זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
13/10/21 15:05
11.11% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אירוע הענן השנתי של גוגל, Google Cloud Next 21, נערך אתמול (ג'), והחברה הציגה בו חידושים שונים, שאותם היא מתכוונת לשלב בעתיד הקרוב בפלטפורמת הענן שלה, גוגל קלאוד. חלק מאותם כלים כבר נמצאים במצב בטה וסקירה ראשונית.
לפי החברה, ההכרזות של השנה מחזקות את מה שהיא הגדירה כמשימה של הענן: להאיץ את היכולת של הארגונים להמיר את העסקים שלהם לעולם הדיגיטלי עם התשתית, הפלטפורמה והפתרונות התעשייתיים הטובים ביותר, לדבריה. לטענת גוגל, רוב הלקוחות שלה כבר נמצאים בשלב כזה או אחר של הטרנספורמציה הדיגיטלית, כשהיא נהנית מאמון מתחזק של מרבית החברות, בתחומי התעשייה ובאזורי העולם השונים.
הדוברים בכנס דיווחו שגוגל הגדילה את האקו-סיסטם של השותפים והלקוחות שלה במידה רבה במחצית הראשונה של 2021. על הבמה נאמר שהשותפים של גוגל קלאוד חוו השנה גידול של עד פי שישה בעסקאות של שמונה ספרות בדולרים. בגוגל ציינו נוכחות חזקה במיוחד במגזרים כגון הטלקום, חברות המדיה והבידור, וחברות התוכנה והאינטרנט.
"אנחנו מציעים את הפלטפורמה האחודה ביותר של פתרונות ענן עם בינה מלאכותית, וביצועים שאין להם מקביל מבחינת אמון וזמינות של שירותים. הבינה המלאכותית ולימוד המכונה הם חלק מובנה בשירותים שלנו, ואנחנו מציעים את הכול בקוד פתוח, שהוא תקן אצלנו", אמר גריט קאזמאייר, סגן נשיא ומנכ"ל קבוצת בסיסי הנתונים והאנליטיקה בגוגל קלאוד.
אז מה חדש?
קאזמאייר הציג כמה כלים חדשים שגוגל שתשלב בשירותי הענן שלה. אחד מהם הוא BigQuery Omn – כלי שמספק גישה יעילה כספית, וגם מאובטחת, לניתוח נתונים שמפוזרים בעננים שונים – בין אם הם של גוגל, AWS או מיקרוסופט. חידוש אחר הוא השילוב של Spark באופן טבעי לתוך הענן של גוגל, כדי לאפשר ללקוחות להתחיל לעבוד עמו במהירות, ועם יכולת הרחבה גבוהה מאוד. כן הוא הציג פתרון יחד עם טבלאו של סיילספורס כדי לספק חוויית BI באיכות גבוהה ולנתח נתונים באופן חלק כשהם מגיעים משאילות BigQuery, ועם יכולת להרצה של השירות ישירות מתוך הגיליון האלקטרוני של גוגל.
באירוע התייחסה גוגל גם ל-Workspace – אוסף השירותים העסקיים שהיא מספקת לארגונים באמצעות הענן. לפי החברה, מעל שלושה מיליארד משתמשים כיום בשירות, כשהם מוסיפים הורדות של אפליקציות צד שלישי ובונים אפליקציות משלהם כדי להוסיף לשירותים שהיא מציעה מידה מסוימת של התאמה אישית. אנשי גוגל סיפרו שיש ב-Google Workspace Marketplace יותר מ-5,300 אפליקציות צד שלישי שהורדו כחמידה מיליארד פעמים.
