זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:13 | 17:26 |
תל אביב | 16:27 | 17:27 |
חיפה | 16:16 | 17:25 |
באר שבע | 16:32 | 17:30 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
28/07/21 13:05
6.86% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אחד המכשולים הגדולים עבור משתמשים במעבר בין מכשירי סלולר הוא החלפת מערכת ההפעלה, כלומר לעבור מ-iOS ל-Android ולהיפך, ושהמעבר יהיה חלק ויכלול את כל המידע המאוחסן במכשיר שממנו מהגרים.
כעת, ובאופן מפתיע בהתחשב בכך שאפליקציית Move to iOS של אפל כבר קיימת חמש שנים, גוגל מפתחת סוף סוף אפליקציה מקבילה, שנקראת Switch to Android, שתוכל לסייע במעבר מ-iPhone למכשיר Android, תוך שהיא מעתיקה את כל הנתונים והאפליקציות ומעבירה אותם למכשיר החדש.
הדרך המקובלת היום להגר מ-iPhone למכשיר Android היא לגבות את כל המידע ב-Google Drive, ואז להוריד אותו בחזרה למכשיר החדש. בשיטה הזאת רוב המידע החשוב והתמונות מגובים, אבל לא כל האפליקציות ומידע אחר שלא מציינים בבירור לגבות.
כעת, כאמור, כלי השחזור של גוגל, Data Restore Tool, זכה לגירסה חדשה, ובאתר 9to5Google מצאו כי הוא כולל בתוכו אזכור לאפליקציית Switch to Android, שיהיה ניתן להורידה מחנות App Store בקרוב. באתר מציינים, כי מאחר שלגוגל יש טבלה שמאתרת את אפליקציות ה-Android המקבילות לאפליקציות iOS – הכלי יוכל להתקין אותן מחנות Play, אבל במקרים של אפליקציות בתשלום – המשתמש ייאלץ לרכוש שוב את גירסת ה-Android שלהן.
28/07/21 17:52
6.86% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
כמה ימים בלבד אחרי שאפל השיקה את העדכונים החדשים שלה עבור iOS ו-iPadOS, לגרסה 14.7, היא מיהרה להשיק אתמול (ג') עדכון נוסף. העדכון החדש, שזמין גם למערכת ההפעלה למחשבים בגרסה macOS 11.5, נועד לסגור פגיעות יום אפס פתוחה, שלפי החברה כבר נוצלה בפועל.
העדכון מתייחס להיבט בעייתי בזיכרון המכשירים ברכיב ששמו IOMobileFrameBuffer, שמהווה הרחבה לליבה של מערכת ההפעלה וניתן לניצול להרצת קוד זדוני, מכיוון שהוא מעניק זכויות גישת ניהול לליבת המערכת.
בהודעה שמלווה את העדכון מסרה אפל כי היא "מודעת לדיווח שייתכן שאפליקציות מסוימות ניצלו גישה לא מורשית לליבת המערכת באמצעות הפגיעות הזו". החברה לא סיפקה פרטים נוספים מעבר לכך ולא התייחסה לטענה שהפרצה הזו נוצלה בידי פגסוס – תוכנת הריגול של NSO, שעלתה באחרונה שוב לכותרות לאחר שנטען שבין היתר, היא חדרה לטלפוני iOS ואחרים באופן לא חוקי, תוך ניצול פרצות במערכות ההפעלה של המכשירים. NSO הכחישה נמרצות את המעורבות שלה במעקבים אחרי עיתונאים, פעילי זכויות אדם ואנשי אופוזיציה לממשלות שמהוות לקוחות שלה, וזאת למרות העדויות המצטברות לכאורה.
אמנם, הטלאי מתייחס בעיקר לפגיעות המדוברת, אבל במקרה של iOS הוא מציע עוד תיקון – לבעיה שהתגלתה בממשק שבין TouchID לשעון ה-Apple Watch, שמשמש לפתיחת הטלפון שבמכשיר ממצב נעילה.
