זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
06/01/22 08:40
14.29% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
גוגל הכריזה אתמול בתערוכת CES על כלים חדשים שתשיק במהלך השנה הקרובה, שנועדו לאפשר למשתמשים לשתף נתונים וקבצים בין פלטפורמות שונות, והכוונה היא לאינטגרציה בין מכשירי אנדרואיד למחשבים שמריצים Windows.
החברה עובדת עם היצרניות אייסר, HP ואינטל כדי לאפשר את תכונת Fast Pair לחיבור סמארטרפוני אנדרואיד – ובהמשך גם את Google TV/Android TV – למחשב, וגם חיבור של אביזרי בלוטות' תואמים, כמו אוזניות ומוצרים לבישים נוספים. תכונת Nearby Share תאפשר למשתמשים לסנכרן הודעות ולשתף קבצים בין הסמארטפון למחשב בצורה אלחוטית.
היכולות הללו יהיו זמינות, כאמור, רק במחשבי PC של היצרניות שלעיל במהלך 2022, ולא כתכונה חדשה של Windows.
06/01/22 09:35
6.12% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"הצרכים והמשאבים של עסקים קטנים ובינוניים מציבים כמה אתגרים. עבורם מדובר ביישום בבחירת מערכת ERP: פעמים רבות מדובר בגופים שאין להם בהכרח מחלקת IT פנימית עם מומחים רלוונטיים. לכן הם אינם יכולים להרשות לעצמם משך יישום והטמעה ארוכים ועלויות הקמה ותפעול גבוהות, והם זקוקים לגמישות וליכולת לצמצם או להרחיב את השימוש במערכת, ממשק פשוט ונוח – קל ללימוד, התאמה לתקנות המס במדינה או המדינות שבהן העסק פועל וכלים שיספקו להם תמונת מצב מלאה על העסק", אומר ליעד גוטנטג, סמנכ״ל תחום Midmarket בסאפ ישראל, לרגל ציון 25 שנים לפתרון SAP Business One – פתרון ה-ERP לעסקים קטנים ובינוניים.
"עם פרוץ הקורונה, עסקים רבים נזקקו אף יותר לכלי שיאפשר להם לבצע טרנספורמציה דיגיטלית, לא רק כדי להתקדם אלא ממש לשרוד, להיות מסוגלים להציע את המוצרים והפתרונות שלהם ולנהל את עסקי האונליין בפשטות מרבית. לכן פתרון ERP שלא יספק מענה לכל הדרישות הללו פשוט לא יוכל להתמודד בשוק הזה".
מהו סוד הקסם?
" SAP Business One הפך לפופולרי בעולם ובישראל בזכות העובדה שהוא מהיר ליישום, פשוט לתפעול, מסייע לעסקים קטנים ובינוניים להפוך תהליכים מורכבים לפשוטים ולהציג תמונת מצב ברורה יותר של העסק – יכולות שמאפשרות לפעול מהר, לקבל החלטות המבוססות על מידע בזמן אמת ולעזור לארגון להגדיל את שורת הרווח", מציין גוטנטג. "שמחנו לראות שבתקופת הקורונה, כאשר עסקים קטנים נדרשו בבת אחת להפוך את השירותים שלהם למקוונים, SAP Business One סייע להם לבצע את זה במהירות ובפשטות".
28 שפות, 50 לוקאליזציות ו-6,000 לקוחות קצת היסטוריה: לפני כ-25 שנים רכשה חברת סאפ העולמית את חברת מנהל הישראלית. הייתה זו עסקה אשר סימנה את יריית הפתיחה למיקוד של חברת סאפ בשוק העסקים הקטנים והבינוניים, לאחר שבשעתו כבר הובילה בבטחה את ה-ERP בארגונים גדולים.
25 שנים מאוחר יותר: SAP Business One אומץ על ידי יותר מ-70,000 לקוחות – מה שהופך אותו לפתרון ה-ERP מבית סאפ עם מספר הלקוחות הגדול בעולם, עם יותר מ-1.2 מיליון משתמשים ביותר מ-170 מדינות ורשת של מאות שותפים עסקיים, המובילה את הפריסה והיישום ברחבי העולם. בישראל כיום כבר אימצו את הפתרון כבר יותר מ-6,000 ארגונים קטנים ובינוניים, בהם ארגונים כגון שגריר, סאפיינס, יעקבי ובניו, איתוראן, UTI ועוד – ועובדים איתו יום יום לניהול כלל התהליכים בעסק: מהנה"ח, דרך כספים, רכש, מלאי, מכירות, קשרי לקוחות, תפעול ועד משאבי אנוש.
