זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:08 | 17:21 |
תל אביב | 16:22 | 17:22 |
חיפה | 16:11 | 17:20 |
באר שבע | 16:27 | 17:25 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
23/04/20 17:38
11.67% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"תמיד אמרתי שמרפי חזק יותר מכולנו, ושהוא ייצור תסריט שלא חשבנו עליו קודם. והנה זה קרה - הקורונה הגיעה. הקורונה מחדדת את הצורך באוטומציה חוצת ארגון, של כל התהליכים והפלטפורמות, לטובת המשכיות עסקית, לפריסת מוצרים ושירותים חדשים ולבניית תהליך עבודה שלם, עם כמה שיותר אוטומציה בו", כך אמר מני צרפתי, מנהל ארכיטקטורת פתרונות אזורי ברד-האט.
צרפתי דיבר במפגש השלישי בסדרת מפגשים וירטואליים על אתגרי העבודה מרחוק בעידן הקורונה שעורכת קבוצת אנשים ומחשבים. את המפגש, שנערך היום (ה'), פתחה נטלי גבאי, סמנכ"לית האירועים והשיווק של הקבוצה. ההרצאות שבמפגשים ישודרו לאחר מכן כפרקים עצמאיים בפודקאסט של אנשים ומחשבים.
"אנחנו, בישראל", אמר צרפתי, "אוהבים להיות מופתעים. לא מתכננים, אלא מתקנים ומאלתרים. שם המומחיות שלנו. אלא שזה מתאים לפוליטיקה ולא ל-IT. המנהלים הטכנולוגיים מכירים את גזרת העבודה שלהם, ועליהם לבנות תוכניות מעשיות ופרגמטיות יותר להמשכיות עסקית". לדבריו, "הממד האנושי תמיד היה שם, בין כשלי הנתונים וכשלי המערכות. כשל של אנשים משמעו שאין אנשים לבצע את תוכנית החזרה מכשל".
"הקורונה היא אירוע שאמנם לא היה כדוגמתו, אבל אנחנו חיים בישראל ותסריט של מלחמה ביולוגית או כימית נמצא על הלוח, וכולם מדברים עליו", הוסיף. "משבר הקורונה דומה לאירוע של פצצה מלוכלכת בהגדרה, בכך שיהיה סגר עם תנועה מוגבלת ויעבדו מהבית".
"עלינו לדאוג למכונות אוטומטיות שיפעילו את המערכות בהינתן חוסר באנשים. כמו כן, נדרשות מכונות אוטומטיות שינגישו את מערכות ה-IT והאפליקציות לעובדים, על מנת שתהיה המשכיות עסקית", אמר צרפתי.
"בלי המנמ"ר, תהליך האוטומציה ייכשל"
לדבריו, "האתגר הוא שהאוטומציה תהיה חוצת מבנים ארגוניים. זו אחת מאבני הנגף של ארגונים - חוסר השיתוף בין החלקים השונים שלהם. נדרשת אוטומציה במצב מלחמה ובמצב שלום. היא מפחיתה דרמטית את העלויות". הוא ציין כי "אחרי הקורונה, יהיה עולם יותר תחרותי, מה שיביא לעוד דרישה לאוטומציה של תהליכים. האוטומציה תעבור בין מנהלי ה-IT השונים, תפעול הביזנס, האבטחה וה-DevOps".
צרפתי אמר ש-"פרויקטי אוטומציה נכשלים בשל מבנים ארכאיים של ארגונים. לכן נדרשת מעורבות ישירה של המנמ"ר בתוך התהליך - אחרת זה ייכשל".
צילום ועריכת וידיאו: אורי אלון
"יש להבין", הדגיש, "שהמשכיות עסקית וחזרה מכשל אינן משימות של ה-IT אלא של הביזנס. החוכמה היא להחזיר יחד את הביזנס ואת ה-IT לעבודה, ולעשות זאת באופן מלא ומונגש ובצורה פשוטה".
כמו כן, צרפתי דיבר על הענן ואמר כי "ארגונים חייבים לדעת לעבור אליו ולנצל אותו לטובתם. יש לעשות זאת ביום יום, ועל אחת כמה וכמה בעת אירוע". לדבריו, "התפיסה של מערך המחשוב כעומד זמין על מנת לפתור בעיות נתקלת בהתנגדויות רבות של אנשי אבטחת מידע. הם יצטרכו להשתנות: כמו שבנק נותן הלוואה במיליונים תחת ניהול סיכונים, כך יש להנגיש את מערכות המחשב תוך ניהול סיכוני האבטחה".
לסיום, הוא ציין את ה-DevOps. "כולם בעולם ההיי-טק מדברים על זה", ציין. "אלא שזו לא טכנולוגיה כי אם תפיסה, זו תרבות ארגונית שמאפשרת תהליך אוטומציה של אפליקציות, מפיתוח ועד לייצור, מגרסאות לגרסאות. את כל מחזור החיים הזה יש לעשות בצורה אוטומטית".