פתיחת כרטיסיות ג'ירה ישירות מהשירותים של גוגל
כמו כן, גוגל הכריזה על שילוב של ג'ירה, תוכנת ניהול הפרויקטים בסגנון האג'ייל, אל תוך Chat ו-Spaces. שילוב זה יאפשר פתיחת כרטיסיות חדשות של ג'ירה ישירות מתוך השירותים של גוגל, לבחון סקירות קצרות של אירועים אחרים בארגון שיכולים להוביל לפעולה ולשתף אירועים. חידוש אחר שעליו הכריזה הוא AppSheet in Gmail. בקצרה, מדובר בתכונה שתאפשר לכל אחד – בין אם הוא יודע לתכנת או לא – ליצור אפליקציות מותאמות והוראות תפעול לביצוע אוטומטי שעמן יוכלו המשתמשים לתקשר ישירות מתוך שירות הדואר בענן של החברה.
יש גם אלמנטים חדשים שאמורים לשפר את האבטחה בעת השימוש באפליקציית הפגישות המקוונות Meet. מדובר בהצפנה בצד הלקוח, כשהלקוחות מקבלים שליטה ישירה במפתחות ההצפנה ובשירות הזיהוי, שמאפשר גישה למפתחות. מהנדסי הענן של גוגל שילבו ב-Chat תכונה חדשה בשם Data Loss Prevention, שאמורה למנוע זליגה של מידע רגיש וסודי אל מחוץ לארגון.
עוד הוצגו כמה חידושים הקשורים להיבט הקיימות. מעתה, ארגונים שמשתמשים בגוגל קלאוד יוכלו לעקוב אחרי טביעת הרגל הפחמנית שהם משאירים בעזרת הכלי החינמי Carbon Footprint Reporting. בנוסף, גוגל תספק עצות לארגונים המשתמשים בשירותיה כיצד להפחית את הזיהום – למשל לעצור את ההרצה של שירותים שלא נמצאים יותר בשימוש. אלמנט נוסף שיכול לעזור לכך הוא השיבוץ של המפות של גוגל לתוך שירות הענן של החברה, שיחד עם כלי בינה מלאכותית יכול גם הוא לספק תובנות בהיבט הזה.
"יש לנו מטרה ברורה, והיא להיות הענן המהימן, החדשני והפשוט ביותר עבור הלקוחות שלנו ברחבי EMEA. הענן של גוגל עוזר לחברות להבין את העולם החדש, שבו ניתן לגשת, להעביר, לספק ולאפשר מוצרים ושירותים עסקיים בכל מקום ובכל זמן", אמרה אדייר פוקס-מרטין, נשיאת תחום הענן בגוגל קלאוד לאזור EMEA.
13/10/21 09:37
8.89% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אפילו מלכת הטק העולמית לא חסינה מפני השפעת המחסור בשבבים בעקבות מגיפת הקורונה: לפי דיווחים רבים, אפל צפויה להפחית את ייצור מכשירי ה-iPhone 13 לשנת 2021 ב-10 מיליון יחידות – כך לפי פרסום באתרים טכנולוגיים רבים, המבססים את הדיווח על אנשים המקורבים לנושא.
אפל תכננה לייצר במהלך שלושת החודשים האחרונים של השנה 90 מיליון מכשירים מהדור החדש, אך מודיעה כעת לשותפי הייצור שלה שסך המכשירים יפחת בשל קשיי אספקה מצד ברודקום וטקסס אינסטרומנטס, ששבביהן מוטמעים במכשיריה.
ענקית התפוח היא לא היחידה, כמובן, והיא מתמודדת עם מחסור השבבים לצד חברות מתעשיות שונות המושפעות מן המחסור ברחבי העולם. יצרניות השבבים הגדולות פרסמו גם הן אזהרות כי הביקוש ימשיך לעקוף את יכולת האספקה במהלך השנה הבאה וייתכן שגם אחריה.
בעקבות הידיעות, צנחו מניותיה של אפל ב-1.6%, כמו גם אלה של ברודקום וטקסס אינסטרומנט.
המחסור בשבבים כבר משפיע גם על זמינות המכשירים החדשים באתר של אפל, ודגמי ה-Pro וה-Pro Max שהוצעו למכירה מוקדמת בספטמבר לא יסופקו למזמינים לפחות בחודש הקרוב, וכרגע אף מסומנים כ"לא זמינים" לאיסוף בחלק מחנויות החברה.