28/07/21 14:11
5.88% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
פושעי סייבר עושים שימוש גובר בפלטפורמת הצ'ט הפופולרית דיסקורד (Discord), כדי להפיץ ולשלוט בנוזקות המכוונות למשתמשים בשירות, כך עולה ממחקר חדש של סופוס (Sophos).
על פי חוקרי האבטחה של ענקית הגנת הסייבר, השימוש לרעה בפלטפורמת הצ'אט דיסקורד צמח בהיקפים גדולים בשנה האחרונה. איומי הסייבר שנחשפו כוללים נוזקות לגניבת מידע, רוגלות, דלתות אחוריות וכופרות ש"התעוררו לתחייה", דוגמת mischiefware – המונעות מהקורבן גישה למידע שלו.
140% יותר נוזקות ברשת דיסקורד
חוקרי סופוס ניתחו יותר מ-1,800 קבצים זדוניים, שזוהו על ידם ברשת ניהול התוכן (CDN) של דיסקורד. מהמחקר עולה כי מספר כתובות ה-URL המארחות נוזקות ברשת של דיסקורד זינק ברבעון השני של 2021 ב-140% בהשוואה לתקופה המקבילה בשנת 2020.
עוד עלה מהמחקר כי הנוזקות לרוב מסתוות ככלים וכרכיבים הקשורים למשחק, כגון מודיפיקציות המאפשרות לשחקנים להשבית יריב, או לקבל גישה לתכונות פרימיום בחינם. הדבר קורה בדרך כלל במשחקים פופולריים כמו מיינקראפט, פורטנייט ו-GTA. בנוסף, נמצאו גם אופציות זדוניות, שהוצעו לגיימרים כדי לבדוק משחק בגרסת בטא.
לפי המחקר, תוכנות הגונבות מידע הן האיום הנפוץ ביותר, המהווה יותר מ-35% מכלל הנוזקות שנצפו. יותר מ-10% מהן בדיסקורד שייכות ל-Bladabindi – משפחת דלתות אחוריות גונבות מידע. החוקרים מצאו גם כמה נוזקות שחוטפות סיסמאות, כולל לוגרים של אסימון אבטחה שנבנה במיוחד כדי לגנוב חשבונות דיסקורד. במקרה אחר, החוקרים מצאו גרסה שונה של מתקין מיינקראפט, שמתקין מוד בשם Saint. זו רוגלה, המסוגלת ללכוד הקשות ותמונות מסך, כמו גם תמונות ישירות מהמצלמה.
האיומים ברשת ניהול התוכן (CDN) של דיסקורד. אילוסטרציה: סופוס
נוזקות ישנות שהתוקפים הקימו לתחייה
עוד נמצאו כופרות לשימוש חוזר, דלתות אחוריות, חבילות זדוניות של אנדרואיד ועוד. הקבצים כללו כמה סוגי כופרות לחלונות, המופצות על ידי תוקפים החוסמים גישה לנתונים, אך אינם דורשים כופר ולא מציעים לקורבן מפתח פענוח תמורת תשלום.
הנוזקות של אנדרואיד כללו דלתות אחוריות, דרופרים ונוזקות פיננסיות, שנועדו לגנוב גישה לחשבונות בנק מקוונים ולקבל גישה למטבעות קריפטו. חוקרי סופוס הבחינו גם כי קובץ המפורסם כ-multitool for FortNite, הטעין דלת אחורית של Meterpreter, ומצא עותקים רבים של גונבה זדונית הנמצאת בשימוש נרחב והמכונה Agent Tesla – אחרי הצבתה, היא מאפשרת גישה מרחוק למחשב הקורבן ומשמשת כפלטפורמה להעברת נוזקות אחרות.
כך, החוקרים מצאו נוזקה שיכולה לגנוב תמונות פרטיות מהמצלמה במכשיר נגוע, כמו גם כופרות עתיקות יומין, מ-2006, שהתוקפים הקימו אותן לתחייה, כדי למנוע מהקורבן גישה למידע שלו. אולם הם לא מצאו דרישות כופר, או מפתחות פענוח.
