זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
18/10/24 14:23
42.86% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
הקורונה עזבה את הבניין – כך לפחות לפי הכרזה חדשה אחרונה של מנכ"ל AWS, מאט גרמן, שבישר לעובדיו באחרונה על שינוי משמעותי בנורמות העבודה שהכתיבה המגיפה, ואשר נותרו בארגונים רבים, לפחות חלקית, מאז שהפנדמיה הסתיימה.
גרמן, האמון על זרוע מחשוב ענן של אמזון (Amazon), הודיע לעובדיו ביום ג' השבוע שעליהם לשוב לעבודה מהמשרדים חמישה ימים בשבוע, החל מינואר 2025. השינוי, כך לטענת גרמן, מתקבל יפה בקרב תשעה מתוך עשרה עובדים שעימם שוחח. אולם, מאחר שהוא מעריך שתשמע גם ביקורת על המהלך מצוות העובדים הגדול, אשר התרגל לסידורי עבודה גמישים ולעבודה מרחוק, לרוב מהבית, גרמן הקדים והודיע כי "אם יש מי שפשוט לא עובדים טוב בסביבה הזו (המשרדית – ג"פ) ולא רוצים, זה בסדר, יש חברות אחרות בסביבה". בעצם מנכ"ל AWS אמר בזאת שמי שאינו מעונין לשוב למשרד – יאלץ למצוא לו מקום עבודה אחר.
"אנחנו רוצים להיות בסביבה שבה אנחנו עובדים יחד", הסביר המנכ"ל את הסיבה לשינוי המדיניות, הכרוכה ברצון החברה ליותר אינטראקציה בלייב בין מועסקיה. "אני די נרגש מהשינוי הזה, אבל יודע שלא כולם כך", המשיך ואמר המנכ"ל, כפי שציטטה אותו רויטרס.
גרמן אמר גם כי במסגרת המדיניות ההיברידית הנוכחית של שלושת ימי העבודה מהמשרד, "לא באמת השגנו שום דבר, כאילו לא הספקנו לעבוד יחד וללמוד אחד מהשני", וזאת משום שהעובדים מהצוותים לא נפגשו כלל לעיתים, כשכל אחד מהם הגיע למשרד בימים שונים.
נזכיר כי המגמה לאפשר עבודה מרחוק החלה כאשר חברות ביקשו להסתגל ולהמשיך את פועלן ברציפות במהלך המגיפה העולמית, ומצב זה אילץ ארגונים רבים לעבור לפעילות מקוונת. השינוי הפתאומי הזה נתפש בתחילה כפתרון זמני, אך ככל שחלף הזמן, חברות רבות זיהו את היתרונות של מודלי עבודה היברידיים ומרוחקים, והדבר הוביל לשינוי ארוך טווח בתרבות העבודה.
עם זאת, לא כל החברות מעוניינות כיום להמשיך במדיניות זו, וההצהרה האחרונה של גרמן מאירה היבט של צורך בחברות לחזור לשיתופי פעולה קבוצתיים במרחב הפיזי. ספציפית, הצהרה זו מחזקת את המחויבות של אמזון לטפח עבודה שיתופית, שגרמן מאמין שהיא חיונית להנעת חדשנות. Amazon announced starting in 2025 all workers will be expected to be back in the office.
Amazon employees jumped with joy knowing they will now have to wake up earlier, commute, waste time and money on travel, spend less time with their families, and deal with office politics! pic.twitter.com/A4weF71FUP
— vx-underground (@vxunderground) September 17, 2024 עובדי AWS נהרו לקבוצת סלאק נגד המדיניות החדשה
המדיניות החדשה של AWS זכתה לתגובות רבות – דיווחים מצביעים על כך שכ-37,000 עובדי זרוע מחשוב הענן של אמזון הצטרפו לערוץ סלאק (Slack) פנימי, הדוגל בהמשך מתן אפשרויות לעבודה מרחוק. בערוץ טענו אנשי צוותים רבים כי הפרודוקטיביות והאיזון שלהם בין העבודה לחיים השתפרו בהסדרים ההיברידיים, וחלקם טענו כי החזרה למשרדים היא פשוט צעד לאחור עבורם ועבור החברה. It's official.
Amazon demands a 5-day office return by 2025.
This mandate isn't just unpopular—it's spectacularly stupid.
