למוצר או שירות. הרבה חברות בישראל נדרשות להישען לא רק על תשתית ההפצה שלהם, אלא לייצר חלופה עם ארגוני הפצה חיצוניים להם. עליהם להתמודד עם שלל אתגרים: לענות לכלל הלקוחות, במגוון ערוצים. עליהם לבחון האם המגע שלהם בלקוחות הוא אפקטיבי, האם חוויית השירות מספקת והאם נקודת המכירה 'הבינה' את תפקידה החדש, שהוא לא למכור – אלא לדחוף. עליהם לטפל בשרשרת ההפצה המאתגרת. ארגונים נדרשים לבנות אסטרטגיה, עם הבנת האתגר, השינוי העסקי, היכולות והנכסים – ואז, ורק אז, לחבור כירורגית לטכנולוגיות, שתאפשרנה להם להתמודד עם הנורמלי החדש".
17/02/21 12:25
6.52% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מהפכת הבינה המלאכותית אשר נמצאת בעיצומה, הביאה עימה גישות חדשות לפתרון בעיות בתחום הרפואה, הייצור, הפיננסים ותעשיות רבות אחרות. התחום הבא שבינה מלאכותית עתידה לכבוש יהיה ה-IT, וזה יקרה כאשר היא תשתלט על התפעול השוטף של מערכות ה-IT, בין אם בענן, בתוך הבית או בסביבה היברידית. בינה מלאכותית לתפעול IT (AIOps) תסייע לארגונים להפחית את עלויות ה-IT שלהם, תוך כדי אספקת חוויית משתמש מצוינת מהמשתמש לענן, הן עבור העובדים והן עבור הלקוחות.
עם ניתוח מתמיד של נתונים, מערכות AI יכולות לפתח פרדיגמה, או פרופיל התנהגות – שהולך והופך מדויק יותר ככל שנאספים יותר נתונים – לאופן שבו המערכת צריכה לפעול, ולהפעיל התראות אם מתרחש משהו שאינו מתאים לתבנית (למשל התנהגות שאינה תקינה). מודל זה מיושם יותר ויותר על IT, כאשר מערכות בינה מלאכותית מנתחות באופן מתמיד ואוטומטי אירועים בעת התרחשותם כדי להזין את ההבנה של מצב "נורמלי", כך שמצב "לא תקין" יזוהה ויזכה לטיפול בקלות רבה יותר. כאשר מתרחש אירוע הדורש התייחסות, המערכת תנפיק התראה – או אפילו תנקוט פעולה מתקנת באופן אוטומטי, ובכך תבטיח המשכיות שירות וחוויית משתמש מעולה.
חלק מהטכניקות שישמשו את מערכות הבינה המלאכותית כדי לייעל את ה- IT כוללות:
נראות נתונים מלאה (Client to Cloud visibility): אירועים העלולים להשפיע על פעולות ה-IT יכולים להתרחש בכל אחת משכבות הרשת או התשתית – החל מהחיבורים הפיזיים למערכת ההפעלה וכלה בממשק המשתמש, ביישומים בענן ובכל מקום שביניהם. מערכות בינה מלאכותית אוספות נתונים בכל שכבות הנתונים ומחברות אותם לפרדיגמה התפעולית.
ניתוח פעילויות בזמן אמת: חמושים בנתונים אלו, מערכות בינה מלאכותית מנתחות כל הזמן את ההשלכות של כל האירועים והפעילות, ומעריכות תוצאות אפשריות בהקשר של פעולות. המערכות מנתחות באופן יזום נתונים אלה ומספקות התראות אם אירועים או פעילות מהווים איום על חוויית השימוש. הנתונים יכולים להצביע על חומרת ההתראה, והאם יש צורך בפעולה מיידית – או שמא הבעיה היא כזו שניתן להמתין או להתעלם ממנה כליל, ובכך לבטל את הבעיה של אזעקות שווא, שעלולות להיווצר על ידי מערכות שאינן חכמות.
אוטומציה חכמה: בעוד שאת צוות ה-IT צריך לעדכן לגבי בעיות אפשריות, את מערכות הבינה המלאכותית ניתן לתכנת לבצע באופן אוטומטי תיקונים במקרים רבים. לדוגמה, אם המערכת קובעת שעדכון תוכנה עשוי להשפיע על הפעולות – היא תשחזר אוטומטית את הגירסה הקודמת כדי להבטיח המשכיות תפעולית.
