זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
10/03/20 08:36
10.29% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
העולם כולו כמרקחה. נגיף הקורונה – או בשמו הרשמי COVID 19 - תפס את העולם לא מוכן ולא מוגן. מהדורות החדשות נפתחות בידיעות על התפשטות המחלה, ומיליארדים מייחלים לצפירת הרגעה שתודיע על סוף הסכנה, אך זו עוד לא נראית באופק. בינתיים ברחבי סין מאות מיליונים מסתגרים בבתים בהוראת הממשלה, בניסיון להאט את קצב ההידבקות בנגיף. התוצאה הינה שמפעלים, חברות ועסקים מושבתים מעבודה כבר יותר מחודש, והעולם כולו צופה בחרדה איך אחת הכלכלות המרכזיות מתכנסת, ושרשרת האספקה הגלובאלית נפגעת כתוצאה מכך.
אלא שבתוך מטר החדשות השליליות נראה כי ישנם גם מרוויחים – ואחד המרוויחים המרכזיים הוא אורח החיים הדיגיטלי. אם חשבנו שאנחנו חיים בעולם דיגיטלי, אז הנה בא הנגיף והראה לנו שאנחנו רק בחיתוליו של העידן הדיגיטלי, ויש עוד כברת דרך לאן להתקדם.
נתחיל בעולם הריטייל. ענקית המסחר האלקטרוני הסינית JD.com, שבשגרה מוכרת בעיקר ציוד אלקטרוניקה, הפכה עבור רבים בסין לצינור הכמעט יחיד להצטיידות במזון ולחידוש המלאי במטבח. החברה דיווחה, כי במהלך החודש האחרון העבירו שליחיה 71.5 אלף טונות אורז, קמח ודגנים – פי 20 מבתקופה המקבילה אשתקד, ובנוסף - 27 מיליון ליטרים של שמן בישול ו-50 אלף טונות של בשר, ביצים, ירקות ומצרכים טריים אחרים. החברה מעסיקה באופן שוטף 180 אלף עובדי שליחויות ולוגיסטיקה, ולדבריה היא שכרה כעת 20 אלף עובדים נוספים כדי לעמוד בביקושים. אותם מיליוני סינים מתרגלים לבצע את הקניות שלהם אונליין, ונשאלת השאלה, האם בשוך הסערה הם ישובו לבצע את הרכישות בסופרים, במכולות ובשווקים? שאלה חשובה, שיכולה להשפיע על עולם הריטייל כולו בסין – אך גם מעבר לגבולותיה.
תמורות משמעותיות לא פחות נרשמות גם במגזר הארגוני-עסקי. ערים שלמות נמצאות בהסגר, ועובדים מוצאים את עצמם נאלצים להמשיך בעבודתם לא מהמשרדים, אלא מבתיהם. יש לכך השלכות הנוגעות לשימוש בפלטפורמות העבודה השיתופיות שארגונים פרסו, וכעת נמתחות עד לקצותיהן. חברת התקשורת הסינית QuestMobile דיווחה ביום הראשון לעבודה בכפייה מהבית – 3 בפברואר – כי השימוש באינטרנט בסין עמד על 6.1 מיליארד שעות, זאת לעומת 5 מיליארד שעות כשבועיים קודם לכן. חלק ניכר מהגידול מקורו בשיחות ועידה שבוצעו במהלך היום על ידי עובדים שביצעו אותן בהיעדר האפשרות לבצע פגישות במשרדים. חברת Tencent הסינית, ספקית של פלטפורמת תקשורת ארגונית, דיווחה, כי על גבי הפלטפורמות שלה בוצעו ב-10 בפברואר פי 100 שיחות ועידה מאשר בימים רגילים. חברת תקשורת נוספת, DingTalk, מבית עליבאבא, מפעילה של פלטפורמת תקשורת ושיתופיות ארגונית, דיווחה שבימים אלו היא משרתת את צורכי התקשורת והשיתוף של 10 מיליון ארגונים ו-200 מיליון עובדים, וכי לנוכח הביקוש היא הוסיפה לפעילותה 20 אלף שרתים זמניים ורוחבי פס אינטרנטיים כדי להרחיב את פעילות ענן התקשורת שלהם. גם Tencent הודיעה, כי היא מגדילה את קיבולת שיחות הוועידה הארגוניות שהיא מספקת כך שתוכל להכיל עד 300 משתתפים בו-זמנית.