עוד השתתפו בכנס: ירון כהן, ארכיטקט ענן בנוטניקס ישראל; שלמה שמאי, מנמ"ר איילון ביטוח; תומר פרי, מנכ"ל אינוקום מקבוצת אמן; ליאור אשכנזי, מנהל אגף בכיר לטכנולוגיות, דיגיטל, מידע וסייבר במשרד הדתות; ליאור אביב, מנהל מכירות אזורי בפאלו אלטו; רונן בורץ, מנהל מכירות ב-IT Way; דוד שוחט, מהנדס מערכות בכיר בקומוולט ישראל; שרון ישראלי, מנהל מחלקת אינטגרציה בפרטנר; קובי נח, מנמ"ר עיריית רמת גן; מירב בלאו, מנהלת תחום קשרי לקוחות ב-Coognitive; זיוה ברוידא, ראשת מינהל מחשוב באוניברסיטה הפתוחה; וכפיר חמרי, מהנדס מכירות אזורי לאבטחה במיקרו פוקוס.
23/04/20 16:49
8.33% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"אנחנו, צוות ה-IT, שותפים מלאים ונמצאים בחזית המאבק בנגיף הקורונה, כמו כל המרכזים הרפואיים. כתוצאה מהמשבר, העולם השתנה, וכחלק ממנו גם העולם הרפואי, על כל רבדיו. מה שאנחנו מנסים לעשות - ובהצלחה - בהיבט הטכנולוגי הוא למצות את המיטב ולעשות מהלימון לימונדה", כך אמר שימי ארנסט, מנמ"ר בית החולים שיבא בתל השומר.
ארנסט דיבר במפגש השלישי בסדרת מפגשים וירטואליים על אתגרי העבודה מרחוק בעידן הקורונה שעורכת קבוצת אנשים ומחשבים. את המפגש, שנערך היום (ה'), פתחה נטלי גבאי, סמנכ"לית האירועים והשיווק של הקבוצה. ההרצאות שבמפגשים ישודרו לאחר מכן כפרקים עצמאיים בפודקאסט של אנשים ומחשבים.
בדבריו ציין ארנסט כי בית החולים שיבא יצא למכרז רפואה מרחוק לפני כשנה, הרבה לפני פרוץ משבר הקורונה, שהעלה את השימוש בה. "מדובר במכרז גדול, כאשר החלטנו בשלב הראשון ניישם את הרפואה מרחוק במחלקה הפסיכיאטרית. הקורונה תפסה אותנו כך שבתוך שבוע-שבועיים, רוב רובן של מרפאות שיבא, עשרות רבות, עובדות באמצעות טלה רפואה", אמר.
הוא הוסיף כי "ראוי לציין את שיתוף הפעולה של כלל ארגוני הרפואה, וביניהם שיבא, עם סטארט-אפים ועם גופים מהמגזר הביטחוני - מפא"ת, צה"ל ועוד. יחד, מצאנו פתרונות מאוד מעניינים לצרכים שלנו בשטח במהלך משבר הקורונה".
השינויים בתקשורת בין המטפלים - ובינם לבין המטופלים
ארנסט אמר כי בגלל הנגיף חלו שינויים בתקשורת בין המטפלים לבין עצמם, ובינם לבין המטופלים. באשר לתקשורת שבין צוותי הרפואה הוא ציין כי "מחלקת הקורונה מחולקת לכמה אזורים - שטח מזוהם, שכשהרופא נכנס אליו הוא חייב להתמגן, ושטח נקי. כשעל הרופאים לדבר זה עם זה כשהם מרוחקים זה מזה, התקשורת מורכבת, בגלל בעיות בלבוש ובאקוסטיקה. חיפשנו טכנולוגיה שתאפשר קשר בין המטפלים המרוחקים בלי מגע ידיים, שעסוקות בבדיקת המטופלים".
"גם בתקשורת שבין המטפל למטופל הטכנולוגיה באה לעזרתנו, בין היתר מאחר שאנחנו מפעילים רובוטים במחלקות הקורונה", הוסיף. "הם עוברים בין המטופלים, מסייעים לתקשורת בין הרופא למטופל, מאפשרים להם לראות זה את זה והרובוט שם את הסטטוסקופ על המטופל ומחבר אותו למכשירי הדמיה".
צילום ועריכת וידיאו: אורי אלון
ארנסט דיבר על אמצעים נוספים שבהם בית החולים משתמש כדי לצמצם את הקשר בין צוותי הרפואה למאושפזים למינימום ההכרחי. "יש לנו ערכות לטיפול עצמי", אמר. "בערכות האלה יש חיישנים שמאפשרים למטופלים שמצבם קל או בינוני לבדוק את עצמם: חום, סטורציה, ריאות, לב, לוע ואוזניים. כמו כן, היא כוללת מצלמה עם רגישות לחום ועוד חיישנים, שמביאים לשינוע הנתונים באופן אוטומטי לתיק הרפואי, אותו רואה הרופא וקובע על בסיס כל זה את המשך טיפול".