למידת מכונה: מערכות בינה מלאכותית המצוידות בלמידת מכונה יסרקו את הנתונים שנאספו, וישכללו כל העת את הפרדיגמה שלה כדי להבטיח פעולות נכונות. לאורך זמן, המערכות יוכלו להמליץ באופן יזום על דרכים טובות יותר לפריסת משאבים – ובכך לייעל את הפעילות ולחסוך זמן וכסף בארגון.
ככל שנכסי מערכת ה-IT מתרחבים יותר ויותר על פני אזורים גיאוגרפיים, והתשתית מורכבת משילוב של נכסים מקומיים, ענניים ומרובי עננים, מתברר כי AIOps היא באמת השיטה היחידה כיום לתפעול IT – ואכן, מנתוני סקר, שנערך לאחרונה על ידי חברת המחקר Vanson Bourne בקרב 1,000 מנמ"רים ומנהלי אבטחה בתשע מדינות, עלה, כי 87% מהנשאלים באזור EMEA אמרו, שארגונים מונעי בינה מלאכותית הם בעלי יתרון עסקי חזק כתוצאה מהזריזות, הגמישות והתובנה בפעילות הדיגיטלית שלהם.
מה המשמעות של AIOps עבור צוותי ה-IT?
כניסתם של יישומי בינה מלאכותית לאדמיניסטרציה ולתפעול תשתיות ה-IT תשנה את אופן עבודת הצוותים, עם משימות, תחומי אחריות וכישורים חדשים. השכלה תהיה גורם מפתח בהצלחה באימוץ בינה מלאכותית: הערכה ויישום של פתרונות בינה מלאכותית דורשים השקעה בצוות ה-IT. כדי להבטיח הצלחה, עסקים החושבים קדימה ישקיעו בחינוך למנהיגות IT כדי שיוכלו להבין טוב יותר כיצד להעריך וליישם פתרונות AI בצורה יעילה בכל הארגון.
AIOps לניהול IT נמצא עדיין בחיתוליו, אך כל הזמן יותר ויותר חברות מאמצות אותו. 2021 עשויה להיות נקודת מפנה לטכנולוגיה זו, שתהיה מונעת משיקולי כדאיות באתגר המתמשך של המגיפה. היתרונות פשוט ברורים מכדי להתעלם מהם, וכמו בתחומים רבים אחרים, מסתמכים על מערכות בינה מלאכותית יותר ויותר כדי לספק תפעול אוטומטי מקצה לקצה, כמו גם לפתור בעיות מורכבות של משתמשים, הפחתת עומסי עבודה לצוותי ה-IT תוך הקפדה על ניהול IT טוב יותר, מדויק ופרואקטיבי יותר.
הכותב הוא אחראי תחום AI Driven Enterprise, ג'וניפר נטוורקס ישראל.
17/02/21 14:53
6.52% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לידיעת משרד הבריאות: חטיבת הבריאות של רשת המזון האמריקנית קרוגר (The Kroger) הודיעה כי תתחיל למכור בקרוב ערכה לבדיקת קורונה ביתית מהירה בעזרת סמארטפון.
הבדיקה פותחה על ידי Gauss, חברה המפתחת אבזרי אבחון בעזרת ראייה ממוחשבת, וסלקס (Cellex), חברה ביוטכנולוגיה, ומצויה כעת בהמתנה לאישור לשימוש חירום של ה-FDA (מינהל המזון והתרופות האמריקני). הערכה מאפשרת בדיקה זולה וקלה של נוכחות אנטיגנים (שברי חלבונים נגיפיים, המפעילים תגובה חיסונית בגוף) לקורונה בעזרת סמארטפון ומקלון בדיקה פשוט (כמו בדיקות הריון), ותוצאותיה מתקבלות תוך 15 דקות.
הבדיקה מבוססת על טכנולוגיית AI מוגנת בפטנט, וניתן לשתף את תוצאות הבדיקה באמצעות האפליקציה עם גורמי בריאות.
לפי נתונים שנאספו בניסוי הקליני ודווחו ל-FDA, הוצג דיוק של 93% בתוצאות החיוביות, ו-99% בתוצאות השליליות בהשוואה לבדיקות PCR.
אם תאושר, היא תהיה הבדיקה הראשונה שניתן לבצע בעזרת סמארטפון ומקלון פשוט, ללא מעורבות מעבדה וללא צורך בציוד ייעודי.