תחום הרפואה הדיגיטלית רואה אף הוא עדנה בימים מאתגרים אלו. קבוצת הרפואה הדיגיטלית הסינית WeDoctor דיווחה על 777 אלף בדיקות אונליין שהתבצעו בשבוע האחרון של ינואר. פלטפורמת הרפואה הדיגיטלית Trusted Doctors, מבית Tencent, דיווחה על 1.21 מיליון בדיקות אונליין בשבוע האחרון של ינואר, פי ארבעה מאשר בתקופה המקבילה אשתקד.
המספרים הם פנומנאליים, והמשמעויות שלהם יהיו ככל הנראה ארוכות טווח. אם חשבנו שהעולם שלנו הוא דיגיטלי, אז מסתבר שאנחנו מצויים רק בתחילתו של העידן, ובעולם מתקיים דיון האם העולם הדיגיטלי ימשיך לגדול באותם קצבים אקספוננציאליים שהתרגלנו אליהם בעשור האחרון. אם לשפוט על פי הנתונים שיוצאים מסין בימים אלה – העולם הדיגיטלי ימשיך לגדול, לגדול במהירות ולגדול לאורך זמן. זוהי אחת התוצאות המפתיעות שיוצאות מההתפרצות המסוכנת של נגיף הקורונה.
ומה בישראל? בטווח הקצר והמיידי - נשאלת השאלה עד כמה רחבה תהיה הפגיעה של הנגיף בישראל, והאם נראה בידוד של תושבים בבתיהם לתקופה – כשם שראינו בסין. בידוד ממושך בבתים של אוכלוסיות רחבות יחייב ארגונים ועסקים להוציא לפועל תוכניות לשעת חירום ולהפעיל פלטפורמות אונליין ארגוניות על מנת לאפשר לעובדים המשך עבודה מבתיהם. גם משרדי הממשלה יפעילו פלטפורמות דיגיטל – דוגמת מערכת הלימוד מרחוק המקוונת של משרד החינוך, או פלטפורמות רפואה דיגיטליות שיפעילו משרד הבריאות, קופות החולים ובתי החולים. בטווח הארוך נראה שהמגמה בישראל תהיה כמו זו בעולם – הנגיף ישמש קטליזטור להעמקת האחיזה של הדיגיטל בחיינו ולהרחבת ההשקעה הנדרשת של ארגונים באסטרטגיית דיגיטל ישימה אך אפקטיבית.
הכותב הוא מייסד ומנכ"ל אידיאו דיגיטל, המתמחה בליווי חברות בבניית אסטרטגיה דיגיטלית ומימושה.
10/03/20 12:09
10.29% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לאור ההתפתחויות האחרונות והתפשטות נגיף הקורונה, אשר משפיעה על אנשים ומדינות ברחבי העולם, מקומות עבודה בוחנים אפשרויות לעבודה ופעילות מרחוק. חברת מיקרוסופט העולמית הודיעה שהיא מתגייסת לטובת סיוע למבודדים ולעובדים מהבית באמצעות הפיכת פלטפורמת Microsoft Teams לחינמית.
דובר החברה מסר כי "מיקרוסופט מסייעת ללקוחותיה, שותפיה ועובדיה בהתמודדות עם ההשלכות העסקיות בתקופה מאתגרת זו, הנובעות מהתפשטות נגיף הקורונה. לפיכך, מיקרוסופט העולמית הודיעה על זמינות פלטפורמת Microsoft Teams בחינם".
בהודעה נמסר עוד כי "Teams הינה פלטפורמה ייעודית מבוססת צ'אטים, המאחדת כלים, שיחות, תכנים ואנשים לקבוצות עבודה בסביבת העבודה המודרנית, התורמת להגברת הפרודוקטביות בתוך צוותי עבודה. הפלטפורמה מאפשרת שיחות ועידה אונליין על מנת שניתן יהיה להמשיך בשגרת עסקים פנימית ומול לקוחות (B2B, B2C). שימוש מרכזי נוסף שמתפאשר הוא ביכולות ה-Broadcast - העברת מסרים ממנהלים בכירים לעובדים".
