זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
07/04/22 09:07
6.58% מהצפיות
מאת וואלה!
9 מיליארד שקל בשנה, על-פי נתוני משרד האוצר שחיבר הכלכלן הראשי, הם הנזק לתושבי מדינת ישראל כתוצאה מהמחדל הלאומי המתמשך בנמלי הים, 9 מיליארד שקלים שכולנו משלמים, אזרחיות ואזרחי ישראל. זו אינה גזירת גורל, מדובר במחדל ניהולי שכולו מונח על כתפיה של השרה מרב מיכאלי. שרת התחבורה ומי שמובילה ליצירת יוקר המחיה, חסרת משילות ויכולת עמידה מול ההסתדרות וגורמי המקצוע- בהם רספ"ן (ראש רשות הספנות ונמלים), יגאל מאור ומנכ"ל נמל אשדוד, משה (שיקו) ז'אנה, אשר אתמול פורסם טור שכתב על מה שתיאר כחשיפת ה'עובדות', כאשר אלה במקרה הטוב 'מציאות אלטרנטיבית'.
07/04/22 09:47
6.58% מהצפיות
מאת וואלה!
סמנכ"ל פיתוח עסקי באלקטרה נדל"ן, מנהל בכיר להנדסת מוצר בלנד רובר ועוד. המינויים, השינויים והתזוזות של השבוע במגזר העסקי
07/04/22 10:06
6.58% מהצפיות
מאת וואלה!
משרד הכלכלה והתעשייה מפרסם נתונים מעודדים בנושא היקף היצוא הישראלי. לפי המשרד, יצוא הסחורות והשירותים הישראלי הסתכם בשנת 2021 בכ-143 מיליארד דולר. מדובר בגידול של כ-25% לעומת היצוא בשנת 2020. במשרד הכלכלה והתעשייה, מציינים שהנתונים חריגים גם ביחס לתקופה שלפני הקורונה אז שיא היצוא נרשם בשנת 2019 ועמד על כ- 117.5 מיליארד דולר. מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה מציין כי הרכב היצוא בשנת 2021 מהווה גם הוא נקודת ציון חשובה שכן יצוא השירותים, לראשונה, עלה על יצוא הסחורות ומהווה 52% מהיצוא הישראלי לעומת 48% ליצוא הסחורות. מדובר בנתון גבוה במיוחד גם בהשוואה למדינות המפותחות, עדות לאבולוציה שעוברת הכלכלה הישראלית עם הפיכתו של ענף ההייטק מהמרענן הרשמי של התעשייה הישראלית לקטר שמושך אותה אחריו. הגידול הגבוה ניכר הן בסחורות וביתר שאת בשירותים עם שיעורי גידול חסרי תקדים בראייה היסטורית. עם כל המחמאות להייטק, ראוי לשים לב לכך שגם ייצוא הסחורות צמח בשיעור של 17% לעומת שנת 2020 - זאת בהשוואה לקיפאון מסוימת בשנים האחרונות. ולמרות זאת, הכוכב הבלתי מעורער הוא ההייטק, שאחראי לכך שייצוא השירותים צמח בקצב כפול: 34%. קצב הגידול חריג בגובהו גם בהשוואה לגידול הממוצע של סקטור השירותים בשנים האחרונות.
07/04/22 13:08
6.58% מהצפיות
מאת וואלה!
דירקטוריון אל על בהחלטה היסטורית: לראשונה בתולדות חברת התעופה הלאומית-לשעבר, תעמוד מנכ"לית. דינה בן טל גנסיה, בת 48, מילאה ב-14 השנים האחרונות שורה של תפקידים בכירים באל על, כאשר בתפקידה האחרון שימשה כסמנכ"לית המסחר בחברה. עוד לפני עבודתה באל על, הכירה היטב את החברה, עת שימשה לה יועצת חיצונית. במקביל למינוי, נודע עוד כי עומרי כהן, שהיה עד כה סמנכ"ל התפעול של חברת התעופה, ישמש מעתה כמשנה-למנכ"לית ומנהל תפעול ראשי.
07/04/22 13:08
6.58% מהצפיות
מאת וואלה!
חברת הסייבר אימפרבה (imperva) פועלת לקבל לתוכה עובדים מהמגזר החרדי, במסגרת תכנית Cyber Elite של המרכז האקדמי לב. התכנית שממומנת על ידי הרשות לחדשנות, מציעה הכשרה ודלת כניסה לעולם ההייטק לבוגרים מצטיינים מהחוגים מדעי המחשב והנדסת תוכנה של המרכז. מדובר בתוכנית בת כשנה, שמטרתה להכשיר סטודנטים מהמגזר החרדי לתעשיית ההייטק הישראלית והגלובלית. זוהי תוכנית אינטנסיבית הכוללת בנוסף שלושה ימים בשבוע של עבודה במחקר ופיתוח בחברות סייבר. מתוך מאות מועמדים, התקבלו 36 סטודנטים בחלוקה ל-19 גברים ו-17 נשים. בסיום ההכשרה, ישולבו הבוגרים כעובדים מן המניין בחברת אימפרבה ובחברות נוספות. בתוך כך, הציבה אימפרבה בפני הסטודנטים החרדים מספר פרויקטים שגובשו בחטיבת המחקר והפיתוח של החברה, שנועדו לענות על בעיות מתחומים שונים. במסגרת זו, צוברים הסטודנטים ניסיון פרקטי בעולם הסייבר וזוכים לכלים שאינם חלק מתכנית הלימודים האקדמית, המאפשרים להבין את סוגי תקיפות הסייבר השונות, כיצד האקרים מנצלים נקודות תורפה וכיצד לגשת לתקיפת סייבר.