כיצד שומרים על חדשנות ומספקים מענה לצורכי הלקוחות בתחום שבו הצרכים העסקיים משתנים בתכיפות?
"ברור לנו שאם לא נחדש לא נוכל לתת את המענה המדויק והנכון ביותר ללקוחותינו. לכן, צוותי המוצר לא נחים לרגע וממשיכים לחדש עם ממשק Web ידידותי, מבוסס Fiori, המעניק חוויית משתמש ברמה אחרת, כולל תכונות רבות נוספות שמשדרגות את העבודה ברמת היום יום״, אומר ארי שפירא, Chief Product Owner, של פתרון SAP Business One.
״על מנת להתחדש אנו שמים דגש על דיאלוג מתמיד עם הלקוחות והשותפים במגוון ערוצים, ובמיוחד באמצעות פלטפורמת שיתוף רעיונות לשיפור המוצר, שבה הקהילה הטכנית ומנהלי מערכות המידע יכולים להצביע ולהיות מעורבים בעתיד המוצר ולהשפיע על עיצובו. סאפ מתייחסת להצעות אלה בכובד ראש ומקדישה לכך משאבים רבים. בכל רבעון נוספים שיפורים ופונקציות חדשות, המספקים לארגונים שיפורים מיידיים ללא המתנה ארוכה לגירסה הבאה. בנוסף, עבור לקוחות הענן, סאפ משדרגת ומשפרת כל העת את תשתיות המוצר. הלקוחות שבוחרים בפתרון נהנים ממגוון יתרונות ייחודיים, בהם אפשרות שימוש במובייל, יכולות חדישות לניתוחים אנליטיים, יכולות חיפוש מתקדמות ועוד.
תוספים לצורכי ענפים שונים, שפותחו על ידי השותפים העסקיים
גוטנטג מוסיף ומספר, כי "היישום של SAP Business One בקרב לקוחות חדשים הוא מהיר מאוד – בתוך שבועות בודדים המערכת כבר יכולה לרוץ, בעיקר בזכות קהילת השותפים העסקיים הענפה של סאפ, עם ניסיון והתמחות במגוון וריטקלים. השותפים העסקיים שלנו אף פיתחו תוספים (Add-Ons) המותאמים לצרכים של ענפים שונים. בנוסף, סאפ משקיעה רבות בהתאמת המערכת לארגונים הפועלים גלובלית: היא מציעה ממשק משתמש ב-28 שפות והתאמות למאפייני השוק והכללים החשבונאיים של 50 מדינות, כולל ישראל. הפתרון מאפשר יישום גמיש בין כותלי הארגון, או במודל ענן – והוא אינטגרטיבי למערכות אחרות דוגמת Microsoft 365. כל היתרונות הנ״ל הופכים את SAP Business One לפתרון המלא והמתאים ביותר לעסקים מסדר גודל קטן ובינוני בארץ ובעולם, עכשיו ולעוד שנים רבות קדימה".
06/01/22 10:52
6.12% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לוח אם תקול מתוצרת אסוס גרם לחברה להכריז על ריקול ללוחות התקולים.
באחרונה הופיעו דיווחים ברשתות החברתיות על כך שלוחות אם מדגם Z690 Hero מתוצרת אסוס נשרפים ומפיקים עשן לאחר שימוש רגיל. אסוס הכירה בתקלה, ולדבריה יושפעו ממנה לוחות מסוימים שיוצרו ב-2021.
