זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
11/03/20 15:22
16.05% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מיקרוסופט שחררה ערכת הדמיה חדשה עבור מערכת ההפעלה Windows 10X, שכזכור היא מייעדת עבור שימוש במחשבים כפולי מסך.
אחד השינויים הבולטים קשור דווקא ליכולת התקנה של ההדמיה. מעתה לא צריך יותר חשבון ב-Windows Insider כדי להתקין את ההדמיה, אלא רק אם רוצים להשתמש ב-SDK כדי לבדוק אפשרויות פיתוח. כעת כל משתמש Windows 10, שברשותו גרסה מעודכנת של מערכת ההפעלה, יכול לבדוק את Windows 10X.
המערכת ברמתה הנוכחית מאפשרת כעת להריץ גם יישומי Win32 בתוך ההדמיה, אם כי כל יישום מורץ בתוך מיכל משלו, כדי לנסות למנוע תקלות. בנוסף צירפה מיקרוסופט יישום ניהול קבצים (File Manager), אם כי הוא מוגדר כבטא. הוא תוכנן לעבוד מול OneDrive, שירות האחסון בענן של מיקרוסופט, ולכן יש צורך להשתמש בחשבון מיקרוסופט של המערכת בה מריצים את ההדמיה.
מיקרוסופט עדכנה גם את מנהל ההדמיות שלה לגרסה 1.1.54.0, שכעת יכול לאפשר למשתמשים לבחון את החנות בחיפוש אחר קבצים מעודכנים לצורך התקנה עצמאית.
11/03/20 18:00
9.88% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
גונג, סטארט-אפ ישראלי שמפתח טכנולוגיות מבוססת למידת מכונה לניתוח שיחות של חברות עם לקוחותיהן, הודיע באחרונה כי הוא מגייס עובדות ועובדים למרכז הפיתוח שלו, שעבר לפני כחודש מהרצליה למגדל ספיר באזור הבורסה ברמת גן. זאת, על מנת להרחיב עוד את המרכז.
במסגרת המהלך עתיד גונג להכפיל עד סוף השנה את מרכז הפיתוח הישראלי שלו, שמעסיק כיום 100 עובדים, ולעבות אותו ב-100 עובדים נוספים. המרכז מאכלס קומת משרדים שלמה במגדל ספיר, בשטח כולל של 1,500 מ"ר. כחלק מהמעבר לעיר, החברה יוצאת בקמפיין בתל אביב ובמרכז, שינוהל על שלטי חוצות של Atreo. מדובר בהמשך לקמפיין דומה שהחברה ביצעה בסן פרנסיסקו, והוא נערך תחת הסלוגן "Rahm, Enjoy Our New Office".
בדצמבר האחרון השלימה גונג סבב גיוס C, שמטרתו הרחבת פלטפורמת המוצרים, העמקת הטכנולוגיה והגדלת מערכי השיווק והמכירות שלה. במסגרת הסבב היא גייסה 65 מיליון דולר, בהובלת קרן סקויה האמריקנית. בכך מסתכמות ההשקעות בגונג מיום הקמתה ל-134 מיליון דולר.
אודי לדרגור, סמנכ"ל השיווק של גונג, אמר כי "איכות האנשים בחברה הייתה והנה הסיבה המרכזית להצלחת המוצרים וקצב הגידול הגבוה. הקמפיין שלנו הוא דרך להודות לעובדים שבזכות ההשקעה והנתינה שלהם יש לנו מוצר אטרקטיבי. עקרונות החברה מדגישים מצד אחד תמיד לשאוף למצוינות ומצד שני לא לוותר על ההנאה בדרך, ולכן חשוב לנו לחגוג עם כל הצוות את המעבר למשרדים החדשים. אנחנו קוראים למפתחים חדשים להצטרף אלינו ולהיות חלק מההצלחה".
11/03/20 09:30
7.41% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חברת אופן-טקסט (OpenText) הבינלאומית, המספקת מערכות לניהול מידע ארגוני (EIM), בנתה לוח מחוונים עולמי באינטרנט על וירוס הקורונה, כולל חדשות ומידע רב.