הוא הביא כדוגמה חיישן שנמצא מתחת למזרון במיטה שבה שוכב המטופל. "החיישן משדר החוצה נתונים - דופק, נשימות ותנועתיות, וכך המטפל יודע מה מצבו של המטופל ומחליט על אופן הטיפול בו", אמר ארנסט. הוא הוסיף כי "בעזרת מערכת מצלמות, אנחנו מסייעים במיגון טוב יותר של שיבא. המצלמות מאתרות מי מהצוות עבר או שהה לצד מי שחשוד כנשא או כחולה קורונה, וכך ניתן להכניסו לבידוד. מצלמות נוספות, תרמיות, מאפשרות לזהות מה מידת החום שיש לכל מי נכנס לשיבא, ועל בסיס זה מחליטים אם להכניס אותו למרכז או לא. ככה אנחנו מצליחים ליצור אזור מבודד".
ה-AI בשירות המלחמה בקורונה
לדבריו, "הכנסנו בינה מלאכותית להליך הטיפולי: כך ניתן לאתר ולמנוע מראש הידרדרות במצבם של חולים. המערכת אוספת הררי נתונים ממקורות שונים, מצלמות, מוניטורים וחיישנים, מערבלת אותם ומוציאה תובנות מעניינות והתראות מצילות חיים".
לסיום אמר ארנסט ש-"תחומי רפואה שונים החלו לשתף פעולה באופן הדוק יותר בשל המגיפה. זה פותח את המחקר למקומות שלא ראינו בעבר. הקורונה תסתיים מתישהו, בסוף תימצא תרופה, אבל העולם לא יחזור למה שהיה. שיטות עבודה חדשניות נכנסו ויתרמו לעולם הרפואי - בטיפול, במחקר, בשיפור עבודת הצוות ובהעצמת המטופל".
עוד השתתפו בכנס: ירון כהן, ארכיטקט ענן בנוטניקס ישראל; שלמה שמאי, מנמ"ר איילון ביטוח; תומר פרי, מנכ"ל אינוקום מקבוצת אמן; ליאור אשכנזי, מנהל אגף בכיר לטכנולוגיות, דיגיטל, מידע וסייבר במשרד הדתות; ליאור אביב, מנהל מכירות אזורי בפאלו אלטו; רונן בורץ, מנהל מכירות ב-IT Way; דוד שוחט, מהנדס מערכות בכיר בקומוולט ישראל; שרון ישראלי, מנהל מחלקת אינטגרציה בפרטנר; קובי נח, מנמ"ר עיריית רמת גן; מירב בלאו, מנהלת תחום קשרי לקוחות ב-Coognitive; זיוה ברוידא, ראשת מינהל מחשוב באוניברסיטה הפתוחה; וכפיר חמרי, מהנדס מכירות אזורי לאבטחה במיקרו פוקוס.
23/04/20 13:02
6.67% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אין ספק שהמוצר שעשה את קפיצת המדרגה הגדולה ביותר בעקבות התפרצות הקורונה הוא זום - ממוצר נישתי יחסית הפכה בין לילה זום לפלטפורמה הפופולארית ביותר לשימוש בכל העולם, זאת בזכות חולשות של מתחריה, שלא השכילו לפתח כמה תכונות ונאלצו להישאר מאחור.
כחלק מתוכנית 90 הימים לתגבור האבטחה והפרטיות עבור המשתמשים, הכריזה אמש (ד) חברת זום על שיפורים ושינויים במוצר, שמטרתם להפוך אותו לבטוח יותר וגם לנוח יותר.
את ההכרזה עשתה אמש החברה בהשקת Zoom 5.0, גירסה עדכנית למוצר. האירוע התקיים באמצעות וובינר, העונה לשם" תשאלו את אריק" על שם אריק יואן, מנכ"ל זום.
"כאשר זום התמודדה עם שאלות בנושא אבטחה ופרטיות, החברה הגיבה במהירות ובאופן שקוף ועמדה בכבוד באתגרים, כולל שיחה שבועית פומבית שמקיים המנכ"ל יואן, שפתוחה לציבור ומעלה סוגיות אבטחה שונות", מציין ויין קורצמן, מנהל קהילות בחברת האנליסטים והמחקר IDC. "זום אף מיהרה לנקוט פעולות שמטרתן שינוי ברירות מחדל בפלטפורמה, שסייעו להתמודד עם השמירה על הפרטיות, כמו גם קביעת תוכנית של 90 יום להעמקת הפעילות בתחום – ותקשורה באופן שוטף כלפי חוץ".