הכרטיס המדובר הוא לוח אם ברמה גבוהה, המיועד למחשבי דסקטופ לגיימינג. מרבית המשתמשים שהושפעו מן התקלה דיווחו על קוד 53 של תקלת Bios שהופיעה על המסך, המעידה על כשל באתחול הזיכרון. אחרים דיווחו על ריח עשן וסימני שריפה ברכיבים הפנימיים, ואחד אף דיווח על אש שעלתה מן הלוח. אסוס פרסמה הצהרה באתר שלה, שבה הזהירה כי הכשל עלול "להשפיע על יחידות שיוצרו ב-2021, וציינה את מספר הרכיב והמספר הסידורי שלו (מספר הרכיב 90MB18E0-MVAAY0, ומספר סידורי המתחיל באותיות MA, MB או MC). בעלי הכרטיסים מהסוג הזה יכולים גם לבדוק באתר אם הכרטיס שלהם שייך לקבוצת הלוחות התקולים.
06/01/22 11:56
6.12% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מטא (Meta) הפסיקה את פיתוח מערכת ההפעלה להתקני AR ו-VR, כך דווח באינפורמיישן (Information), המצטט שני אנשים המקורבים לנושא.
לפי הדיווח, מטא תמשיך להשתמש בקסדות של אוקולוס (שבבעלותה) – ואולי בהתקני XR (מציאות מעורבת) נוספים בעתיד – עם גירסה מותאמת של מערכת ההפעלה אנדרואיד לסמארטפונים.
הפרויקט, שכונה בתוך החברה XROS, העסיק מאות עובדים במשך כמה שנים, ורק לפני כמה חודשים דיבר מנכ"ל החברה, מארק צוקרברג, על הפוטנציאל הטמון בו. כעת, כאמור, החליטה החברה להפסיק את הפיתוח, ולעת עתה לא ידועה הסיבה להחלטה.
כרגע נראה לכאורה די מפתיע שמטא הפסיקה את הפרויקט, בייחוד על רקע "מהפכת" המטאברס שהכריזה עליה לצד שינוי שמה. גם הידיעות על משקפי AR או VR שאפל צפויה להשיק, שיכללו לבטח מערכת הפעלה מותאמת שלה, שתותאם לשילוב מיטבי עם מוצרי החומרה שלה, לא יקלו על מטא להתחרות בשוק המטאברס החדש, שמתחיל לצבור תאוצה. מנגד, ייתכן שמטא מפסיקה כרגע את הפרויקט כדי להקימו מחדש בצורה אחרת בעתיד..
06/01/22 16:26
6.12% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
סוכנות הביון האמריקנית הממשלתית שהביאה לעולם את האינטרנט לפני יותר מיובל (וגם את ה-GPS) מעוניינת להילחם במתקפות סייבר מבוססות כלי בינה מלאכותית.
DARPA (ר"ת Defense Advanced Research Projects) – בעלת השם ה-"קליט" הסוכנות למחקר פרויקטי ביטחון מתקדמים שבמשרד ההגנה – אחראית על פיתוחים טכנולוגיים רבים לשימושים צבאיים ואזרחיים. הסוכנות, המכונה "המשוגעת", השיקה יוזמה, אחת מני רבות שלה: תוכנית GARD (ר"ת Guaranteeing AI Robustness Against Deception), שנועדה לפתח הגנות חדשות נגד מתקפות סייבר של יריבים, שמבוססות על מודלים של לימוד מכונה.
המטרה של המיזם היא להגיב לפעילויות התקפיות מבוססות בינה מלאכותית על ידי פיתוח הגנות לימוד מכונה שונות, ואז לבחון את ישימותן ולהעריך את מידת ההצלחה שלהן במניעה. חוקרים בתוכנית יצרו משאבים וכלים וירטואליים לקהילה בהתהוות, כדי שחבריה יוכלו לבדוק ולאמת את האפקטיביות של מודלים להגנה מבוססי לימוד מכונה – מודלים קיימים וכאלה שיפותחו.
"קהילות טכניות אחרות, כמו אלה שעוסקות בקריפטוגרפיה, אימצו את תפיסת השקיפות. כך, הן גילו שאם אתה פתוח ונותן לאנשים להסתכל על דברים – הטכנולוגיה תשתפר. בתוכנית שלנו אנחנו 'מעתיקים' את התפיסה הזו", אמר ברוס דרייפר, מנהל תוכנית GARD. לדבריו, "השאיפה היא להקל על החלפה פתוחה של רעיונות, כלים וטכנולוגיות שיכולים לעזור לחוקרים לבדוק ולהעריך את ההגנות מבוססות לימוד המכונה שלהם. המטרה שלנו היא להעלות את הרף הקיים, ולהביא יותר תחכום ובשלות לתחום".