ברמה הטכנית, החוקרים מצאו כמה נוזקות המשתמשות בצ'אט-בוטים של ממשק תכנות היישומים (API) של דיסקורד, כדי לתקשר באופן סמוי עם שרת הפיקוד שלהם ולקבל ממנו הוראות הפעלה. הם גם חשפו קבצים הקשורים להתקנתן של גרסאות לא תקינות של תוכנות מסחריות פופולריות, כגון Adobe Photoshop, וכלים שכביכול מאפשרים למשתמש גישה לתכונות בתשלום של Discord Nitro – גרסת הפרימיום של הפלטפורמה.
"רשת הפצה עולמית, קבועה וזמינה – עבור מפעילי נוזקות"
שון גלאגר, חוקר איומים בכיר בסופוס. צילום: סופוס
לדברי שון גלאגר, חוקר איומים בכיר בסופוס, "דיסקורד מספקת רשת הפצה עולמית, קבועה וזמינה – עבור מפעילי נוזקות. במקביל, היא גם משמשת עבור העבריינים כמערכת העברת הודעות, שניתן לשלב בערוצי השליטה והבקרה של הנוזקות שלהם – באותה דרך שבה תוקפים עושים שימוש בשירותים, כמו טלגרם. בסיס המשתמשים העצום של דיסקורד מספק גם סביבה אידיאלית לגניבת מידע אישי והרשאות שונות, באמצעות שיטות של הנדסה חברתית".
גלאגר סיים בציינו כי "פושעי הסייבר הבינו כי חברות משתמשות יותר ויותר בפלטפורמת דיסקורד לצרכי תקשורת פנימית, או בשימוש קהילות, כפי שהן עושות בערוצים כמו סלאק, מה שמספק לתוקפים קהל יעד חדש ומשתלם. זאת, במיוחד כשצוותי אבטחה לא תמיד יכולים לבדוק את התעבורה המוצפנת אל דיסקורד וממנה – כדי לראות מה קורה ולהתריע במידת הצורך".
28/07/21 15:38
5.88% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אינטל עושה עוד צעד שמקדם מגוון: רידא מסארואה, שעומד בראש קבוצת הנדסת הבינוי של מפעלי החברה ברחבי העולם, מונה לסגן נשיא בארגון הבינוי העולמי שלה. עם קבלת דרגתו החדשה מסארואה מצטרף לשדרת הניהול הגבוהה של אינטל והופך לסגן נשיא הערבי הראשון באינטל ישראל. מינויו מתבצע כמובן על רקע מקצועי, אך הוא גם מביא לקידום של הגיוון התעסוקתי – תחום מאוד מדובר בשנים האחרונות בתעשיית ההיי-טק בכלל ובאינטל בפרט.
מסארואה הוא תושב טייבה בן 48 ובעל ניסיון רב באינטל: הוא החל את דרכו בחברה לפני 24 שנים, לאחר שסיים תואר בהנדסת מכונות באוניברסיטת בן גוריון, ומאז צבר ותק וניסיון במגוון תפקידים בחברה.
התפקיד שבו מחזיק מסארואה הוא אחד המאתגרים ביותר באינטל, בפרט באחרונה, עם הכרזתו של פט גלסינגר, מנכ"ל החברה, על בנייתם של מפעלים חדשים במסגרת אסטרטגיית IDM 2.0 להרחבת פעילות הייצור שלה. בתפקידו מנצח מסארואה על צוות של כ-150 מהנדסים מאינטל ומעל 2,000 מהנדסים חיצוניים, ומנהל את הנדסת הבינוי של כל מפעלי השבבים של ענקית השבבים בעולם – ברמות הטכנולוגית והתשתיתית. מזה שנים שמסארואה מחלק את זמנו בין ישראל, צפון אמריקה, אירופה ואסיה.