Here's why this is the worst business move in history: pic.twitter.com/3DEcCXA8vA
— GC Cooke (@thegrahamcooke) September 19, 2024 יצוין כי אמזון אינה חברת הטק היחידה העוסקת בהערכה מחדש של מדיניות העבודה מרחוק שלה. ענקיות טכנולוגיה אחרות, כמו גוגל ומיקרוסופט, פועלות גם הן בתוך תנודה בין גישות שונות בנדון – גמישות מחד וצורך בהגעת העובדים למשרדים מאידך. בעוד שחברות מסוימות נטו למודלים היברידיים, המאפשרים לעובדים לעבוד מרחוק חלק מהשבוע, אחרות היו יותר קרובות להלך רוחה של AWS בנוגע ליתרונות של אינטראקציה פנים אל פנים בטיפוח תרבות יותר דינמית ומתקשרת בין העובדים.
גוגל למשל עודדה עובדים לחזור למשרד לכמה ימים בשבוע, תוך שהכירה בכך שיצירתיות וספונטניות לעתים קרובות פורחות בעבודה מרחוק. באופן דומה, מיקרוסופט הטמיעה סידורי עבודה גמישים, אבל זאת בתוך הדגשת החשיבות של שיתוף פעולה פיזי בין העובדים לשם פיתוח פתרונות חדשניים.
דווקא אמזון, שהיא המעסיקה הפרטית השנייה בגודלה בעולם אחרי וולמארט (Walmart), נקטה לאורך השנים שחלפו מתום המגיפה קו נוקשה יותר לגבי החזרה למשרדים לבעלי תפקידים מסוימים. זאת בעוד שכאמור, רבות ממתחרותיה הטכנולוגיות הגדולות, כמו גוגל ומיקרוסופט שכבר הזכרנו, ולמשל חברת מטא, המשיכו במדיניות שמכתיבה למועסקים הגעה של יומיים או שלושה למשרדיהן.
18/10/24 12:47
28.57% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אקזיט כל-ישראלי: חד הקרן סייארה (Cyera) רוכש את הסטארט-אפ טרייל סקיוריטי (Trail Security) בסכום של 162 מיליון דולר, במזומן ובמניות. הרכישה תרחיב את היצע הרוכשת, שתספק כעת – לצד תמונת מצב על המידע הארגוני, מיקומו ואיומי הסייבר – את היצע הנרכשת, הפועלת בעולם של מניעת דלף מידע.
טרייל, שפעלה "תחת הרדאר", הוקמה ב-2023 על ידי זוהר ויטנברג, המנכ"ל; נדב זינגרמן, סמנכ"ל הטכנולוגיות; ורועי מוטעי, סמנכ"ל מחקר ופיתוח. השלושה הם בוגרי תוכנית תלפיות ו-8200.
הנרכשת גייסה עד היום 35 מיליון דולר, ומונה כ-40 עובדים, שיצטרפו לסייארה. היא פיתחה פתרון מבוסס בינה מלאכותית יוצרת, GenAI, למניעת דלף מידע, DLP. הפתרון מספק יכולות שליטה במידע הארגוני המצוי בענן, ומסייע להגנה עליו בהיותו מבוזר.
מייסדי טרייל סקיוריטי. משמאל לימין: נדב זינגרמן, סמנכ"ל הטכנולוגיות; זוהר ויטנברג, המנכ"ל; ורועי מוטעי, סמנכ"ל המחקר והפיתוח. צילום: יח"צ
סייארה הוקמה בתחילת 2021 על ידי יותם שגב, מנכ"ל החברה, ותמר בר אילן, סמנכ"ל הטכנולוגיה. השניים שירתו יחד במשך עשור בתלפיות וב-8200. סייארה היא בין 17 החברות הישראליות שנכללו ברשימת ה-Cyber 60 של פורצ'ן ל-2024.