13/10/21 15:04
8.89% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ענקית הטכנולוגיה אמדוקס והמוזיקאית היוצרת הישראלית הבינלאומית נגה ארז השיקו היום (ד') שיר חדש בשם "The A in amazing", שארז יצרה במיוחד לכבוד המהלך. השיר הקצרצר וכל הנלווה לו הם לדברי אמדוקס תוצר של מחשבה רבה והפקה בסטנדרטים בינלאומיים גבוהים, ויחד עם הקליפ שלו הוא יופץ בכל הפלטפורמות הגלובליות, כקידום לאמדוקס אך זאת מבלי לציין מפורשות את שמה בתוכו.
ארז התפרסמה בשנים האחרונות כמבצעת ויוצרת של מוזיקת ראפ-פופ אלקטרונית ועכשווית, לרוב פורצת דרך ממש. היא זכתה להערכה גבוהה מבכירי היוצרים כיום, למשל מבילי אייליש, אחת היוצרות והזמרות המפורסמות ביותר בעולם נכון לעכשיו. ארז גם הופיעה בתכנית הלייט-נייט של ג'ימי קימל, ונראה שהיא הולכת והופכת לשם דבר בקנה מידה גלובלי. בימים אלו היא מצויה בטור הופעות בארה"ב.
למעשה ארז גם שרה, גם כותבת את המילים וגם מלחינה את מרבית יצירותיה, יחד עם בן זוגה אורי רוסו. היא נחשבת כראפרית מוכשרת וגם כמפיקת מוזיקלית, שחוטאת בין היתר גם בכוריאוגרפיה ובריקוד. בנוסף היא גם שחקנית שמשתתפת בסדרה פמת"א וכן רשמה כבר מספר הופעות סופר-מדוברות, כמו גם קמפיינים יוקרתיים, כשכבר ב-2017 נבחר שיר שלה לקידום של מוצרי חברת אפל. הקליפ של ארז בערוץ אמדוקס ביוטיוב
"בחרנו לבטא את ערכי הארגון באמצעות יצירה שהיא אותנטית"
באמדוקס ציינו היום כי "החבירה שלנו לאומנית המוערכת נגה ארז, שביצירתה קיים ביטוי לערכים אנושיים גלובליים כמו תעוזה, שבירת גבולות ומגבלות והדגשת היצירתיות והרוח החופשית, מביאים לידי ביטוי את ה-DNA והערכים של אמדוקס".
גיל רוזן, סמנכ"ל השיווק הגלובלי של אמדוקס, ונגה ארז. צילום: עדי אורני
סמנכ"ל השיווק הגלובלי של אמדוקס, גיל רוזן, הוסיף, "אנו חיים בעולם בו הלקוחות והעובדים מחוברים לארגונים שיש להם מטרות חברתיות ולא רק משימות עסקיות. בחרנו לבטא את ערכי הארגון באמצעות יצירה שהיא אותנטית. החיבור שלנו עם נגה ארז התבסס על ערכים משותפים, ורק אז יצאנו לדרך לפרויקט הזה, שאנו גאים בו מאוד. בחרנו ביצירת שיר חדש, כדרך האנושית והנכונה להבליט ערכים שחשובים לנו כחברה וכקהילה".
נגה ארז: "שמחה להציג את שיתוף הפעולה העולמי החדש של אמדוקס. תודה לכם, אנשי אמדוקס, שנתתם לי להיות חלק במסע שלכם, ואחפשרתם לי להביא את החזון שלכם בדרכי".
13/10/21 16:51
8.89% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
עובדים בגוגל ובאמזון ממשיכים במאבקם נגד שיתוף הפעולה של החברות עם ישראל: העיתון הבריטי גרדיאן פרסם היום (ד') מכתב אנונימי ששלחו 90 מעובדי גוגל ויותר מ-300 עובדים באמזון, שבו הם קוראים להן לבטל את פרויקט הענן הממשלתי נימבוס, שהן זכו בו. כמו כן, הם קראו לעובדים בחברות טכנולוגיה אחרות להצטרף אליהם.
