זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
10/04/23 15:30
32.35% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לאחרונה צצו תיאוריות לפיהן סטיב ג'ובס, מייסד אפל המיתולוגי והאיש שהביא לעולם את הסמארטפון הראשון, היה למעשה מי שעמד מאחורי הכינוי 'סאטושי נאקאמוטו' (Satoshi Nakamoto) – ממציא הביטקוין.
החשדות הללו מהדהדים לאחר שהתגלה כי קובץ PDF שבו מופיע המסמך הלבן המקורי של הביטקוין, זה שכתב סאטושי, הוסתר כמעט בכל מחשבי Mac 1 של אפל. בנוסף, בהסתכלות לאחור מסתבר כי עיתוי היעלמותו של נאקמוטו חופף בערך לזמן שבו ג'ובס נפטר מסרטן הלבלב, באוקטובר 2011. עם זאת, יש לציין של-ג'ובס כנראה לא היה ידע טכני על קידוד והצפנה, עניין שהיה בו צורך לשם המצאת המטבע הווירטואלי.
לפי דיווח של הביזנס אינסיידר, הכל החל כשבפוסט בבלוג שהתפרסם מוקדם יותר החודש, ציין מומחה הטכנולוגיה אנדי באיו שנתקל בטעות במחשב ה-מק שלו בעותק של מסמך הביטקוין הלבן שהכין סאטושי. הגילוי הזה הניע תיאוריות פרועות ברחבי האינטרנט לפיהן היוצר המסתורי של מטבע הקריפטו הדומיננטי והיקר בעולם היה בעצם ג'ובס. I just discovered that every copy of macOS ships with a hidden PDF of Satoshi Nakamoto's Bitcoin whitepaper. But why? https://t.co/VAWjXrWAdY
— Waxy.org (@waxy) April 5, 2023 "בזמן שניסיתי לתקן את המדפסת שלי היום, גיליתי שעותק PDF של נייר הביטקוין של סאטושי נאקאמוטו נשלח ככל הנראה עם כל עותק של macOS מאז Mojave ב-2018", כתב באיו.
בתגובה החלו צייצנים להתייחס לפוסט שלו ולשתף בטוויטר צילומי מסך של אותו מסמך שגם הם גילו כי מאוחסן במחשבי ה-מק שלהם. לפי האינסיידר, בבדיקה שערכה המערכת בעקבות ההוראות של באיו נמצא הספר הלבן המפורסם גם על הגרסה האחרונה של ה-macOS. Here's a mystery: why do I have an Image Capture device called Virtual Scanner II on my Mac? It shows a preview of a painted sign that for some reason closely resembles a photo by @thomashawk on 'clustershot'? But not exactly — the scanned version looks more weathered. pic.twitter.com/jPb5kx3NyS
— Josh D (@schwa23) November 28, 2020 מי אתה סאטושי נאקאמוטו?
נזכיר כי סאטושי נאקאמוטו הוא השם הבדוי שבו עשו שימוש האדם או קבוצת אנשים האלמוניים שיצרו את הביטקוין ושכתבו את המסמך הלבן המקורי שלו ב-2008. הזהות האמיתית של מי שעמד מאחורי הדמות הפיקטיבית מעולם לא נחשפה וכיום מקום הימצאו אינו ידוע לאיש.
ב-2009 הוציא סאטושי את הגרסה הראשונה של תוכנת הביטקוין והיה פעיל בפיתוח ובתקשורת עם קהילת הביטקוין עד לשנת 2010. לאחר מכן, סאטושי צמצם בהדרגה את מעורבותו בפרויקט ובסופו של דבר נעלם לחלוטין. למרות ניסיונות רבים לחשוף את זהותם, היא נותרה בגדר תעלומה עד היום.