לוח המחוונים של אופן-טקסט בנושא וירוס הקורונה – או בשמו הרשמי COVID-19, כולל תכנים, ניתוח, מיפוי ונתונים והוא מהווה מקור מידע מאוחד על הנגיף, אשר משקף נתונים הזמינים לציבור ממקורות רבים.
לוח המחוונים נבנה באמצעות מוצר פלטפורמת הבינה המלאכותית Magellan של אופן-טקסט, אשר משלבת למידת מכונה של קוד פתוח עם ניתוח מתקדם, בינה עסקית (BI) ויכולות לאסוף, למזג, לנהל ולנתח ביג דטה ותוכן מרובה (Big Content).
מוצרי אופן-טקסט מופצים בישראל באמצעות חטיבת הפתרונות העסקיים בנס-פרו, קבוצת מוצרי התוכנה של נס.
11/03/20 16:22
6.17% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
על רקע משבר נגיף הקורונה, מערך הסייבר הלאומי הפיץ היום (ד') מסמך המלצות לארגונים ולציבור. המסמך כולל הנחיות מורחבות עבור גופים שונים, לרבות תשתיות מדינה קריטיות, להגנה על ממשקי עבודה מרחוק. זאת, כי "עבודה מרחוק מאפשרת לעובדים לקבל גישה למערכות הארגוניות, מה שעלול לחשוף את הארגון לפגיעות", נכתב במסמך.
רוב ההמלצות מכוונות לאנשי מערכות מידע ומנהלי אבטחת מידע והגנת הסייבר בארגונים, ובכלל זה - מסמך מיוחד הנוגע לשימוש ברשת וירטואלית פרטית (VPN).
המלצות להגנה על רשת הארגון
להלן כללים קצרים שאותם ניסח מערך הסייבר הלאומי לעבודה מאובטחת. מטרת ההמלצות, ציינו אנשי המערך, היא לצמצם במספר צעדים פשוטים ומהירים את סיכוני הסייבר כתוצאה מעבודה מהבית של עובדים:
רצוי כי הגישה מרחוק תתבצע מאמצעי קבוע אשר מוכר לאיש/אשת המחשוב של הארגון. יש לבחון הענקת הרשאות גישה מרחוק לתיקיות מחשוב. מומלץ להתיר גישה לתיקיות חיוניות בלבד.
מומלץ להפריד בין גישה למייל לגישה לשרת/תיקיות/נכסים רגישים. לאחר בחינה ארגונית, ואם המסקנה היא כי הדבר הכרחי, מומלץ לפתוח את הגישה לפרק הזמן הנדרש בלבד, באמצעות איש המחשוב הארגוני.
לשם הסרת הרשאות גישה של העובדים למערכות ארגוניות ולממשקים שאינם חיוניים, יש להגדיר הרשאות גישה עבור תוכנות הרלוונטיות לממשקי העבודה בלבד. לדוגמה: אם מנהלת הכספים נדרשת לעבוד מהבית, יש לאפשר גישה למערכת השכר לפרק הזמן הנדרש בלבד. אחת לתקופה, נדרש לבדוק האם ההרשאות אשר הוקנו עדיין רלוונטיות ואם לא, יש להסיר את ההרשאות שאינן נדרשות.
יש לערוך גיבויים לכל המכשירים ולמידע האגור בהם. במקרה של פריצה או השבתה של המכשיר, ניתן יהיה לשחזר את המידע. עדיף לבצע את הגיבוי להתקן חיצוני נייד וכן גיבוי בענן.
על ארגונים ליישם מדיניות של אכיפת הגדרת ססמאות מורכבות וקשות לניחוש, ולעשות זאת באמצעות מנגנון ניהול המשתמשים (כגון GPO במיקרוסופט). יש לאלץ את המשתמשים להחליף ססמה מדי תקופה מסוימת, ואם אפשר גם להגדיר סיסמה חד פעמית (OTP) כאמצעי זיהוי נוסף.
יש להגדיר כי חיבור המשתמשים (Session) יהיה לפרק זמן מוגבל (X דקות/שעות).
בחוקת הפיירוול הארגוני, או המקומי, יש לוודא טיוב חוקים אשר מאפשרים גישה מרחוק, כך שגישה זו תצומצם למינימום, וכן כי מתקבלים לוגים לתיעוד ההתחברות. בנוסף, מומלץ להגדיר מדינות ואזורים שמורשים להתחבר לארגון.