[caption id="attachment_314651" align="alignnone" width="600"] אריק יואן, מנכ"ל זום. צילם: יח"צ[/caption]
השיפורים והשינויים בזום כוללים: שיתוף אנשי קשר מאובטח בחשבון: Zoom 5.0 תומכת במבנה נתונים חדש עבור ארגונים גדולים יותר, מצב שיאפשר להם לקשר אנשי קשר בין חשבונות מרובים, כך שאנשים יוכלו לחפש בקלות ובאופן מאובטח פגישות, צ'אט ואנשי קשר טלפוניים; הפעלת בקרות מארח חזקות: מארחי פגישות יוכלו "לדווח על משתמש" לזום דרך סמל האבטחה. הם עשויים גם להשבית את היכולת של המשתתפים לשנות שמות למניעת התחזות. עבור לקוחות מתחומי החינוך, שיתוף המסך כברירת מחדל נתון כעת אך ורק למארח הפגישה.
עדכון נוסף הוא "חדר ההמתנה": תכונה קיימת, המאפשרת למארח לשמור על משתתפים בחדרי המתנה וירטואליים לפני קבלתם לפגישה. כעת, כל המארחים רשאים להפעיל את חדר ההמתנה בזמן שהפגישה שלהם כבר בעיצומה.
"אנו נוקטים ראייה הוליסטית של פרטיות המשתמשים שלנו ואת אבטחתה של הפלטפורמה שלנו", אומר עודד גל, סמנכ״ל המוצר הראשי של זום. "מהרשת שבה אנו משתמשים, למערך התכונות שהגדרנו ועד לחוויית המשתמש שלנו - הכל עובר אינספור בדיקות קפדניות. מאחורי הקלעים של המערכת, ההצפנה שלAES 256-bit GCM תעלה את הרף עבור אבטחת נתוני המשתמשים שלנו. בחזית היותר נראית למשתמשי הקצה, אני נלהב בעיקר מאייקון ׳כפתור׳ האבטחה שהוספנו לסרגל התפריטים של הפגישה. האייקון לוקח את כל אמצעי האבטחה שלנו, קיימים וחדשים, וממקם אותם עבור מארחי הפגישות שלנו בחזית, במקום אחד ובמרכז תשומת הלב. עבור מיליוני המשתמשים החדשים שלנו, המהלך הזה יוודא שיש להם גישה מיידית לבקרות האבטחה החשובות בכל פגישה שירצו לערוך".
לאחרונה עדכנו המתחרות ווטסאפ, פייסבוק מסנג'ר וסקייפ על התחלת ריבוי משתתפים בשיחות וידיאו כדי להתחיל להתחרות בפלטפורמה העולה ופורחת. השאלה היא האם לא פספסו את הרכבת.
23/04/20 16:05
6.67% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
הדאגה מפיטורים לא פוסחת על ההיי-טק: 62% מעובדי הענף חוששים שהם הבאים בתור ללכת הביתה או להיות מוצאים לחל"ת עקב השפעות משבר הקורונה - כך עולה מסקר של חברת ההשמה והייעוץ קרול קונסלטינג, שעוסקת בהשמת בכירים בענף הטכנולוגיה. על פי הסקר, 8% מעריכים כי הם יפוטרו, 15% ציינו שיש סבירות גבוהה שזה יקרה ו-39% הביעו חשש מסוים. היתר, כ-38% מהעובדים שנשאלו, לא מודאגים למקום עבודתם.
הסקר נערך בקרב יותר מ-300 עובדים בחברות היי-טק, והוא מתמקד בתחושות של העובדים, ולא רק של ההנהלות. הוא בוחן את השפעת משבר הקורונה על התעשייה והצעדים שננקטו בפועל על ידי החברות, לצד עמדות העובדים ביחס לצעדים אלה ולמה שעתיד לקרות, להערכתם.
על פי הנתונים, השפעות משבר הקורונה כבר החלו להיות מורגשות בתעשיית ההיי-טק המקומית ו-28% מהעובדים מציינים שבחברה שלהם כבר החלו בתהליכי פיטורים והוצאה לחל"ת. כ-60% נוספים סבורים שקיימת סבירות בינונית עד גבוהה לגלי פיטורים נוספים במהלך החודשים הקרובים, בעוד ש-13% חוזים שהחברה שבה הם מועסקים תצלח את המשבר מבלי להיפרד ולו מעובד אחד. על פי הערכת העובדים, מחלקת המכירות היא זו שצפויה לספוג את מספר הפיטורים הגבוה ביותר עקב המשבר.
עם זאת, העובדים אופטימיים: רק 9% מהם מעריכים שהחברה שלהם לא תשרוד את המשבר ו-91% מביעים אמון במהלכי ההנהלה.
[caption id="attachment_314686" align="alignleft" width="300"] רונית קרול, מנכ"לית קרול קונסלטינג. צילום: יח"צ[/caption]
לדברי רונית קרול, מנכ"לית קרול קונסלטינג, "רבים מהעובדים חוששים מפיטורים, אך מצד שני, אנחנו רואים רמת אמון גבוהה בהנהלות ורוב העובדים מאמינים שהחברה שלהם תשרוד את המשבר. משיחות שניהלתי עם מנכ"לים ומנהלי משאבי האנוש בחברות עולה תמונה מורכבת של רצון לשמור על העובדים לצד ההבנה שצריך להיערך לתקופה אחרת ומאתגרת מבחינת היכולות הפיננסיות".