לדברי העובדים, "אנחנו לא יכולים לתמוך בהחלטת המעסיקים שלנו לספק לצבא ולממשלה הישראליים טכנולוגיים שהם ישתמשו בה כדי לפגוע בפלסטינים".
במכתב מציינים העובדים כי הם באים מרקעים שונים, ומאמינים שהטכנולוגיה שהם מפתחים "נועדה לשרת ולהעצים אנשים בכל מקום". לדבריהם, החלטת גוגל ואמזון להשתתף במכרז נימבוס, וזכייתן בו, מהוות "הפרות של ערכי הליבה הללו". "מסיבה זו", כתבו, "אנחנו קוראים למנהיגי אמזון וגוגל לצאת מפרויקט נימבוס ולבטל את כל הקשרים שלהן עם הצבא הישראלי". העובדים ציינו כי הם שומרים על אנונימיות "מחשש לנקמה".
החתומים על המכתב מזהירים שבעקבות הזכייה במכרז נימבוס, גוגל ואמזון ימכרו לצה"ל ולממשלה "טכנולוגיות מסוכנות", ומציינים כי החוזים לביצוע הפרויקט נחתמו "בדיוק בשבוע שבו הצבא הישראלי תקף פלסטינים בעזה (הכוונה היא למבצע שומר החומות – י"ה) והרג 250 אנשים, בהם יותר מ-60 ילדים. הטכנולוגיה שהחברות שלנו התחייבו לבנות (במסגרת פרויקט נימבוס – י"ה) יהפכו את האפליה וההגליה השיטתיות שהצבא והממשלה של ישראל מבצעים לאכזריים יותר, ויגרמו להרג רב יותר של פלסטינים".
לדבריהם, צה"ל והממשלה יוכלו, באמצעות תוצרי המכרז, להמשיך ולאסוף "בצורה לא חוקית" מידע על הפלסטינים בעזה ולבצע פעולות ש-"הובילו לחקירות בחשד לפשעי מלחמה על ידי בית הדין הבינלאומי".
הם טענו שמכירת טכנולוגיות לישראל מנוגדת לכוונה להשתמש בטכנולוגיה על מנת להביא לעתיד טוב יותר, וכי "כדי שזה יקרה, החברות שאנחנו עובדים בהן צריכות להפסיק לחתום על חוזים עם גופים צבאיים בארצות הברית ומחוצה לה". הם מזכירים בהקשר זה פרויקטים שעליהן חתמו החברות עם מערכת הביטחון האמריקנית, שהמרכזי שבהם הוא מכרז הענן הענק של הפנטגון – JEDI.
לא הקריאה הראשונה של העובדים לחרם על הממשלה וצה"ל
גוגל ו-AWS, זרוע הענן של אמזון, הוכרזו בחודש אפריל האחרון כזוכות בפרויקט הענן הממשלתי הענק נימבוס, ששוויו עומד על 1.2 מיליארד דולר. השתיים מתכוונות לפתוח אזורי ענן ודטה סנטרים ייעודיים בישראל, וכך גם החברות שהפסידו, מיקרוסופט ואורקל – שפתחה את אזור הענן הראשון שלה בארץ היום. המכרז כולל מעבר של משרדי הממשלה וגופים ציבוריים נוספים לענן, ובכלל זה גופי ביטחון.
זו אינה הפעם הראשונה שבה עובדים בגוגל ובאמזון פרסמו קריאה למנהלי החברות שלהם לנתק את הקשרים עם ממשלת ישראל. הם עשו זאת גם בחודש מאי, סביב מבצע שומר החומות וההכרזה על שתי החברות כזוכות במכרז נימבוס.