הנחיות למתקדמים
במחשב נייח/נייד, יש להגביל את הגישה לשורת פקודה (דוגמת PowerShell), כך שלא ניתן יהיה להריץ סקריפטים שמקורם לא ידוע, או שמקורם ממחשב אחר.
מומלץ לאפשר לעובדים התחברות דרך ממשק מאובטח, כגון Terminal Services.
יש לערוך הקלטה של ה-Session ולשמור אותה לפרק זמן קבוע - של שבועות או חודשים.
[caption id="attachment_309257" align="alignnone" width="600"] יגאל אונא, ראש מערך הסייבר הלאומי. צילום: עודד קרני[/caption]
מודעות עובדים
בעת מתן אישור לעובד לעבודה מרחוק, חשוב לבצע הדרכת מודעות קצרה, שתכלול את הנקודות הבאות:
חשיבות נעילת המכשיר באמצעות ססמה חזקה, אמצעי ביומטרי, קוד או נעילת דפוס, וכן הגדרת נעילה אוטומטית לאחר אי שימוש במשך זמן קצוב. רצוי לבחור כהגדרת ברירת מחדל את המינימום האפשרי.
יש להפעיל אימות דו-שלבי (2FA) בכל מכשיר ובכל חשבון המאפשר זאת.
יש לנהל שתי תיבות מייל נפרדות - אחת לעבודה ואחת לפעילות פרטית, עם יצירת ססמה שונה עבור כל חשבון, וכן לוודא הפעלת אימות דו שלבי.
נדרש להימנע, ככל האפשר, מלהתחבר לרשת Wi-Fi מזדמנת (של השכנים, לדוגמה) שאינה מאובטחת, ולהעדיף להתחבר באמצעות VPN או רשת סלולרית. אם ניתן להתחבר רק מרשת ה- Wi-Fi הביתית, יש לוודא כי הרשת פרטית וכי מוגדרת ססמת כניסה מורכבת שאינה ברירת המחדל של היצרן ושלא בוצע בה שימוש בחשבון אחר.
לרוב, הנתב הביתי בעל אבטחה לקויה וקל לפרוץ אותו ולכן חשוב לבצע מספר צעדים פשוטים כדי לאבטחו. להרחבה לחצו כאן.
מומלץ להגדיר שעדכוני תוכנה יבוצעו אוטומטית, אולם אם לא בוצעה הגדרה זו אז - טרם מסירת המחשב לעובדים, יש להדריך אותם כיצד לבצע עדכוני תוכנה וכן אודות תדירות העדכון הנדרשת.
על ארגונים לחדד את הערנות של העובדים מפני ניסיונות פישינג על כל סוגיו המתקבלים בערוצי התקשורת השונים - פרטי וארגוני, וכן על כך שהם חייבים לעדכן את ה-IT או ההנהלה בכל חשד לניסיון שכזה. מערך הסייבר הלאומי זיהה 5,463 אתרים המשתמשים בשם הדומיין Coronavirus והם חשודים כאתרים זדוניים. לקריאת התרעה שיצאה בנושא לחצו כאן.
הגנה עבור העובדים - ציוד מחשוב ומידע
מומלץ לוודא כי כל אמצעי המחשוב בבית - מחשב נייח, נייד, טאבלט וטלפון חכם - הנמצאים ברשות העובדים, הארגוניים והאישיים, נעולים בססמה (PIN), נעילת דפוס, ביומטרי, כרטיס חכם וכדומה.
יש לוודא שעל כלל רכיבי המחשוב מותקנים תוכנת אנטי וירוס מעודכנת ופיירוול מעודכן. במחשבים שבהם מותקנת מערכת מיקרוסופט, חשוב לוודא כי Windows Defender מופעל.
עוד יש לוודא כי מותקנת VPN, רשת וירטואלית פרטית, להתחברות מאובטחת ופרטית בין העובדים למשאבי הארגון, וכן שהופעל אימות דו שלבי או רב גורמי, כאשר יש עדיפות לאימות זיהוי שאינו מבוסס על הודעת SMS.