כמה פוטרו או הוצאו לחל"ת בפועל?
באשר להיקפי הפיטורים, 79% מהעובדים עדיין עובדים במשרה מלאה, מהבית או מהמשרד, 12% מהם מצויים בחופשה – בין אם בצשלום או בחל"ת, 7% עברו בעקבות המשבר להיקף משרה חלקי ו-2% מהעובדים כבר פוטרו עקב משבר הקורונה.
כמו בשאר המשק, צעדים נוספים שחברות ההיי-טק נוקטות הם הורדת שכר והוצאה לחל"ת. על פי הנתונים, 23% מהעובדים ציינו כי כבר חלו הפחתות שכר בחברות המעסיקות אותם כתוצאה ממשבר הקורונה, כאשר במרבית המקרים מדובר בירידה של 15%-20% מהשכר המקורי. כ-14% מהעובדים סיפרו כי הנהלת החברה מסרה להם שייתכן שיהיה צורך בהפחתות שכר בהמשך השנה. ב-63% מהחברות לא בוצעו הורדות שכר ולא דווח על מהלכים עתידיים.
נתון נוסף שעולה מהסקר הוא שעובדי תעשיית ההיי-טק הישראלית מגלים סולידריות עם הקולגות שלהם: 79% מהעובדים יתמכו במהלך של הפחתה זמנית בשכר של 15% לכלל העובדים, אם קיצוץ כזה ימנע פיטורים בחברה.
23/04/20 10:39
5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שם ותפקיד: הדס נוימן, ראש צוות פרויקטים במחלקת הפיתוח של ביימי.
ותק בתפקיד: שנה בתפקיד ושנתיים וחצי בחברה.
תפקידים קודמים: סטארט-אפ שנסגר.
השכלה / שירות צבאי: תואר במדעי המחשב, שירות ביחידת המודיען של פיקוד צפון.
משפחה: רווקה.
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה?
ניגשתי לתואר במדעי המחשב. תמיד חשבתי שאלמד כימיה, כי מאוד התחברתי לתחום הזה בתיכון, וגם שני ההורים שלי כימאים. כשחזרתי מהטיול הגדול חקרתי תארים ראשונים והבנתי שכל הקורסים של מדעי המחשב הרבה יותר מעניינים אותי. לא הבנתי בדיוק מה הם אומרים, אבל זה נראה לי מרתק. מאז שאני זוכרת את עצמי אהבתי מחשבים, לא הייתי גיימרית, אבל מאוד אהבתי משחקי מחשב ובצבא זה היה ברור שאפנה לתחום. במהלך התואר הבנתי שזה המקצוע שלי, ומאוד התחברתי.
שבוע אחרי שהשלמתי את התואר כבר התחלתי לעבוד בסטארט-אפ. אותו מיזם התמקד במציאת עניין ותעסוקה לנוער, אבל לאט-לאט הבנתי שזה לא בשבילי ואחרי חודש וחצי הגעתי לביימי, וכאן נחשפתי לטכנולוגיית ה-GIVENTECH.
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה?
לתחושתי, אין אפליה בכלל. לא הרגשתי את זה מעולם, אבל אין ספק שיש רוב גברי מובהק בתחום וכראיה, אני אישה יחידה בצוות עם עוד 18 גברים.
איך זה להיות האישה היחידה?
אני סבבה לגמרי, הייתה נחמד אם הייתה לי גם חברה בצוות, אבל גם הם חברים שלי. לפעמים בא לך להתייעץ עם אישה ולא עם גבר, אבל לגברים יש את היתרונות שלהם. אנחנו טסים ביחד לחופשות סקי ואנחנו מאוד מחוברים. אני לא מרגישה שהם מתייחסים אלי אחרת בגלל המגדר שלי.
האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה?
לא.
23/04/20 11:08
5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
משבר הקורונה משפיע גם על סאפ: ענקית ה-IT הודיעה אמש (ד') כי עקב המצב, שמצדיק "פעולה מהירה ונחושה", תעזוב בסוף החודש את תפקידה ג'ניפר מורגן, מנכ"לית משותפת בחברה. כריסטיאן קליין, שניהל יחד עימה את סאפ, יישאר מנכ"ל יחיד שלה.
בהודעת סאפ נמסר כי "העזיבה של מורגן נעשתה בהסכמה הדדית, שלה ושל הנהלת החברה". על פי החברה, "יותר מאי פעם, המצב הנוכחי מחייב חברות לנקוט בפעולה מהירה ונחושה, הנתמכת בצורה הטובה ביותר על ידי מבנה מנהיגותי מאוד ברור. לכן, ההחלטה להעביר את ניהול החברה מצמד משותף למודל של מנכ"ל יחיד התקבלה מוקדם מהמתוכנן, כדי להבטיח היגוי חזק וחד משמעי בעתות משבר חסר תקדים".
