זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:08 | 17:21 |
תל אביב | 16:22 | 17:22 |
חיפה | 16:11 | 17:20 |
באר שבע | 16:27 | 17:25 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
28/09/22 16:40
15.38% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
עיריית רמת גן חתמה באחרונה על הסכם שלפיו היא תעבור לענן של AWS מבית אמזון, במסגרת פרויקט הענן הממשלתי נימבוס – כך נודע לאנשים ומחשבים. בכך תהיה רמת גן הרשות המקומית הראשונה בארץ שמצטרפת לפרויקט רחב ההיקף. AWS היא אחת משתי החברות שזכו במכרז, יחד עם גוגל.
קובי נח, מנמ"ר עיריית רמת גן, אישר את
28/09/22 15:25
10.77% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ברודקום הבטיחה לחמשת המנהלים המובילים של VMware, שהיא הודיעה על רכישתה, מצנחי זהב בסך מצטבר של 169.4 מיליון דולר – אם הם יפרשו מהחברה כבר כעת, או עד למועד שבו תסיים ענקית המוליכים למחצה את העסקה לרכישת ענקית הווירטואליזציה.
לפי מסמכים שהוגשו לרשות האמריקנית לניירות ערך (SEC), ראגו ראגורם, מנכ"ל VMware, יקבל מצנח זהב בסך של 52.5 מיליון דולר; סומיט דוואהן, נשיא הנרכשת, ישלשל לארנקו 24.4 מיליון דולר; זיין רואו, סמנכ"ל הכספים, יעשיר את קופתו ב-47.7 מיליון; ז'אן פייר ברולה, סגן נשיא בכיר ומנהל מכירות עולמי, יוסיף לשורת הרווח שלו 23.9 מיליון; ואמי פלייגלמן-אוללי, סגנית נשיא בכירה בחברה, תצא לשוק מחפשי העבודה כשבארנקה 20.9 מיליון דולר.
יקבל "רק" 24.4 מיליון דולר. סומיט דוואהן, נשיא VMware. צילום: פלי הנמר
המסמכים שבהם הובטחו מצנחי הזהב הוגשו ביולי, ואז תוקנו פעמיים – באוגוסט ובספטמבר. עיון בהם העלה כי אף אחד מחמשת הבכירים של VMware לא ניהל משא ומתן להישאר בברודקום לאחר סגירת הרכישה. עם זאת, ייתכן שהסכומים ישתנו: בהודעה צוין כי "נכון לתאריך מסירת תשקיף זה, לא נקבעו הסדרי פיצויים פרטניים חדשים בין המנהלים של VMware לבין ברודקום".
ברודקום: "מוקדם מדי" לדון במצב בכירי VMware
למרות ההודעה ל-SEC, כאשר ברודקום נשאלה על ידי העיתונות הטכנולוגית בארצות הברית על מצנחי הזהב שהבטיחה לבכירי VMware היא הצהירה ש-"מוקדם מדי" לדון במצבם, אם הרכישה תיסגר. "אנחנו נשארים ממוקדים בהשלמת הרכישה של VMware, שאנחנו צופים שתקרה בשנת הכספים 2023 של ברודקום", נמסר מהרוכשת. "אנחנו ממשיכים להתקדם עם ההגשות הרגולטוריות השונות שלנו ברחבי העולם, והעבודה מתקדמת כצפוי… (עם ההגשה – י"ה) הספקולציות לגבי התוכניות העתידיות הללו יהיו חסרות כל בסיס למעשה".
ברודקום ציינה כי המספרים שצוינו שכלולים בחבילת הפיצוי לבכירי VMware "הם הערכות המבוססות על הנחות מרובות – שיכולות להתרחש, או לא". מצנחי הזהב לבכירי ענקית הווירטואליזציה מורכבים ממזומנים, חבילות פיצויים הקשורות למשכורות הגבוהות ביותר שלהם וכן כמה אופנים של פיצויים בדמות ניירות ערך. "הסכום, אם בכלל, שיקבלו (הבכירים) בפועל עשוי להיות שונה מהותית מהסכומים המפורטים בטבלה", ציינה החברה בהגשתה את המסמך ל-SEC.
"הדיונים בנושא נמשכים"
דוואהן וראגורם ציינו באוגוסט שהם לא יכולים לומר האם הם יישארו ב-VMware לאחר סגירת העסקה. לדבריהם, "כל זה (עסקת הרכישה – י"ה) יימשך בלי קשר לאיך ומי מוביל אותה. יש לקוות שזה לא הופך לגורם מרתיע שלא לממש את העסקה… זה לא אומר שאנחנו לא הולכים להיות שם, אלא רק שהדיונים בנושא נמשכים בשלב זה".