על ארגונים להגדיר ביצוע עדכוני תוכנה אוטומטיים לכלל התוכנות במכשיר, כולל דפדפנים. מומלץ להגדיר את העדכונים לשעות הלילה. בנוסף, חשוב לבצע עדכון יזום במכשירים החכמים למערכת ההפעלה מיד עם פרסומם. אם תוכנה מסוימת אינה מאפשרת עדכונים אוטומטיים, מומלץ לשים תזכורת לבחון באופן חודשי את עדכניות התוכנה מול אתר האינטרנט של היצרן, ולבצע עדכון ידני בעת הצורך.
אנשי המערך סיימו בהמלצה שלפיה יש לדווח לגורמים המוסמכים בארגון על כל אירוע חריג וחשוד שהעובדים או המנהלים זיהו במהלך החיבור לרשת הארגונית.
[caption id="attachment_305173" align="alignnone" width="600"] שחר ברכה, ממלא מקום ראש רשות התקשוב הממשלתי. צילום: ניב קנטור[/caption]
שחר ברכה, ממלא מקום ראש רשות התקשוב הממשלתי, פרסם היום (ד') הנחיה המפרטת כיצד על אגפי הטכנולוגיות במשרדי הממשלה להיערך לעבודה מהבית וערך וידיאו קונפרנס עם המנמ"רים הממשלתיים, שבה נבחנה ההיערכות של המשרדים בתחום. לדברי ברכה, "בעת הזו, תפקידם של מנהלי אגפי הטכנולוגיות הדיגיטליות והמידע לאפשר לממשלה לנצל את כלל הפתרונות הטכנולוגיים והדיגיטליים העומדים לרשותה, על מנת להביא להמשכיות עסקית ולצמצם למינימום את הפגיעה האפשרית בשירותים הניתנים לציבור". הוא ציין כי הרשות מספקת למנמ"רים הממשלתיים פתרונות כיצד לשמור על המשכיות עסקית גם בעידן המשברי הנוכחי.
11/03/20 12:53
4.94% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
במהלך ראיון שנערך לאחרונה בכנס Satellite 2020 בוושינגטון, העלה אילון מאסק, יזם מרתק שהוא המייסד והמנכ"ל של חברות טכנולוגיה בולטות כמו SpaceX, טסלה, ואחרות, חוויה שקרתה לו עקב עדכון מערכת הפעלה של אפל ל-iPhone, שלטענתו הרס לו את המייל.
מאסק עשה זאת תוך כדי מענה לשאלה על חשיבותה הכללית של תוכנה, והתפקיד שהיא ממלאת בפרויקטים שלו, כך דיווח ה-Business Insider.
אפל השיקה את iOS 13 בספטמבר 2019. רבים התלהבו באותו זמן מהכנסת הפיצ'ר שסיפק למערכת מראה כהה (Dark Mode), אולם ההתרגשות דעכה עד מהרה בגלל מספר לא קטן של באגים שנמצאו בתוכנה, ומשתמשי iPhone רבים, התלוננו על אפליקציות שהפכו להרבה פחות יציבות. זה מה שקרה כנראה גם למייל של מאסק.
המראיין שוחח עם היזם הטכנולוגי היצירתי, המוכר כ"ילד רע" בתעשייה (למשל באופן שבו הסתבך עם ה-SEC ונאלץ לעזור את כס יו"ר טסלה אחרי ציוצים מוליכי שולל, לכאורה, שהעלה לחשבון הטוויטר שלו). בדבריו ציין המראיין הערה קודמת שהשמיע המנכ"ל המפורסם בנוגע לדעיכה ההדרגתית של הטכנולוגיה ככלל. אחריה שאל את בן שיחו האם הוא חושב שהבעיות שאליהן התייחס כבר בעבר בתחום הטכנולוגי ישפיעו על משימתו להתיישבות במאדים - שעליהן הוא מספר כל העת ואף מקדם באמצעות פיתוחים ב-SpaceX, יצרנית הטילים לחלל - מכיוון שחלק גדול מהטכנולוגיה המעורבת בדבר מופעלת על ידי חומרה ותוכנה כאחד.