"המטרה: לעזור לחברי קהילת GARD לשפר את כישורי ההערכה"
בנוסף לכלי המבחן הווירטואליים, החוקרים יצרו ארגז כלים, חומרי הדרכה ומערך נתונים של השוואת ביצועים עבור התוכנית. כל אלה זמינים לציבור הרחב. המבחן הווירטואלי, המכונה Armory, יאפשר לחוקרים "לבצע הערכות חוזרות, ניתנות להרחבה וחזקות של הגנות היריבים".
הצוות של DARPA כולל חוקרים מאוניברסיטת שיקגו, ממעבדות יבמ, מגוגל, מ-MITRE ומ-Two Six Technologies. לפי הסוכנות, "על אף שמתקפות מבוססות בינה מלאכותית הן תחום בהתהוות, החוקרים כבר הבחינו בנושאים נפוצים בעולם זה והחלו בסיווג הגנות של היריבים. חלק מהחומר שנאסף ומשותף פומבית הוא מאגר מחקר עצמי שפותח על ידי חוקרי גוגל, שכולל 'Test dummies' ('בובות מבחן') להערכת ההגנות השונות".
הגנת סייבר, AI ו-DARPA. צילום: BigStock
"המטרה היא לעזור לחברי קהילת GARD לשפר את כישורי ההערכה שלהם", ציין דרייפר. "נעשה זאת על ידי הבנה כיצד הרעיונות שלהם באמת עובדים ואיך להימנע מטעויות נפוצות שפוגעות בחוסן של ההגנה שלהם. כך, החוקרים יוכלו לקבל הבנה מעשית ולא רק תיאורטית. הפרויקט נועד לתת להם ניסיון בשטח כדי לעזור לשפר את הכישורים הללו".
תוכניות נוספות של DARPA
ביוני האחרון DARPA פצחה בתוכנית לחיפוש מידע על דרכים להבנת האופן שבו פועלים משטרים טוטליטריים בהיבט השליטה על המידע במדינה, עם כלי בינה מלאכותית.
באוגוסט 2020 הסוכנות הודיעה שהיא מעוניינת להצפין רכיבי אינטרנט של הדברים. זאת, לטובת חיפוש דרכים לאבטח מיליארדים של מכשירים המחוברים לאינטרנט נגד כלים עתידיים שוברי קוד. ביוני באותה השנה היא פיתחה דור חדש של טכנולוגיה, שעושה מכונות הצבעה, בסיסי נתונים רפואיים ומערכות דיגיטליות קריטיות אחרות בטוחים בהרבה מפני האקרים. הטכנולוגיה החדשה הביאה לכך שהשיטות האופייניות שהאקרים משתמשים בהן כדי לשבש ולפגוע בתוכנה שמופעלת עליהם הופכות בלתי אפשריות.
באוקטובר 2019 ביקשה DARPA להגדיל באופן דרסטי את מהירות הרשת, כדי לטפל בצווארי בקבוק ובנקודות חסימה לטובת יישומים עתירי מחשוב. באפריל באותה השנה היא פצחה במיזם חדש, שמטרתו לפתח פלטפורמת תקשורת חדשה ומאובטחת מאוד. היוזמה לתקשורת חסינה ואנונימית לכל אחד, בדומה לווטסאפ, נועדה לענות לגידול העצום של רשתות ארגוניות מבוזרות, שמתרחבות יותר ויותר בענן. גידול זה עולה על היכולת של כלי האבטחה המסחריים והעדכניים ביותר הדרושים לזיהוי האיומים בסייבר.
סוכנות שהולכת נגד הזרם
DARPA ידועה בדעות העצמאיות והלא קונפורמיות של אנשיה, ובכך שהעובדים שלה אוהבים לעשות דברים מחוץ לקופסה. כך, למשל, במסגרת אחד הפרויקטים החשובים שלה – פרויקט ולה, שהחל ב-1963 – ציידו אנשי הסוכנות לוויינים באמצעי גילוי קרינה אטומית, במטרה לעלות על ניסויים בנשק גרעיני, כולל ניסויים תת ימיים.