[caption id="attachment_311717" align="alignnone" width="600"] שלח רבים לעבוד מרחוק. נגיף הקורונה החדש. אילוסטרציה: BigStock[/caption]
לפי החברה, על ידי העמדת Teams, יישום ייעודי למקומות עבודה, לרשות מספר רב ככל האפשר של עובדים, מיקרוסופט מקווה לתמוך בבריאות הציבור ובבטיחותו דרך הפיכת העבודה מרחוק לקלה עוד יותר. לפני שבוע (ג'), שיתף ג'ארד ספרטר, סגן נשיא מיקרוסופט העולמית, דוא"ל של לילי ג'נג, עובדת מיקרוסופט בסין, בנושא העבודה מרחוק במהלך התפרצות וירוס הקורונה. בסין נראתה עלייה של 500% בפגישות ושיחות ועידה, ובמקומות רבים אחרים בעולם חווים גם כן עלייה דרמטית בשיעור העובדים מהבית.
בפוסט בבלוג של Microsoft 365, פרטה הענקית מרדמונד כיצד אנשים וארגונים יכולים לגשת ל-Teams בחינם, ומה עושה החברה כדי להבטיח את המשכיות השירות במהלך השימוש המוגבר.
להורדת Teams בחינם לחצו כאן.
10/03/20 13:38
10.29% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בשל וירוס הקורונה, גידול של מאות אחוזים בפניות של אזרחים למוקד 101 של מגן דוד אדום, הביא להקמת מוקד זמני נוסף. ביום א' בצהריים פנו אנשי מד"א לצוותי אינטגרצית ה-IT של סלקום וביקשו סיוע בהקמה של מוקד זמני, באוהל שהוקם ליד משרדי מד"א בקריית אונו. זאת, כיוון שכמות הפניות למוקד של מד"א נסקה בימים האחרונים לעשרות אלפים ביום, בהשוואה לכ-5,500 פניות המתקבלות ביום רגיל.
בתוך שלוש שעות, צוותים משולבים של ההנדסה והאינטגרציה של סלקום, ה-IT של מד"א ואנשי סיסקו ישראל - הקימו תשתיות וקווי תמסורת מבוססי סיסקו לטובת המוקד הזמני. עוד הוטמעו בתשתיות מתגים ונתבים של סיסקו. כך, מד"א קיבלה מערך תקשורת מלא עם ציוד וטלפוניה, לטובת המוקד הזמני.
היקפו הכספי של הפרויקט הזריז לא נמסר לפרסום, אולם לאנשים ומחשבים נודע כי הוא עומד על מאות אלפי שקלים. לאחר שהצוותים המשולבים עבדו בלילה, המוקד החדש החל לפעול אתמול (ב'). הוא משרת 500 נציגי שירות.
[caption id="attachment_309925" align="alignnone" width="600"] משבר הקורונה. צילום אילוסטרציה: BigStock[/caption]
שאלון דיגיטלי בתוך יישומון "מד"א שלי"
במקביל להקמת המוקד, במגן דוד אדום השיקו שאלון דיגיטלי בתוך יישומון "מד"א שלי". באמצעות מענה על השאלון, יכול כל אזרח להבין מה ההנחיות הנכונות לגביו, וכיצד עליו להתנהג ולהתנהל בנושא נגיף הקורונה. בשאלון הממוחשב יענה הפונה על שאלות, כמו: האם שהה בחו"ל ובאיזו מדינה, או האם יש לו חום או תסמינים אחרים. בהתאם לתשובות, האפליקציה מכווינה באופן אוטומטי את הפונה לייעוץ טלפוני במוקד 101 של מד"א, או לחילופין להמשיך בשגרת חייו.
"בימים האחרונים אנו מקבלים עשרות אלפי פניות בכל יום, מאזרחים השואלים על נגיף הקורונה. מיפינו את השאלות המעסיקות את הציבור, ויצרנו ביישומון בנק שאלות ותשובות מקיף ביותר. המשתמש נכנס לאפליקציה ומשיב על שאלות מובנות, שמטרתן לאבחן האם הוא בעל סיכון להידבקות בקורונה", אמר עדו רוזנבלט, מנהל מחלקת התקשוב במד"א, "על פי תשובות המשתמש, תתקבל הנחיה ביישומון על המשך הפעילות והטיפול".