מורגן וקליין מונו לתפקיד באוקטובר האחרון לאחר שביל מק'דרמוט, ששימש מנכ"ל סאפ משך עשור, פרש מתפקידו כשהחליט שלא לחדש את החוזה שלו. השניים, חברי מועצת המנהלים של החברה, מונו כמנכ"לים משותפים ונכנסו לתפקידם באופן מידי. ההכנה שלהם לתפקיד ארכה כשנה, שבמסגרתה הועברו להם סמכויות ניהוליות רבות.
לסאפ היו בעבר שני מנכ"לים שכיהנו יחדיו - בין 2010 ל-2014, כשלצידו של מק'דרמוט ניהל את החברה ג'ים הגמן סנבה. כשמק'דרמוט עזב, הוא לא אמר לאן פניו מועדות, אך הבטיח שלא יפרוש לגמלאות. כמה ימים לאחר מכן נודע כי הוא מונה למנכ"ל סרוויס נאו. מק'דרמוט החליף בתפקיד את ג'ון דונהיו, ששימש בתפקיד שנתיים וחצי, לאחר שהיה במשך כעשור מנכ"ל אי-ביי, והלך לכיוון שונה לגמרי מהתחום הטכנולוגי: הוא מונה לתפקיד מנכ"ל נייקי.
סאפ היא חברת ה-IT הגדולה באירופה. מורגן הצטרפה לסאפ ב-2004 ועד לתפקידה כמנכ"לית משותפת הייתה נשיאת קבוצת עסקי הענן בחברה. היא מונתה לחברת הנהלת סאפ לפני כשנתיים וחצי, ובכך הייתה לאישה האמריקנית הראשונה שעשתה זאת. קליין, גרמני במקורו, החל את הקריירה שלו בחברה לפני כשני עשורים כסטודנט, ושימש בתפקידו האחרון כמנהל התפעול הראשי של החברה. עוד הוא פיקח על פיתוח מוצרים לפתרון הדגל של החברה, SAP S/4HANA. לפני כן עבד קליין כמנהל הכספים הראשי של SAP SuccessFactors וכמנהל בקרה ראשי בחברה. הוא הצטרף להנהלת סאפ ב-2018.
"הייתה זו זכות גדולה להניע את הצמיחה והחדשנות של סאפ בכל כך הרבה תחומים, ובאחרונה כמנכ"לית משותפת", אמרה מורגן. "עם השינוי חסר התקדים בעולם, מתברר כי עכשיו זה הזמן המתאים לחברה לעבור למנכ"ל יחיד, המוביל את העסק".
23/04/20 11:30
5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
היטאצ'י ונטרה (Hitachi Vantara), חברה בת בבעלות תאגיד היטאצ'י, השיקה את Hitachi Virtual Storage Platform (VSP) E990 - פלטפורמת האחסון החדשה של החברה, המיועדת לארגונים בגודל בינוני.
הביצועים הגבוהים וזמן ההשהיה (Latency) הנמוך של פלטפורמת ה-E900 מספקים את העוצמה הדרושה ליישומים עסקיים וטכנולוגיית דה-דופליקציית הנתונים המובילה בתעשייה מבטיחה את הפחתת היקפי האחסון ועלויותיו. תוכנת הניהול העוצמתית Hitachi Ops Center, המשולבת בפתרון ומבוססת על בינה מלאכותית, מפשטת בצורה דרמטית את אספקת האחסון עבור יישומי AI, למידת מכונה וקונטיינרים. פלטפורמת ה-E990, יחד עם ה-Hitachi Ops Center, מספקים אפשרות של NVME all-flash עבור משפחת הפתרונות של היטאצ'י ונטרה, המיועדת לארגונים בגודל בינוני ומתווספת לפורטפוליו רחב של פתרונות תשתית עוצמתיים בעלי הביצועים הטובים ביותר עם סימן ההיכר של החברה - הבטחת זמינות נתונים של 100% עבור עסקים בכל הגדלים.
היטאצ'י ונטרה חשפה גם את EverFlex - תוכנית שמספקת אפשרויות רכישה פשוטות, גמישות ומקיפות עבור פלטפורמת ה-E990 ועבור כל פורטפוליו הפתרונות של החברה. התוכנית מוסיפה מודלים של תמחור מבוססי שימוש, הנעים בין תמחור שירות בסיסי, שירותים מותאמים אישית המבוססים על תוצאה ועד לאחסון כשירות (Storage as a Service). בצורה זו ניתן להתאים את הוצאות ה-IT לצרכי השימוש של העסק עבור ארגונים בגודל בינוני, מה שמאפשר דרכים יעילות להפחתת עלויות, הימנעות מבזבוז קיבולת וביטול שיבושים אפשריים.