בשנים האחרונות הצטרפו לצמרת הניהולית של אינטל העולמית מספר מכובד של ישראלים שמונו לסגני נשיא – מה שמעיד על מרכזיותה של אינטל ישראל בפעילויות של החברה ברמה הגלובלית. בפברואר האחרון מונו שישה ישראלים לסגני נשיא בחברה העולמית, ובהם אורי פרנק, שמונה לסגן נשיא תאגידי – וכחודש וחצי לאחר מכן פרש והצטרף לגוגל כסגן נשיא להנדסה ותכנון שבבי שרתים, כמו גם למנהל מרכז השבבים שהחברה מקימה בישראל. שלושה נוספים מאותם שישה בכירים ישראליים הם רן ברנסון, שמונה לסגן נשיא בקבוצת הפיתוח של מוצרי הליבה והקליינט של אינטל; אילן ברסלר -בקבוצת המחשוב האישי; ויהונדב משה – בקבוצת הנדסת ה-IP.
בגלל הקורונה: שיטות ניהול חדשנית של אתרי הבנייה באינטל
מסארואה סיפר שהשנה האחרונה הביאה עמה אתגרים והזדמנויות, ובכלל זה התמודדות עם משבר הקורונה, שהצריך גיבוש ויישום של שיטת ניהול חדשנית ושונה לגמרי של אתרי הבנייה שעליהם הוא אחראי.
לדבריו, ״הצוות הגדול של קבוצת הנדסת הבינוי של אינטל אמון על תכנון הבינוי וההסבה של מפעלי החברה ברחבי העולם, בהתאם לפורטפוליו שלה. האתגר הגדול ביותר בתפקידי הוא יישום האינטגרציה של הרבדים השונים התומכים בפעילות בניית המפעלים של אינטל, שמשלבת כלים הנדסיים וטכנולוגיה מתקדמים, לצד ניהול והנעה של עובדים שנמצאים ברחבי העולם. הקמת המפעלים של אינטל מהווה ליבת אסטרטגיית הצמיחה שלנו, ואנשינו תומכים בעשייה שתאפשר את ייצור הטכנולוגיות שלנו ואת הגדלת היקף ייצור השבבים העולמי". יש לציין ששוק השבבים לא עומד בביקוש בימים אלה ויש מחסור עולמי בהם, שאינטל צופה שהתעשייה תתגבר עליו רק ב-2023.
דן דורון, מנהל ארגון הבינוי העולמי באינטל – הישראלי אף הוא – אמר כי "הקידום שקיבל מסארואה מדגיש את ההכרה של אינטל במרכזיותו של ארגון הבינוי וההנדסה של החברה והוא חלק מיישום האסטרטגיה החדשה שלה. לאורך כל שנות פעילותו בחברה, הוא הוכיח יכולות, מסירות ומקצועיות בלתי מתפשרות, והוא ראוי במיוחד להצטרף לשדרת הניהול של אינטל העולמית, שמונה כמה סגני נשיא ישראלים נוספים, שקודמו לדרגות גבוהות וממלאים תפקידים בכירים בארגון הגלובלי. קידום זה מבטא את הערכה הגבוהה שיש לאינטל למסארואה ולקבוצת הנדסת הבינוי שהוא עומד בראשה".
מסארואה הוא לא הערבי אזרח ישראל הראשון שמונה לסגן נשיא בענקית טק. קדם לו ג'וני סרוג'י, יליד ואדי ניסנאס שבחיפה, שמונה ב-2014 לסגן נשיא בכיר לטכנולוגיות חומרה בגוגל העולמית.
28/07/21 16:27
5.88% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
על רקע הלחצים המופעלים הרשתות החברתיות, ובייחוד על פייסבוק, החברה האם, הנוגעים לפרטיות, להשפעת המדיה החברתית על ילדים ועל בריאותם הנפשית, השיקה אתמול (ג') אינסטגרם אמצעי הגנה חדשים המופעלים על חשבונות חדשים של מתבגרים מתחת לגיל 16: הם מוגדרים כפרטיים בברירת מחדל, נחסמים לאינטראקציות מול מבוגרים מסוימים וכוללים מגבלות על יכולתם של מפרסמים לטרגט אותם.