סייארה גייסה 460 מיליון ד' מקרנות הון סיכון, ביניהן סקויה, אקסל, ספארק וג'אורג'יאן, וסייברסטארטס של גילי רענן. באפריל השנה היא ערכה סבב גיוס שלישי, בסך 300 מיליון דולרים, מה שהניב לה שווי של 1.4 מיליארד דולרים. בעקבות הרכישה, היא תמנה כ-400 עובדים. לפי TechCrunch, הרוכשת נמצאת בתהליך גיוס של לפחות 200 מיליון דולר, לפי שווי שיהיה מוערך בכ-3 מיליארד דולרים. By integrating Trail’s advanced DLP platform capabilities into Cyera, we will deliver a modern, AI-powered data security platform that now secures data both at rest, and in motion. https://t.co/kAy1oVAovM #DLP #Dataloss pic.twitter.com/Hpu7ASO3p4
— Cyera (@cyera_io) October 17, 2024 מוצר שמאפשר ללקוחות לשלוט בכל המידע הארגוני בענן
סייארה פועלת בעולם ניהול מצב אבטחת מידע (DSPM), ומעניקה הערכה מלאה ותמונה של המיקום בו נוצר המידע של הלקוחות, היכן הוא מאוחסן וכיצד משתמשים בו. המוצר של סייארה מבוסס AI, ומאפשר לארגונים לאתר ולשלוט בכל המידע הארגוני בענן, באמצעות זיהוי, אבטחה ומזעור סיכונים שנובעים מביזור הנתונים. סייארה פותרת עבור ארגונים את האתגר של שליטה בפרטי המידע הרבים ואיתור הנתונים הרגישים מתוך שלל המידע, לצד ניתוח הסיכונים והאופן שבו ניתן לטפל בהם. לאחר מכן, הפלטפורמה מבצעת אוטומציה לתהליך התיקון, כדי לצמצם את משטח ההתקפה. כך, היא מעניקה למנהלי אבטחת המידע בארגונים יכולת לשלוט על כלל המידע שלהם – המצוי בענן פרטי, ענן ציבורי, בדטה סנטר, באירוח, או בנקודות הקצה – מחשבים וטלפונים ניידים.
סייארה פותרת עבור ארגונים את האתגר הקריטי של שליטה בפרטי המידע הרבים, איתור המידע הרגיש מתוך שלל המידע, לצד ניתוח הסיכונים והאופן שבו ניתן לטפל בהם. השילוב בין DSPM ל-DLP מאפשר לאכוף מדיניות אבטחה בזמן אמת ולהציע פתרון כולל, שמתאים לאתגרי אבטחת המידע שמתעצמים בארגונים המשלבים בינה מלאכותית ופועלים בסביבת הענן.
לרוכשת יש לקוחות ארגוניים רבים, ממגזרי הבריאות, התקשורת והפיננסיים. היא לא נוקבת בשמות הלקוחות, אולם אחת המשקיעות בה היא AT&T.
לסייארה כמה מתחרות: פאלו אלטו (Palo Alto Networks), סימנטק (Symantec) מבית ברודקום, קראודסטרייק (CrowdStrike), פורטינט (Fortinet), רובריק (Rubrik) – שיצאה באחרונה להנפקה – וויז (Wiz) של אסף רפפורט, ו-Zscaler. הרכישה מהווה מעין "מענה" ל-פאלו אלטו, פורטינט וקראודסטרייק, המקדמות בשוק הגנת הסייבר את הרעיון לפיו יש לערוך איגום של יכולות הגנת הסייבר השונות לתוך פלטפורמה אחת, אחודה.
הרוכשת מסרה כי "השילוב בין עולם ה-DSPM ועולם ה-DLP יאפשר לאכוף מדיניות אבטחת מידע ארגונית, לעשות זאת בזמן אמת ולהציע פתרון כולל, העונה לאתגרי אבטחת המידע שגדלים – בשל אתגרי המעבר לענן וכניסת ה-AI".
18/10/24 15:07
28.57% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
קינדריל (Kyndryl) – ספקית שירותי תשתיות ה-IT הענקית – פרסמה באחרונה את תוצאות הסקר השנתי שלה, 2024 State of Mainframe Modernization Survey Report. הסקר נותן תמונת מצב על מודרניזציה של מערכות מיינפריים, וקובע ש-2024 היא שנת אימוץ הבינה המלאכותית (AI) על המיינפריים.
הסקר גם אישש את ההנחה שלמרות שפרויקטי מודרניזציה מחוללים יתרונות פיננסיים משמעותיים, ארגונים רבים ממשיכים להתמודד עם מחסור במיומנויות, המעכב את השינוי הנדרש במערכות מורכבות, החיוניות לביצוע משימות. Our inaugural Kyndryl Readiness Report combines exclusive data from Kyndryl Bridge with survey insights from 3,200 global leaders to explore the complexities of IT modernization.
Read the full report: https://t.co/6zuQKyso9h#TheHeartOfProgress pic.twitter.com/pQmKtWheLI
— Kyndryl (@Kyndryl) October 16, 2024 מנהלים המתמודדים עם אתגרים כלכליים, תחרותיים, טכנולוגיים ורגולטוריים, מבקשים יותר ויותר לחולל שינוי ולהפיק ערך חדש מנכסי ה-IT שלהם, בכלל ממערכות המיינפריים. הסקר, שערכה קינדריל בקרב 500 דמויות מפתח בעסקים וב-IT, מגלה כי 86% מהמשיבים מאמצים במהירות בינה מלאכותית ובינה מלאכותית יוצרת, כדי להאיץ את מיזמי המודרניזציה של מערכות המיינפריים שלהם. שליש מהמשיבים ציינו כי הפלטפורמה הפכה לבסיס לניהול עומסי עבודה מבוססי בינה מלאכותית. בנוסף, קרוב למחצית מהמשיבים דיווחו כי הם שואפים להשתמש בבינה מלאכותית ג'נרטיבית כדי לחלץ נתוני מיינפריים קריטיים, על מנת להפוך אותם לתובנות לפעולה.