במד"א מדגישים כי במקרים שבהם אין תסמינים גופניים, ניתן לקבל פרטים כלליים והנחיות בנושא הקורונה גם באתר משרד הבריאות, לחייג למוקד משרד הבריאות בטלפון 5400*, או למוקדי קופות החולים, ומעתה - גם ביישומון "מד"א שלי".
להורדת יישומון 'מד"א שלי' לחצו כאן.
10/03/20 10:37
8.82% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
2020 עומדת להיות שנה קשה מאוד עבור וואווי בהיבט של מכירות טלפונים. למרות האופטימיות הרבה שמנהליה מגלים על כל במה אפשרית, ובעיקר למרות שהם ממשיכים לשדר עסקים כרגיל, השילוב של החרם האמריקני עם נגיף הקורונה עושה את שלו.
החברה, שהייתה רגילה להראות בכל שנה צמיחה דו-ספרתית גבוהה במכירות המכשירים שלה, עומדת לפי הדיווחים לסבול נפילה כואבת של 20% ויותר במכירות הטלפונים השנה.
זה מגיע אחרי שנת שיא שבה וואווי מכרה כ-240 מיליון טלפונים, עם גידול משנה-לשנה בשיעור של 25% ויותר. בשנה הזו היא פתחה פער ענק על אפל, שבמקום השלישי ברשימת מוכרות הטלפונים החכמים, וסגרה את הפער מול סמסונג, הראשונה באופן משמעותי - עד כדי הצהרה ש-2020 תהיה שנת המהפך.
[caption id="attachment_311285" align="alignnone" width="600"] האם גם מכירותיו יצטמצמו? הסמארטפון המתקפל החדש של וואווי - Mate Xs. צילום: יח"צ וואווי[/caption]
וואווי ממשיכה להשיק טלפונים חדשים, אבל העובדה שאינה יכולה לשלב במכשירי האנדרואיד שלה את חנות האפליקציות של גוגל פוגעת בה בצורה רצינית. בסין לא תהיה לא בעיה להמשיך למכור, אבל באופן גלובלי היא תתקשה לשכנע רוכשים פוטנציאליים.
החברה משקיעה הרבה מאוד כסף בפיתוח חנות אפליקציות משלה, AppGallery, ואף מציעה תנאים מרחיקי לכת כדי לשכנע מפתחים להעלות את האפליקציות והמשחקים שלהם לחנות, אבל ייקח זמן רב עד שהיא תצליח לפתח אקוסיסטם אפליקטיבי שיוכל להתחרות ב-Google Play - אם בכלל.
בינתיים, כאמור, זה הולך לפגוע במכירות שלה.
10/03/20 11:04
8.82% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אפל בוחנת שינויים עבור אפליקציית ההודעות המיידיות שלה iMessage, כך נודע לאתר MacRumors. מדובר בבדיקות שהחברה מבצעת עדיין באופן פנימי בלבד. לא ברור האם השינויים הללו נבחנים לצורך שילוב בגרסה הבאה של מערכת ההפעלה הטלפונית של החברה, iOS 11.4, או למועד מאוחר יותר - וכמובן, כמו בכל בדיקה, יש סיכוי שהם לא ימומשו בכלל.
אחד השינויים הללו קשור להעברת הודעות מדויקת יותר בין אנשי קשר, במיוחד בקבוצות גדולות שמכילות הרבה משתמשים. כמו באפליקציות של רשתות חברתיות, ניתן יהיה להפנות הודעה למישהו מסוים על ידי כתיבת שמו לאחר @. לדוגמה, אם רוצים להפנות הודעה ל-Grace, כותבים Grace@. הקלדת התו @ תגרום להופעת רשימה של אנשי קשר מומלצים. בצד השני של המשוואה אנשים יוכלו לבחור להסתיר הודעות של קבוצה מסוימת, אבל בכל זאת לקבל את ההודעות שיופנו אליהם באופן אישי בעזרת ה-@.