הספר הלבן של הביטקוין, שכותרתו "ביטקוין: מערכת מזומנים אלקטרונית עמית לעמית", פורסם כאמור על ידי סאטושי ב-2008. במסמך זה הוא הציג את הרעיון של מטבע דיגיטלי מבוזר, שניתן לשלוח ישירות מגורם אחד למשנהו ללא צורך עבור במתווכים כגון בנקים. המסמך הלבן הציג את הפרטים הטכניים של אופן הפעולה של רשת הביטקוין, כולל שימוש בפנקס ציבורי בשם 'בלוקצ'יין' כדי לתעד את כל העסקאות, ואף את תהליך הכרייה שישמש ליצירת ביטקוינים חדשים, כמו גם את אספקט אבטחת הרשת. הרעיונות שהוצגו במסמך הלבן הניחו את הבסיס לפיתוח הביטקוין, והייתה להם השפעה עמוקה על עולם הפיננסים והטכנולוגיה, כפי שכבר ברור כיום לכל. So apparently the Bitcoin Whitepaper is hidden on every macOS (since like 2018)
to find it, go to terminal and enter:
open /System/Library/Image\ Capture/Devices/VirtualScanner.app/Contents/Resources/simpledoc.pdf
(i know this sounds like a scam, i swear it's not though lol –… pic.twitter.com/JZrOZsG8yA
— Zeneca ???? (@Zeneca) April 6, 2023 ג'ובס – גאון טכנולוגי פורץ דרך
סטיב ג'ובס וסטיב ווזניאק בימים הראשונים של אפל. צילום: קימברלי וויטס
ג'ובס היה כידוע לכל המייסד השותף של ענקית הטכנולוגיה אפל וכן חלוץ מהפכת המחשב האישי ולאחריה – האדם שהביא לעולם את ה-iPhone והכניס את כולנו לעידן הטלפונים החכמים.
כבר מילדותו גילה ג'ובס עניין מוקדם באלקטרוניקה ובעיצוב מחשבים, ואחרי התיכון הוא למד בקולג' ריד בפורטלנד, אורגון, אך נשר מלימודיו אלו לאחר שישה חודשים בלבד. אלא שג'ובס לא הפסיק לעסוק בתחום הטכנולוגי. ב-1974, ג'ובס לקח עבודה כטכנאי בחברת אטארי (Atari), יצרנית משחקי וידיאו פופולריים באותם ימים ושנתיים לאחר מכן ייסד, יחד עם סטיב ווזניאק, את Apple Computer במוסך המשפחתי. המוצר הראשון של אפל, Apple I, הוצג בשנה שלאחר מכן.
בשנת 1984 הציגה אפל את המקינטוש, המחשב האישי הראשון שהצליח מבחינה מסחרית עם ממשק משתמש גרפי. אותו מחשב שבדיעבד נמצא עליו קובץ הספר הלבן של מטבע הקריפטו הראשון. בעקבות מלחמת כוחות פנימית מול דירטוריון החברה ג'ובס עזב את אפל ב-1985, והקים את NeXT, חברת מחשבים ותוכנה. אולם כשאפל רכשה את החברה שלו ב-1996, ג'ובס הוחזר אל החברה שהקים. בתוך שנה הוא כבר הפך למנכ"ל אפל ופיקח על פיתוח כמה מהמוצרים המצליחים ביותר שלה, בכללם מלבד ה-iPhone גם ה-iMac ה-iPod וה-iPad.
ג'ובס אובחן כחולה בסרטן הלבלב ב-2003 ועבר השתלת כבד בשנת 2009. אולם הסרטן לא הרפה ממנו, ולכן התפטר מתפקידו כמנכ"ל אפל באוגוסט 2011. הוא מת ממחלתו ב-5 באוקטובר 2011.
ויש עוד טוען לכתר
אם השתכנעתם שג'ובס הוא סאטושי נאקאמוטו, אולי תשובו להתלבט בסוגיה אחרי שנזכיר כי בשנת 2016 מדען מחשבים אוסטרלי בשם ד"ר קרייג סטיבן רייט – יזם טכנולוגי ויועץ אבטחה ו-IT – נחשף וטען כי דווקא הוא הוא ממציא הביטקוין, וזאת לאחר שנים של ניחושים והערכות באשר לזהות האדם שהביא אל העולם את הקריפטו הכי מפורסם. רייט הציג שלל הוכחות להיותו הממציא המסתורי, ועם זאת עד היום העניין עדיין שנוי במחלוקת.