אנליסטים ציינו שברודקום ו-VMware צריכות לעבור כמה מכשולים על מנת לקבל את אישורי הרגולטורים בארצות הברית ובאיחוד האירופי לעסקת הענק, ששוויה 61 מיליארד דולר. הם ציינו כי העבר של ברודקום בכל הנוגע להתנהלות תחרותית "תועד היטב" – אולם אף לא אחד מהרגולטורים הודיע עד כה שבשל כך, בכוונתו לבצע בדיקה מחמירה יותר של הרכישה – מה שעלול להאריך את השלמתה בכמה חודשים.
28/09/22 12:15
9.23% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
המגזין העסקי האמריקני Fast Company – המתפרסם בדפוס ובאינטרנט ועוסק בטכנולוגיה, עסקים ועיצוב – הודיע אמש (ג') כי סגר את אתרו. המהלך הגיע אחרי שהאתר נפרץ ושההאקרים שלחו דרכו למנויי אפל ניוז (Apple News) הודעות שהוגדרו כ"מגונות" ואף כ"גזעניות".
ההאקר או האקרים שהצליחו לפרוץ ל-Fast Company השתמשו בגישה שהשיגו למנגון הפנימי של גוף התקשורת כדי לשלוח דרכו הודעות למנויי אפל ניוז, בהן נכללו בין השאר מילים פוגעניות כלפי שחורים, כולל שימוש במילה Nigger – דברים חמורים שעלולים לפגוע ברבים. We are investigating the situation and have suspended the feed & shutdown https://t.co/U9iS8QOhkW until we are certain the situation has been resolved.
— Fast Company (@FastCompany) September 28, 2022 "התרעה פוגענית להפליא"
Fast Company הודיע על שאירע באופן רשמי דרך חשבון הטוויטר שלו. בציוץ צוין כי חשבון אפל ניוז של גוף המדיה נפרץ – ודקה לאחר מכן נשלחו דרכו ההודעות האמורות, שהגיעו ישירות למנויים של אפל ניוז. החברה עדכנה כי היא חוקרת את המקרה – אך בציוץ שהגיע לאחר מכן היא הודיעה כי ה-CMS (ר"ת Content Management System) של המגזין, שדרכה ניתן היה לשלוח את ההודעות הללו, היא שנפרצה. An incredibly offensive alert was sent by Fast Company, which has been hacked. Apple News has disabled their channel.
— Apple News (@AppleNews) September 28, 2022 גם אפל ניוז צייצו בתגובה וכתבו לעוקביהם: "התרעה פוגענית להפליא נשלחה על ידי Fast Company, שנפרצה. אפל ניוז השביתה את הערוץ שלהם".
יצוין כי באתר, שתוכנו השגרתי הוסר מהאוויר, התפרסמה בתחילה הודעת כניסה, בה דיווחו הפורצים כיצד הצליחו לבצע את הפריצה. לטענתם, הדבר הושג, בין היתר, על ידי שיתוף סיסמאות בין מספר חשבונות – כולל כאלה השייכים לאדמין של האתר. לפי דיווחים שונים, בפורומים למסחר במידע גנוב, וברשת האפלה הופיעו פרסומים שבהם הפושעים מתפארים בגישה לנתוני עובדים ולטיוטות טקסטים של האתר.
מומחים שספיקו ניתוחים שונים של האירוע במדיה העולמית סבורים כי מדובר בפריצה שהתאפשרה עקב חוסר אבטחה מספקת של Fast Company והדגישו כי האבטחה של אפל עצמה אינה מספיקה, כל עוד הגופים המשתפים פעולה איתה לא ידאגו להגנה יעילה באותה מידה.
בזמן פרסום שורות אלו אתר Fast Company עדיין לא חזר לאוויר.
28/09/22 14:20
9.23% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
הרשת החברתית לינקדאין פרסמה את דירוג 15 הסטארט-אפים הצומחים ביותר בישראל, נכון לשנת 2022, אשר זכו השנה להתעניינות הרבה ביותר מצד אנשי היי-טק בישראל ובעולם. הדירוג מתבסס על הדטה הייחודית של לינקדאין, המתפקדת כרשת חברתית אשר מוקדשת לעסקים בכלל ולתחום ההיי-טק בפרט.
עורכי הדו"ח ציינו את האתגר המיוחד בהקמה וניהול של סטארט-אפים בעת הזו, על רקע הזעזועים בכלכלה העולמית ואי הודאות, אולם לדבריהם ההיסטוריה הוכיחה שדווקא תקופות שכאלו מביאות לפרץ של יצירתיות, יזמות וחדשנות.
כותבים הדו"ח ציינו כי "כדי להרכיב את הרשימה, הסתכלנו על נתוני לינקדאין על פני ארבעה עמודי תווך: צמיחת עובדים; עניין של מחפשי עבודה; מעורבות חברים בחברה ובעובדיה; ועד כמה הסטארט-אפים האלה משכו כישרונות מרשימת החברות המובילות בלינקדאין".