[caption id="attachment_312174" align="alignnone" width="600"] iMessage. צילום: BigStock[/caption]
אפל, כך דווח, בוחנת גם את האפשרות למשוך הודעות בחזרה, כלומר לבטל אותן. עם זאת לא ברור האם שני הצדדים יראו שבוצעה פעולת משיכת הודעה, וכן כמה זמן לאחר שליחת הודעה ניתן יהיה לבצע זאת - בכל זאת הרי מדובר באפליקציית שיחות מיידיות.
כן נבדקת האפשרות לשלב אפשרויות שקיימות כיום רק בשיחות אישיות גם בשיחות קבוצתיות, כדוגמת האפשרות להקליד מחווני מצב שונים. תכונה אחרת היא אפשרות לסמן הודעה אחרונה שנקראה כ'לא נקראה', אם רוצים לשמור אותה לקריאה מאוחרת יותר, וכן להשתמש בפקודה /me כדי לשתף עדכוני סטטוס.
כאמור, מדובר בבדיקות פנימיות בלבד.
10/03/20 16:43
8.82% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בהיכל החדשנות של כנס הקמעונאות היוקרתי NRF שננעל לאחרונה, השתתפו עשרות חברות המציגות חדשנות בקמעונאות, ובהן חמש חברות ישראליות מחממת נילסן בקיסריה.
כנס ה-NRF אשר נערך השנה בניו יורק תחת הכותרת 'Retail's Big Show' הינו אחד מכנסי הריטייל הגדולים והחשובים בעולם אשר נערכים מדי שנה. השתתפו בו כ-18 אלף חברות מתחום הריטייל וכ-800 דוכנים מ-99 מדינות.
משכה ובלטה במיוחד חברת ווק-אאוט (WalkOut) הישראלית, שפיתחה עגלת קניות אוטונומית עם טכנולוגיית צ'קאאוט, המאפשרת לקחת מוצרים מהמדף ולצאת מן החנות ללא שום עיכוב או צורך מעבר בקופה. חוויית משתמש חלקה, מהירה ובטוחה.
החברה משכה קהל סקרנים רב בכנס, ואף זכתה לאייטם בערוץ CNN ולכתבה בעיתון פורבס.
[caption id="attachment_312219" align="alignnone" width="600"] עגלת הקניות האוטונומית של ווק-אאוט, עם טכנולוגיית צ'קאאוט, צילום: בן פשדטצקי[/caption]
דב ירקוני, מנכ"ל חממת נילסן, ציין, כי "חמש החברות מחממת החדשנות של נילסן אשר לקחו חלק בכנס ה-NRF היוקרתי משקפות את האסטרטגיה של החממה להמשיך להוות את חוד החנית בעולם הריטייל-טק. זהו עולם המשתנה במהירות וללא הכר, ובכל יום נולדים פתרונות חדשניים. המטרה שלנו היא לאתר את הטכנולוגיות החמות ביותר ולהציג אותן בפני השוק".
אסף גדליה, מנכ"ל ווק-אאוט, אמר: "החשיפה אשר קיבלה החברה בכנס, ההתעניינות הרבה מקמעונאים מרחבי העולם והכתבה על הטכנולוגיה שלנו בעיתון פורבס ובערוץ CNN מהוות עבורנו סימן מובהק, שעלינו להמשיך ולהתקדם עם פתרון הצ'קאאוט האוטונומי הטוב ביותר".
ייחודה המעניין של טכנולוגית המעקב המתקדמת על העגלה עצמה הוא בכך, שהיא אינה מוגבלת עקב גודל החנות (טכנולוגיות מעקב המותקנות ברחבי החנות, בין אם על התקרה או על המדפים, סובלות מבעיה שככל שהחנות גדולה יותר המעקב הופך לקשה הרבה יותר, והפתרון הופך ליקר הרבה יותר). לכן מצאה רשת ה CNN עניין רב בפיתוח.