לפני מספר שנים, בעת החשיפה לכאורה, הראיות שעליהן התבססו Gizmodo ו-Wired, שחקרו את העניין באריכות, התמקדו בבלוג אישי של רייט. מסתבר שחודשים ספורים לפני שהביטקוין פרץ לראשונה לתודעת הציבור, באוגוסט 2008, פורסם בבלוג זה פוסט בו בישר רייט כי בכוונתו להציג לעולם בקרוב שטר וירטואלי. בהודעה נוספת בבלוג, שהתפרסמה בחודש נובמבר באותה שנה, הציע רייט לקוראים המתעניינים בנושא ליצור עימו קשר ולשלוח אליו מסרים מוצפנים. המסרים שקיבל רייט נשמרו במאגר הנתונים של MIT ושימשו אותו כראיות לעיסוקו בתחום כבר לפני שנים רבות.
אחת הסיבות הנוספות לקישור שנעשה בין ד"ר רייט לנקאמוטו היא העובדה שבחקירת התקשורת בנדון העלו הממצאים את כתובת המייל שממנה הגיעו ההודעות למאגר הנתונים – satoshin@vistomail.com, הדומה במיוחד לכתובת שבה השתמש אותו סאטושי נאקאמוטו – satoshi@vistomail.com.
10/04/23 13:10
17.65% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
נראה שהבינה המלאכותית הג'נרטיבית כובשת את העולם, וכמובן שתוצאות "פועלה" מציפות גם את המדיה החברתית. התחום החדשני מובל כידוע בידי OpenAI והכלים שפיתחה, ChatGPT ו-DALL·E בין השאר, אבל יש בו עוד ועוד פיתוחים ממקורות רבים ומגוונים. וכעת, כחלק מחוזקותיה של ה-AI במתכונתה החדשנית, היא מסוגלת לאפשר לנו לחזות בוויזו'אלים שיכולנו עד כה רק לדמיין בראשנו.
הכלים הללו אמנם הפכו לנחלת הכל, אבל מה קורה כשאמנים מקצועיים עושים בהם כעת שימושים, ועוד כדי להעביר מסר? ובכן, התוצאות מרתקות וממגנטות מאין כמותן.
האמן ההודי גוקול פילאי נעזר דווקא בכלי ששמו Midjourney – תוכנת בינה מלאכותית יוצרת – ועשה בו שימוש כדי לספק לכולנו מבט על כמה מהאנשים העשירים בעולם כיום, מרביתם מהתחום הטכנולוגי. אלא ש-פילאי לא רצה להראות את מושאי העבודות שלו ושל ה-AI כפי שהם – אלא כעניים מרודים החיים ברחובות הודו.
האמן שיתף באחרונה בחשבון האינסטגרם שלו שבע תמונות שמראות כיצד היו המולטי-מיליארדרים המייסד השותף של מיקרוסופט לשעבר, ביל גייטס; מייסד ומנכ"ל מטא, מארק צוקרברג; מייסד ויו"ר אמזון, ג'ף בזוס; וכמובן יזם הטק המפורסם אילון מאסק – לו היו חיים בשכונות עוני וסלמס בארצו.
בין הדמיות שנבחרו על ידי פילאי לככב בסדרה נכללו גם מוקש אמבאני, המחזיק ב-48% ממניות ענקית האחזקות ההודית רילאיינס, בה הוא גם מכהן כמנכ"ל; היו"ר ובעל המניות הגדול ביותר של ברקשייר האת'וויי, וורן באפט; וכן של נשיא ארה"ב לשעבר, דונלד טראמפ. View this post on Instagram
A post shared by Gokul Pillai (@withgokul) איך מגיבים המשתמשים?