13/10/21 11:18
6.67% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
וויליוט (Wiliot), המפתחת פתרונות בתחום ה-Sensing as a Service מכריזה על שני מינויים במערך הניהולי הבכיר של החברה: רועי ציילר מונה לסמנכ"ל הכספים, וטוני סמול מונה לתפקיד מנהל עסקי בכיר.
וויליוט Wiliot מפתחת פתרונות Sensing as a Service, אשר באמצעות פלטפורמת ענן מחברת את העולמות הדיגיטליים והפיזיים תוך שימוש בטכנולוגיית תגי IoT Pixels מחשבים בעל ממדים של בול, בעלי יכולת ניצול אנרגיה עצמאית בדרכים מהפכניות. החזון של החברה הוא להרחיב את עולם האינטרנט של הדברים ולחבר לאינטרנט מוצרים יום-יומיים, זולים יחסית, ובכך להוסיף תובנות על אריזות, מוצרי פארמה, ביגוד, מזון ומוצרים אחרים, במטרה לשנות את הדרך שבה הם מיוצרים, מופצים, נמכרים, נצרכים וממוחזרים.
בחודש יולי האחרון הכריזה וויליוט על גיוס בהיקף 200 מיליון דולר מסופטבנק, והיא בשלבי תהליך התרחבות ושל גיוס עובדים נרחב למרכז הפיתוח בקיסריה ולמרכז הפיתוח החדש שלה בתל אביב. בנוסף, החברה מתרחבת לטריטוריות חדשות כגון יפן וכמה מדינות נוספות באירופה.
ציילר הוא בעל ניסיון עשיר ורחב בתפקידי מנהל כספים במגוון של חברות היי-טק בתחומי התוכנה ו-SaaS. בתפקידו האחרון שימש כמנהל הכספים של חברת Blue Dot ולפני כן מילא תפקיד זה ב-Beamer. לציילר תואר שני בניהול פיננסי מהאוניברסיטה העברית.
סמול מביא עימו ניסיון עשיר בהובלת תהליכים עסקיים ומכירות בחברות טכנולוגיה גדולות בשוק האמריקני. בתחילת דרכו המקצועית שימש בתפקידי ניהול בחברת אמזון, ולאחר מכן עבר ל-Zillow Group, שבה התקדם עד לתפקיד סגן נשיא בכיר למכירות ואסטרטגיה. ב-Zillow לקח סמול חלק פעיל בתהליכי הרכישה של החברה המתחרה בתחום הנדל"ן המקוון, Trulia, ובמהלך שמונה השנים בחברה הצוות שלו גדל משלושה עובדים לסך של 500 עובדים.
"אנו שמחים על הצטרפותם של טוני ורועי לשורות החברה, ואין ספק כי ניסיונם בתפקידי ניהול בשוק הטכנולוגיה והמחויבות שלהם ליצור סביבה בטוחה וברת קיימא יהוו מרכיב חשוב בהובלת החזון של וויליוט, אמר טל תמיר, מנכ"ל החברה.
13/10/21 14:38
6.67% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מטריקס הודיעה היום (ד') על שני שינויים בצמרת אחת מהחברות הבנות שלה – אינטגריטי: ארז גולדשטיין, עד כה מנכ"ל החברה, יעבור להיות הנשיא שלה. אורן קרוג יחליף אותו בתפקיד המנכ"ל.
גולדשטיין ייסד את אינטגריטי – או, בשמה המלא, אינטגריטי תוכנה – ב-2011 ולפני כ-3.5 שנים מכר 65% ממניותיו למטריקס. קרוג שימש ב-4.5 השנים האחרונות כמנכ"ל משותף של חברה בת אחרת שלה – מטריקס DevOps.
אינטגריטי מייצגת בישראל פורטפוליו רחב של מוצרי תוכנה בעולמות אבטחת המידע ותשתיות התוכנה, ומספקת מוצרים ושירותים לכ-300 לקוחות ממגוון מגזרים בשוק.