מפה של ARPANET בשנות ה-70. מקור: Semaforo GMS
בשנות ה-60 של המאה הקודמת, מימנה הסוכנות את ARPANET (ר"ת Advanced Research Projects Agency Network – בתרגום חופשי: רשת הסוכנות לפרויקטי מחקר מתקדמים). זו הייתה רשת מיתוג המנות הראשונה בעולם, וממנה התפתחה רשת האינטרנט. הרשת נועדה לשימוש לפרויקטים באוניברסיטאות ובמעבדות מחקר בארצות הברית והחלה לפעול באוקטובר 1969.
פרויקטים נוספים שנעשו בה היו מימון מחקר שבמסגרתו נוצר עכבר המחשב הראשון; מחקרי בינה מלאכותית ומציאות מדומה; מחקרים אודות רובוטיקה; שותפות בפיתוח ה-GPS לדורותיו; פיתוח תאי דלק קלים לשימוש במכשירים שנישאים על גב חיילים; פיתוח כלי רכב לא מאויש לשדה הקרב; ופרויקטים נוספים רבים.
התקציב של DARPA גדול, אבל ההיתכנות של הפרויקטים שלה נמוכה ביותר, ויש שאומדים אותה בפחות מ-10%. ממילא, רוב התוכניות שמבצעת הסוכנות חסויות ומכוונות לצאת נגד המגמות העיקריות המדוברות בשדות הטכנולוגיים השונים.
06/01/22 17:43
6.12% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
יצרניות שונות מגיעות לפעמים ל-CES, תערוכת הטכנולוגיה הגדולה בעולם, כדי לזרוק חכה לים ולראות האם יהיו דגים שיסכימו לנגוס בפיתיון שהן מציעות. או, בשפה אחרת, הן מציגות קונספטים שונים ומשונים על מנת לראות אם הקהל, וגם התקשורת, מגלים בהם מספיק עניין כדי להמשיך הלאה. ה-Zenbook 17 Fold OLED של אסוס יכול להיחשב כהתגלמות של קונספט שכזה, כי הוא מגיע עם מסך מתקפל ובשל כך הוא די מיוחד. אלא שהוא ממש לא קונספט.
אסוס היא לא הראשונה שמציעה מחשב עם מסך מתקפל. לנובו הייתה פורצת הדרך בתחום עם ה-ThinkPad X1 Fold, שלקח לו שתי תערוכות CES עד שהגיע לשוק. עם זאת, באסוס הצמידו לו בכל זאת את הטייטל "ראשון בעולם", והסיבה לכך היא שגודל מסך ה-OLED של המחשב הזה, כשהוא פתוח לחלוטין, עומד על לא פחות מ-17.3 אינץ'.
במצב פתוח, יחס ההיבט של התצוגה שלו הוא 4:3 והרזולוציה היא 2.5K. קיפול של המסך בדיוק באמצע יוצר שתי תצוגות בגודל 12.5 אינץ', שכל אחת מהן מציעה רזולוציה של +FHD ביחס היבט של 3:2. מעבר לכך מציע המסך של ה-Zenbook 17 Fold OLED תמיכה ב-Dolby Vision וב-HDR כדי להבטיח צבעים מלאי חיים וחדים, וכן מגיע עם טכנולוגיה להפחתת אור כחול מבלי לפגוע ברמת הצבע.
מבחינה טכנית, המחשב החדש מבוסס על מעבד Core i7-U מהדור ה-12 של אינטל, שעדיין לא הושק, בשילוב שבב התצוגה Iris Xe, ויגיע עם סוללת 75WHr. בחבילה יש גם מקלדת בגודל מלא.
אסוס כבר הדביקה לו זיהוי קטלוגי – UX9702, מה שאומר שהוא יגיע לשוק בחודשים הקרובים, אבל כמובן שלא לפני שאינטל תכריז על מעבדי ה-U החדשים שלה.
XPS 13 Plus – עיצוב מצד לצד
אין ספק שה-XPS 13 הפך עם השנים לאחד המחשבים הניידים המזוהים ביותר של דל, אם לא אחד מהיוקרתיים יותר שהיא מציעה לשוק שנע בין הצרכני לעסקי, ובחברה משקיעים די הרבה כדי לשמור על מעמדו כמחשב פרימיום.