לדברי קרינה ניוטון, מנהלת המדיניות הציבורית של אינסטגרם, אין כפתור קסם שגורם לאנשים להיות לפתע מודעים לצורת השימוש באינרנט". השינויים האלה, לדבריה, נועדו ליצור חוויה-תואמת-גיל, ולסייע למשתמשים צעירים לנווט ברשת החברתית. "אנו רוצים להבטיח את ביטחונם של אנשים צעירים ולהעניק להם חוויות טובות, ואנו רוצים לסייע ללמד אותם, תוך כדי השימוש שלהם בפלטפורמות שלנו, לפתח הרגלים בריאים ואיכותיים כאשר הם משתמשים באינטרנט, באפליקציות ובמדיה חברתית".
כאמור, חשבונות חדשים של בני נועד שמתחת לגיל 16יקבלו הגדרות של חשבונות פרטיים כברירת מחדל, והמשמעות היא ש
מתבגרים שכבר יש להם חשבונות ציבוריים יקבלו התרעות הנוגעות ליתרונות שיש לחשבונות פרטיים וכיצד לעבור למצב של חשבון פרטי. לדברי החברה, כ-80% מהמתבגרים בוחרים להישאר במצב פרטי כשהם נרשמים.
חשבונות חדשים של מתבגרים שגילם מתחת 16 יקבלו הגדרות של פרטיים באופן אוטומטי. מקור: אינסטגרם
בנוסף, מבוגרים שאינסטגרם זיהתה כבעלי פוטנציאל להתנהגות חשודה, גם אם לא הפרו את הכללים של הפלטפורמה – יהיו בעלי יכולת מוגבלת לתקשר עם אותם חשבונות של מתבגרים. הם כלל לא יראו את
"אנו רוצים להבטיח שלמתבגרים יהיה מחסום נוסף של הגנה שיקיף אותם", אמרה ניוטון.
עוד שכבת הגנה שאינסטגרם הוסיפה נוגעת ליכולת של מפרסמים לטרגט אנשים צעירים שגילם מתחת 18 רק על בסיס גיל, מין ומיקום ולא על בסיס מידע אחר, כמו נושאים המעניינים אותם או הרגלים באפליקציות אחרות המשתפות נתונים עם החברה.
החברה הודיעה גם, כי היא עובדת על פיתוח שיטות טובות יותר לאמת את גיל המשתמשים כדי לזהות מתי יש ליישם מדיניות של מתבגרים וגם כדי לשפר את היכולת של האפליקציה לסנן מתבגרים שמתחת לגיל 13, שלפי הכללים אסור להם להשתמש באפליקציות המדיה החברתית.
28/07/21 14:59
4.9% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מדי שבוע משוחררים להשמעה אלפי פריטי מוזיקה חדשים, והמשתמש הסביר – לא זה שעוקב באדיקות אחר בלוגים ואתרים של אמנים – יתקשה לדעת שאחד מהאמנים החביבים עליו מפרסם סינגל או אלבום חדש, או שקיים פריט חדש בערוצי הפוסקאסטים המועדפים שלו.
כדי לסייע בכך, ספוטיפיי הוסיפה לאפליקציה שלה אפשרות להתעדכן כל הזמן אחר האמנים החביבים על המשתמש באמצעות פיד חדש, שמופיעים בו כל העדכונים הקשורים למוזיקה ולפודקאסקים המועדפים שלו.
הדף "מה חדש" מציג פריטים חדשים שזמינים הן Release Radar playlist והן בדף הבית מעת לעת – בסדר כרונולוגי הפוך, מההווה לעבר.
האייקון של "מה חדש" מופיע כציור של פעמון בפינה הימנית העליונה של המסך (בגירסה האנגלית), וכשיש פריט חדש שהמשתמש עדיין לא שמע – תופיע בתוך האייקון נקודה קטנה.