גולדשטיין אמר כי ״אני מסיים את תפקיד המנכ"ל בתחושת סיפוק גדולה. הקמת החברה והבאתה להצלחה וביצועי שיא בשנים האחרונות היוו עבורי מסע אישי והתפתחותי משמעותי. כנשיא החברה אמשיך, בחלקיות משרה, ללוות אותה ואת קרוג בתפקידו כמנכ״ל. אני מתכוון להרחיב עיסוקיי בלימוד והנחייה של חשיבה הכרתית, בתחביבים אישיים כמו הדרכת טיולים ובהתנדבות במסגרות שונות".
קרוג ציין כי "לאחר 4.5 שנים כמנכ"ל משותף במטירס DevOps אני יוצא למסע חדש בקריירה שלה ומצטרף לאינטגריטי . בשנים האחרונות הובלתי, יחד עם אסף קיוויתי, את החברה להישגים רבים. במטריקס הייתה העבודה הראשונה שלי, והמשכתי ואני ממשיך לצמוח בה מאז שהתחלתי לפני 16 שנים. קיוויתי ימשיך לנהל את פעילות מטריקס DevOps. בתפקידי החדש אני מתכוון להמשיך ולהרחיב את פעילות אינטגריטי באמצעות הכנסת מוצרים חדשים בעולמות הענן, אבטחת המידע והתשתיות, ולהמשיך את צמיחתה של החברה".
מנכ"ל מטריקס, מוטי גוטמן, אמר ש-"אינטגריטי נמנית על ההשקעות הטובות שביצעה מטריקס. גולדשטיין הקים חברה לתפארת, שהמשיכה לצמוח ולהתפתח, והוא ממשיך בה, כנשיא החברה, עם כניסתו של קרוג לתפקיד המנכ"ל. קרוג הוא מהמנהלים הצעירים והמבטיחים במטריקס, עם הישגים מרשימים במכירה ובתמיכה במוצרים, ובאספקת שירותי תוכנה. אני סמוך ובטוח שהוא האדם המתאים ביותר להוביל מעתה את החברה".
13/10/21 18:33
6.67% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"מתקפת סייבר בכלל ומתקפה מסוג כופרה בפרט הן אירועים הרסניים, שכמעט בלתי אפשרי להתאושש מהם. תשלום דמי הכופר לא מועיל ולא משנה דבר, ולכן צריך להבין ביושר: מדובר באירוע קשה במיוחד, שמצריך זמן ומשאבים כדי לחזור לאיזושהי שגרת עבודה", כך אמרה עינת מירון, מומחית לחוסן ארגוני בסייבר ולהתמודדות עם מתקפות סייבר בהיבטים העסקיים.
מירון אמרה את הדברים לאנשים ומחשבים בעקבות מתקפת הכופרה שממנה סבל היום (ד') בית החולים הלל יפה בחדרה. לדבריה, "לפני כשנתיים, כשתוקפים השיגו בטעות גישה למערכות המידע של אחד מבתי החולים בגרמניה, הם שלחו ביוזמתם את מפתח ההצפנה. ועדיין, הליך החזרה לשגרה נמשך כשלושה חודשים, כש-95 חדרי ניתוח, מתוך 100 הקיימים, לא היו פעילים גם חודש לאחר סיום האירוע".
"הדיווח על השבתת שירותים מצילי חיים בהלל יפה מעלה סימני שאלה קשים לגבי אפיון רשת התקשורת והממשקים הישירים בין המערכות השונות. מוקדם עוד להפיק לקחים, אבל כל ארגון חייב להבין שתוקפים לא נותנים התרעה וחובתו של המנכ"ל להיות אקטיבי כבר עכשיו ולהיערך להתמודדות עם הסיכון הזה", הוסיפה.