[caption id="attachment_309245" align="alignnone" width="600"] מערכת ההפעלה של אפל[/caption]
הטכנולוגיה לא משתפרת אוטומטית - היא זקוקה למתכנתים "טריים"
מאסק השיב, וכדי להבהיר את ההערה הקודמת שלו "נכנס" על-הדרך באפל. הוא אמר כי "מה שהתייחסתי אליו הוא שהטכנולוגיה לא משתפרת אוטומטית. אנשים רגילים לכך שהטלפון נהיה טוב יותר בכל שנה. אני משתמש iPhone, אבל אני חושב שחלק מעדכוני התוכנה האחרונים לא היו נהדרים, וזה ודאי מזין את הנקודה זו. זה (העדכון - ג"פ) קלקל את מערכת הדואר האלקטרוני שלי. וזה די מהותי", אמר מאסק.
בדבריו לא פירט מאסק הרבה מעבר לחוויה הכללית שלו עם עדכן התוכנה, אך המשיך להדגיש את החשיבות של שכירת והעסקת כישרונות טריים בתעשיית הטכנולוגיה באופן קבוע.
אם כן, הנקודה של מאסק לא הייתה שאפל גרועה באופן ייחודי כי שחררה תוכנה עם באגים, אלא שחברות בכלל סובלות לעתים קרובות ממחסור ב"דם טרי" ולכן התוצרים של התוכנה שלהן לא מספיק טובים.
מאסק טען שתוכנה מאבדת רלוונטיות לאורך זמן, ושיש צורך לתחזק ולשפר אותה באופן פעיל, על ידי אנשים חכמים וחדשניים שהחברות מוכרחות להעסיק.
"בטוח שיש הרבה תוכנה שם בחוץ", אמר מאסק, "וחלק ממנה, האנשים שכתבו אותה פורשים - או אולי מתים. זה עומד להיות אישיו". בהמשך הבהיר: "אנו בהחלט זקוקים להרבה יותר אנשים חכמים כדי לעבוד בתוכנה".
כדאי להיזכר שמאסק כבר "נכנס" באפל בעבר. ב-2015 הוא טען כי הענקית היא המקום אליו עוברים עובדים לשעבר אם הם "לא הצליחו" בזמן שהיו מועסקי טסלה - החברה המפתחת כלי רכב חדשניים שאותה הוא מוביל. "הם שכרו אנשים שפיטרנו", סיפר אז מאסק והמשיך ואמר ש-"אנחנו תמיד מכנים בבדיחות את אפל 'בית הקברות טסלה'. אם לא תצליח בטסלה - תלך לעבוד אצל אפל. אני לא צוחק".
11/03/20 13:41
4.94% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מיקרוסופט וארגון היזמות החברתית Tech for Good הודיעו אתמול (ד') כי הם מחפשים יזמים ומיזמים ישראליים שעוסקים בתחומים שונים למען החברה ומבוססים על בינה מלאכותית, בהם כאלה שיכולים לסייע בפתרון משבר הקורונה. במסגרת התכנית, שאליה ייבחרו 12 מיזמים, יוצעו להם חיבור לחברות גלובליות, מנטורינג עסקי, הדרכה לעבודה עם האו"ם ועם מדינות מתפתחות, תמיכה טכנית והטבות נוספות, שהם מעריכים אותן במיליוני דולרים.
על הכוונת של שני הארגונים נמצאים סטארט-אפים שעוסקים בפעילויות כגון שמירה על כדור הארץ, נגישות, בריאות - כאמור, כולל מיזמים שיכולים לסייע לפתרון משבר הקורונה, זכויות אדם ונושאים הומניטריים, מורשת ועוד. ביתר פירוט, הם מחפשים סטארט-אפים המשתמשים בבינה מלאכותית לשיפור בריאותם של אנשים וקהילות ברחבי העולם; לבניית עתיד בר קיימא וטיפול בבעיות סביבתיות עולמיות בתחומי החקלאות, המגוון הביולוגי, שינויי האקלים והמים; לסיוע לאנשים הנדרשים לנגישות בחיי היומיום, בתעסוקה, בתקשורת ובחיבור; למתן מענה לאסונות, הגנה על זכויות אדם, פליטים וילדים; ולשימור והעשרת המורשת התרבותית, שימור שפות, פיתוח כלים דיגיטליים לשימור אנדרטאות, ויצירת דרכים לגישה קלה יותר לאוספים וארכיונים.