ה-AI מאפשרת שגשוג מערכות מיינפריים
דרור פרל, מנכ"ל קינדריל ישראל. צילום: אפרת קופר
"מערכות מיינפריים ממשיכות לתפוס תפקיד מרכזי בעולם ה-IT ההיברידי, ומתפתחות כדי לשרת תרחישי שימוש חדשים, בעת שהשפעתן של AI ואבטחת מידע על תוכניות המודרניזציה הולכת וגדלה. קינדריל ניצבת בחזית המגמה הזו, ומספקת מומחיות קריטית לביצוע המשימה, כדי לסייע ללקוחות לעמוד ביעדים שלהם", אמר דרור פרל, מנכ"ל קינדריל ישראל. "עבודה עם השותפים במיזמי המודרניזציה של המיינפריים, ועם הבינה המלאכותית שלהם, מאפשרת לעסקים לקדם הזדמנויות חדשות, לשפר את החוסן הארגוני, לצמצם אתגרי מיומנויות ולהניב תוצאות טובות יותר. בדרך זו, מערכות מיינפריים יכולות להמשיך ולשגשג, וליצור ערך עסקי רב בסביבות היברידיות".
על פי המשיבים בסקר, פרויקטים ותבניות מודרניזציה של IT מניבים תוצאות עסקיות משמעותיות, בכלל זה החזר תלת-ספרתי על ההשקעה (ROI) בשיעור של 114% עד 225%, וחיסכון מצרפי של 11.9 מיליארד דולר בשנה.
כמעט כל הארגונים בחרו באסטרטגיית IT היברידית – מודרניזציה במערכות המיינפריים המשולבת בענן ציבורי/פרטי ופינוי יישומים ונתונים מהפלטפורמה. יתר על כן, 96% מהמשיבים דיווחו כי הם מעבירים עומסי עבודה לענן בשיעור של 36% בממוצע.
על פי מידע חדש שעלה השנה בסקר, המשיבים סבורים כי היכולת לקבל תמונת מצב ארגונית קריטית למינוף יעיל של כל הנתונים על פני סביבת ה-IT ההיברידית שלהם. למעשה, 92% מהנשאלים ציינו שמסך שליטה מרכזי אחד (דאשבורד) חשוב לניטור פעילותם, אולם 85% ציינו שהם מתקשים לעשות זאת כראוי. Kyndryl Bridge מספקת פלטפורמת אינטגרציה פתוחה מונעת בינה מלאכותית, שיכולה לפתור את האתגר הזה, ולסייע לארגונים לקבל יכולות צפייה, תזמור ויעילות משופרים בכל הסביבות הטכנולוגיות שלהם.
הסקר גם אישר כי רבים מהנשאלים ממשיכים להתמודד עם מחסור במיומנויות, במיוחד בתחומים חדשים כגון ה-GenAI, שיכול להאיץ על הטרנספורמציה של מערכות מיינפריים ולגשר על פער המיומנויות.
בנוסף, הסקר מעלה כי מיומנויות אבטחת מידע זוכות לביקוש רב, עקב הדרישה הגוברת לתאימות לרגולציה, וכמעט כל המשיבים סימנו את אבטחת המידע כגורם המרכזי המניע החלטות בנוגע למיזמי מודרניזציה. לנוכח הלחץ ההולך וגדל בתחום זה, הסקר חשף כי 77% מהארגונים משתמשים בספקים חיצוניים לביצוע פרויקטי מודרניזציה של מערכות מיינפריים.
סקר עולמי שנתי שני זה של קינדריל, שנערך בקרב מנהלים ומנהלי IT, מספק תובנות לגבי התפקיד הקיים והעתידי של מערכות המיינפריים בסביבת IT היברידית. עוד הוא מדגים כיצד מערכות אלו ממשיכות להשתנות ולקבל צורה חדשה, וכל זאת כדי ללמוד עוד על האופן שבו המשיבים רואים את הטרנספורמציה של מערכות המיינפריים והמודרניזציה של היישומים, כמו גם על האתגרים, הסיכונים והיתרונות הכרוכים ביוזמות שלהם.