שני סוגים של מתקפות כופרה
חוקרי ורוניס ציינו כי "מתקפות כופרה הן כלי מרכזי שתוקפים משתמשים בו. אנחנו מטפלים בחברות שנפגעות מכופרות על בסיס יום יומי. מניתוח מקרים דומים אנחנו עדים לכך שמתקפות הכופרה מלוות במנגנוני סחיטה שונים, דוגמת גניבת מידע רגיש בכמויות גדולות ואיום בשחרורו לציבור – אם המותקף לא ייענה לדרישת הכופר. כך מעלים התוקפים את הסיכוי לתשלום באופן משמעותי, גם במקרה שבו לנתקף יש גיבוי מלא של המידע שהוצפן".
לדברי החוקרים, "יש שני סוגים של מתקפות כופרה: האחד הוא זה האופורטוניסטי, שבו התוקפים סורקים ארגונים רבים ברשת בניסיון למצוא ארגון בעל רמת אבטחה ירודה. התוקפים מחפשים רכיבי תוכנה לא עדכניים עם חולשות ידועות, מדיניות סיסמאות חלשה, העדר מודעות אבטחת מידע ושימוש חסר או לוקה במוצרי אבטחה. הסוג השני הוא מתקפות ממוקדות, שבהן התוקפים מנסים להגיע לארגון מסוים, ומשקיעים זמן רב ללימוד הארגון ואופן העבודה שלו. במקרים אלה אנחנו רואים תוקפים שנמצאים ברשת הארגונית שבועות ואפילו חודשים לפני הוצאת המתקפה לפועל. כך הם מוודאים שהם מבינים היכן נמצא המידע שיסב את הנזק המרבי לארגון".
13/10/21 10:56
4.44% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"המיכון בשכבת התקשורת כבר קורה בשטח, זה יותר משלוש שנים. כעת הגיע השלב הבא בייעול התפעול של הרשת, עם הוספת חוכמה לרשת. בינה מלאכותית ברשת תספק מידע על מה שקורה ברשת, ותביא לעוד נראות ולשיפור רמת אבטחת המידע. החזון הוא שהרשת תפעל כמו מכונית אוטונומית, משחק מילים המחבר בין SDN (ר"ת Self Driving Network) ו-Software Defined network (רישות מוגדר תוכנה). זהו חזון בר-יישום", כך אמר איציק מלכה, מנכ"ל ג'וניפר (Juniper Networks) ישראל.
מלכה דיבר בפתח אירוע לקוחות שערכה החברה אמש (ג'). האירוע, בהפקת אנשים ומחשבים, התקיים בקריה בתל אביב, בהשתתפות עשרות מלקוחות החברה ושותפיה העסקיים.
"בשלוש השנים האחרונות", אמר מלכה, "החברה עברה מתיחת פנים. במרץ 2019 ג'וניפר רכשה את Mist Systems, המתמחה ברשתות אלחוטיות המנוהלות בענן בעזרת בינה מלאכותית. לאחר מכן החברה רכשה את 128Technology תמורת 450 מיליון דולר. הנרכשת פועלת בעולם ה-SD-WAN (ר"ת Software Defined WAN) מבוסס הבינה המלאכותית. בינואר 2020 ג'וניפר רכשה את אפסטרה (Apstra), שהיא חלוצה בתחום רשתות IBN (ר"ת Intent-based networking), רישות מונע-כוונה. היא פיתחה מערכת הפעלה המאפשרת למנהלי רשת להגדיר, לפרוס, לפקח ולתקף את הרשתות בדטה סנטרים של ארגונים, ולעשות זאת באופן אוטומטי. באמצעות ניתוח מבוסס כוונות, התוכנה מנתחת נתוני טלמטריה ברשת, מאמתת באופן רציף את כוונת צוות ה-IT ושולחת התראות, כאשר היא מגלה בעיות".