ספוטיפיי מציינת שהתכונה תשולב בקרב כל המשתמשים בעולם במהלך השבועות הקרובים.
28/07/21 15:01
4.9% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
סטארט-אפ הסייבר הישראלי סיולו (Cyolo) – המפתח פתרון ZTNA 2.0 (ר"ת Zero Trust Network Access) עבור ארגונים, הודיע היום (ד') על השלמת סבב גיוס A בהיקף 21 מיליון דולר, בהובלת קרן הון הסיכון גלילות קפיטל (Glilot Capital Partners), בשיתוף National Grid Partners, Merlin Cyber והשתתפות המשקיעים הקיימים פלינט קפיטל, Global Founders Capital ו-Differential Ventures.
הגיוס של סיולו נעשה על רקע הצמיחה ההולכת וגוברת בתקיפות הסייבר בשנה האחרונה, שהפכו למתוחכמות יותר, מורכבות יותר וקשות יותר לזיהוי.
בשנה האחרונה הצליחה סיולו להכפיל את הכנסותיה בכל רבעון, לבנות מאגר לקוחות מרוצים ולהרחיב את השותפויות שלה עם ספקי שירותים גלובליים. סבב הגיוס הנוכחי יסייע לחברה בקידום והרחבת תכניותיה בתחום המחקר ופיתוח פתרונות עומק נוספים עבור הלקוחות, וכן להכפיל את מספר עובדיה בישראל עד סוף שנת 2021.
דרך ייחודית לחיבור מאובטח של משתמשים לסביבות העבודה
כדי להתמודד עם אתגרי האבטחה החדשים, ממשלות וארגונים רבים מאמצים שיטות עבודה חדשות שמתבססות על מתודולוגיה של Zero Trust – כלומר, מתן "אפס אמון" בכל משתמש עד אשר הוכח אחרת. הצורך בפתרון מסוג זה התחזק במיוחד בתקופת הקורונה, עם המעבר למודל עבודה היברידי שמשלב עבודה מהבית ומהמשרד, אשר נמצא כאן כדי להישאר.
הפתרון של סיולו מספק דרך ייחודית לחיבור מאובטח של משתמשים לסביבות העבודה שלהם, מבלי לסכן את הארגון. המערכת מזהה, מאמתת ומאשרת כל מכשיר, משתמש ופעולה לפני ואחרי שניתנת להם גישה לכל משאב ארגוני, תוך מתן שקיפות מלאה לארגון על פעולות המשתמשים.
פלטפורמת הענן של סיולו בולטת בנוף של פתרונות ה-Zero Trust, בכך שהיא מספקת פתרון טכנולוגי ייחודי שמאפשר קישוריות מאובטחת, מבלי להפר את פרטיות נכסי המידע של הארגון, ומונעת סכנה לפגיעות ושלמות הנתונים הרגישים של לקוחותיה. בנוסף, ייחודיות החברה היא ביכולתה לספק מענה עבור מערכות מידע (IT) ומערכות תפעוליות (OT) בפלטפורמה אחת.
פתרון ה-ZTNA 2.0 של החברה מאפשר לצוותי IT ואבטחת מידע, וכן לספקי SASE ו-MSSP, ליישם בקלות את פתרון הקישוריות המתקדם ביותר טכנולוגית, בכל סביבה קיימת. זאת, ללא שינוי בתשתית הארגונית, תוך הפחתה משמעותית של הסיכון לנכסים ולנתונים הדיגיטליים של הארגון, ובאופן שמותאם לצורת העבודה החדשה, בה משתמשים ומשאבים מפוזרים במספר מקומות, רשתות ופלטפורמות.
גישת Zero-Effort Zero-Trust של סיולו מספקת ללקוחות פתרון אדפטיבי ופשוט, שממזער את האיום של התקפות סייבר וגניבת נתונים.