הסטארט-אפ הישראלי הכי מעניין ב-2022. וולנט. צילום: לכידת מסך מדף הלינקדאין של החברה
רשימת הסטארט-אפים המובילים בלינקדאין נכון לזמנים אלו חושפת חברות ישראליות מתפתחות שזוכות למעשה למירב תשומת הלב, ונכללות בה חברות כמו וויז (Wiz), המתמחה באבטחת ענן; טריגו (Trigo), אשר מקימה חנויות אוטונומיות ברחבי העולם; ו-רימילק (Remilk) מתחום הפודטק, הפועלת לייצור חלב מתורבת מתאים בודדים שנלקחו מחלב של פרות.
וולנט (Walnut), העוסקת בהדגמות מוצרים מותאמות אישית, ניצבת במקום הראשון, והוכתרה כחברת הסטארט-אפ המושכת הכי הרבה עניין כיום.
28/09/22 13:22
6.15% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
התכתבות שערך יזם הטק אילון מאסק באמצעות סיגנל (Signal) – שירות מסרים מיידיים מוצפן – הועלתה לאחרונה על ידי טוויטר (Twitter) כראיה נגדו, במסגרת הדיונים המקדימים את משפטו של המולטי-מיליארדר מול הרשת החברתית מצייצת, כך לפי דיווח ב-Engadget.
המשפט, כידוע, הוא למעשה תביעה דו-צדדית והדדית העוסקת בביטול הבטחתו של מאסק לרכוש את טוויטר ב-44 מיליארד דולר, לפי מחיר של 54.2 דולר למניה. טוויטר מעוניינת לאלץ את היזם לעמוד במילתו ובהבטחותיו, שאותן ביטל ביולי, לנוכח טענותיו כי החברה לא סיפקה נתונים עסקיים אותנטיים שלה לו ול-SEC בטרם חתימת ההסכם. בעיקר מתמקד מאסק בהיבט של מניין המשתמשים ברשת החברתית וטוען כי פעילים בה לא 5% חשבונות בוט מזויפים, כפי שהחברה טענה, אלא מספר הקרוב יותר ל-25% מכלל משתמשי הפלטפורמה.
קיים שיחות בסיגנל למרות ההכחשות
ראיה חדשה, כאמור, נוספה כעת לטיעוניה של טוויטר נגד מאסק ונגד ביטול העסקה הכואב. מדובר בהודעות פרטיות ששלח מאסק, שיכולות אולי להשפיע גם הן עליו ועל תוצאות המאבק המשפטי שלו עם טוויטר.
כאמור, עורכי הדין של שני הצדדים ממשיכים להתקוטט בבית המשפט צ'אנסרי של דלאוור, ארה"ב – העוסק ביישוב סכסוכים עסקיים – לקראת המשפט, שיפתח באוקטובר הקרוב.
פלטפורמה מוצפנת מקצה לקצה. סיגנל. צילום: BigStock
בין הנושאים שהועלו במהלך דיון מקדים, שנמשך יותר משלוש שעות, הוצג השימוש של מאסק באפליקציית המסרים המוצפנת סיגנל. עורכי הדין של טוויטר גרסו כי האיש העשיר בתבל מחק הודעות שהיו חלק משיחה שהתקיימה דרך האפליקציה, והציגו צילומי מסך של חילופי דברים בין איש העסקים הטכנולוגי הדומיננטי וג'ארד ברצ'אל, ראש המשרד המשפחתי של מאסק. השיחות עסקו, לכאורה, בעסקה, ולא הוצגו כחלק מהראיות לקראת המשפט.
לטענת עורכי הדין של טוויטר, בשיחה התייחסו מאסק וברצ'אל למורגן סטנלי – החברה האמריקנית הבינלאומית לניהול השקעות ושירותים פיננסיים – וכן אל איש העסקים מארק אנדריזן ול"שיחה על האישור לפי תקנות האיחוד האירופי" לעסקת מאסק-טוויטר. בצילום המסך, כך נטען, ניתן לראות כי ההודעה הוגדרה למחיקה אוטומטית. נציגי טוויטר גורסים כי גילו את צילום המסך של חילופי הדברים אחרי ש-מאסק ו-ברצ'ל סירבו להשתמש בסיגנל כדי לדון איתם בעסקה וטענו שאינם עושים שימוש בפלטפורמה להתדיינות עסקית מסוג זה.
בנוסף נטען מטעם טוויטר כי הייתה עוד "הודעת טקסט חסרה" שנכללה בהתדיינות שערך מאסק עם יו"ר אורקל, לארי אליסון – שככל הנראה היה אמור להיות אחד המשקיעים בעסקת טוויטר. מנכ"ל טסלה ו-SpaceX ואליסון החליפו ביניהם, לכאורה, הודעה שנעלמה בבוקר היום שבו מאסק צייץ כי רכישת טוויטר "נגנזה באופן זמני".