על העגלה מותקן מסך, המהווה פלטפורמה לתקשורת אישית עם הלקוח בזמן אמת, לקבלת מידע מידי על המוצר שרכש ומבצעים מותאמים אישית, המושפעים מהיסטוריית קניות, מהמוצר שנרכש, מהמיקום הפיזי ועוד משתנים רבים להשגת השפעה מקסימלית. כל זאת תחת הרגולציות המחמירות ביותר של ה-GDPR, מה שמבטיח שמירה על המידע של כל משתמש.
ווק-אאוט זכתה בשנה שעברה בתחרות של ALDI (אחת מ 10 רשתות הסופרמרקט המובילות בעולם) לסטארט-אפים העוסקים בעתיד חוויית הצ'קאאוט.
החברות הישראליות הנוספות מחממת נילסן שלקחו חלק בכנס הן ARpalus, שעוזרת לקמעונאים וליצרנים לשפר את תהליכי התפעול היומיומיים באמצעות שימוש בטכנולוגיות עיבוד תמונה ומציאות רבודה; וויסבל (Voiceable), שיוצרת "עוזרות קוליות" מבוססות בינה מלאכותית לאתרי מובייל, ומשפרת מסעות לקוח באתרי קניות באמצעות סיוע בחיפוש, שאלות כלליות וכן צ'קאאוט קולי; סי-ואליו (ciValue), שפתרון הענן שלה מבצע ניתוח מהיר ואוטומטי של הרגלי הקנייה של כל לקוח ומאפשר יצירת סט המלצות ומבצעים מותאמים אישית; ו-ווייז-שלף (WiseShelf), שפיתחה טכנולוגיה לניהול מלאי ומדפים חכמים.
10/03/20 13:08
7.35% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
עקב התגברות ההידבקות מנגיף הקורונה, ושליחתם של למעלה מ-3,000 תלמידות ותלמידים ולמעלה מ-200 עובדי הוראה בישראל לבידוד, מציעה קרן אתנה למשרד החינוך להגביר מיידית חלוקת מחשבים ניידים למורות ומורים, כדי לאפשר למידה מיטבית מרחוק.
קרן אתנה מעניקה למורות, מורים וגננות ברחבי הארץ ארגזי כלים דיגיטליים הכוללים מחשבים ניידים. עד כה העניקה הקרן מחשבים ניידים והכשרה מקצועית ל-25,000 מורות ומורים ב-167 רשויות מקומיות ברחבי המדינה.
"על פי המידע שבידנו, מורות ומורים רבים כבר מתקשרים בימים אלה באמצעות המחשב עם תלמידים הנמצאים בבידוד, אך יש להיערך לאפשרות של הרחבת הבידוד ולצייד מספר מירבי של מורות ומורים במחשבים ניידים", אמר אורי בן ארי, נשיא ומייסד קרן אתנה. "היינו עדים לתהליך זה של לימוד מרחוק גם ביישובי עוטף עזה ואזור הדרום בעת המתקפות מעזה, שהשביתו את מערכת החינוך והכריחו תלמידים ומורים לעבוד מהבית ומהמקלטים בהם שהו".
קרן אתנה מציעה למשרד החינוך לדאוג להעניק לכל מורה ארגז כלים דיגיטלי בעיקר בעת הזו, כדי לאפשר למורות ומורים להמשיך ולקיים את הקשר והעברת הידע ומערכי השיעור בצורה מקוונת לתלמידים ששוהים בבידוד.
ארגז הכלים הדיגיטלי שמעניקה קרן אתנה כולל מחשב נייד מסוג אייפד או לפטופ (בהתאם לתכנית), 120 שעות הדרכה, שלוש שנות אחריות, שלוש שנים תמיכה טכנית, גמול השתלמות, מדפסת אישית, תיק למחשב או לאייפד, מקרן לכיתה ורשת WiFi לכיתה.
[caption id="attachment_312184" align="alignnone" width="600"] הבידוד מהקורונה - מחייב למידה מרחוק. צילום אילוסטרציה: BigStock[/caption]
לומדים מרחוק מהבית בכל העולם
בן ארי ציין כי סגירת בתי ספר ושליחת תלמידים לבתיהם מתרחשת כיום במדינות רבות. לדבריו, "על פי נתונים שמפרסם אונסק"ו - ארגון החינוך, המדע והתרבות של האו"ם - נכון ל-6 במרץ, נסגרו בתי ספר וגני ילדים בפריסה ארצית ב-14 מדינות, ו-291.5 מיליון תלמידים יושבים בבתיהם. ב-13 מדינות נוספות נסגרו מוסדות חינוך ברמה המקומית".