"זה הזמן להתרחב לשווקים חדשים ולהציע יכולות חדשות"
אלמוג אפיריון, מנכ"ל ומייסד שותף של סיולו. צילום: שני צדיקריו
"סיולו פותרת בעיה קריטית, בכך שהיא מספקת לארגונים פתרון מהיר וקל ליישום, שמאפשר שליטה מלאה על פעולות המשתמשים בסביבה הארגונית המורכבת", מסר אלמוג אפיריון, מנכ"ל ומייסד שותף של סיולו. "זה הזמן להתרחב לשווקים חדשים ולהציע יכולות חדשות. השקעה זו תאפשר לנו לממש את החזון שלנו להגדיר מחדש את הקישוריות המאובטחת לכזו המבוססת על זהויות. סבב גיוס זה יאפשר לנו להאיץ את מאמצי הצמיחה והמו"פ, ובכך לסייע לארגונים נוספים לנווט בקלות את המעבר ל-Zero Trust".
קובי סמבורסקי, מייסד ושותף מנהל של גלילות קפיטל פרטנרס, אמר כי "עקבנו אחר סיולו וטכנולוגיות Zero Trust נוספות, ונוכחנו לדעת כי הפתרון של סיולו הוא הטוב ביותר. סיולו צומחת באופן אקספוננציאלי, וחזונה לעתיד הקישוריות המאובטחת תואם את צרכי השוק. אנו שמחים להשקיע בחברה, עם כניסתה לשלב הצמיחה הבא שלה".
"המודל הגמיש של סיולו מפשט סביבות מורכבות, ונותן לארגונים אפשרות לאבטח את נכסיהם הדיגיטליים בסביבה מבוזרת עם ריבוי עננים וסביבות. הפתרון משתלב עם טכנולוגיות קיימות ומאבטח תהליכים ממוכנים ואת הנתונים הרגישים של ארגונים", מסר סרגיי גריבוב, שותף בפלינט קפיטל. "הפתרון פורץ הדרך של סיולו מאפשר לארגונים ליצור את הענן המבוזר שלהם על בסיס זהויות".
28/07/21 16:59
4.9% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
השבוע סיים מחזור 530405 את שנת הלימודים של RBS פרוג'קטס ביחידה ללימודי המשך של הטכניון. RBS פרוג'קטס מעבירה עבור היחידה ללימודי המשך את קורסי ניהול הפרויקטים המתקדמים ואת ההכנה להסמכת ה-PMP מטעם ארגון ה-PMI העולמי. שיתוף פעולה זה החל לפני כעשור, ועד עתה השתתפו בתוכניות הכשרה אלה אלפי סטודנטים.
יש תעודות: מחזור 530405 סיים את שנת הלימודים תשפ"א. עומד מצד שמאל: שי שרגל, מנכ"ל RBS פרוג'קטס. כורע, שני משמאל, רפי כהן PMP, דירקטור ניהול פרויקטים בחברה ומוביל הקורס. צילום: לודה גופין
שנת הלימודים האחרונה אופיינה בתהפוכות רבות. עם פרוץ מגיפת הקורונה בעולם פסקו הלימודים הפרונטאליים, והחברה עברה ללימודים במרחב הווירטואלי, ובהמשך – ללימודים בפורמט ההיברידי.
בנוסף, ה-PMI השיק מתכונת בחינות חדשה הן מבחינת התוכן והדגשים האג'יליים והן מבחינת היכולת להיבחן בסביבתו הטבעית של הנבחן (במשרדו או בביתו).
גוף הידע לניהול פרויקטים PMBOK 6th Edition הוחלף בגוף הידע החדש PMBOK 7th Edition, מבנה הבחינה השתנה והחברה והמרצים נדרשו לעבור תוכנית הסמכה ייעודית לטובת החומרים החדשים והמעבר ל-New Modern Class Room.
נכון להיום, RBS פרוג'קטס הינה החברה היחידה שהוסמכה כ-ATP (ר"ת Authorized Training Partner) מטעם ארגון ה-PMI העולמי.