זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
10/04/20 14:11
41.67% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"למידה מרחוק זה משהו שמייחד אותנו כמוסד להשכלה גבוהה. משבר הקורונה תפס אותנו בתחילת הסמסטר השני ללימודים, ביום החמישי לסמסטר התבשרנו כי לא נוכל להמשיך בלימוד הפרונטלי בכיתות. הבנו שהלמידה תימשך - אבל חייבים מוד למידה מרחוק, תוך רתימת השירותים הדיגיטליים והפדגוגיים לעניין", כך אמר דוד סתיו, סמנכ"ל מחשוב וטכנולוגיות מידע, אוניברסיטת תל אביב.
סתיו דיבר ביום ה' האחרון, במפגש השני בסדרת מפגשים וירטואליים על אתגרי העבודה מרחוק בעידן הקורונה, שעורכת קבוצת אנשים ומחשבים. את המפגש פתחה נטלי גבאי, סמנכ"לית האירועים והשיווק של הקבוצה. ההרצאות שבמפגשים ישודרו לאחר מכן כפרקים עצמאיים בפודקאסט של אנשים ומחשבים.
אוניברסיטת תל אביב, אמר סתיו, "הינה גוף ציבורי, וככזו היא יכולה להעסיק במקום העבודה באופן פיזי רק 30% מהיקף כוח האדם שלה. למרות זאת, אנו ממשיכים לפעול בתחומי המחקר והמעבדות. בנוסף, פתחנו מגוון של הרצאות מעניינות לקהל הרחב".
למידה מרחוק, אמר סתיו, "נחלקת לשניים – למידה סינכרונית, של קיום שיעור מקוון באופן וירטואלי, ולמידה א-סינכרונית, שהיא צריכה של הקורסים שהוקלטו – בדיעבד".
"היה לנו ברור", ציין סתיו, "שאנו רוצים להמשיך את הלימודים במערכת אשר מוכרת לסטודנטים, מערכת moodle. השיעורים הועברו בעזרת שלוש טכנולוגיות שיתופיות, ולאחר מכן עלו לענן. ככה ניתן להעביר שיעור בלא להגיע לכיתה".
ההרצאות, לדברי סתיו, "הוקלטו על ידי מצלמות אוטונומיות חכמות. הן מסייעות לחיסכון בכוח אדם מקצועי לצילומים. הן מותקנות ב-40 אולמות באוניברסיטה ועוקבות עצמאית אחר תנועת המרצה ומכוונות לקלוט קול, לוח, מצגת ולשדר הכל בצורה מקוונת. הפלטפורמה מאפשרת לשלוט על 5-6 מצלמות על ידי עורך וידיאו אחד. בסמסטר הקרוב אנו מתכננים להרחיב את פריסת המצלמות האוטונומיות לכל אולמות הקמפוס".
למידה מרחוק, ציין סתיו, "עלולה להביא עימה הרבה שעמום, בלבול ותסכול. כדי להתמודד עם מצבים אלה, רתמנו שני גופים באוניברסיטה, אשר הכינו מדריכים לטכנולוגיות המקוונות, המיועדים למרצים וללומדים, בעברית ובאנגלית, לצד קו חם שהקמנו לתמיכה".
סתיו סיכם באומרו, כי "לגבי למידה א-סינכרונית, כל השיעורים שצולמו נטענים לענן ומשם, במאגר VOD עצום של האוניברסיטה, יש מאות אלפי שעות של הרצאות הפתוחות לצריכה. רק בסמסטר זה יש יותר מאלף קורסים שצולמו בשנים האחרונות, וכל סטודנט יכול לצרוך אותם. כל זה מצטרף למאגר של קורסים, שמלכתחילה כוונו להיות מקוונים לצריכה למרחוק".
עוד השתתפו במפגש: ליאורה שכטר, מנמ"רית עיריית תל אביב-יפו; עופר אמיתי, מייסד משותף ומנכ"ל פורטנקס; איתן מארבי, מהנדס מערכות בכיר, קומוולט ישראל; רונית רובין, נשיאת אול-קלאוד לאזור EMEA ; איריס נחשוני, סמנכ"לית מערכות מידע גלובלית, אורמת; ודורית שר, מנכ"לית אקספריטי.