חברת Gauss ייצרה בחודש שעבר 1.5 מיליון ערכות ראשונות, שיופצו מיד לאחר קבלת האישור, והודיעה כי היא מסוגלת לייצר מדי חודש 30 מיליון ערכות.
17/02/21 15:06
6.52% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בשנה האחרונה אנחנו עדים לעלייה משמעותית ברמת התחכום של המתקפות, התאמתן לארגון או משתמש מסוים ועבודת הכנה ממוקדת ומדויקת טרם ביצוע המתקפה. מפגש ה-Ransomware ToolBox למנמ"רים ולמנהלי אבטחה, שייערך ב-22 בפברואר, ייתן הזדמנות נדירה לבחינת ה-Best practices היישומיים ביותר עבור ארגונים להתמודדות עם האיומים הגוברים והעתידיים בתחום. ישבנו לשיחה עם גיל באומל וניר כמון מקווסט, יצרנית מובילה בתחום הניהול וההגנה על המידע, על מנת לאפשר לכם, הקוראים, לקבל כמה טיפים ותובנות פרקטיים להתמודדות עם מתקפות הכופרה (Ransomware).
"יש המון גורמים וסיבות להצלחת מתקפת כופרה – מקצתם גורמי אנוש ומקצתם גורמי סביבה וטכנולוגיה, אבל האמת היא שלעתים לא רחוקות, ה-'הצלחה' של התוקפים מתקיימת הודות לשילוב של מגוון הגורמים", אמר באומל, מנהל הפעילות העסקית של קווסט בישראל. "כחלק מהעבודה היום יומית שלנו בליווי הארגונים, חשוב לנו לומר שאפשר וצריך לחשוב על הדברים בצורה מערכתית, שנכונה לכל ארגון ובכל מגזר".
המשחק מורכב? הקטינו את המגרש
הטיפ הראשון של באומל וכמון הוא מאוד פשוט ומאוד לוגי – צמצמו את שטח התקיפה הפוטנציאלי. עבור ארגונים רבים בישראל, תשתית ה-IT עברה שינויים ניכרים לאורך השנים ולכן, היא לא הומוגנית במידת ההגנה שלה, קל וחומר במעבר לענן, שמכפיל את מידת החשיפה. דבר זה משחק כפרי בשל לידי התוקפים, שבוחנים בטרם המתקפה את נקודות התורפה של הארגונים. לכן, כצעד ראשון, הם ממליצים ללקוחותיהם לאבחן את משטחי החשיפה ולהקטין את הסיכון בהתאם. לאוהבי הספורט ניתן לומר: תסגרו חורים בהגנה.
על כן,
17/02/21 11:55
5.43% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
התובעת הכללית של ניו יורק, לטיטיה ג'יימס, הגישה אתמול (ג') תביעה נגד אמזון (Amazon), המאשימה את ענקית הטכנולוגיה מסיאטל בכך שלא הגנה כראוי על עובדיה מפני הקורונה בשני מחסנים שלה במדינה, בסטטן איילנד ובקווינס.
המהלך היה צפוי ומגיע אחרי ניסיון של אמזון למנוע מג'יימס לתבוע אותה, כשהענקית הקדימה והגישה תביעת נגד בשבוע שעבר (ו'), ובה גרסה כי התובעת הכללית יישמה תקן "לא עקבי ולא הוגן" לבטיחות במקום העבודה במהלך חקירתה. בנוסף, לפי עורכי הדין של אמזון, לג'יימס אין את הזכות לעסוק בענייני מקום העבודה, שנמצאים בכלל בסמכות פדרלית דרך חוקי עבודה לאומיים.
ואולם, המהלך המקדים של אמזון לא מנע את הפנייה של ניו יורק אל בית המשפט אתמול. בתביעתה טוענת ג'יימס שאמזון לא הצליחה לעמוד בדרישות הניקיון והבטיחות, לאחר שזוהו מקרים חיוביים של COVID-19 במתקניה.
תובעת את אמזון. לטיטיה ג'יימס, התובעת הכללית של ניו יורק. צילום: BigStock
אמזון לא התאימה את יעדיה והפרודוקטיביות שלה לסכנות הקורונה
בתביעה מצוין כי רווחי השיא של אמזון על רקע המגיפה הגיעו "על חשבון עובדי החזית שלה, שחוו סיכונים משמעותיים להידבק בקורונה בזמן שעבדו באמזון".