האמן העניק לסדרת התמונות את שמו של הסרט ההודי Slumdog Millionaires, וזכה לשלל תגובות ושיתופים, כמו גם לכמה כתבות שדיווחו על התוצאות המרשימות של הניסוי שערך להוריד את אנשי האלפיון העליון אל העם.
בין המגיבים על השיתוף הייתה הסכמה על כך שהתמונות נראות אמיתיות למדי, ואילו מגיב אחד אף הרהיב לקבוע שהיחיד שנראה עשיר גם כעני הוא מאסק, מנכ"ל החברות טוויטר, טסלה, בורינג, SpaceX, נוירלינק ואחרות.
מגיב אחר טען שלמרות ההפיכה לעניים שביצעה בחבורה ה-AI, עדיין ניתן "לראות את הביטחון שלהם על פניהם".
בנוסף ציין אחד המגיבים, בהקשר לכלי הבינה המלאכותית שאיתו עבד פילאי, כי "Midjourney באמת מפחידה, אם אתה חושב איך אנשים מרושעים שרוצים להתנקש בדמות של מישהו ישתמשו בזה. כאמן זה מרגש אותי אבל בהסתכלות אל העתיד זה מפחיד אותי".
האפיפיור – לבש או לא לבש מעיל פאפר?
היכולת של ה-AI הג'נרטיבית לייצר תוכן ויזואלי מופרך אך משכנע היא משהו שהרשתות החברתיות רק מתחילות להתמודד עימו. מרבית המשתמשים עדיין מאמינים למראה עיניהם, אם הם רואים אימג' בסגנון צילום.
לפני כמה ימים נפלו רבים בפח של יצירות נוספות של אותה תוכנה, Midjourney, שכללו את תמונתו של האפיפיור פרנציסקוס הקדוש לבוש במעיל פאפר מוגזם, נפוח ולבן. רק מאוחר יותר הסתבר לרבים כי הצילום לכאורה, הוא פשוט עוד "תרמית" מגזרת הבינה המלאכותית הג'נרטיבית. So it was Midjourney that generated this Pope Francis in a white puffer coat.
AI is coming for everyone ???? pic.twitter.com/Nigr7sWZ3P
— Anambra 1st son (@UchePOkoye) March 26, 2023 השאלה שנותרת תלויה באוויר בינתיים היא מה יקרה אם או כשכולם יאמינו לאימג' כלשהו, שנניח יזעזע אותם או שיפיץ פייק ניוז דרמטי – למשל ששליט כלשהו נרצח – בלווית "תמונה מהאירוע" מבלי שהיוצר יספר כלל שמדובר בעוד יצירת AI מדומיינת. נותר רק להמתין לבאות ולגלות.
10/04/23 11:08
14.71% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"התפקיד של המנמ"ר כולל היום מרכיבים טכניים יותר מבעבר, מאחר שהאתגרים הטכנולוגיים של כל חברה דורשים מומחיות עמוקה שהמנמ"ר נדרש ללמוד אותה", כך אמר מנמ"ר סיסקו העולמית, פלטשר פרווין, בראיון לאתר אינפורמיישן וויק (InformationWeek) לרגל חצי שנה בתפקידו בסיסקו. אל סיסקו עבר פרווין מיבמ (IBM) העולמית לאחר 14 שנות עבודה שם, בין השאר גם בתפקיד מנמ"ר החברה.
"הרכוש הדיגיטלי של כל הארגונים הופך למסובך יותר", אומר פרווין. "באופן אישי, אני חושב שהימים שבהם תפקיד המנמ"ר דרש ידע כללי, בלי מיקוד, כבר חלפו", המשיך וקבע. "כל חברה במידה מסוימת היא חברת טכנולוגיה בימינו. ויכול להיות שהם חברת טכנולוגיה שמתחזה לסוג אחר של חברה, אבל התפקיד שהיא ממלאת בטרנספורמציה הדיגיטלית של כולם הוא קריטי. זה המנוע שדרכו מופעלים כל הדברים האלה".