"עולם ניהול תשתיות התקשורת", אמר מלכה, "הוא מרובה אתגרים: יש מערכות מורכבות, יש מיקרו-שירותים, יש צורך שכלל הרכיבים והחלקים ידברו ביניהם; נדרש תפעול אוטומטי: גם היום יש ניהול ידני, או שיש מערכות ניהול ש'מחביאות' ניהול ידני; כך, מהנדסי הרשת 'נשאבים' לתפעול הרשת וזהו הגורם מספר אחת לתקלות; יש צורך לערוך שינויים ברשת עם מנגנוני אכיפה, מעקב וניטור, מה שמונע מהארגון להיות גמיש; ארגונים רבים רוצים לחסוך וחושבים כי התבססות על מערכות קוד פתוח תביא את הישועה, וזה לא תמיד כך. מעל כל האתגרים הללו, נדרש לדעת מה קורה ברשת לאורך כל הדרך, ולהבין קשרים והקשרים בין החלקים השונים, כולל מי משפיע על מה".
"הפתרון שלנו הביא כבר לגידול בהיקף הלקוחות שלנו בעולם"
"ארגונים מחפשים דרכים חדשות לשפר את חוויית המשתמשים והמפעילים בדטה סנטרים", אמר מלכה. "תוכנת Apstra מספקת את המענה לכך, באמצעות אוטומציה במעגל סגור, אנליטיקה ואבטחה. לגבי תפעול, אין חשיבות למהירות בלא שליטה. בעזרת אפסטרה, צוותי ה-IT יכולים להוביל שינוי מהר יותר, ולעשות זאת תוך צמצום הסיכונים".
"ג'וניפר ממוקמת בשלוש השנים האחרונות ברביע הקסם של גרטנר לדטה סנטרים ולרשתות ענן", סיפר מלכה. "על לקוחותיה נמנים אסטון מרטין, טי-סיסטמס וזום. ברבעון הראשון השנה, חווינו צמיחה בהכנסות זה הרבעון השלישי ברציפות. הפתרון שלנו הביא כבר לגידול בהיקף הלקוחות שלנו בעולם".
"אנו מאפשרים לארגונים לבנות בקלות רבה יותר דטה סנטרים מודרניים", אמר מלכה, "הפתרון המדורג החדש, של IBN, עם המתגים שלנו, המשלבים שירותי פיירוול מאובטחים, והארכיטקטורה הניתנת לגידול (סקלביליות) – מאפשרים להטמיע בכל עת את מה שנדרש, עם גמישות המאפשרת להגדיל את הפתרון. כך, הטמעות דטה סנטרים חדשות יכולות לארוך שעות במקום ימים. בדרך זו אנו מאפשרים לארגונים לאמץ את התפעול האוטומטי של הדטה סנטר, בלא עריכה של פרויקטים רחבי היקף וארוכים בזמן".
שמעון צורדקר, מהנדס מערכות בג'וניפר ישראל. צילום: ניב קנטור
"מביאים את עולם הרישות מבוסס כוונה אל השלב הבא"
שמעון צורדקר, מהנדס מערכות בג'וניפר ישראל, הציג את ההיבטים הטכנולוגיים של הפתרון שהושק. לדבריו, "ב-IBN אתה פועל כמו שיש לך ווייז: אתה מגדיר את היעד ולא כיצד להגיע אליו. המערכת מבוססת הבינה שלנו יודעת להמיר כוונה מוגדרת לרמה הנמוכה, של חישוב פקקים ונתיבים. זה נעשה עם תיקוף תמידי, עם תיקון טעויות תוך כדי תנועה. כך, המערכת מתרגמת טכנולוגית את הצורך העסקי שאתם רוצים ברמת הרשת".
לדבריו, "אנו מביאים את עולם הרישות מבוסס כוונה אל השלב הבא, באמצעות תבניות קישוריות. תבנית שכזו מאפשרת להבטיח פעולות סטנדרטיות בדרך מותאמת אישית. מפעילים יכולים ליצור באמצעותה, בגמישות, תבניות מאומתות משלהם – לשימוש חוזר. כך, אנו מקלים על תפעול מדויק יותר, תוך בדיקה קבועה שהכל ברשת פועל באופן המיטבי, ובהתאם לכוונות שהגדירו המפעילים".
את הכנס חתמה הרצאתו של עמוס רוזנבוים, ה-CTO של אואזיס מבית טלרד.