ג'יימס גם מאשימה את אמזון בנקמה בלתי חוקית בעובדים, שהתלוננו על התנהלותה הלקויה בכל הכרוך בהקפדה על נהלי קורונה ראויים.
יצוין כי ההאשמות בתביעתה של ג'יימס מתייחסות לימיה הראשונים של המגיפה במרכז ההגשמה של אמזון המכונה JFK8 ושוכן בסטטן איילנד, ובמרכז המסירה, DBK1, שפועל בקווינס. התובעת הכללית ג'יימס טוענת כי במתקנים אלו אמזון לא הנהיגה הליכי חיטוי נאותים, ולא התאימה את יעדיה והפרודוקטיביות שלה כך שיתחשבו בבטיחות העובדים ובבריאותם בזמן שהמגיפה העולמית משתוללת.
העובדים שהלינו על מעסיקתם והזנחתה, לכאורה, הם כריס סמולס ודריק פאלמר, שניהם התייחסו לתנאי הבטיחות ב-JFK8, שהוא מרכז הגשמה ענק של אמזון.
ענקית הקמעונאות אונליין לא מכחישה כי פיטרה את סמולס, אך מתעקשת שעשתה כן כיוון שהוא הפר את פרוטוקולי הבטיחות בכך שהעמיד עובדים אחרים בסיכון להידבקות בקורונה, כשהשתתף במחאה אחרי שנאמר לו להימצא בבידוד. מעניין לגלות כי בנוגע למקרה המסוים, בפתק שהודלף התייחס היועץ המשפטי של אמזון, דייוויד זפולסקי, לביקורת על סמולס וציין כי העובד לשעבר "לא היה פיקח או ידע להתנסח". על דברים אלו התנצל זפולסקי מאוחר יותר.
מה שדורשת ניו יורק כעת מאמזון, בין השאר, הוא שהחברה תשנה את מדיניותה והתנהלותה מול העובדים, שתערוך להם הכשרה עדכנית לעידן הקורונה, וכן שתפסוק פיצויים לסמולס ותציע להחזירו לעבודה.
אמזון מצידה הגנה על פרוטוקולי הבטיחות שלה וטענה בתביעתה המוקדמת כי אלו "חורגים בהרבה מהנדרש על פי החוק". החברה אמרה גם כי הנחיותיה פותחו בהתייעצות עם מומחי בריאות, וציינה אמצעים שבהם נקטה מאז פרוץ הקורונה, כגון הוספת תחנות לחיטוי ידיים.
17/02/21 13:39
5.43% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
משתמשי iPad ישמחו בוודאי לדעת, שמיקרוסופט (Microsoft) השיקה את אפליקציית Office המוכללת ל-iPadOS, המייצגת גישה דומה לשימושי Office כפי שהציגה באפליקציה ל-iOS ול-Android. האפליקציה כוללת את יישומי Word, Excel ו-PowerPoint, ובנוסף כמה תכונות ייחודיות למכשירים ניידים, כמו כלים לניהול PDF ומנהל קבצים.
לפני בדיוק שנה הציגה מיקרוסופט את העדכון הזה למכשירי iPhone ו-Android, שיושם גם בחלק מטאבלטי Android. האפליקציה ל-iOS עבדה גם במכשירי iPad, אך רק במצב של "חלון". הגירסה החדשה בנויה על ממשק ותמיכה במצב של מסך מלא, ותומכת גם בתכונות שונות של ה-iPad לריבוי משימות.
משתמשים יכולים עדיין להוריד את אפליקציות Word, Excel ו-PowerPoint בחנות היישומים של אפל (Apple) ל-iPad, ונראה שימשיכו להיות זמינות עוד זמן מה במקביל לאפליקציה המוכללת.
לבד מתפעול חלק ונוח יותר של שלושת הכלים באפליקציה המוכללת, היא גם מציעה כלי מועיל של פאנל "פעולות", שמאפשר פעולות מהירות, כמו העברת קבצים בין התקנים, המרת תמונות לטקסט או לטבלה, סריקת קובצי PDF והמרתם לקובצי Word, סריקת קוד QR ועוד. המשתמשים יכולים לגשת לקבצים המאוחסנים במכשיר או בשירותי ענן.
האפליקציה זמינה להורדה ב-AppStore ללא תשלום, אך כדי להשתמש בכל התכונות שהיא מציעה נדרש רישום לשירות Microsoft 365.