סיסקו. מקור: BigStock
כל אלו מובילים את מנמ"ר סיסקו למסקנה כי כדי למלא את המשימות טוב יותר, תפקיד המנמ"ר יכלול הרבה יותר רכיבים טכנולוגיים, שיקרבו אותו לאתגרים של הארגון. עוד אמר פרווין בראיון כי בעבודת המנמ"ר יש שלושה מרכיבים חשובים: כישרון, תרבות ועסקים, שמאפשרים את ההבנה שלו בנושאים טכניים.
מרכיב אחר בעבודת המנמ"ר לא השתנה, לדעת פרווין, והוא היכולת לארגון קבוצות עבודה הטרוגניות עם כישורים שונים, שיאפשרו ביצוע משימות בצורה יעילה. תפקידו של המנמ"ר לוודא שהן תהיינה יציבות ולא יכללו בהן אנשים שיעזבו בגלל תוספת של כמה דולרים בחברה אחרת.
פרווין דיבר בהמשך הראיון על אתגרי העבודה ההיברידית, בתקופת הקורונה ושטומן לנו העתיד, ועל היכולת של המנמ"ר לספק לעובדים חוויית שימוש זהה בבית כמו במשרד. הוא ציין, כמובן, שלזכותו הייתה האפשרות ליישם את הכלים של סיסקו לעבודה מרחוק, ששירתו את כל הלקוחות וגם את עובדי החברה.
10/04/23 11:45
14.71% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ממשלת גיאורגיה רוצה לעלות על מפת המדינות שמזמינות חברות היי-טק ישראליות לעבור אליהן ולבצע אצלן פרויקטי מיקור חוץ, כמו שעשו לפניה מדינות אחרות במזרח אירופה ובמערבה.
בחודש הבא צפויה להגיע לישראל משלחת של נציגי מוסדות אקדמיים וחברות טכנולוגיות, כדי לקדם שיתופי פעולה עם ישראל, כך עולה מפגישה שערך בסוף השבוע שעבר ד"ר איתן לסרי, מנכ"ל חברת היזום העסקי אתגר, עם מ"מ שר הכלכלה הגיאורגי, אירקלי אנד, ועם יו"ר רשות החדשנות והטכנולוגיה של גיאורגיה, אבטנדיל קסרדז. כמו כן נערכה פגישה עם מישה בטיאשווילי, נשיא אונירסיטת BTU הגיאורגית, לשעבר שר החינוך של גיאורגיה, ועם סגניתו, רקטורית האוניברסיטה.
מעוניינת בשיתופי פעולה עם ישראל. אונירסיטת BTU הגיאורגית. צילום: יח"צ חברת אתגר
הגיאורגים מעוניינים לפתוח מרכזי הדרכה ופעילות מיקור חוץ יחד עם הישראלים, ובמקביל הממשלה מתכננת מתן הטבות להכשרה ותעסוקה של עובדי הטכנולוגיה המקומיים. הממשלה הגיאורגית כבר הקצתה לצורך העניין שטחים להקמת תשתיות טכנולוגיות ופיזיות בעיר קוטאסי – השנייה בגודלה במדינה.
לדברי ד"ר לסרי, הגיאורגים רואים בשת"פ עם ישראל המשך לחיזוק היחסים בין שתי המדינות, וזאת בהמשך לביקורו של שר החוץ, אלי כהן, בגיאורגיה.
יצויין כי בחודשים האחרונים, מספר מדינות באירופה והבלקן מחזרות אחרי חברות היי-טק ישראליות, בין היתר על רקע המחסור החמור בעובדים בענף וגם על רקע המחאה נגד הרפורמה במערכת המשפט, שענף ההיי-טק מוביל אותה.
נזכיר כי בחודש שעבר ביקרה משלחת של 80 מנהלים ואנשי עסקים מישראל בעיר טירנה בירת אלבניה על מנת לבחון אפשרויות השקעה שם.