האקסלרטור, שייקרא AI for Good, יחל במאי השנה ויימשך ארבעה חודשים. ההדרכות שיקבלו המשתתפים יעסקו בעניינים טכניים, כמו גם בפיתוח ושיווק עסקי. הן ייעשו במסגרות של סדנאות, ימי עיון ומודולים ממוקדים בנושאים של בינה מלאכותית ומסגרות להשפעה חברתית.
חלק מתכנית היזמות החברתית של מיקרוסופט
ההשתתפות של מיקרוסופט באקסלרטור היא חלק מהתכנית שלה Global Social Entrepreneurship, שמאפשרת לסטארט-אפים לקבל מלגות מקרן הפילנתרופיה שלה לצד חשיפה גלובלית. בנוסף, החברות המשתתפות יוכלו לקבל ממיקרוסופט את הסטטוס Co-sell, שמשמעותו היא שאנשי המכירות של חברת הענק ישווקו את המוצר שלהן - דבר שיכול להוות תרומה רבה לסטארט-אפים בתחילת דרכם.
המאיץ החדש יפעל במסגרת Microsoft for Startups – תכנית שהסניף הישראלי שלה פועל במסגרת ההאב של החברה בתל אביב, ותמכה לאורך השנים ביותר מ-1,000 סטארט-אפים. באחרונה הרחיבה מיקרוסופט את ההטבות שלה לחברות הזנק, ובכלל זה מתן גישה חינמית לגיטהאב ול-Power BI.
רז בכר, מנהל Microsoft for Startups בישראל, אמר כי "האקסלרטור החדש רותם את כוחה של הבינה המלאכותית על מנת להפוך את העולם לטוב יותר. הוא משקף את אמונתנו בכך שההזדמנות הגדולה לשימוש בבינה מלאכותית לא טמונה בכך שהיא תעצב את עתידנו, אלא בכך שאנחנו נשתמש בה לטובת העתיד שברצותנו לראות".
עומרי בורל, מנהלת ומייסדת שותפה של Tech for Good, ציינה כי "הביקוש לחדשנות שנותנת מענה לסוגיות חברתיות וסביבתיות נמצא בעלייה משמעותית. המגמה הזו מייצרת הזדמנויות ליזמיות ויזמים טכנולוגיים בישראל, שיכולה להיות שחקן מוביל בעולם בתחום זה".
לפרטים נוספים ולהרשמה לחצו כאן.
11/03/20 13:56
4.94% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ענף ההיי-טק הישראלי היה בין הראשונים להנחות את עובדיו לעבוד מהבית עקב משבר הקורונה, וכעת נמצאת התעשייה במצב קיומי חדש - ביטול נסיעות העסקים, שבמקרים רבים הכרחיות לפעילות השוטפת של החברה.
מבדיקה שביצעה פלטפורמת הנסיעות העסקיות ארביטריפ עולה כי רף ביטולי נסיעות העסקים בהיי-טק הישראלי חצה את ה-90%. ביטולים אלו נובעים מכך שהמנהלים לא מוכנים לקחת את הסיכון בשליחת העובדים לאותן נסיעות, אך לא רק - גם העובדים עצמם מסרבים לנסוע. נתון נוסף שנכנס למשוואה הוא חובת הבידוד לאחר החזרה מכל יעד בעולם.
עוד עולה מהבדיקה שביצעה Arbitrip, שלא רק ההיי-טק הישראלי מסתגר, אלא גם האקוסיסטם הבריטי והגרמני, שם נצפתה צניחה בתיירות העסקית בהיקף של 29% ו-47% בהתאמה.
יחד עם זאת, בבריטניה עדיין לא שיתקו את כל התעשייה, וישנה תנועה ערה של נסיעות עסקיות בתוך הממלכה, וכ-94% מהנסיעות העסקיות נעשות בתוך שטח אנגליה עצמה.
ומה לגבי ערי מפתח בתעשיית ההיי-טק בארה"ב? בניו יורק ישנה צניחה של 31% בתיירות העסקית ובעמק הסיליקון אשר בסן פרנסיסקו ישנה צניחה של 36% בתיירות העסקית, כולל ביטולי כנסים ענקיים ומפורסמים כגון Google I/O ו-Game Developers Conference. כנסים רבים אחרים עברו להיות וירטואליים בלבד.