נציגי טוויטר פנו לשופטת בתיק, קתלין סנט ג'וד מקורמיק, וביקשו ממנה להטיל סנקציות על מאסק בגין הסתרת ההודעות. "אנחנו חושבים שהגיע הזמן שבית המשפט יוציא (נגד מאסק – ג"פ) עונש חמור", אמר עורך הדין של טוויטר במהלך הדיון בנדון.
"אין למעשה שום ראיה שהשמדנו את הראיות"
בתגובה ניסו באי כוחו של מאסק להמעיט בחשיבות השימוש של מנכ"ל טסלה בסיגנל. "אין למעשה שום ראיה שהשמדנו את הראיות", השיב אחד מעורכי הדין של יזם הטק.
"בעצם, בכירי טוויטר העידו בעצמם כי חלקם משתמש באפליקציית ההודעות סיגנל", אמרו נציגי מאסק בתוך שביטלו את חשיבות החשיפה.
לפי עורכי הדין של מאסק, הודעות באפליקציית סיגנל התקיימו למשל בין המנכ"ל לשעבר של טוויטר, ג'ק דורסי, ויו"ר הדירקטוריון שלה, ברט טיילור. כמו כן הם ציינו כי המנכ"ל הנוכחי, פרג אגרוואל, השתמש בהודעות טקסט באותה פלטפורמה מוצפנת.
"סיגנל אינה איזה מנגנון מוזר, השימוש בפלטפורמה נפוץ מאוד בעמק הסיליקון", טענו עורכי הדין.
אלטרנטיבה לווטסאפ. סיגנל. צילום מסך מאתר האינטרנט העברי
מעניין להיזכר ש-מאסק וסיגנל רשמו מערכת יחסים די משמעותית ביניהם משום שהיזם הוא אחד האחראים לעלייתה של הפלטפורמה לתודעת הציבור.
בינואר 2021 כבש היישום לראשונה את טבלת ההורדות ב-App Store, אחרי שהיזם הדומיננטי מאסק המליץ עליו כאלטרנטיבה לאפליקציית הצ'אט הפופולרית של מטא (Meta), ווטסאפ (WhatsApp) עקב שינויים שזו תכננה במדיניות הפרטיות שלה. סיגנל המוצפנת נראתה אז למאסק כאופציה שפויה וטובה יותר בעבור כל מי שחרד לפרטיותו ולחשאיות התכתבויותיו.
יש לציין שלא מדובר בפעם הראשונה שעורכי הדין המייצגים את טוויטר עושים שימוש בהודעות פרטיות של מאסק שהושגו במהלך חקירה משפטית, כדי לנסות לכפות עליו לעמוד בתנאים המקוריים של העסקה מול החברה שביקש לרכוש באפריל האחרון.
עורכי הדין של הרשת החברתית המצייצת השתמשו בעבר בהודעת טקסט בין מאסק לאחד מהבנקאים שלו במורגן סטנלי, שבה ביטא מאסק חששות מפני "מלחמת עולם שלישית" כהסבר להאטת המשא ומתן שלו עם הנרכשת, שלבסוף לא נרכשה. לפחות לא בינתיים.
28/09/22 13:48
6.15% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שניידר אלקטריק מייצרת בברצלונה דטה סנטרים מודולריים, ניידים, כפי שכבר סיפרנו לכם בשבוע שעבר. ביקור במפעל של החברה ושיחה עם כמה מבכיריה העוסקים בתחום שפכו אור על מה שחלקנו כלל לא מכיר או אפילו מבין – מתקני מרכזי הנתונים בהם נשמר כל מה שקורה אונליין ויותר מכך, כל הדטה המפעילה את העולם כיום, למשל נתוני בית חולים או נתוני חברות מסחר שונות.
בשניידר בחרו להציע ללקוחות ברחבי העולם דטה סנטרים שנבנים כאן, בבירת קטלוניה, ונשלחים אליהם מוכנים ו"תפורים" לפי מידות הלקוח וצרכיו המדויקים.
שרשרת האספקה לדטה סנטרים המוכנים במפעל בברצלונה מרביתה מקורה במוצרי שניידר אלקטריק – 90% מהם – ולכן לפי החברה הם "מדברים זה עם זה". כתוצא מכך הדטה סנטר השניידר אלקטריקי אמור להיות גם חכם יותר וגם שלם יותר, בהיבט של חלקיו הפיזיים ושל מרכיביו בני האנוש, כולם מקורם בחברה אחת בלבד כמעט.
בזיליקת סגרדה לה פמיליה הייתה גם היא חלק מסיור העיתונאים שערכה החברה בברצלונה. הסיבה לביקור בכנסייה העצומה והמדהימה שבנה האדריכל המהולל גאודי, ולא הספיק לסיים למעשה, היא שהמקום מצויד במרכז נתונים נייד ומתקדם מבית שניידר אלקטריק, שלמעשה מסייע לאתר התיירות הקדוש להתקיים. בהמשך הכתבה תוכלו ללמוד כיצד ואיך מקום עתיק ימים, שהחל להיבנות ב-1882, מסתייע בדטה סנטר חדשני כיום ומייצר איתו ממש סימביוזה מרתקת.