10/04/20 13:00
33.33% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בניסיון להקל את הימים בהם כולנו מחויבים להישאר בבתים, משרד המדע והטכנולוגיה מקיים בימי חג הפסח וחול המועד מספר רב של פעילויות מקוונות מעשירות וחווייתיות בתחומי המדע והחלל לכל המשפחה:
יום המדע הישראלי הווירטואלי – מדע ללא גבולות –באתר המיוחד שהקים משרד המדע והטכנולוגיה עשרות פעילויות מדעיות לכל המשפחה: ניסויים, משחקים אינטראקטיביים, הפעלות, סדנאות, הרצאות, מופעים ועוד. הפעילויות בשיתוף עשרות מוסדות אקדמיים מוזיאוני מדע ברחבי הארץ. הפעילויות מחולקות לפי גיל, או לפי סוג הפעילות, ובהן גם פעילויות בשפה הערבית.
לילות יורי: מיורי לבראשית - מגוון סדנאות ואירועים וירטואליים המציינים את פריצת הגבולות של האנושות בחלל - החל מיורי גגארין, האדם הראשון ששוגר לחלל, ועד החללית בראשית.
כנס החלל המקוון הראשון בישראל – שידור חי שיתקיים ביום א', 12 באפריל, בשעות 16:00-18:00 – בשנת 1961 הגיע יורי גגארין, האדם הראשון ששוגר לחלל, אל החלל, ומדי שנה בתאריך זה מצוין בעולם יום החלל. האירועים יכללו הרצאות ופעילויות שונות לילדים ונוער.
ימי קורונה: פעילויות, משחקים והדמיות חלל מהבית - משחקים אינטראקטיביים, סיורים וירטואליים בתלת מימד בין כוכבי הלכת ומערכות שמש אחרות, חידות חלל, שאלוני טריוויה, פודקאסטים, הרצאות בנושאי חלל והפעלות מיוחדות לילדי הגנים.
דיגיטלי - פעילות מקוונת לגיל השלישי - כלל פעילות מרכזי "דיגיטלי" של המשרד הוסבה לפעילות מקוונת, ומציעה הדרכות וקורסים אונליין בתחומי אוריינות דיגיטלית בנושאים שונים, כמו בנקאות ובריאות דיגיטלית, קניות ברשת, הגשת תביעה מקוונת לדמי אבטלה, היכרות עם שירות הממשלה המקוונים, טלפון חכם למתחילים, הכרת המחשב והאינטרנט, פייסבוק ועוד. הפעילויות מתקיימות בשפות עברית, ערבית ורוסית.
10/04/20 14:26
25% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בימים שלפני החג החלו עובדי חברות ההיי-טק והסטארט-אפים בפארק ההיי-טק גב ים נגב בשיתוף פעולה עם עיריית באר שבע לסייע לאוכלוסייה המבוגרת לעבור את הבידוד ולהיכנס לחג הפסח עם ראש מורם.
היוזמה, פרי שיתוף הפעולה של הפארק והעירייה, הביאה את עובדי החברות, בהן: אורקל, אלביט, דל-EMC, וויקס, טאבולה, יבמ, מלאנוקס, רפאל ועוד, לסיים מוקדם בימים האחרונים את פגישות הזום והעבודה מהבית ולצאת לסייע לטובת מי משזקוקים בימים אלו לעזרה עם קניות, סידורים, הכנות לקראת ערב חג הפסח, וסיוע שונה נוסף לאוכלוסיית הקשישים והמבוגרים בעיר וגם מבודדים נוספים בעיר הזקוקים לעזרה.
רועי צוובנר, מנכ"ל פארק ההיי-טק גב-ים נגב אמר: "בתקופות כאלו, אנו רואים את החוזקה של העם בישראל. שמחים מאוד לחבור לעיריית באר שבע ולחבר את עובדי חברות ההיי-טק בעיר לסיוע לאוכלוסייה שזקוקה לכך. התנהגות אחראית של האוכלוסיות בסיכון וסיוע של אלו שיכולים זה המתכון הנכון לגבור על הנגיף ולהחזיר את כולנו לשגרה במהרה. בימים אלו אנו פועלים ברחבי העיר יחד עם נציגי חברות ההיי-טק לחלוקת ארוחות לחג למי שידו אינה משגת, ואני מבקש לחזק ולהודות לכל המעורבים והמתנדבים ולאחל להם ולכולם חג פסח שמח ופורח".