10/04/23 09:46
11.76% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לחם קינואה ואגוזים ערכים תזונתיים לפרוסה: 207 קלוריות | 26 גרם פחמימות | 10 גרם חלבון | 7 גרם שומן | תבנית אינגליש קייק (12 פרוסות) החומרים: 1 כוס חלב סויה ללא תוספת סוכר 1/4 כוס חומץ תפוחים ½1 כוסות קמח קינואה ½1 כוס קמח עדשים כתומות 1 כף אבקת אפייה 2 כפיות סילאן 1 כפית מלח 1/2 כפית אבקת שום 1 כפית זעתר או אורגנו 1 כוס תוספות: גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, שומשום, אגוזים למיניהם שמן זית לשימון התבנית אופן ההכנה: מערבבים בקערה את החלב והחומץ ומניחים בצד ל־10 דקות. מערבבים בקערה רחבה את הקמחים, תמיסת החלב והחומץ, מוסיפים 1/2 כוס מים ואת כל שאר המרכיבים, כולל התוספות ומערבבים לאיחוד. משמנים תבנית אינגליש קייק רחבה ויוצקים את הבלילה פנימה. אפשר להוסיף מלמעלה אגוזים ותוספות שאתם אוהבים. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־40־50 דקות או עד שהלחם מתייבש מבפנים ומשחים מבחוץ. טיפ: לאחר שהלחם מתקרר, מומלץ להקפיא בפרוסות ולחמם בטוסטר לפני שאוכלים. האביב שלה גם החודש בלוגרית האוכל המצליחה אריאל בן חמו ("בריאלי") מתארחת אצלנו במדור האוכל. והפעם היא מציעה רעיונות לימים שבין ארוחות החג – שדורשים גם כן היערכות, אבל לרוב לא מקבלים מספיק התייחסות. אריאל בן חמו by Taboola
Promoted Links בעקבות הביקוש הגובר, בי-קיור לייזר במבצע מיוחד לפסחבית ללא כאבים | מגזין בריאות צעד נוסף מטה: הגזרה הנמוכה חושפת את קו המפשעה, ולא רק לנשיםאופנה נשיקה, ליטוף, חדירה, ביי?לאשה חישוב ערכים תזונתיים: היחידה לתזונה קלינית בכללית, מחוז ירושלים נושאים קשורים
10/04/23 15:40
8.82% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חברת האינשורטק קליק ינס (Click-ins) – המפתחת פתרון לזיהוי נזקים ויזואליים ברכב באמצעות טכנולוגיה חדשנית – הודיעה על מינויו של אלי ברין לסמנכ"ל המחקר והפיתוח שלה. המינוי מגיע בהמשך לצמיחת החברה ולהשלמת סבב גיוס שעמד על סך 7.5 מיליון דולר. במסגרתל תפקידו בחברה יוביל ברין את כלל התהליכים הקשורים לתחום, וכן יוביל ויפקח על תכנון ובניית שירותים חדשים, פיתוח הטכנולוגיות והכיוונים האסטרטגיים של החברה., במטרה לקדם את הטכנולוגיה והמוצר של קליק ינס לטובת לקוחותיה הקיימים והעתידיים. לפני הגעתו ל-קליק ינס כיהן ברין בתפקידים טכנולוגיים בכירים בחברות טכנולוגיות שונות. בתפקידו האחרון שימש כמייסד ו-CTO בחברת Owl Global, ולפני כן כיהן כסמנכ"ל פיתוח ומחקר בחברת StoreNext, שם היה אחראי על כלל תהליכי הפיתוח והחדשנות הטכנולוגית. דורון גוהר, מנכ"ל קליק ינס: "בחודשים האחרונים קליק ינס חווה תהליכי צמיחה משמעותיים הכוללים השלמת סבב גיוס, גדילה במספר הלקוחות והתרחבות גם מבחינת כוח האדם בחברה. אנו מברכים על הצטרפותו של אלי להנהלת החברה, ובטוחים שהניסיון והידע הרב שהוא מביא עימו לתפקיד ישתלבו עם צוות ההנהלה הנוכחי, ויסייעו להצעיד את החברה קדימה ולהוביל תהליכים משמעותיים נוספים גם בעתיד".