בדור החדש שלו, ה-XPS 13 Plus מצליח לשמור על המעמד הזה – מבחינת המראה החיצוני והעיצוב, שמשלב אלומיניום עם זכוכית, ובמיוחד בזכות המקלדת שלו, שנמתחת מצד לצד, ממש מקצה אחד ועד לקצה השני. המעמד הזה נשמר גם בזכות משטח הנחת הידיים, שגם הוא נמתח באופן מלא לאורך המקלדת, כאילו אין משטח שליטה באמצע – ויש.
ה-XPS 13 Plus של דל. צילום: יח"צ
ב-דל אמנם לא אמרו זאת מפורשות אלא רק רמזו, אבל המחשב החדש יהיה מבוסס על סדרת מעבדי ה-Core-P החדשה של אינטל, שאמורה להיות מושקת בהמשך השנה, עם TDP של 28 וואט. צריכת הכוח הנמוכה יחסית הזו אמורה להקל על התחממות המחשב, כמו גם עיצוב מחדש של מערכת הקירור שלו, שמורכבת משני מאווררים שמספקים, לפי החברה, זרימת אוויר החזקה ב-55% יותר מאשר בדור הקודם.
המסך של ה-XPS 13 הבא עלינו לטובה מבוסס על פאנל OLED, וכנראה שהוא יוצע לפחות בגודל של 13.3 אינץ' – וייתכן שגם 15.6 אינץ'. לפי דל, המסך יציע צבעים חדשים ובהירות גבוהה לפי דל. המחשב עצמו יגיע במשקל התחלתי של 1.24 ק"ג, על עובי של 15.3 מ"מ, ומארז האלומיניום שלו מיוצר על ידי שימוש בחשמל הידראולי, כדי לצמצם את פליטת הפחמן. היבט אחר ששייך לתחום הגנת הסביבה הוא האריזה, שמיוצרת כולה מחומרים בעלי מחזור.
תאריך ההגעה של המחשב לשוק עדיין לא ידוע, אבל כמו ב-Zenbook 17 Fold OLED, אינטל קודם צריכה להשיק את מעבדי ה-Core-P שלה.
ZBook Firefly 14 G9 – לגמרי תחנת עבודה
בין המחשבים הרבים שתציע HP במהלך השנה נמצא ה-ZBook Firefly 14 G9, שהוא מחשב תחנת עבודה בדור התשיעי, כמו שניתן ללמוד משמו. המחשב הזה מצויד במסך 14 אינץ', אבל יהיה לו גם אח גדול, עם מסך בגודל של 16 אינץ' ועם שם מותאם. בחברה מכנים אותו "תחנת העבודה הכי ניידת שיש", ולמרות התפקיד שמיועד לו הוא מציג עיצוב מעודכן לחלוטין, שלא מאיים במשקלו ובמידותיו.
ה-ZBook Firefly 14 G9 של HP. צילום: יח"צ
המחשב החדש יגיע עם מסך בטכנולוגיה ש-HP מכנה DreamColor, שאמור לספק צבע מציאותי (ולא חלומי), כנדרש ממחשב מסוגו, עם יחס היבט של 16:10 – שהפך למאוד מקובל בהשקות המחשבים של השנה. הכול, כאמור, עתיד להגיע בעטיפה ניידת, אלגנטית וקלת משקל. המעבדים שעליהם הוא יפעל יהיו Core מהדור ה-12, עם הכרטסי הגרפי המקצועי NVIDIA T550 וזיכרון של עד 64 ג'יגה-בייט.
06/01/22 18:07
6.12% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שוק הקריפטו הוא היעד הבא של ההאקרים – כך חוזים חוקרי אקרוניס. "גניבת מידע ונוזקות שגונבות מידע על ארנקים דיגיטליים הן כבר חלק מהמציאות שלנו", כתבו בתחזית שלהם ל-2022. "מגמה זו רק תתגבר, והיא תתרחב בשנה הקרובה גם לחוזים חכמים. המשמעות היא שההאקרים יתקפו את התוכנות שבליבת עסקאות הקריפטו, שנעשות על גבי הבלוקצ'יין. מתקפות נגד אפליקציות מותאמות ווב 3.0 – גם הן יתרחשו לעתים קרובות יותר, וגם רמת התחכום שלהן תעלה. זה יאפשר לתוקפים לגנוב מיליוני דולרים במטבעות דיגיטליים".