07/04/22 16:28
6.58% מהצפיות
מאת וואלה!
איש העסקים אחמד דבאח, ראש מועצת דיר אל אסד, אחיו יחיא דבאח - אחד מבעלי המניות ברשת הקמעונאות 'סאלח דבאח ובניו', ובנו סאלח דבאח, מנכ"ל הרשת, תרמו 711 אלף שקל לבית החולים רמב"ם בחיפה. התרומה תשמש לרכישת מכשיר דופלר ניתוחי מתקדם למחלקת ניתוחי הלב. מנהל בית החולים רמב"ם פרופ' מיקי הלברטל, פרופ' גיל בולטין מנהל המחלקה לכירורגיית לב, ובכירים בבית החולים, הודו לבני משפחת דבאח על התרומה הנדיבה והסיוע הנמשך של המשפחה לבית החולים, לאחר שבתקופת הקורונה בני המשפחה תרמו מעל למאה אלף שקלים לבית החולים, וכן מכונת הנשמה לבית החולים בנהריה.
07/04/22 10:46
5.26% מהצפיות
מאת וואלה!
הראל רכשה תיק משכנתאות בהיקף של 1 מיליארד שקל מבנק דיסקונט. במסגרת ההסכם, הראל רכשה 80% מהתיק הכולל, לפי שווי של כ-1.25 מיליארד שקל, ודיסקונט נותר עם החזקה של 20% מהתיק. הבנק ימשיך לנהל את התיק בכללותו בהתאם לנהלים ולעקרונות המקובלים שלו ויהיה זכאי לעמלת ניהול שנתית. עבור דיסקונט מדובר במכירה ראשונה של תיק משכנתאות, כחלק מהאסטרטגיה לניהול ותכנון הוני. זאת, במקביל לצמיחה המואצת בפעילות הבנק בתחום המשכנתאות, אשר באה לידי ביטוי בגידול של 26.5% באשראי לדיור בשנת 2021 - הנתון הגבוה ביותר במערכת הבנקאית. הרכישה מהווה מהלך נוסף המיישם את מיומנותה של הראל בתחום רכישת תיקי המשכנתאות, לאחר עסקאות שביצעה החברה בעבר עם בנק הפועלים, מזרחי טפחות ולאומי. שווי תיק המשכנתאות הכולל של הראל עמד לפני העסקה האחרונה על כ-3.2 מיליארד שקל ובעקבות רכישת התיק הנוסף יגדל לכ-4.2 מיליארד שקל. יובל גביש, המשנה למנכ"ל וראש החטיבה העסקית בבנק דיסקונט: "העסקה עם הראל, בהובלת יחידת הסינדיקציה, מהווה עוד פריצת דרך עבור דיסקונט ופיתוח מיומנויות שישמשו אותנו גם בעתיד במקביל להמשך הצמיחה המואצת של הבנק".
07/04/22 12:07
5.26% מהצפיות
מאת וואלה!
תהליכי השיווק והאסטרטגיה בהם פועלות רשתות השיווק הם דינמיים עם מבצעים מתחלפים, גירוי להגדלת הקניה, מועדוני לקוחות ועוד, כשהכל מתנקז למאני טיים של השנה: הקניות לחג הפסח. בסופרמרקטים ניתן לזהות בקלות מוקדי משיכה של פריטים משמעותיים בסל הקניה, כך למשל אנו יכולים לבקר בחנות ביום ראשון ולשלם על קילו עגבניות 8.90 שקל וביום שלישי לשלם רק 0.90 שקל לק"ג. האם את הפער הזה סופג הקמעונאי או שבסופו של דבר נשלם אותו הדבר או יותר? שאלה טובה. העובדה היא שאנו מופגזים במידע על "ימי שוק", מבצעים שבועיים, מבצעים יומיים ויש רשתות שאפילו אימצו את שיטת הבר השכונתי עם Happy hour כלומר - מבצעים לאותה השעה... אבל האמת היא שלדעת היכן הסל הזול ביותר היא פעולה מורכבת, במיוחד בזמן שאנו כבר נמצאים בחנות המוכרת והקבועה שלנו, וגם אם נחשף בעת הקנייה למסרון מרשת מתחרה, הסיכויים שנשאיר את העגלה ונחצה את הכביש הם אפסיים.