"השוק כמה לדטה סנטרים שניתן להטמיע ולהפעיל במהירות"
טואנג הואנג, מוביל תחום ההנדסה והטכנולוגיה ביחידה הטרומית (PreFab) הבינלאומית של שניידר אלקטריק. צילום: יח"צ
טואנג הואנג, מוביל תחום ההנדסה והטכנולוגיה ביחידה הטרומית (PreFab) הבינלאומית של שניידר אלקטריק, הסביר כי בעצם לא הכל תלוי רק בחומרה וש-"גם לתוכנה יש חשיבות קריטית באיך שאנחנו מתפעלים דטה סנטר יעיל". במקרה הספציפי של שניידר, "התוכנות ומנגנון ההפעלה – גם הם חלק משירותינו וחלק מהפריסה של המתקן, ואלו מבוצעים בסטנדרטים הכי גבוהים שיש".
בנוסף, הואנג גם הדגיש כי בחברה "עורכים מאמצים לחזות את מה שיקרה גם באזורים שאנחנו מתרחבים אליהם, משלל תסרטים, למשל בפן הרגולטורי".
אליוט טורק, מנהל ההיצע הגלובלי של פתרונות מודולריים מוכנים בשניידר, הסביר כי בחברה "משתמשים בידע שנצבר מעשרים שנות ניסיון בדטה סנטרים מודולריים". לדבריו, המוצר "לא שונה מדטה סנטר קבוע – רק מהיר, חדשני ויותר באוריינטציה של קיימות".
לפי טורק, "ברכישת דטה סנטר טרומי משניידר, אתה לא רק מקבל 'קופסה', אלא מערך שלם של שירותים ויכולות הטמעה ותפעול".
בעניין המהירות, שבחברה מתגאים בה ומבליטים כחוזקה, אמר טורק: "ככל שאנחנו מספקים את התוצר שלנו מהר יותר – הלקוחות יצליחו לספק ללקוחות שלהם את שירותיהם בזריזות. למשל, בתחום הפיננסים, לקוחותיהם משלמים ורוצים במהירות שירות יציב וברמה הגבוהה ביותר, וזה מה שביכולתם לקבל דרכנו. השוק כמה למוצרי דטה סנטרים שניתן להטמיע ולהפעיל במהירות. לפעמים ניתן לספק ללקוח את צרכיו בתוך ימים ספורים, כשבניית דטה סנטר קבוע היא עניין של לכל הפחות מספר חודשים".
אליוט טורק, מנהל ההיצע הגלובלי של פתרונות מודולריים מוכנים בשניידר. צילום: יח"צ
למעשה הבאת דטה סנטר לכדי הצבה והפעלה אורכת קצת יותר מימים, לרוב מדובר על אספקה בתוך שבועות – אך הדבר תלוי בשאלה אם יש מוצרי מדף מוכנים, או שמדובר בנייה בהזמנה.
שניידר אלקטריק מספקת ללקוחות מפרט ומסמכים מלאים על כלל השירותים/אופציות הקיימים מבחינתה לדטה סנטר המודולרי, והאפשרויות הרבות לבחירה מספקות לכל חברה או ארגון את היכולת להתאים לו את המתקן האידיאלי, בגודל הרצוי ובקיבולת המתאימה.
"צוותי השטח שלנו מביאים ללקוחות את האופציות המפורטות – הכל אונליין עם קטלוגים ומק"טים – והדבר מאפשר גם לדעת תמחור מראש ובאופן מושלם", הדגיש טורק.
לפי טורק, מדובר במוצר ושירות שאכן אינם בהכרח זולים, ואולי יקרים יותר מדטה סנטר קבוע, אבל העלויות הללו לפעמים דווקא מוזילות משמעותית את ההשקעה הכוללת, ובשורה האחרונה ההוצאה משתלמת יותר, בדיעבד.
הסיבה לחיסכון בהמשך הדרך, לדבריו, נעוצה חלקית למשל ב"פריסה קלה ומהירה, שעונה לצרכי השוק המגוונים ולצורכי קיימות, גם בשלב השינוע של הדטה סנטר ללקוחות".
במבנה הדטה סנטר של שניידר אלקטריק מקפידים, מן הסתם, על מערכות כיבוי אש ואל פסק, וכמובן על מנגנון קירור משמעותי ומתקדם מאין כמותו. ג'ו קריימר, מנהל המכירות העולמי של החברה, סיפר כי כיום מערכות קירור מבוססות מים, ששניידר מתגאה במומחיות בהן, משמשות מעט יחסית בדטה סנטרים, אבל הביקוש להן עולה כל העת. ככלל, ככל שהדטה סנטר גדול יותר – השימוש במערכות קירור מסורתיות וישנות מתמעט.