דה-דופליקציה מובילה בתעשייה, המפחיתה את עלויות האחסון
כאשר נפחי הנתונים צפויים להגיע ל-21%-25% ותקציבי אחסון הנתונים גדלים רק ב-10% בממוצע, ארגונים בגודל בינוני זקוקים בדחיפות לפתרונות המפחיתים את עלויות האחסון. פלטפורמת ה-Hitachi VSP E990 החדשה, יחד עם ה-Hitachi Ops Center, מספקים דה-דופליקציית נתונים מובילה בתעשייה, ביחס של 4:1 – פי שניים מהמתחרה הקרוב ביותר של היטאצ'י. החברה אף מתחייבת לפנות באמצעות הפתרון עד ל-75% מקיבולת האחסון.
כלי ניהול בעלי בינה מלאכותית, המפשטים משמעותית את אספקת האחסון
לפי חברת האנליסטים 451 Research, כ-43% מרוכשי פתרונות אחסון מרגישים שהם לא יכולים לתמוך בדרישות העתידיות הגוברות. פלטפורמת ה-Hitachi VSP E990, בשילוב עם ה-Ops Center, מתמודדים עם אתגר זה. הניהול המשופר של ה-Ops Center, שעושה שימוש בבינה מלאכותית, מייעל את אספקת האחסון ב-90% עבור היישומים הדורשים זאת. כמו כן, הוא מפחית את משימות אספקת האחסון הידניות ב-70% ומספק ניתוח של מקור הבעיה במהירות רבה פי ארבעה יותר כדי להאיץ את פתרון הבעיות.
ביצועים אמינים במחיר טוב
פלטפורמת ה-Hitachi VSP E990 מטפלת באתגרי האמינות של תשתית הנתונים שעמם מתמודדים ארגונים רבים, כאשר שליש מהארגונים עדיין סובלים מהפסקות פעילות או ירידה משמעותית בביצועים כתוצאה מבעיות אמינות האחסון. הפלטפורמה מספקת את האמינות הבלתי מעורערת של היטאצ'י ונטרה לארגונים בגודל בינוני במחיר נגיש עבורם. היא כוללת את ארכיטקטורת ה-all-NVME יחד עם ה-IOPS המוביל בתעשייה במחיר הנמוך ביותר (0.03 דולר עבור IOPS) ואת זמן ההשהיה הנמוך ביותר עבור היישומים העסקיים, שצורכים משאבים רבים.
תמחור צפוי מראש וצריכה גמישה
תוכנית ה-EverFlex החדשה מוסיפה בחירה רבה יותר באשר למודלים של תמחור המבוססים על צריכה, אשר הופכים את התמחור לצפוי מראש עבור שימוש באחסון דמוי ענן. הלקוחות יכולים לשלם בהתאם לצריכה בפועל ולהתאים את ההוצאות הטכנולוגיות לשימוש העסקי כדי להפחית את העלויות ב-20%, מה שמבטל את הצורך לשלם עבור נפח אחסון רזרבי שכל התקנה זקוקה לו. שירותים נוספים זמינים כדי להפחית אף יותר את העלויות ולמנוע שיבושים של פעולות עסקיות באמצעות אספקת שירותים מבוססי תוצאה, שמסייעים לספק רמות שירות קבועות יותר מבלי להעמיס עוד על צוות העובדים.
"היטאצ'י ונטרה הובילה את התעשייה במשך עשורים עם פתרונות ניהול נתונים מוכחים ואמינים, שהצטיינו בזכות ביצועים, זמינות וסקלביליות ושמגובים על ידי המחויבות הייחודית שלנו לזמינות נתונים של 100%", אמר בריאן האוסהולדר, נשיא לתחום תשתית דיגיטלית בהיטאצ'י ונטרה. "פלטפורמת ה-VSP E990 החדשה, יחד עם ה-Hitachi Ops Center, מתווספים לפורטפוליו העוצמתי של החברה עבור ארגונים בגודל בינוני וגורמים ל-AIOps לעבוד קשה יותר עבור הלקוחות שלנו, כך שהם יהיו יכולים לעבוד בצורה חכמה יותר עבור הלקוחות שלהם".
23/04/20 14:01
5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
במהלך הימים האחרונים חל זינוק מדאיג בהודעות סחיטה מינית ברשת (Sextortion) - כך על פי סופוס. ההאקרים, כך נראה, מנצלים את הסגר המוטל במדינות רבות בגלל נגיף הקורונה, שמאלץ כשני מיליארד אנשים להישאר בבית ומעלה את צריכת הפורנו ברשת.
חברת האבטחה גילתה קמפיין שבו פונה העבריין לקורבן שלו במייל, בטענה שהשיג סיסמאות שבהן הוא משתמש, הצליח לשתול נוזקה במחשב שלו ובאמצעותה ביצע מעקב אחר פעילותו ברשת. העבריין טוען שאסף צילומי מסך שבו הקורבן גולש באתרי פורנו ושבידיו הקלטות וידיאו שלו, ממצלמת הרשת המותקנת במחשבו.