לפי התחזית של אקרוניס, צפוי השנה גידול במתקפות פישינג דרך תוכנות מסרים מידיים וה-"אופציה" "להיכנס דרך פייסבוק". לדבריהם, "התוקפים מכוונים יותר ויותר לפריצות דרך פרוטוקול OAuth – השיטה שבה מתחברים לאתרים באמצעות גוגל או פייסבוק, מבלי לפתוח משתמש באותו אתר". עוד הם ציינו כי "כדי לעקוף כלים נפוצים נגד מתקפות פישינג, ייעשו ניסיונות תקיפה דרך תוכנות התכתבות כמו סלאק, צ'טים צוותיים או תקיפות BEC".
על פי חוקרי סייברארק, "השנה נראה חדשנות בצד ההתקפי – כזו שתקדם את הפיתוח וההיוון (מוניטיזציה) אצל ארגוני פשיעת הסייבר, וכזו שתפתח משטחי תקיפה עבור אלה שהיו עד עכשיו בעיקר מגינים". "השנה", ציינו, "התוקפים ישתמשו ב-OSS (תוכנות קוד פתוח) כדי להרחיב את המתקפות על שרשרת האספקה ולהפוך אותן לאוטומטיות. תוכנות קוד פתוח הן פופולריות כי הן גמישות ומנצלות את כוח הקהילה לעודד חדשנות. אבל אינספור ספריות OSS פתוחות וחינמיות גם מגדילות דרמטית את משטח ההתקפה, ומאפשרות לגורמי איום למכן את מאמציהם, לעקוף אמצעי גילוי ולגרום לנזק נוסף. ב-2022, התוקפים ימשיכו לחפש דרכים חדשות לפגוע בספריות קוד פתוח. ארגונים חייבים להמשיך לעמוד על המשמר, כי המתקפות הללו נדמו להיות תמימות, אבל הן קשות לאיתור, ובשל הייתן אוטומטיות – הן יהיו יותר תכופות, פתאומיות והרסניות".
"ואם המצב לא מסובך מספיק", הוסיפו חוקרי חברת הגנת הסייבר הישראלית, "משימת האבטחה תהפוך לעוד יותר מורכבת, הודות למקומות מסתור חדשים שמציעות טכנולוגיות הענן, הווירטואליזציה והקונטיינרים".
המלחמה הקרה בסייבר
מי שחי כאן בחצי השני של המאה הקודמת ומי שחובב היסטוריה ודאי זוכר את המלחמה הקרה, שהתקיימה בין ארצות הברית לברית המועצות, ונמשכה 46 שנים – מסוף מלחמת העולם השנייה ועד להתפרקות האימפריה הסובייטית בדצמבר 1991. בשנים האחרונות יש מלחמה הקרה חדשה, שמתנהלת בין מדינות, כולל בין ארצות הברית לרוסיה – בסייבר. בין המדינות ובעיקר בינן לבין חברות במדינה היריבה. לא לחינם הנושא נדון בהרחבה בפגישה שקיימו לפני כמה חודשים הנשיאים של ארצות הברית ורוסיה, ג'ו ביידן ו-ולדימיר פוטין.
"המלחמה הקרה בסייבר מתעצמת", כתבו חוקרי צ'ק פוינט. "יותר שחקני מדינות לאום מנסים לערער חברות במדינות המערב. תשתית משופרת ויכולות טכנולוגיות יאפשרו לקבוצות טרור ולפעילים פוליטיים לקדם את האג'נדות שלהם, ולבצע פיגועי סייבר מתוחכמים ונרחבים יותר. מתקפות סייבר ישמשו יותר ויותר כ-'עימותי פרוקסי' (Proxy conflicts), כדי לערער את היציבות הגלובלית".
מלחמה קרה מסוג חדש בין ארצות הברית לרוסיה – אבל לא רק ביניהן. צילום: BigStock
מה עוד בתחזית של צ'ק פוינט? "בעוד פושעי סייבר ממשיכים למנף את ההזדמנויות לפריצות שמגפת הקורונה העניקה להם, הם גם ימצאו הזדמנויות חדשות למתקפות – באמצעות דיפ פייק, מטבעות קריפטוגרפיים, ארנקים ניידים ועוד", כתבו חוקרי החברה.