בחברה מדגישים כי העובדה שהדטה סנטרים מיוצרים במקום קבוע, על ידי אותם עובדים ומהנדסים מנוסים ותמיד עם הציוד של שניידר, מבטיחה יציבות ברמת המוצר. בנוסף, לא מדובר על מוצר שמכינים בברצלונה, שולחים ואז מסתיים תפקיד החברה. כשהמוצר מוכן, עורכים לו טסטים אחרי חשמול, ובשלב האחרון אפילו ישפכו עליו מים בבדיקת אטימות – כדי לבדוק שהכל תקין. בשטח של הלקוח הוא יחושמל שוב על ידי עובדי שניידר, שיבחנו שהוא עובד ושאף ממשיכים לתחזק את הדטה סנטר לאורך השנים, לפעמים ובחלק מהמקרים התחזוקה בכלל נעשית מרחוק.
כחלק מהסיור במפעל, צפינו במה שהחברה מכנה 'אולם הנתונים' (Data hall). קומפלקס עצום המורכב מ-21 יחידות דטה סנטר, שמתחברות יחדיו לכדי דטה סנטר טרומי רחב מידות, שיכול להתאים מן הסתם לחברות ענק עם צרכים גדולים. מאידך שוטטנו גם במתקני IOS, שגודלם כגודל משאית או בית, והצלחנו להתרשם גם מהמוצרים היותר "סטנדרטיים" של החברה, שמתאימים לאופי אחר של שימוש ולחברות "רגילות".
לדברי הואנג "התוצר הסופי נעשה בסופו של דבר כדי לענות על צרכי הלקוח, וחלק מזה הוא להתעמק ולהבין אילו צעדים עלינו לנקוט כדי לספק זאת".
כשנשאל למה שלקוח בעצם לא יבחר פשוט לאחסן נתונים בענן גוגל, אורקל או AWS, ובמקום יבחר בשירות של שניידר, ובדטה סנטר הנייד והטרומי שלה, ענה הואנג: "בהחלט אפשרי שחברה תגיד לעצמה, ובכן, אני אלך לתאגיד הגדול, כמו גוגל או מיקרוסופט, אבל לפעמים משיקולים שונים – הוא לא". ככלל, "יש לקוחות שאפילו לא יודעים איפה הנתונים שלהם", הסביר הואנג בהתייחס לסגנון ההתנהלות, הצורך ואופי הלקוחות.
לחברה יש כבר כיום כמה וכמה ארגונים בישראל שרכשו ממנה דטה סנטר מהדור החדש והטרומי, ביניהם למשל מכון ויצמן.
במענה לתהיה הספציפית בנוגע ללקוחות ישראליים פוטנציאליים, הבהיר הואנג כי ענייני אבטחת המידע קריטיים לארגונים רבים במקומותינו, ולכן, אמר, "אפשר שדטה סנטר פרטי מתאים במיוחד למספר חברות ישראליות שענייני אבטחה וביטחון בראש מעינייהן, ולא מעוניינות להוציא את הדטה מגבולותיהן". סגרדה פמיליה ושניידר אלקטריק – סימביוזה בין העתיק והחדשני
סגרדה פמיליה – אחד מעשרת המונומנטים המבוקרים ביותר בעולם – היא כידוע לכל מי שביקר בברצלונה כנסייה שתוכננה על ידי האמן שהעניק לעיר חלק נכבד מהמונומנטים הארכיטקטוניים שלה, גאודי.
בנייתה החלה ב-1882, אך לא הסתיימה עד היום, משום שגאודי נהרג בתאונה (לפני כמעט מאה שנים). עבודות הבנייה ממשיכות מאז ועד ימינו, אך לא מונעות מכ-60,000 תיירים ואורחים מלפקוד את המקום יומיום.
החלק הפחות מוכר של המבנה המפורסם הוא הדטה סנטר שלו, השוכן בחצר פנימית בכנסייה. מרכז הנתונים הראשון של הבזיליקה נבנה ב-2014, ובהמשך עברו בכנסייה לדטה סנטר מורחב וטרומי של שניידר אלקטריק, ועשו זאת בתוך ימים.
פרננדו וילה, מנמ"ר סגרדה פמיליה. צילום: אדריאן פוג'ינו
פרננדו וילה, מנמ"ר סגרדה פמיליה, סיפר כיצד בכנסייה רצו דווקא דטה סנטר נייד ומודולרי, ואיך שניידר הינדסו להם את מרכז הנתונים בדיוק בהתאם לצורכיהם. במקרה הספציפי הושם דגש, מלבד לקיבולת, גם על היות המבנה אטום לרעשים ולרעידות – תופעות הנפוצות במקום בשל הבנייה המתמשכת של הכנסייה.