לדברי פול דאקלין, החוקר הראשי של סופוס, בהודעות הדואר ששולחים העבריינים הם מתארים כיצד הציבו את צילומי המסך ואת הווידיאו של הקורבן זה לצד זה, כדי ליצור סרטון מביך שאותו ישלחו לחברי הקורבן, למשפחתו ולכל רשימת אנשי הקשר שלו - אלא אם כן ישלם להם כופר בסך שנע בין 1,500 ל-4,000 דולר, בביטקוין.
[caption id="attachment_314660" align="alignleft" width="300"] הודעת הסחיטה[/caption]
תוכן ההודעה הוא: "אני מודע ש-XXXXX היא הסיסמה שלך. אולי אתה לא מכיר אותי, וכנראה אתה תוהה מדוע אתה מקבל את ההודעה הזו - נכון? התקנתי נוזקה באתר וידיאו למבוגרים (אתר סקס), ויש עוד. ביקרת באתר הזה כדי לבלות (אתה יודע למה אני מתכוון). ברגע שהיית באתר, הנוזקה השתלטה על הדפדפן שלך. היא החלה לפעול כ-Keylogger וכפרוטוקול לשליטה מרחוק, שמעניק לי גישה למצלמת הרשת שלך. לאחר מכן, התוכנה אספה את כל רשימות אנשי הקשר שלך מהמסנג'ר, הפייסבוק והדואר האלקטרוני. יצרתי וידיאו המחולק לשניים. הראשון מראה את הוידאו בו צפית (ויש לך טעם טוב, LOL), והשני מציג את ההקלטה שלך ממצלמת הרשת".
"מה אתה צריך לעשות בדיוק?", שואל ההאקר ומשיב: "טוב, אני מאמין ש-1,900 דולר הוא מחיר הוגן עבור הסוד הקטן שלך. בצע את התשלום בביטקוין. אם אינך יודע איך, חפש 'כיצד לקנות ביטקוין'".
לדברי חוקרי סופוס, לא קיים וידיאו שכזה ומדובר בהונאה המנצלת את פחדי המשתמשים – אלה שנכנסים לאתרי פורנו ואלה שלא. דאקלין ציין ש-"לו היה ברשות העבריין וידיאו שכזה, הוא היה מציג תמונה או מקטע קצר ממנו בהודעת הסחיטה".
כדי להסתיר את העובדה שאין בידי ההאקרים וידאו כזה, הם ממציאים "הוכחה" שיש להם גישה למחשב. כך, למשל, העבריינים שילבו סיסמה שאכן יכולה להיות סיסמה שהקורבן השתמש בה בעבר - או שהוא עדיין משתמש בה. בדוגמאות אחרות של סחיטה, משלבים העבריינים גם מספרי טלפון. הם משיגים את הנתונים ממידע שכבר מסתובב בעולם התחתון של עברייני הסייבר, כתוצאה מדליפות נתונים, וה-"הוכחה" שיש להם כלל לא הגיעה ממחשב המשתמש, ולכן אינה הוכחה לדבר.
מה ההאקרים באמת עושים עם המידע?
על פי חוקרי ESET, "באמצעות המידע שהשיגו, ההאקרים יכולים לעשות כמה פעולות: לנסות להיכנס עם הפרטים שהשיגו לשירותים אחרים, כמו שדווח בשבוע שעבר שקרה לכ-500 אלף משתמשים בתוכנת זום, לשיחות ועידה מרובות משתתפים. אם הם הצליחו, הם השיגו גישה לתוכן נוסף והעלו את פוטנציאל הפגיעה. אפשרות נוספת לפעולה היא להשתמש בנתונים בשיטת מצליח ולהפיץ הודעת איום בסחיטה מינית לכמה שיותר אנשים. זאת, כשהם משתמשים בסיסמה בגוף המייל, על מנת לזרוע חשש ואימה גדולים יותר אצל המותקף".
חוקרי ESET מציעים דרכים להתגוננות: יש להשתמש בסיסמאות שונות עבור שירותים שונים. אם הסיסמה דלפה, לא יוכלו לעשות בה שימוש לכניסה לשירותים נוספים; להשתמש בתוכנות לניהול סיסמאות, המאפשרות לייצר סיסמאות ייחודיות ודורשת מהמשתמש לזכור רק סיסמה אחת בכניסה לתוכנת הניהול; להשתמש באימות דו שלבי, כך שגם אם לתוקף יש את שם המשתמש והסיסמה שלכם ללא הקוד הנוסף, הוא לא יוכל להיכנס לחשבון שלך; ולגלוש לאתר haveibeenpwned.com, שמרכז רשימת דליפות מידע, ובו ניתן לבדוק האם פרטי ההתחברות שלכם לאתר מסוים דלפו.