הם ציינו כי "פייק ניוז בנושאים שנויים במחלוקת הפכו לווקטור מתקפה חדש, בלי שאנשים באמת הבינו את מלוא השפעתו. בשנה הקרובה, קבוצות האקרים ימשיכו למנף סוגים אלה של קמפיינים, ובהם חדשות מזויפות, כדי לבצע מתקפות פישינג והונאות שונות".
"השנה", כתבו החוקרים, "נראה עלייה בהיקף של פרצות נתונים. בהתאמה, העלויות של נזקיהן תגדלנה גם כן". הם ציינו כדוגמה את ענקית הביטוח האמריקנית CNA Financial, שבמאי האחרון שילמה 40 מיליון דולר כדי להחזיר את הגישה למערכות שלה בעקבות מתקפת כופרה. "זה היה שיא, ואנחנו מעריכים שסכומי הכופר שיידרשו השנה יהיו גבוהים יותר", ציינו בצ'ק פוינט, שלא באופטימיות.
לחלק הראשון של הסקירה לחצו כאן ולחלקה השני – כאן.
06/01/22 10:44
4.08% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
קרן ההון סיכון גרוב ונצ'רס (Grove Ventures) הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 185 מיליון דולר להקמת קרן 3, Grove Ventures III. קרן זו תמשיך את הכיוון של שתי הקרנות הראשונות ותשקיע בסטארט-אפים ישראליים בשלבים מוקדמים וביזמים ישראלים יוצאי דופן.
תזת ההשקעות של הקרן המתמקדת ב-Deep Future, מבוססת על בניית התשתית שתאפשר את קפיצות הדרך הטכנולוגיות הבאות ובקידום תהליכי הדיגיטליזציה שיעצבו את עתיד האנושות. בהתאם לכך תתמקד הקרן בסטארט-אפים המפתחים תוכנה וחומרה בתחומים כגון מחשוב קצה (Edge), תשתיות ענן, כלי פיתוח וניהול מידע, DevOps, רפואה דיגיטלית ובינה מלאכותית (AI).
לגרוב ונצ'רס, שבין מוביליה שותפים עם ניסיון בבניית חברות ענק כסולאראדג' ואם-סיסטמס, צוות גדול המתמקד בהענקת ערך מירבי ומקיף לסטארט-אפים אליהם היא חוברת, ובכלל זה סיוע בגיוסי כח אדם ומנהלים, בגיוסי הון מתקדמים בהמשך הדרך, בחיבורים לתאגידי ענק בינלאומיים, בשיווק, מכירות ועוד.
עם ההכרזה על הקרן השלישית, תנהל הקרן קרוב לחצי מיליארד דולר.
לוטן לבקוביץ', ממייסדי הקרן, שהוביל בה השקעות בשורת תחומים חדשניים ומגיע מרקע עשיר של ייעוץ והשקעות; וליאור הנדלסמן, שהצטרף ל-גרוב ונצ'רס לאחר שירות משמעותי ביחידת המודיעין 81 והיה ממייסדי סולאראדג' – החברה הישראלית היחידה שנכנסה אי פעם למדד S&P 500 ונסחרת לצד החברות בעלות השווי הגדול ביותר בבורסה האמריקנית.
השותפים הכלליים בקרן – רננה אשכנזי, דב מורן, לוטן וליאור מסרו בהודעה משותפת: "אנו נרגשים להודיע על קרן 'גרוב III' ומודים למשקיעינו על האמון שניתן לנו וההזדמנות לתמוך בדור הבא של החברות, שיאפשרו את קפיצות הדרך הטכנולוגיות הבאות ואת תהליכי הדיגיטציה שהם עתיד האנושות. אנו נמצאים בתקופה מאתגרת ומרתקת, שבה העולם הולך ונהיה דיגיטלי מאי פעם, ואנחנו רוצים להיות בית ליזמים ישראלים המעוניינים ליצור תשתיות ופיתוחים טכנולוגיים משמעותיים ולבנות חברות ענק".