חדשנות – אלמנט משמעותי מאז ומעולם. סגרדה פמיליה. צילום: גלי פיאלקוב
הדטה סנטר, שבו ביקרנו, פעיל כבר שמונה שנים, ובהצלחה רבה, כך העיד וילה. הוא ממלא צרכים רבים ופונקציונליים לאחסון המידע הרב שבו עוסקים במקום, ביניהם: מכירת הכרטיסים הנעשית אך ורק אונליין ואחסון כל הנתונים שמפעילים את האפליקציה של הבזיליקה.
הדטה סנטר החדש יחסית עובד כרגע, לפי וילה, רק בחצי מהיכולת שלו, וזאת מתוך חשיבה קדימה. משמע, כשהוזמן חשבו אנשי סגרדה פמיליה כבר על העתיד הרחוק.
בכלל, לדברי וילה, חדשנות היא אלמנט משמעותי בסגרדה פמילה מאז ומעולם – ולמען האמת העיצובים יוצאי הדופן שהעניק לה גאודי כבר לפני 140 שנה בהחלט מדגימים זאת.
מהרצאתו המעניינת של וילה למדנו כי כיום יש במקום Wi:Fi לתועלת המבקרים, ושלתיירים מתאפשר גם לחוות את המקום דרך אמצעי מציאות מדומה ורבודה, המאפשרים להם בין השאר לראות פרטי פרטים מהאדריכלות הפנומנלית באמצעות קסדה מיוחדת. בנוסף, בכל זמן נתון נאסף במבנה מידע אונליין ממצלמות מחוברות, בעיקר כדי לנטר את מספר המבקרים בכל זמן נתון. מדדי טמפרטורה ולחות וכדומה נלקחים כל העת גם כן, כדי לדעת אם יש צורך לנקוט בפעולות שיווסתו אותם.
לא מספיק חדשני? ובכן, בסגרדה פמיליה משתמשים אפילו ברחפנים לניתוח מצבה החיצוני של הבזיליקה, ואלו יחד עם נתוני סקירת המבנה השונים, כולל הארכיטקטורה והשיפוצים, וגם צילומי המקום, נשמרים במרכז הנתונים. מבנה הכנסייה העצום גם נסרק לפני מספר שנים שתי וערב, כדי שיוכלו לשחזר כל פגיעה או הרס בו, או אפילו את הכנסייה כולה, אם חלילה יהיה בכך צורך, כפי שקרה אחרי השריפה בכנסיית הנוטרדאם בפריז.
28/09/22 15:48
6.15% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"הקורונה לימדה אותנו שגם בתחום מורכב כמו עולם הרפואה יש הרבה תהליכים שניתן לבצע מרחוק. לא להאמין כמה דבר קטן שכזה הוא לא קטן בכלל, אלא שינוי פורץ דרך", כך אמרה ליאורה שכטר, סמנכ"לית וראשת חטיבת דיגיטל ומערכות מידע בשירותי בריאות כללית.
שכטר השתתפה ברב שיח שנערך באחרונה על ידי אנשים ומחשבים בנושא חדשנות ו-IT במערכות בריאות, בהנחיית יהודה קונפורטס, העורך הראשי של הקבוצה.
לדבריה, "רפואה מרחוק היא שינוי משמעותי לעתיד: שיחה מרחוק, מדידת מדדים חיוניים מרחוק, אבחון, הנפקת מרשם דיגיטלי – כך ניתן לקיים מפגש רפואי מקצה לקצה מבלי להגיע למרפאה, ולשם העולם הולך".
היא ציינה ש-"בשנתיים הבאות נקים תשתית Azure בפרויקט עצום בהיקפו. נס מספקת לנו פתרונות דיגיטליים על תשתית הענן של מיקרוסופט. הענן יאפשר לנו לתת תוצרים מהר יותר ובאופן יותר גמיש. המעבר לשירותי ענן ישרת כ-4.7 מיליון לקוחות של הכללית, שיקבלו גישה לשירותי דיגיטל מתקדמים ומאובטחים. התשתית תיתן מענה למוסדות הכללית ברחבי הארץ, ובהם 14 בתי חולים, כ-1,500 מרפאות בקהילה וחברות הבת של הקופה".
"הריבוי והגיוון של המערכות שלנו הפכו את המהלך לחיוני במיוחד, לנוכח האתגרים בתחומי הרפואה הדיגיטלית, המחקר ויצירת התובנות, הביג דטה, הריצוף הגנטי ומחשוב העל, לצד פתרונות הגנת הסייבר", אמרה שכטר. "מדובר במאות רבות של שירותי ענן, שכוללים שיהוי נמוך ועמידה בדרישות האחסון ואבטחת המידע הרגולטוריות".