17/02/21 16:09
5.43% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ארגון הצרכנים האירופי, ה-BEUC, הגיש באחרונה תלונה לנציבות האירופית, בה האשים את טיק-טוק (TikTok) בהפרה של כמה תקנות פרטיות צרכנים ובטיחות ילדים.
ה-BEUC מבקש מהנציבות לחקור את המדיניות של האפליקציה החברתית מבוססת הסרטונים הקצרצרים, שהיא אחת הפלטפורמות האהודות בעולם כיום, בעיקר בקרב צעירים. בהסתמך על מחקר משלו, ה-BEUC טוען כי מדיניות השירות והנתונים של טיק-טוק אינה ברורה, לא הוגנת או מטעה.ארגון הצרכנים הוסיף שהאפליקציה לא הצליחה לשמור מפני חשיפה לפרסום סמוי ולתוכן מזיק את הילדים המשתמשים בה.
לטענת הארגון, על טיק-טוק "ליידע כראוי את הצרכנים על המודל העסקי שלה ועל פעילויות עיבוד הנתונים, ולהפסיק לכפות על המשתמשים תנאים ונהלים לא הוגנים". לדבריו, חברי קבוצת צרכנים שונות לחצו על רשויות ב-15 מדינות, ביניהן בצרפת, בגרמניה, איטליה, נורבגיה, ספרד, שבדיה ושוויץ, לבחון את האפליקציה במובנים אלו.
“ההצעות השיווקיות של טיק-טוק לחברות שרוצות לפרסם באפליקציה תורמות להפצת השיווק הסמוי", ציין ה-BEUC בהודעה לתקשורת בדבר התלונה. "משתמשים למשל מופעלים להשתתף באתגרי האשטאג ממותגים, שבהם הם מעודדים ליצור תוכן של מוצרים ספציפיים. מכיוון שמשפיעים פופולריים הם לעתים קרובות נקודת המוצא של אתגרים כאלה, הכוונה המסחרית מוסווית בדרך כלל מהמשתמשים".
ה-BEUC ממשיך וכותב כי "טיק-טוק גם לא מצליחה לבצע בדיקת נאותות בכל הנוגע להגנה על ילדים מפני תוכן בלתי הולם, כגון סרטונים המציגים תכנים מרמזים שנמצאים רק כמה גלילות מהם".
נזכיר כי ההתרחשות האירופית הזו מגבירה את הלחץ על טיק-טוק, אחרי שהיא נמצאת בעין הסערה גם בארה"ב כבר מזה זמן רב, עקב חשדות שפיזר ממשל טראמפ היוצא, כי החברה הסינית העומדת מאחוריה, בייט-דאנס (ByteDance), משתפת פעולה עם הרשויות בסין ואולי אף משתמשת ביישום לצורך מעקב אחרי משתמשיה.
למה נחשפים הילדים בטיק טוק? צילום אילוסטרציה: BigStock
טיק-טוק חייבת לשמור על הילדים
מנכ"לית BEUC, מוניק גוינס, טענה בהצהרה מטעם הארגון כי הרשויות "חייבות לפעול כעת כדי לוודא כי טיק-טוק היא מקום בו הצרכנים, במיוחד ילדים, יכולים ליהנות מבלי להישלל מזכויותיהם".
באירופה קדמו לתלונה זו האשמות שונות כנגד טיק-טוק – המועצה האירופית להגנת הנתונים הקימה צוות משימות ביוני 2020 במטרה לבחון מקרוב את שיטות איסוף המידע של האפליקציה. הסוכנות להגנת המידע הצרפתית, CNIL, חשפה מאוחר יותר כי גם היא משתפת פעולה עם המועצה במטרה לבדוק את מדיניות הפרטיות ובטיחות הילדים של האפליקציה.
מוקדם יותר החודש, רגולטור ההגנה על המידע של איטליה, ה-DPA, אילץ את טיק-טוק לחסום משתמשים מתחת לגיל 13 שנים משימוש בה, לאחר מותה הנורא של משתמשת בת 10 בלבד. הילדה השתתפה ככל הנראה ב"אתגר העילפון" (blackout challenge) בטיק-טוק, שבמסגרתו מנסים המשתמשים לחנוק את עצמם עד איבוד הכרה. האתגר הזה, במקרה של הילדה האיטלקיה, הסתיים באיתורה מעולפת בשירותי הבית כשהטלפון בידה ואפליציית טיק-טוק פתוחה בו, היא נפטרה בבית חולים בפלרמו מאוחר יותר.