אתנה מונתה לאחרונה כחברה בכוח המשימה הבינלאומי של אונסק"ו לקידום מורים למען החינוך לשנת 2030. בנוסף לחברותה בכוח המשימה, לקרן אתנה גם מעמד של יועץ מיוחד למועצה הכלכלית והחברתית של האו"ם (ECOSOC). קרן אתנה גם חברה במועצה הבינלאומית לחינוך פתוח ולחינוך מרחוק (ICDE).
המדינות שבהן נסגרו בתי ספר בפריסה ארצית, על-פי אונסק"ו, הן סין (כולל הונג-קונג ומקאו), יפן, איטליה, ארמניה, אזרבייג'ן, בחריין, דרום קוריאה, צפון קוריאה, גיאורגיה, כווית, לבנון, מונגוליה ואיחוד האמירויות. המדינות בהן נסגרו חלק מבתי הספר ברמה המקומית כוללות את ארה"ב, בריטניה, צרפת, גרמניה, יוון, הודו, ויטנאם, אוקראינה, אפגניסטן, בהוטן, עירק, פקיסטן והרשות הפלסטינית.
אונסק"ו תומך ביישום תכניות למידה מרחוק בהיקף נרחב וממליץ על שימוש באפליקציות ופלטפורמות חינוכיות שבתי ספר ומורים יכולים להשתמש בהן ללמידה מרחוק. אונסק"ו מציין כי סגירת בתי ספר, גם כאשר היא זמנית, היא בעייתית מסיבות רבות. בראש ובראשונה - קיצור זמן ההוראה משפיע על הישגי הלמידה, וכאשר בתי הספר נסגרים, החינוך סובל. שיבוש הלימודים מביא גם לבעיות קשות יותר למדידה, כולל אי נוחות למשפחות וירידה בפריון הכלכלי ככל שההורים נאבקים באיזון בין התחייבויותיהם למקום העבודה לבין הטיפול בילדים. סגירת בתי ספר גם גורמת לאי-שוויון חינוכי: למשפחות בעלות יכולת כלכלית יש משאבים רבים יותר למילוי פערי למידה ומתן פעילויות העשרה לילדים שאינם יכולים ללמוד בבית ספר.
10/03/20 15:26
5.88% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
הותר לפרסום: מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה הגישה הבוקר (ג') כתב אישום נגד עובדת בוועדה לאנרגיה אטומית (וא"א). זאת, בגין ביצוע עבירות של חדירה לחומר מחשב ופגיעה בפרטיות.
כתב האישום הוגש בתום חקירה של הממונה על הביטחון במערכת הביטחון (מלמ"ב). על פי כתב האישום, שהוגש לבית משפט השלום ברחובות, הנאשמת חדרה בעשרות הזדמנויות שונות למערכת מחשוב, שאליה לא הייתה לה הרשאת כניסה, וערכה חיפושים ממוקדים שלא כדין ובניגוד לחוק הגנת הפרטיות.
[caption id="attachment_312207" align="alignnone" width="600"] כתב האישום - נגד עובדת בוועדה לאנרגיה אטומית (וא"א). צילום אילוסטרציה: BigStock[/caption]
על-פי כתב האישום, החל מסוף חודש אוגוסט 2018 ועד לינואר 2020, העובדת חדרה למערכת המחשוב בין 70 ל-100 פעמים - וערכה בה חיפושים אסורים.
קציני הביטחון בוועדה לאנרגיה אטומית גילו את העבירות, ובעקבות כך יחידת החקירות במלמ"ב שבמשרד הביטחון פתחה בחקירה פלילית, אשר נוהלה בליווי מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה.
את כתב האישום הגישה עו"ד אדר לר ממחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה, במסגרת הסדר טיעון מול הנאשמת. עם הגשת כתב האישום, בית המשפט קיבל את בקשת המדינה והורה על איסור פרסום ודלתיים סגורות בתיק. זאת מטעמים של ביטחון המדינה והגנה על הפרטיות.