"טרנספורמציה דיגיטלית מהותית"
שכטר ציינה כי "נעבור בשנים הקרובות טרנספורמציה דיגיטלית מהותית – הן בשירות האישי, המותאם לקוח, והן בקשר עם פתרונות חיצוניים מבוססי חברות מסורתיות וסטארט-אפים". לדבריה, "המעבר לארכיטקטורה היברידית מבוססת ענן הינו מפתח ליישום השינוי, ליצירת ענן כללית ולמינוף של הטרנספורמציה הדיגיטלית". היא הוסיפה, כי "השימוש בענן ילך ויגבר בעולמות הרפואה. משרד הבריאות פרסם את מדיניות הענן לכלל גופי הבריאות במדינה, ובכללית – גזרנו מדיניות ענן ארגונית, שאושרה, והתחלנו לפעול לפיה, תוך התייחסות להיבטי הפרטיות וההגנה על המידע של לקוחותינו".
"לצד הענן", אמרה, "נאיץ שירותי רפואה מתקדמים, הכוללים את המגמות החמות בעולמות ה-IT השונים, לרבות בינה מלאכותית, וקידום טיפולים שונים מבוססי פתרונות בעולם הרנטגן. ציר פעילות נוסף הוא טיפול מותאם אישית ופרואקטיבי למבוטח, גם בראייה משפחתית".
"אנחנו משקיעים משאבים בבניית ארכיטקטורה רובסטית, שכוללת הגנת סייבר", הוסיפה שכטר. "אתגר נוסף הוא כוח האדם הטכנולוגי. אנחנו יוצרים תרבות ארגונית שכוללת חיבור של העובדים והעובדות לחזון שלנו. אנחנו משקיעים בכך המון – זו החוזקה והאתגר: כיצד לייצר ארגון IT חזק, שייקח את הכללית קדימה".
"זה לא סוד שארגוני הבריאות בישראל לא מקבלים את התקצוב הראוי על מנת לספק את רמת הבריאות הרצויה", סיכמה. היא קראה למדינה, "לאור הקורונה, לבחון את עצמה – איך היא מתקצבת את ארגוני הבריאות כיאות. אנשי הרפואה נמצאו על סף משבר, ובמהלך המאבק במגיפה נתנו מעצמם 200%. הגיעה העת לתת להם כלים לעשות את עבדותם באופן יעיל ומתקדם ביומיום, ולא רק בקורונה".
"יותר לקוחות מבינים את היתרונות בענן – אבל עדיין יש בלבול וחשש"
ראובן בן חיים, מנהל מרכז מצוינות ענן ב-נס. צילום: יח"צ
דובר נוסף ברב שיח היה ראובן בן חיים, מנהל מרכז מצוינות ענן ב-נס. הוא אמר כי "יותר ויותר לקוחות מבינים את היתרונות הגלומים בשימוש בתשתיות ענן. עם זאת, המצב יוצר לעתים בלבול וחשש, בשל הרצון לענות לאתגרי הגנת הסייבר מחד גיסא והצורך להלום את הרגולציות השונות מאידך גיסא. נדרש לתת מענה ברמת התהליכים בארגון ולבנות תהליכים מסודרים, עם ניטור נכון".
לדבריו, "CCOE, מרכז המצוינות בענן שלנו, הוא מערך 'ממשל ארגוני', המהווה, לא פעם, את המפתח להנעת טרנספורמציית הענן בארגון. גוף זה מגדיר את האחריות וההשלכות הרבות שיש סביב המעבר לענן, לרבות הגדרת מדיניות ענן, הנחיית בחירת ספקים, סיוע בארכיטקטורת פתרונות ומיקום עומס עבודה, ניהול הסיכונים ועוד. זאת, במטרה לייעל ולשפר את התהליכים הארגוניים שלנו לתחום, כולל צוותי מומחים בכל עולמות התוכן הנדרשים לענן, שמטרתם להטמיע את המדיניות, הפרקטיקות והארכיטקטורה הנדרשות – כדי לאמץ את טכנולוגיית הענן בדרך הנכונה והיעילה".
עוד השתתפו ברב שיח: ליאורה בן אפרים. סמנכ"לית מערכות המידע של מכבי שירותי בריאות; רקפת יעקבי, סמנכ"לית מערכות המידע של לאומית שירותי בריאות; קטי בר שלום, מנמ"רית קופת חולים מאוחדת; מיכאל חיון, מנהל חטיבת מיקרוסופט ב-נס; וגבי גדג', מנהל תחום מרכזי תמיכה ושירות בקבוצת מיקור-החוץ של נס.
המשך הדיווח מרב השיח – מחר (ה').
28/09/22 16:13
6.15% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אשר בהרב, מייסד ולשעבר מנכ"ל טלדור, יזם ואיש היי-טק בכיר, והמו"ל המייסד של ישראל היום, הלך לעולמו במהלך החג, באופן פתאומי. בן 70 היה במותו. בהרב, יליד תל אביב, בוגר 8200, הקים ב-1982 את בית התוכנה .M.T.I מחשבים. ב-1986 הוא הקים את טלדור, שב-1993 הונפקה בבורסה בתל אביב. בינואר 2006 פרש בהרב מניהול טלדור ועבר […]