[caption id="attachment_312277" align="alignnone" width="600"] בני יונוביץ', מנכ"ל פלטפורמת הנסיעות העסקיות ארביטריפ. צילום: ישראל הדרי[/caption]
לדברי בני יונוביץ', מנכ"ל פלטפורמת הנסיעות העסקיות ארביטריפ: "מדובר במשבר הגדול ביותר אי פעם בענף התיירות בישראל, ואולי אפילו בעולם כולו. יש אווירת נכאים בשוק והמון אנשים בענף פוטרו או יצאו לחל"ת. רק השבוע התבשרנו שנתב"ג עובד במתכונת יום כיפור ורשות שדות התעופה נערכת לגל פיטורים נרחב. אני צופה שעם הגברת מפלס החרדה באופן מקומי ובינלאומי, יצטמצמו עוד ועוד נסיעות עסקים, בתעשיות נוספות. אפילו כאלו שהן בתוך המדינה עצמה. בשיחותיי עם קולגות רבות, האירוע הזה (משבר הקורונה) הגיע בבום, ופשוט איפס את ההכנסות במכה אחת, ללא צפי או אופק מתי זה יחלוף".
11/03/20 15:38
4.94% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
סיילספורס יצרה תפקיד חדש - מנכ"ל המו"פ של החברה בישראל, ומינתה אליו את אפי כהן; כך מסרה החברה אתמול (ג'). כהן יהיה אמון על ניהול כלל מערך המחקר והפיתוח של החברה בישראל, על כל זרועותיו, ויבנה את התפקיד מאפס.
מדובר בפעם הראשונה שסיילספורס ממנה מנכ"ל מו"פ מחוץ לארצות הברית. לדברי החברה, הסיבה לכך היא החשיבות שהיא רואה בפעילותה בישראל, לאור מספר רכישות שהיא ביצעה כאן באחרונה. המרכזית שבהן הייתה האקזיט הענק של דאטורמה הישראלית, שסיילספורס רכשה ביוני 2018 תמורת כשלושה מיליארד שקלים. בנוסף לתפקידו החדש, כהן ימשיך לכהן כסגן נשיא בכיר למוצר והנדסה בדאטורמה.
כהן הוא מייסד שותף ועד לאחרונה היה מנהל טכנולוגיות ראשי בדאטורמה. הוא בעל ניסיון של 21 שנים בפיתוח ובניהול של מוצרים וצוותים. לפני שהיה בין מקימי החברה, כהן היה העובד הראשון של איי-בלסטר (הידועה גם כמדיה מיינד וכסיזמק), שם הוא שימש כסמנכ"ל הטכנולוגיות. מדיה מיינד הונפקה לציבור ב-2010 ונרכשה על ידי DG שנה לאחר מכן.
ענקית הענן הרחיבה את פעילותה בישראל ליותר מ-600 עובדים ומפעילה בארץ מרכז מו"פ בעל שלוש שלוחות - בתל אביב, בפתח תקווה ובנצרת. החברה ממשיכה לגייס בימים אלה עובדים מקומיים, בדגש על תחומים כמו מודיעין שיווקי מבוסס ביג דטה ומופעל על ידי בינה מלאכותית (AI-powered big-data marketing intelligence), ניתוח מידע באמצעות בינה מלאכותית, טכנולוגיית קול, פתרונות אבטחה ושירותי שטח.
כהן אמר כי "סיילספורס מספקת טכנולוגיה ברמה עולמית למאות אלפי משתמשי קצה ברחבי תבל. אמינות, חדשנות, הצלחת לקוחותינו ושוויון הם ערכי הליבה שמנחים אותנו בכל מה שאנחנו עושים, והם שיובילו אותנו לעשייה משמעותית גם בישראל".
ברט טיילור, נשיא ומנהל תפעול ראשי של סיילספורס, ציין ש-"מדינת ישראל היא מוקד מדהים של כישרונות והמרכז הישראלי כבר תרם משמעותית לפיתוח המוצרים שלנו בתחום הבינה המלאכותית. תחת ההנהגה של כהן, אני בטוח שהמרכז ימשיך להתפתח".